bir bilgi ya da bir his aklımıza geldiği zaman bu şimdi gerçek mi değil mi doğru mu değil mi faydalı mı değil mi uygun mu değil mi güvenilir mi değil mi şeklindeki soruları kişi kendine soracak zihnimizde zihinsel jüri oluşturacağız bu zihinsel jüriye soruları soracağız ve zihnimiz de bir yargıç olacak o yargıç diyecek ki evet bu iyi bunu yap diyecek.
Şeytanın bir çok vesvesesi var. Kendimizden yola çıkarak peygamberler bipolar veya şizofren olabilir kitapları kendileri yazmış. Hastalandıklarında vahiy geldi sanmışlar. Mucizeleri de aslında psikoz diyebilir şeytan. İnanın ilk defa size söylemiyor bu vesveseleri. Dedemiz ninelerimiz bunları düşünmeden iman ettiler belki de sonuçta bir sınav var. Hayatın bir anlamı var benim inancıma göre. Yok olsak ölünce bu anlamlı değil. Çektiğimiz sıkıntılar diğer insanlardan bizi önde başlatacak ahirette.
Son 30 yılda dini olan ve olmayan bir çok psikoz yaşadım ve OKB ve mani depresyon anksiyete da eşlik etti. Evet psikoz da bunlarla başetmek imkansız ama iyi duruma geldiğimizde stabil durumdayken bunları çözmemiz bizim yararımıza olacaktır. 12 ay emdr tedavisi aldım çok şükür stabilim. Geçen sene Haziran'da biraz sallandım ama hafif atlattım normalde ataklarım 2 civarı sürüyordu.
2 ay civarı sürüyordu sonrasında iaçların azaltılması 6 ayı geçiyor 6 ay da zombi gibi geziyordum.
24 senedir ilaç kullanıyorum. Keşke daha önce ilaç verselerdi. Bir kere ilaç bıraktım, bir hafta ilaç kullanmadım. 67 gün hastanede yattım. O zamandan sonra hiç ilaçlarımı bırakmadım. Diğer ataklar ilaç kullanırken oldu ama ilaç kullanmadan hiç iyi olma dururum olmayacağını biliyorum.
Evet ilaçlar aglıları yavaşlatıyor, bazen en basit okuma faaliyetini bile yapamıyorum ama hastalık sonunda çok daha ağır ilaçlara başlanıyor ve şu an çok düşük dozda kullanıyorum ve çok şükür iyiyim. Algılarım yine eskisine göre zayıf ama kar zarar hesabı yapan biri için ilaç benim için ömür boyu şart
Yer imleri