size yardımcı olmak isterdim ama kelin ilacı olsa başına sürermiş... bilenler cevap verir inşallah..
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Bir sorum olacaktı.İçinizde hayatının herhangi bir döneminde terapiste giden vardır diye düşünüyorum. Sizce bir terapist nasıl olmalı hastasına yada danışanına nasıl yaklaşmalı?
Ben şu an bir terapiste gidiyorum ve benim terapistim seanslarda kendini ortaya koyuyor bazen. buda beni biraz rahatsız ediyor açıkcası. Bundan önce gittiğim iki terapistimde de böyle birşeye rastlamadım. Şuan gittiğim terapistimin bu davranışı beni sıkıyor. Kendini ortaya koyuyor derken bunu biraz açayım; mesela terapi sırasında cep telefonunu açık bırakıp gelen telefonlara cevap veriyor. Kendi ofisine maaile gelip seans sırasında oğlu kapıyı açıp hadi anne diyebiliyor. Eğer kendi geçmişinde benim yaşadığım problemlere benzer problemler yaşadıysa kendi problemlerinden bahsediyor. Terapi esnasında çok konuşuyor. Benim düşüncelerimi ortaya dökmeden kendi yaklaşık bi 3-5 dk. konuşuyor. Daha bir sürü şey sıralayabilirim. Terapistimin profesyonel olmadığını düşünüyorum ve seanlarıma gitmek istemiyorum terapistimi istemiyorum. Ama şöle ki geçmişte birkaç terapist değiştirdim ve terapist değiştirmek aslında çalışmanın devamlılığı için iyi etken değil.O yüzden bu terapistime başladığımda kendime söz vermiştim bu terapistle devam edip iyileşicem diye. Şimdi ise sıkıştım kaldım![]()
size yardımcı olmak isterdim ama kelin ilacı olsa başına sürermiş... bilenler cevap verir inşallah..
***Kendi eksiklerini göremeyenler, kusurlarını asla telafi edemezler.***
Böyle terapistler vardır, en iyi ben bilirim havalarında, kendini hastanın patronu olarak gören... Benim de devlet hastanesinde birkaç kez gittiğim bir psikolog vardı, 30 dk görüşüyorsak en az 27 dksı o konuşurdu ve boş konuşurdu, benim sorduklarıma doğru düzgün cevap vermez, kelime oyunu espri yapmaya çalışırdı, benim de hevesimi sıfıra indirirdi. Bence hastaya ilk önce, onun üstünde bir konumu olmadığı, onun patronu olmadığı, onu dinleyen ve ona çeşitli konularda rehberlik edecek, arkadaşı olduğu (en azından güvenebileceği biri olduğu) mesajını vermelidir doktor. Bu psikiyatr ya da psikolog farketmez. Konuşmak kadar dinlemesini bilecek, hastanın sorularında ne demek istediğini anlayıp ona uygun cevaplar verebilecek bir danışman olmalıdır. Hastayı anlamalı, hasta da bunu hissetmelidir. Yoksa gidersiniz yarım saat siz onu dinlersiniz, 2 kelime de siz edersiniz, sinirleriniz daha da gerilip gelirsiniz.. Bence bu konuda kesin karar vermeyin, çünkü başarılı doktorlardan çok işinin ehli olmayan ve profesyonel çalışmayan çok doktor var, iş diploma almayla bitmiyor sonuçta.. Ve siz terapiye gitmek istemiyorsanız bu tedavinin bir faydası olacağını zannetmiyorum.. Umarım kısa zamanda yoluna koyarsınız... Zor da olsa bu değiştirme işini bir düşünün derim... Geçmiş olsun...
beklentilerin nedir ki önce buna karar vermelisin. kafanda ne tür bir öge oluşturdun çözümlerin için? burada söylediğin veya sorduğun soruya herkes farklı açlılardan yakalşır. onlarca cevap alabilirsin işine geleni hakı görüp diğerlerini ayıklıyabilrsin.çook kapsamlı bir soru. sana tavsiyem önce değiştir danışılanı. sonrasın da ise yenisini bulunca da anlat öncekilerini bir daha eski sorunlarla karşılaşmıyacaksın. ama artık yenileri karşında olacak.
YAŞAMIN KIYISINDA; DÜŞÜNCENİN IRMAKLARINDAYIM
eğer memnun değilsen kesinlikle değiştirmelisin çünkü tedavi olcağına ilk önce senin inanman gerek ve anladığım kadarıyla bu terapistle ilerleyebileceğine inanmıyorsun bu durumda terapistini değiştirmen doğru seçim olacaktır diye düşünüyorum, yani ben olsam öyle yapardım bu şekilde amatör davranışlar;
bi terapiyi olumsuz etkiler diye düşünüyorum
sonuç olarak değiştirme imkanın varsa değiştir ve daha iyi bi araştırma yaparak yeni bir terapist bul derim ben, umarım yardımcı olmuşumdur
Terapiler yapılırken yeri gelince sizden daha çok konuşmaları gerekebilir.Bu durum sizin kendinizi ifade etmenizi engellediğini düşünüyorsanız duruma el koymalısınız.
Tabiki de birinci önem siz olduğunuz için sizin anlattıklarınızda bir o kadar önem taşıyacaktır.
Terapi esnasında telefonunun çalması ya da odaya pat diye birilerinin girmesi terapiyi ders anlatılan bir sınıfa sonradan giren bir öğrencinin dersi dinleyenlerin dikkatini dağıtmasına benzeyecektir.Bittabi bu durum terapiyi olumsuz etkileyecektir.
Terapistin bazı olayları kendinden örnek vermesi size olumlu bir obje var söylediklerinizi anlıyorum ya da bende yaşadım mesajı vermek için olabilir.Bu yüzden bu size yanlış gelebilir ama yanlış olmayan tarafları da vardır.Netice itibariyle danışanla bağlantı kurmanın bir sınırı vardır Bu sınır aşıldığında sıkıntılar söz konusu olabilir.
Bu şunun gibi;Ben de görev yaparken bazı hastalarım özellikle kanser hastalarımla duygusal bağ kurabiliyorum.Bu olaydan etkilenmeme ve karşı tarafında mücadele ve inanç duygusu azalabiliyor.Yani uzman böyle yaparsa ben hasta yakını olarak ya da hasta olarak ne yapabilirim diye çekincelere düşebiliyorlar.Bu anlamda terapiyi olumsuz etkilemesi söz konusu olabilir.
Netice itibariyle acizane şunu söylemek isterim.Terapisti değiştirmek evet sıkıntı yaratabilir.Sizin durumunuzda bu terapistle devam etmeniz terapiye giderken sahip olmanız gereken cesaret heves ve mücadele duygularını törpüleyebilir.Bu da hepsinden daha vahim olur.
Takdir yine sizin.
Saygılar
Terapistini degistir !
Cep veya Mail gibi durumlar olamaz .
Bir Terapist kendi hayatindan bahsedemez
Hasta gören insanlar genelde şövanist olabiliyorlar.Böyle bir tepkiyi yanlışa dur demek için söyleyebilir.Söyledikden sonra terapiye devam etme konusunda sıkıntı yaşar.Bittabi söylenmesi gerekiyor.Netice olarak da terapiye son verilip bir başka terapistle devam etmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor.
Aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz.Bizce söylemeli.Yine bizce söyledikten sonra devam etmesi zor.Böyle bir durumda terapist değiştirmenin dezavantajlarını bilerek kararın neticeye ulaşmasını söylüyoruz.
Tabi ki de takdir arkadaşımızın.
Yer imleri