Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: OKB'yi %90 yendim fakat bir sorunum daha var. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum?

Post OKB'yi %90 yendim fakat bir sorunum daha var. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum?

Merhabalar arkadaşlar, bu OKB illeti bende çocukluğumun temellerine kadar dayanıyor. İlk başlarda el yıkama, titizlik vs. tarzında tanışmış olmamla beraber en son geldiğim durum paranoyalığa ve eğer önlem almasaydım şizofreniye kadar gidiyordum. Ailem bendeki garip davranışlardan şüphelenmiş ve bunun arkasında yatan nedenin arkadaş çevresi ya da madde kullanıyor muyum şüpheleri üzerineydi. Bende daha fazla dayanamayıp her şeyi bir bir bütün takıntılarımı aileme açıkladım. Hepsi şok oldular. Ne ara sen bu duruma geldin dediler. Tabii ki çok büyük desteklerini gördüm. Terapi olsun, doktorlar olsun, özel doktorlar olsun falan filan. Hiçbir şeyden esirgemediler tedavi sürecimde. Teşekkürün en büyüğünü burada hakediyorlar. 10 küsür seans terapi ve 3 ayı aşkın ilaç kullanımıyla beraber en üst seviyedeki OKB mi %90 oranında yendim. Terapistimin de dediğiyle geri kalan %10 luk kısımla da yaşamayı öğrenmeliyim. Fakat asıl sorun şu ki;

OKB'nin en büyük dostu stres. Stresle birlikte çalışırlar. Stres hayatınıza bir girdi mi OKB de nüksetmeye başlar. Bunu bütün OKBliler bilir. Şu anda üniversiteyi yurtdışında okuyorum fakat yurtdışında okuma kararını OKB'nin en tavan yaptığı zaman vermiştim. Benim hayalimde hep İstanbul'da kendi evimde yaşamak vardı. Geçen yıl Amerika'daydım ve çektiğim bir kaç stresli olay OKB'min tavan yapmasını sağlamıştı. Akla hayale gelmeyecek takıntılarla uğraştım durdum. Şimdi de yurtdışında bulunduğum ortamda ne kadar mutlu da olsam, hayallerimdeki yerde değilim. Bundan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumdan nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Lütfen bana biri yol göstersin. Seneye yatay geçiş yapmak için bir çıkış yolu şansım var ama ne derece işler yolunda gider ve yatay geçişim gerçekleşir bilemem. Bi de Yengeç burcunun verdiği duygusallıktan dolayı, genelde mantığım yerine duygularımı dinliyorum. Yanlış yapıyorum biliyorum...

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. Hoşçakalın...

Çıraklık Dönemi

yurt dışında olmak başlıbaşına bi sorun.ülkenden uzak yabancı bir yer.ben yapamazdım herhalde.

Karar Dönemi

Hi man,how do you do.nice too meet you.where did you live in NY , if you'll come back,you must think well ,yeter, hayat senin önünde 1 yıl var .iyice düşün taşın karar ver.başkası senin yerine karar verecek ama hayatı yaşayacak olan sensin bu yanlış.keyfin,moralin iyi olduğu zamanlarda bu olayı düşünmen daha sağlıklı karar vermeni sağlayacaktır.artılar eksiler nelerdir ,değerlendirme yaparsın durumunu da bu arada takip edersin.böylece baskı Altın'da karar vermemiş olursun.
    Konu Elixir tarafından (16-10-2015 Saat 01:56 AM ) değiştirilmiştir.

Merhabalar çok doğru söylüyorsun. iyice düşünüp taşındım aslında şu an tek ihtiyacım olan şey zaman gibi :/ .. Ben geçen yıl Amerika'daydım. Şu an ise Polonya için yazıyorum bunları Polonya'nın ana dili ingilizce olmadığı için iletişim zorlaşıyor haliyle. Lehçe konuşuyorlar. AYrıca hayalimde hep eskişehir ya da istanbul olduğu için pek tatmin olamadım burada. Ha mutluyum, huzurluyum ama istediğim yer burası değilmiş onu anladım.

Karar Dönemi

temizlik hastalıgını kendi kendime yendim ama bu takıntılar bazen yogun hale geliyor ve yenemiyorum, ortamlarda sürekli baska seyler düsündügüm icin karsımdaki ile sağlam temas kuramıyorum, cünkü kafa sürekli baska yerlerde oluyor. sizde ki durum tam olarak böylemiydi yoksa sadece temizlik takıntınız mı var dı ?

ilaç tedavisi sürecinde neler yasadınız ? ilaçların yan etkisi nedir acaba ?

