Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
21 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Terapistim

Karar Dönemi ararat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Hydra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hasta gören insanlar genelde şövanist olabiliyorlar.Böyle bir tepkiyi yanlışa dur demek için söyleyebilir.Söyledikden sonra terapiye devam etme konusunda sıkıntı yaşar.Bittabi söylenmesi gerekiyor.Netice olarak da terapiye son verilip bir başka terapistle devam etmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz.Bizce söylemeli.Yine bizce söyledikten sonra devam etmesi zor.Böyle bir durumda terapist değiştirmenin dezavantajlarını bilerek kararın neticeye ulaşmasını söylüyoruz.

Tabi ki de takdir arkadaşımızın.
    hasta gören insanlar neden şovenist oluyor
    Ben ülkemi aynı zamanda adaleti de severek sevebilmek isterim A.Camus

Karar Dönemi ararat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

canım ben seni ima etmedim konuyu atlayarak okuduğum için kim ne demiş tam bilmiyorum hydranın mesajı dikkati mi çekti ondan sordum üzerine alınma lütfen sevgiler...
    Ben ülkemi aynı zamanda adaleti de severek sevebilmek isterim A.Camus

Süper Moderatör Selina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Berlin

Hasta olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:

- kendinizi rahat hissettiğiniz bir terapisti seçmeye.

- terapistin eğitimi, özel eğitim alanları, ve ehliyeti konuzundaki detayları bilmeye.

- alternatif tedavi olanakları hakkında, bunların etkinlikleri ve sizin durumunuzda
    neden kognitif terapinin önerildiği konusunda bilgilendirilmeye.

- dilerseniz, kognitif terapi ve diğer terapi yönelimleri hakkında sorular sormaya,
    araştırma yapmaya, okumaya, ve öğrenebileceğiniz kadar öğrenmeye. Bu terapiyi
    zorlaştırmaz. Sizin katılımınızı daha etkili hale getirir.

- terapi sırasında herhangi bir soruyu cevaplamamaya - kontrol sizdedir.

- gizliliğe. Bu kuralın bozulması için kanunun ihlali ya da kendinize ya da diğerlerine
    zarar potansiyeli gereklidir. Bunu terapistinize sorunuz.

- terapistinizden etik ve profesyonel davranış görmeye. Terapistinizle ilişkiniz
    kimseyle ilişkinize benzemeyecektir - her zaman uygun davranış bekleyin ve bunu
    talep edin.

- terapiyi herhangi bir zamanla herhangi bir sebep için sonlandırmaya.
    Terapistinize soracağınız bazı sorular:
    - Aldığı en yüksek diploma derecesi nedir? Nerede ve ne zaman almış?

- Ek olarak aldığı süpervizyon, özel eğitimler nelerdir? Nerede ve ne zaman almış?

- Nasıl Kognitif Terapist olmuş?

- Özellikle kognitif terapi üzerine aldığı ileri eğitimler nelerdir? Nerede ve kimden
    almış?

- Eğitimlerini belgeleyen diplomaları, sertifikaları nerede?
    Durumunuz hakkında terapistinize sorabileceğiniz bazı sorular:
    - Bana konulan tanı nedir? Neden?

- Hastalığımın gidişi nasıl olacak?

- Bana nasıl bir tedavi programı öneriyorsunuz? Neden?

- Terapi genel olarak ne kadar sürebilir?

- Tedavinin bittiğine ya da başarılı olduğuna kim nasıl karar verecek?

- Ücretiniz ne kadar?
    Terapiniz hakkında hatırlamanız gereken bazı şeyler:
    - Sorumluluk sizdedir.

- Fiziksel ve ruhsal sağlığınızdan - terapist değil - siz sorumlusunuz. Terapinin çeşitli yönlerinin farkında olup bunları kabul etmelisiniz.
    Kendinizi terapistin kararlarına bırakamazsınız.

- Eğer herhangi bir zaman herhangi bir sebeple terapistinizden memnun olmazsanız tedaviyi sonlandırma ve başka bir terapist bulma
    hakkınız vardır.

- Eğer terapistiniz ehliyeti hakkında soruları gereksiz ya da onur kırıcı bulursa - başka bir terapist bulun. Terapi sizin sağlığınızla ilgilidir,
    terapistinizin güvensizlikleri ile değil.

- Eğer terapistiniz, herhangi bir sebeple eğitimine devam etmediğini, artık her şeyi bildiğini söylerse, kendinize başka bir terapist
    bulun. Gerçekten bilinçli, profesyonel bir terapist hastalarına en iyi yardımı verebilmek için devamlı olarak eğitimini, bilgisini ve
    içgörüsünü arttırmayı ister. Eğitim ve öğrenmenin sonu yoktur. Kognitif Terapinin kurucusu Dr. Aaron Beck bile devamlı olarak yeni
    arastırmalar yapmaktadır. Aynı zamanda kognitif terapi alanında yapılan diğer araştırmaları da takip edip öğrenmektedir.

