Dünyada artan antisemitizm, protestolar, 150'den fazla devletin Filistin'i tanıması.. İsrail köşeye sıkışmıştı. Netanyahu'nun başından beri söylediği ve kabul görmeyen maddeleri (Hamas silahsızlanacak, rehineler iade edilecek.) bir anda Trump tarafından ''Barış anlaşması'' altında revize edildi. Üzücü olan dünyanın bunu olumlu karşılaması oldu. Filistin'i tanıyan devletler bile Filistin'in bu anlaşmayı kabul etmesi gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla Hamas'ın kaldığı pozisyon: Kabul etmezlerse onu tanıyan devletler tarafından bile suçlanacaklar. Kabul ederlerse: Gerçek bir katliam yaşanacak. Çünkü ellerindeki kozlarda alınmış olacak.
Barış anlaşması sürecinde İsrail her zamankinden daha fazla Filistinli'yi öldürdü.
Dünyanın bunu göremiyor olmasını veya görmek istemiyor oluşunun bedelini gene Filistin ödeyecek.
''Genelde öyle olur dostum. Hayat, mutsuzluk fonunun üzerine mutluluk kırıntıları dökülmüş bir resim gibidir. Normal olan mutsuz olman zaten. Mutlu olman anormaldi.''
dreamer8
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir:
“Artık rehineleri teslim aldığımıza göre; savaşa geri dönmeli ve Gazze’nin üzerine cehennemin kapılarını açmalıyız."
''Genelde öyle olur dostum. Hayat, mutsuzluk fonunun üzerine mutluluk kırıntıları dökülmüş bir resim gibidir. Normal olan mutsuz olman zaten. Mutlu olman anormaldi.''
dreamer8
Yer imleri