Suriyede yeni gelişmeler var ve Amerika sanki YPG ile ters düşmüş gibi.
İnşallah devam eden bu süreç Suriye topraklarının asıl sahiplerine teslimiyle ve terör örgütünün işgal ettiği güney sınırlarımızın en azından bir kısmını güvence altına almamızla sonuçlanır.
Muhakkak Amerika ile de bir anlaşma yapılmış.
Bugün bu durum büyük bir başarı olarak lanse ediliyor.
Peki kardeşim madem Amerikayla anlaşacaktınız,Amerikayla anlaşarak bu mesele çözülebiliyordu da 10-12 senedir bu kadar acı neden çekildi?
Sırf Suriyeyi Sünniler yönetsin diye miydi bu kadar çile?
Şimdi benim ülkemde Suriyede olanlardan çok Suriyeli var.
Onlar ne olacak?
Bunları söylerken bu gemideki herkes gibi memleketimizin iyiliğini isteyenlerdeniz.
Olumlu gelişmelerden elbette mutlu oluruz.
Yapmaya çalıştığımız şeyse meseleyi belli klişe paradigmalardan çıkarıp,tersi ve düzüyle görmek ve göstermeye çalışmaktan ibaret.
Masalları boşverip gerçeklerle haşır neşir olmak,insanların algılarıyla oynamaktan evlâdır.
Eskiden L-Manyak diye bir mizah dergisi vardı,daha sonra Lombak isimli bir dergi L-Manyak dergisinin içinden çıkmıştı.
Üniversite yıllarında Allah affetsin çok makara yapardık o dergilerin etrafında.
Hangisindeydi bilmiyorum son sayfalarda "Macerayı Seven Adam" diye bir bölüm vardı.
Macerayı seven adam,kendisiyle alakasız işlere bulaşır,ortalığı karıştırıp başına olmadık işler açar,bunları neden yaptığını soranlara da "Çünkü ben macerayı seviyorum" diye yanıt verirdi.
Bizim şimdiki iktidar biraz böyle.
Macerayı,her işi başaran kahraman rolüne girmeyi seviyorlar.
Oysa oluruna baksalar,hem memleketin güvenliğini riske atmayacaklar,hemde millete gereksiz çileler çektirmeyecekler.
Ama ne yaparsın,tutku olmuş macera.
Kanlarına işlemiş.
Birde övülmek,övülmek ve daha çok övülmek istiyorlar.
Övülmek ve övünmek isteği hiç bitmiyor.
Durmadan şeksiz şüphesiz en doğrusunu yaptığını düşünen,övülmeye ve övünmeye zaafı olan,mütevazi olmayı beceremeyen insanlar olayları artısı ve eksisiyle yeteri kadar değerlendiremezler.
Medya malesef yalakalıkta sınır tanımayan insanlarla doldu.
Bunların ülkenin fikir-düşünce hayatına ve demokrasiye verdiği zarar herkesten fazla.
Tartışılamayan,eleştiriye kapalı,tek doğrunun dayatıltığı sistemlerde kimse gerçekleri eğrisiyle-doğrusuyla ele almaya cesaret edemez.
Dogmalar yasa olur.
O kapıdan da nereye gidileceği de belli değildir.
Emekliye gariban demiş daha öncede yaptıkları torpilden yüzlerinin kızarmadığını,hatta gurur duyduklarını söyleyen birileri.
Zamanında adil düzen nutukları atanları,parmağındaki gümüş yüzüğü gösterip bundan başka varlığım yok diyenleri hatırlıyorum da,bir masal dinlemişiz yıllarca.
Yıllarca bir masala inanıp oy vermişiz.
Oysa ne kadar safmışız..

Alıntı
Yer imleri