İnsan beyni birçok şeyden etkilenir ama bu kadar etkilenecegini sanmıyorum.
Aradan yıllar geçmiş unutmalı ve affetmelisin artık.
Bundan başka sorun yaşıyormusun?
2 yada 3 yaşındaydım, annem beni kaçırıyor ve anneannenin yanına bırakıyor , ordada bir üvey dede var. iki ay, annem babamdan uzak kalıyorum, hareketli bir çocukmuşum, kendi evimde bana birşey demiyorlarmış. Ama orada, üvey dede beni dövüyor, ,buradaki iki aydan sonra şöyle bir değişim yaşıyorum.
Anaokulunda çocuklar oynuyorlar, istememe rağmen onların yanına gidemiyorum, birşey beni tutuyor, beni engelliyor. Aynı şekilde içimden hiç bir konuşmada gelmiyor. Hala böyleyim, insanlarla fazla konuşmuyorum, sohbet ortamında içimden hiç bir konuşma gelmiyor, evden hiç dışarı çıkmıyorum.
Düzelmek için önerileriniz var mı?
İnsan beyni birçok şeyden etkilenir ama bu kadar etkilenecegini sanmıyorum.
Aradan yıllar geçmiş unutmalı ve affetmelisin artık.
Bundan başka sorun yaşıyormusun?
affetmekle ne alakası var? Acaba o olaydanmı ileri geliyor buda belli değil. Aile dizilimi yaptırdım birşey çıkmadı. Hipnoza girdim, o olaya gidilemedi. Küçükken engelleyen şey, utangaçlık şeklinde kendini gösteriyordu. Bunun çözümü nasıl ve hangi yolla olacak?
Büyük ihtimalle oradan kaynaklı büyük bir değersizlik duygusu var ve yine orası kaynaklı hayali şeytanlarım var, daha doğrusu vardı.
Başka soru? yada öneri?
Mrb.doğruluk.üvey dedenin seni dövmesi sen de olumsuzluklar yaratmış.ortak taraflarımız var sen le.ben de dışarı çıkamıyorum pek.son 5 gün önce çıkmıştım.onda da bir arkadaşla izmir karşıyaka ya gidip ,gezmiştik.sohbetlere bazen katılıyorum,bazen de katılamıyorum.
Affedememiş olmalısın ki bize sorunla ilgili olarak ilk anlattıgın buydu.
Hangi olaydan geldiğini biz bilemeyiz sen bizi nasıl yönlenririsen biz buna göre yorum yapabiliriz.
Neden degersizlik hissediyorsun ki eskiden olmuş olayları unutup onların cehaletsizliğine vermelisin.
Zaman geçer insanlar değişir yaşlanırlar sen de değişeceksin kıymetli olacaksın.
Hayali şeytandan kastın nedir?
şimdi; uzun yıllar farklı psikiyatristlerden psikoterapi aldım;
değersizlik bilinçaltıma işlenmiş durumda, bunu ordan söküp atmam gerek,
hayali şeytanlar değersizliğin ve yanlızlığın sonucu, orda büyük ihtimalle bana şeytanlar var falan dediler görünmez varlıklar vb anlattılar. Bende yalnız kaldığım için hayali arkadaşlar yarattım ve bunlar varsa bu anlatılanlardır dedim, belki bana şeytan diye anlattılar ben o kadar değersiz hissettimki şeytan değil şeytan lar yarattım
böyle
çözüm için önerisi olan yokmu
Merhaba,
Hassas bir cocukluk donemi gecirmissin belli ki, belirli duzeylerde her cocukta cekingenlik gorulur fakat zaman ve bir cok aktiviteyle asılabilir seylerdir bu tur duygular.
Öncelik su ki; neden konusmuyorsun insanlarla ? (beni anlayamazlar, düsüncelerimi kucumserler) endisesimi ?
Evden dısarı cıkmaman da bir cekingenlik ne yapacagını bilememe sorunsalımı ? Öyleyse bunu ancak dısarı cıkarak bir seyler paylasarak atlatabilirsin. Yapmaktan hoslandıgın hobiler var mı ? fotograf, resim, müzik, el sanatları..
Uvey deden yasıyorsa onu gormeye gidebilirsin, herhangi bir his duyuyormusun ona karsı?
Eger ki aklî dengesi yerindeyse bu konu hakkında konusabilirsin. Sonucta her cocuk yaramazlık yapınca kızılır ve birazda kulak cekilir bu duzeyde bir husumetmiydi aranızdaki.
Ona gore icini biraz ferahlatabilirsin, biraz guclu olmayı deneyebilirsin, bir sure biraz sadece kendini onemseyebilirsin, yapacaklarını arkana degilde onune koyabilirsin.
Yer imleri