Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
41 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Yaygin Anksiyete

Nefertiti
    Guest

Standart Kaygılardan doğan tuzaklar...

Kaygılardan doğan tuzaklar...

İnsanlar kaygıyı sevmez. Güvende olmayı isterler. İlişkilerinde kaygı taşıyan bir insan, buna karşı çeşitli baş etme mekanizmaları geliştirmiştir. İlişkilerinde kaygıdan kurtulmak isteyenlerin izledikleri yolları dört ana grupta toplayabilirim...

İçgüdüsel dürtülerle, toplumsal yaşamın kuralları ve yasakları çatıştığı zaman, insanlar kaygı yaşamaya başlar. İnsanlar kaygıyı sevmez. Güvende olmayı isterler. Kaygıdan kurtulmak isterler...

İnsanların doğasından gelen temel içgüdüsel dürtüleri vardır. Bu dürtüleri hayata geçirdiğimizde haz aldığımızı görürüz.

Haz duyduğumuz şeyleri tekrar yaşama eğilimimiz vardır. Böylece temel dürtülerimizi yaşamak ister ve yaşadıkça da aldığımız hazdan dolayı bunları tekrarlama eğilimini sürdürürüz.

İnsanlar toplumlar içinde yaşar. Toplumsal yaşam, kendi kuralları ve bireylerinden beklentilerini de beraberinde getirir. Gelenek ve görenekler, dini inançlar, kültürümüzün getirdiği kurallar, bireyin isteklerini sınırlar ve neleri yapmaması gerektiğini söyler.

Birinci grup, eğer sevilirse kaygılarından kurtulacağını düşünür. Onun için, incitilmemesinin yolu kendini sevdirebilmektir. Eğer sevilirse yaralanmayacağını düşünür.

İkinci grup, kaygıları kendinden uzakta tutmanın yolunu boyun eğmekte bulmuştur. Boyun eğdiği bazen bir inanç veya bir grup, bazen ise bir insandır. Eğer teslim olursa yaralanmayacağını düşünür.

Üçüncü grup, kaygılarından korunma yolunu, güç elde etmekte görür. Güç elde etmek demek, onun için başarıya, maddi zenginliğe, şöhret ve beğeniye ulaşmak demektir. Üstünlük kazandıkça güvende olduğunu düşünmeye başlar. Eğer güçlü olursa yaralanmayacağını düşünür.

Dördüncü grup, kaygılardan kaçmanın yolunu insanlardan ve ilişkilerden kaçmakta bulmuştur. Bağımsızlığının peşinde olduğunu söyler. Hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkar. Hayal kırıklığı yaşamamak adına, duygusal yatırımlardan uzak durmaya, kendini sınırlandırmaya başlamıştır. Eğer uzak durursa yaralanmayacağını düşünür.

ÇÖZÜMÜ İÇİNİZDE ARAYIN

Yukarıda grupladığım yolların herhangi birisine giren ve o yolda ilerleyerek kendini kaygılarından koruyacağını düşünen insanın, bir noktaya kadar bunda başarılı olabileceğini kabul ediyorum. Buradaki başarıdan kastım, yaralanmamayı becermektir.

Kaygılarınıza karşı oluşturduğunuz bu savunmalar bir tek noktada çöker ve sizin kaygılarınızın daha da büyümesine sebep olur. O nokta, bu dört yoldan birkaçını hatta bazen tümünü aynı anda uygulamaya koymaktır. Doğası gereği birbirine ters olan bu savunma sistemleri kendi aralarında çelişirler ve bizi anlayamadığımız çözümsüzlüklere bırakırlar.

Kaygılarınızdan kurtulmak adına, içinizde çarpışan bu dört temel dinamiğin arasında kaybolmamalısınız.

Benim için sağlıklı insan, karşılaştığı kaygı durumları karşısında kendisini çaresiz görmeyen, kaygısının çözümünü başka insanlarda veya inanışlarda değil, kendi içinde arayan kişidir.

Benim için kaygılı insan, yaşamı boyunca güven sağlamaya çalışan ve yaşam enerjisinin büyük bölümünü farkına varmadan bu alanda harcayan kişidir.

Alıntı

Karar Dönemi

Standart kaygı bozukluğu-tedavi

Arkadaşlar kaygı bozukluğu için tavsiye edebileceğiniz doktorlar varmı, nişan dönemimdeyim kaygı bozukluğu başladı ve nerdeyse nişanı bozacaktımki farkına vardım kaygı bozukluğumun, yardımcı olursanız çok sevinirim, ben istanbuldayım bu arada

Karar Dönemi

Alıntı yanke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar kaygı bozukluğu için tavsiye edebileceğiniz doktorlar varmı, nişan dönemimdeyim kaygı bozukluğu başladı ve nerdeyse nişanı bozacaktımki farkına vardım kaygı bozukluğumun, yardımcı olursanız çok sevinirim, ben istanbuldayım bu arada
    ne yaptınız ben çok merak ettim o evlilik oldu mu?nasıl sonuçlandı herşey acaba?

