Arkadaşlar hepinize merhaba.

Bir sorum olacaktı.İçinizde hayatının herhangi bir döneminde terapiste giden vardır diye düşünüyorum. Sizce bir terapist nasıl olmalı hastasına yada danışanına nasıl yaklaşmalı?

Ben şu an bir terapiste gidiyorum ve benim terapistim seanslarda kendini ortaya koyuyor bazen. buda beni biraz rahatsız ediyor açıkcası. Bundan önce gittiğim iki terapistimde de böyle birşeye rastlamadım. Şuan gittiğim terapistimin bu davranışı beni sıkıyor. Kendini ortaya koyuyor derken bunu biraz açayım; mesela terapi sırasında cep telefonunu açık bırakıp gelen telefonlara cevap veriyor. Kendi ofisine maaile gelip seans sırasında oğlu kapıyı açıp hadi anne diyebiliyor. Eğer kendi geçmişinde benim yaşadığım problemlere benzer problemler yaşadıysa kendi problemlerinden bahsediyor. Terapi esnasında çok konuşuyor. Benim düşüncelerimi ortaya dökmeden kendi yaklaşık bi 3-5 dk. konuşuyor. Daha bir sürü şey sıralayabilirim. Terapistimin profesyonel olmadığını düşünüyorum ve seanlarıma gitmek istemiyorum terapistimi istemiyorum. Ama şöle ki geçmişte birkaç terapist değiştirdim ve terapist değiştirmek aslında çalışmanın devamlılığı için iyi etken değil.O yüzden bu terapistime başladığımda kendime söz vermiştim bu terapistle devam edip iyileşicem diye. Şimdi ise sıkıştım kaldım