İyi akşamlar sevgili site sakinleri. Size bir sorunumu, sorumu dile getirmek isterim.

Ben denizden korkuyorum, aslında çocukluğumu düşündüğümde buna sebep olacak herhangi bir boğulma olayı vesaire hatırlamıyorum, ancak kendi düşüncem izlediğimiz filmler de fobiye sebep olabileceği yönde. Büyük ihtimal izlediğim Jaws gibi ve diğer denizde okyanusta geçen korku filmleri gibi şeyler bende böyle bir korku yarattı.

Aslında her gün Boğaziçi köprüsünden geçiyorum, her ne kadar aşağı pek bakamasam da içimde bir korku oluşuyor, ancak geçen yaz annemin zoruyla gittiğim tatilde atlattığım bir boğulma tehlikesi yüzünden iyice korkar oldum.

Sadece deniz de değil, elimi dolu bir kovaya sokarken oluşan o basınç bile beni çok rahatsız ediyor, duş alırken kulağıma kaçan sudan bile çok fazla korkuyorum.

Bu seneye kadar "aman canım yüzmesem de olur, ne kaybederim" diyordum, ama görüldüğü üzre hayatımı etkilemeye başladı bu korku, bana ne önerebilirsiniz bu konu hakkında? Elbet bu korkuyu atlatanlar, en azından yaşayanlar vardır, cevap verirseniz sevinirim.