Bu kişiden kişiye değişen bir durum.örneğin hiç bir nedeni olmadığı halde sadece zevk aldığı için, doğruyu yanlış gösteren insanlar bana göre hastalıktan daha farklı bir şey değildir.Ama bazı insanlar ise gerçekten yalana ihtiyacı vardır.Mesela benim yaşadığım toplum içinde bulunduğum insanlar benim düşüncelerimi asla kabul etmeyen, hatta önüme engel koyan insanlar.ben bunları bunlar gibi göründüğümü göstermessem 2.yüzlü diyelim.Hiç bir işim rast gelmez.Ben aileme bile temel büyük yalanlar söylüyorum.çünkü ben ve ailem bambaşka karekterlerde ve yapılardayız.Onlar tamamen benim düşüncelerimle zıt tabanlı.Bu yüzden yalan söylemek zorundayım.
Ben bir hata yapsam, benim babam hata kabul etmez mesela özür de dilersem ne yaparsam yapayım babam eğer bir hata yapılmışsa içini boşaltır ya döver yada bağırır çağırır.Ben hata yaptığımda sizce burda doğruyu söylemem mi doğrudur? yoksa yalan söylemem mi doğrudur? ama ben hatamın farkında varıp o hatayı bir daha tekrarlamayacağımın bilincine vardığım halde babam bana kızacağını biliyorum mesala.
Yer imleri