Question

merhaba
    benim sevgilim anksiyete ve panikatak..
    benim ilk kez karşılaştığım bir durum ve ona nasıl davranacağımı bilmiyorum.
    ayrıca ona psikoz tanısı da koyulmuş.
    araştırıyorum nette ama hep aynı şeyler yazıyor.
    yaşayanloardan birşey öğrenmem gerekiyor çünkü tanı koyulmuş zaten..
    ama benim onu anlamam gerekiyor

konuşmasında düzensizlikler var,
    bazen sebepsiz güloüyor,
    çok dışarı çıkmıyor, insanlarla tanışmak istemiyor,
    bazen dalıyor ama hatırlamıyor,

bu davranışları görüyorum
    1 aydır sevgiliyiz ve onu tam tanımış değilim

ben yürümeyi çok seviyorum ve yürüyorduk başta bol bol
    sonra birgün yoruluyorum dedi, artık yürümüyoruz

onunla vakity geçirmek istiyorum.
    sinemaya gitmediğini biliyorum.
    sizce ne tarz şeyleri sever, ne yapabiliriz onunla..
    çıkmazdayım
    nasıl davranacağım, onu nereye davet edeceğim bilmiyorum.

ben çok hassas ve kırılganım
    sevdiğini belli etmiyor.sevmiyormuş gibi geliyor.
    ilgi istiyorum ondan ama sanırım bu yanlış..

lütfen bu konuda yardım edin bana.
    öncelikle nasıl davranmalıyım ona?

geçmiş olsun

Karar Dönemi

Selamlar bendede malesef yaygın anksiyete bozukluğu mevcut ): malesef diyorum çünkü bu durumda olmaktan nefret ediyorum. biliyorum kişinin kendi elinde ama işte bir kere yerleştimi bu hastalık peşini bırakmıyor insanın kolay kolay hep içinizde bir yerde bir virüs gibi..ilaç kullanmayı düşünüyorum ama ilaç kullandıktan sonrada aynı olmaktan korkuyorum.
    pozitif düşünmeye çalışıyorum ama en küçük bir aksilik herşeyi yerle bir ediyor tekrar baştan başlıyorum..çok ümitsizim bazı zamanlar ):

paradox
    Guest

Gecmis olsun..Size bu teshisi bir uzmanmi koydu, sizmi boyle bir rahatsizliginiz oldugunu dusunuyorsunuz?

Karar Dönemi
    Yer
    Turkey

dikkat ettim nevrozlar iç içe bir durum oluşturuyor bazen. kompleks ve kombine durumlar.

okb nin yanında depresyon anksiyete fobi

panik yanında depresyon anksiyete fobi

depresyon yanında panik okb fobi

fobi yanında anksiyete depresyon panik vb bir takım kombinasyonlar oluyşuyor.

ben temelde okb li olmama rağmen anksiyete yaşadığım zamanlarda oluyor.

şükür tedavileri kompleks olmasına rağmen aynı hatta veya paralel oluyor.

paradox
    Guest

Alıntı power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dikkat ettim nevrozlar iç içe bir durum oluşturuyor bazen. kompleks ve kombine durumlar.

okb nin yanında depresyon anksiyete fobi

panik yanında depresyon anksiyete fobi

depresyon yanında panik okb fobi

fobi yanında anksiyete depresyon panik vb bir takım kombinasyonlar oluyşuyor.

ben temelde okb li olmama rağmen anksiyete yaşadığım zamanlarda oluyor.

şükür tedavileri kompleks olmasına rağmen aynı hatta veya paralel oluyor.
    Aslinda bu oldukca tartismaya acik bir durum bence.Psikiyatrlar bunlarin farkli rahatsizliklar oldugunu soyluyor, farkli tedavi yontemleri izlenmesi gerektigini idda ediyorlar.Fakat medikal tedaviye gecildiginde neredeyse bire bir ayni ilaclarla tedavi yontemi seciliyor.O takdirde neden hastalara farkli teshisler konuluyor v.s..Herkese yukleyin antidepresanlari bitsin bu kavram kargasasi demekten alamiyorum bu durumda kendimi...

Karar Dönemi

bende yaklasık 2 ay once yab tanısı konulanlardanım.cok zor bır durum gercekten sadece yasayan anlo 2 aydır ılac kullanıyorum ama tam da bır etkısını gormus degılım benım ıstegm bu hastalıgı olanlar ılac dısında ınsanın kendı kendıne yapabılecek neyı var bunu ogrenmek herkese ıyı gunler...

Karar Dönemi Ottoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı victorius Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yaklasık 2 ay once yab tanısı konulanlardanım.cok zor bır durum gercekten sadece yasayan anlo 2 aydır ılac kullanıyorum ama tam da bır etkısını gormus degılım benım ıstegm bu hastalıgı olanlar ılac dısında ınsanın kendı kendıne yapabılecek neyı var bunu ogrenmek herkese ıyı gunler...
    Victorious,o ilaçlar zaten ağrı kesiciler gibi hastalığı tedavi etmeye değil,acısını azaltmaya yarıyor.Asıl yapmanız gereken de kendi kendinize yapmanız gerekenler.Kendinizi iyi dinleyip iyi anlayıp iyi düşünerek çözümü siz bulmalısınız.Bunun dışında spor yapmak,yürüyüş yapmak,bol su içmek ve çok çeşitli sebze meyve yemek.
    'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' demiş bir büyük adam.

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon