Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ve başlığımı nereye açacağım konusunda epeyce bi duşundup burayı uygun gordum doktor(lar) da panik atak ve hipokondriyazi demişlerdi zaten.
Yaklaşık 3 ay önce kendimi kene ısırdı zannederek internetten bir araştırma yapıp belirtilerini okudum (klasik hastalık hastalığı) 3-4 gun uykusuz korkularla kaplı geçirerek yaşadım kabus gibiydi doktora gdip testte yaptırdım birşey çıkmadı hatta çok çok sağlıklı çıktı ama bu beni ikna etmedi. bu dönemdede geceleri ellerim uyuşmuş olarak uykulardan uyandım. neyse bu başlangıç sonra kanserin 1001 çeşitinden şuphe ettim ailemin ve lustralın da yardımı ile atlattığımı dusunuyordum..
Taaki geçen hafta yine stresli bir iş hayatına başlayana dek. başımda ve boynumda hafif derecede ağrılar oluştu hemen araştırdım ve o korkunç iki kelime ile karşılaştım. Beyin Tumöru! Ailem çok duyarlı ve bilgilidir. beni telkin etmeye ve yeniden ilaç kullanmamı istemeye başladırlar ama ben yine çoık emindim sorunun fiziksel olduğundan.
Atakların ara verdiği bir anda hastalık hastalığını ve panik atağı araştırıp doktora gitmeye ikna oldum ve beni iki dakika kadar dnileyip eslopram verdi. Doktora hastalığımın nedenini sordum ve bana "sen buraya zaturre olup gelsen neden zaturre olduğunumu sorucaksın tedaviye odaklan" dedi. kendi kendime atlatıp atlatamayacağımı sorduğumda "kendi kendine yenicek olsan hiçl bulaşmazdı destek almak zorundasın" dedi. bende vucudum bedenim herhangi bir hastalıkla yuzyuze gelmeden nasıl onun hastalık olduğunu bilebilirki dedim o sırada babamda yanımdaydı vehafi,f gulumsedi doktorda guldu ilacını duzenli al yeter dedi.
Eve gelip yine araştırmalara devam edip benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayan insanlar buldum. ilacıda içtim ama ilaç sadece uyuşturuyor şu anda hatta atak geldiğinde hçbir etkisi olmuyor. Birde bizim hastalıkta bir hastalık belirtisi okuduğunuzda bu sizde gerçekleştiği için ilacın uyuşturucu etkileride atağı tetkliyor.
Şu anda bile beynimde bir tumıor oluşöuş olmasından çok korkuyorum gidip tomografi çektirsemde iyi olduğuma inanmıycam yine onuda biliyorum bu korkumun sebebide henuz 3-4 yaşlarındayken kafama çok sert bir darbe alıp denge ve tat alma merkezlerimi hasara uğratmam ancak doktorun iyileşmez demesine rağmen şu anda ip ustunde yuruyebiliyo olmam ve harika bir damak tadına sahip olmamda cabası. hatta benim için bronşit kronik olmuş atlatamazda demişlerdi 1 ayda ciğerlerim harika olmuş 12 yaşında dalış rekoru kırmıştım. bu kadar iyi bir bedene sahipte olsam bile korkularım surekli var hemde saçma sapan (kulağımda bişey çıktı kesin kanser) gibi...
gelen korku ve kaygılarla savaşarak onları alt edebildiğimi gordum. doktor yanılmıştı pskolojik rahatsızlıkları beyin yarattığı gibi yokda edebilirdi. Oturdum saatlerce dusundum meditasyon yaptım değişik felsefeler ve yöntemler öğrendim öyle bilgiler edindimki hastalık teknoloji ve tıpla ilgili buraya yazmaya korkuyorum. zaten hastalık hastalığının en buyuk özelliklerinden biride ilaçlar ve hastalıklar konusunda aşırı bilgi edinmedir.
Şu anda hala atak geçiriyorum bu yazıyı yazarken bile oramı buramı yokladım dudaımda uçuk vardı iyileşmek uzereolan tekrar acıdı niye geçmio kansermiki dedim kulağımdaki sivilceleri kontrol ettim. beynimde tumor varmı dye tat alma, görme, işitme, koklama merkezlerimi test ettim.
Bu kadar uzun yazma sebebeim ben tek başıma uykusuz keneli gecelerden buralara geldiysem hepğbirlikte terapi yapamasakta burada deneyimlerimizi paylaşarak birbirimizi rahatlatıp olumlu sonuç almada etkili olalım derim. Çunku bizim doktorumuz biziz, paraya ve ilaç sektörune önem veren doktora ve alternatif tıpçılara umut bağlamak bana işe yarar ancak bir o kadarda zararlı geliyor. özellikle antidepresanların içindeki maddeler bile zaten sizi yataklara duşurecek kadar guçlu.
Daha ilk kez yazıyorum ama sizleri seviyorum bunu hissettim yazdıklarınızı hastalıklarınızı okuyunca...

Alıntı

Yer imleri