Çıraklık Dönemi Dvrmchrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı welcometonewyork Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar çok doğru söylüyorsun. iyice düşünüp taşındım aslında şu an tek ihtiyacım olan şey zaman gibi :/ .. Ben geçen yıl Amerika'daydım. Şu an ise Polonya için yazıyorum bunları Polonya'nın ana dili ingilizce olmadığı için iletişim zorlaşıyor haliyle. Lehçe konuşuyorlar. AYrıca hayalimde hep eskişehir ya da istanbul olduğu için pek tatmin olamadım burada. Ha mutluyum, huzurluyum ama istediğim yer burası değilmiş onu anladım.
    İnsanın bazen hayal ettiği olmuyor.Ben de doktora için Miami ye gitmiştim (Florida üniversitesine)
    Liseden beri hayalimdi orası.Gittim, kendime bile yabancılaştım oralarda...
    Büyük aşklar ya sonsuzdur, ya da O’nsuz!.

Alıntı ardadeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    temizlik hastalıgını kendi kendime yendim ama bu takıntılar bazen yogun hale geliyor ve yenemiyorum, ortamlarda sürekli baska seyler düsündügüm icin karsımdaki ile sağlam temas kuramıyorum, cünkü kafa sürekli baska yerlerde oluyor. sizde ki durum tam olarak böylemiydi yoksa sadece temizlik takıntınız mı var dı ?

ilaç tedavisi sürecinde neler yasadınız ? ilaçların yan etkisi nedir acaba ?

ben çeşit çeşit insan aklına gelmeyecek takıntılarla uğraştığım da oldu. fakat hepsi bir süre sonra geçti tabii yerini yenisine devretmesiyle. Ama tedaviye başladıktan sonra şu an ne kötü günler geçirmişim ya diyorum. Tabii ki okb sıfırlanmadı hala takıntılar vs geliyor ama boşveeeerr diyebiliyorum bu arada S*ktir Et kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Hayat seni istiyorum kitabı da en çok sevdiğim kitaplardan bir tanesi. Bir kez yaşıyoruz arkadaşım, nedir bu takıntılarla boğuşmamız. Cevap vermemememiz lazım okb ye. önemserseniz daha da çok kendini gösterir. umursamayın. aklınıza gelen düşünceye hoşgeldin deyin. bakın nasıl bir süre sonra geri gidiyor. içimizdeki sıkıntıyı da biz yaratıyoruz öyle bir sıkıntı yok zaten. Gerçeğe yakınlaşmalıyız. Diğer insanlar nasıl yaşıyorsa biz de öyle yapmalıyız takıntılar konusunda.

Alıntı Dvrmchrkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsanın bazen hayal ettiği olmuyor.Ben de doktora için Miami ye gitmiştim (Florida üniversitesine)
    Liseden beri hayalimdi orası.Gittim, kendime bile yabancılaştım oralarda...
    aynen öyle, çok iyi anlıyorum. Ama işte bakalım, şu sene bi geçsin bakalım... Üniversitelere mail falan da atmaya başladım. Umarım olumlu bir şeyler çıkar.

Karar Dönemi

Sihirli sözcükleri bulmuşsunuz,bundan sonrası daha güzel olur diye düşünüyorum.tabii birazda bu işi başarabilmek içsel gelişim,farkındalık mı diyelim ,duygusal ve Analitik zekayı kullanma ile ilgili ,maalesef anlat anlat bazı kimseler için bir şey değişmiyor.bunun için de gerçekten üzülüyorum.ne Saçma bir hastalık Dediğiniz gibi .insan farkedince anlıyor .

Alıntı Elixir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sihirli sözcükleri bulmuşsunuz,bundan sonrası daha güzel olur diye düşünüyorum.tabii birazda bu işi başarabilmek içsel gelişim,farkındalık mı diyelim ,duygusal ve Analitik zekayı kullanma ile ilgili ,maalesef anlat anlat bazı kimseler için bir şey değişmiyor.bunun için de gerçekten üzülüyorum.ne Saçma bir hastalık Dediğiniz gibi .insan farkedince anlıyor .
    teşekkür ediyorum. Umarım diğer insanlar da güzel ve başarılı bir tedavi süreci geçirir. Tedavi olmadan önce gözlüğümün camı kirlenmiş gibi hissediyordum. Ama şu an hayatın benim için sunduğu eğlenceli taraflarıyla ilgilenmeye başladım

Sayfa 1/2 12 SonSon