- Unutmayın - sorumluluk sizdedir. Terapi sizin yararlanmanız için yapılıyor. Bu işlevini yerine getirdiğinden emin olun. Sorular sorun,
    ısrar edin. Terapistinize güvenin ve terapinin bilgilendirilmeye dayandığını unutmayın. Kaydedeceğiniz ilerlemenin kontrolü sizdedir.
    Kognitif terapistiniz bu yolculukta sizin ortağınız ve rehberinizdir - fakat bu sizin yolculuğunuz ve kontrol sizdedir.

Cahillik Dönemi Minnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

teşekkürler selina herkesin bunları bilmeye hakkı ve çok ihtiyacı var.

Süper Moderatör Selina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Berlin

Alıntı Minnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler selina herkesin bunları bilmeye hakkı ve çok ihtiyacı var.
    ben tesekkür ederim Minnie .

aslinda yeni bir baslik olarak acilsaydi belki daha iyi olurdu

Cahillik Dönemi Minnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

açabilirsin hatta daha iyi olur

Hydra
    Guest

Alıntı ararat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasta gören insanlar neden şovenist oluyor
    Kimileri hatta birçoğu oluyor.Çünkü karşısındaki insanları daha farklı boyutta görüyorlar.Bana ihtiyacı var diye düşünüp ben daha iyisini bilirim edalarına girebiliyorlar.Bu yüzden de öyle bir uyarıyı kaldıramayıp terapi alanın kötüleşmesine neden olabilirler demek istedim.

Alıntı işteöyle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu cümleler banaysa ...
    öncelikle şunu belirteyim ben ( şovanist ) değilim......
    rahatsız olduğum bi durumu söylemek benim en doğal hakkım ..........
    yanılıyorsam düzeltin lütfen ..........
    eğerki siz sessiz kalıyorsanız buda sizi ilgilendirir ...

Ben size şövanist demedim.Sanırım yanlış anladınız.Tabiki de en doğal hakkınız.Bende aynı şeyleri söylüyorum.Ben sessiz kalınması yönünde birşey yazmadım.Sadece iki taraflı değerlendirme yapmak istedim ki soran arkadaşı etkilemeyelim diye düşündüm.

Cahillik Dönemi devhis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

örgüsünü alıp eline dinliyomu bari.bir terapist nasıl böyle olur anlamıyorum! ben olsam,anlaşıldı sizin beni dinleyeceğiniz yok buyurun telefonlarınıza bakın çocuğunuzla ilgilenin ben mani olmayayım der çıkar giderim herhalde.gerçekten sözümü sakınmam.buna şükür etsin gerekirse daha ağır bile konuşurum yeri gelince.bencede terapistini değiştir.ayrıca o kadına terbiyesini ver bence bak gör sonra nasıl iyileşirsin.
    ✿⊱ Anladım ki susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor. Derin denizleri ise ancak derin sevdalar. Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor. Anladım ki susan her şey derin ve heybetli...
    ✿⊱ Bazılarının sadece normal olmak için ne büyük çaba sarf ettiğini kimse fark etmiyor.
    Albert Camus

goffee
    Guest

Yeşil vadi anlatımından yola cıkarak şunu söyleyebilirim.
    Terapist değiştirmek dogru değil diyorsun ama terapistin seni terapi etmiyor.

Ayrıca anlatımından bana onunda sanki terapiye ihtiyacı var gibi geldi.
    Ancak şuan senin ondan çok kendini düşünmen gerekli.
    Ve kendi sorununu düzeltmeden onada yeteri kadar faydalı olamazsın.
    O da sana olamaz.

Karar Dönemi

Arkadaşlar öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Ben terapistimi 1 bucuk yıldan beri görüyorum. Bu konuyu kendisiyle konuştum rahatsızlığımı dile getirdim. İlk önce bana kendisi gelen telefonlara cvp vermek zorunda olduğunu yani açık açık kendisinin önemini vurguladı. Benim için çok stresli bir dönemdi. Daha sonra birgün, artık ne olduysa seanslarda telefonunu kapalı tutcağını söyledi fakat son zamanlarda tekrar başladı. Onun bu tutumu yüzünden bütün yaz sadece 3 kere seanslara gittim. Ve işin zor kısmı şu an terapiye, bir desteğe çok ihtiyacım var. Bundan öncede iki tane terapiste gitmiştim ve tekrar tekrar herşeyi yeni baştan yapmak istemiyorum.İşte benim işimi zorlaştıran bu.Benim tek istediğim yeterli içsel güçe ulaşıp şu lanet terapiyi bırakmak.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon