çok beğendim
benimbir ajandan vardı her gün bir alimin büyük sözü yazalıydı. onu hatırladım.
teşekkürler.
Printable View
çok beğendim
benimbir ajandan vardı her gün bir alimin büyük sözü yazalıydı. onu hatırladım.
teşekkürler.
Almitra sözü aldi ve sordu:
- Peki üstat; evlilik nedir?
Cevap söyle geldi:
-Siz birliktelik için doğmuşsunuz.
Ölüm meleğinin beyaz kanatları sizi ayırana kadar ayrılmayacaksınız.
Tanrı'ın sessiz tanıklığında bile beraber olacaksınız.Ama birlikteliğinizde mesafeler bırakın; bırakın ki,cennetin rüzgarları aranızda dans edebilsin...
Birbirinizi sevin ama, aşk tutsaklığı istemeyin.
Bırakın aşk, ruhunuzun kıyılarına vuran dalgalar gibi olsun...
Birbirinizin bardağını doldurun ama aynı bardaktan içmeyin;ekmeğinizden verin birinize ama aynı somundan ısırmayın...
Birlikte şarkı söyleyin;lakin birbirinizi yalnız bırakmayı da bilin.Sazın telleri de yalnızdır ve armoni içinde ayni melodiyi seslendirir. ..
Birbirinize kalbinizi verin ama karşılıklı kilitleyip saklamak için değil!
Sadece hayatın eli o kalbi saklar!
Birlikte durun, ama yapışmayın, tapınakların sütunları da bitişik değildir!
Ve unutmayın ; meşe ile çınar birbirlerinin gölgesinde büyümezler...
SHAKESPEARE
hayata dair...
Değişimden korunacak şeyler de var...
Bunlardan biri ailenin yapısıdır...
Bugün, bazı kimseler aile fertlerinin görev ve sorumluluklarını yeniden yorumlamak ve aile kavramını yeniden tanımlamak istiyorlar...
Ailenin birliğini, gücünü yıkmakla, aile fertlerinin rollerini değiştirmek, yeniden tanımlamak eş anlamlıdır...
Böyle bir davranış, toplumun yapısı bakımından çok tehlikelidir...
Çünkü, aileyi parçalamak, toplumu parçalamak demektir... (...Pat Mesiti)
hayata dair...
Size düşen ödev kendinizi kabullenmenizdir, benim sizi kabullenmemin yollarını aramak değil...
Kendinden hoşlanmayan pek çok insan gördüm; bunlar önce başkalarının kendileri hakkında iyi düşünmelerini sağlarlar...
Bunu başarınca da bu sefer kendileri de kendileri hakkında iyi düşünmeye başlarlar...
Ama bu sahte bir çözümdür; bu başkalarının otoritesinin altına girmeyi kabullenmektir...
(...Nietzsche)
hayata dair...
Birine sevginizin tümünü sunmak, asla sizi de aynı şekilde seveceğinin garantisi değildir.
Sevgiye karşılık beklemeyin;
Sadece sevginin karşıdakinin kalbinde büyümesini bekleyin...
Fakat olmazsa da, sizin kalbinizde büyüdüğüne emin olun...
Sizi tatlı kılacak kadar yeterli mutluluğunuz olsun... Güçlü kılacak kadar acı deneyiminiz,
İnsan kılacak kadar üzüntünüz, Ve sizi mutlu kılmaya yetecek kadar umudunuz olsun. (...Steve Goodier)
hayata dair...
Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin...
Şimdi başla... Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla...
Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim...
Kimi zaman içindeki o sessiz sese uzmanlardan daha fazla güven...
Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu...
Herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki, uçuyor...
Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar; sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar...
Öteki insanlardan daha akıllı ol... Yalnız bunu onlara söyleme...
Mutlu olmanın en garantili yolu bir başkasını mutlu etmektir...
İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder...
İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır: Kendisi...
(...Aldous Huxley)
Hayata dair...
Bir zamanlar bir papağan aldım ve papağana konuşmayı öğretme işine hemen başladım, büyük bir azimle...
İki ay boyunca her gün tam elli defa, “Danny, Danny” diyordum karşısında...
O büyük gün gelene kadar tam iki ay geçti... Papağanın bulunduğu odadan çıkıyordum ki, arkamdan bana seslendi; “Danny, Danny...”
İlki başarmıştım, artık kimse beni durduramazdı. Ona bu defa da soyadımı öğretmeye karar verdim; “Clark, Clark...”
Bu defa yalnızca iki yüz kere “Clark” dedikten sonra öğrendi...
Sonra çok ilginç bir şey oldu... Hastalanmıştım ve iki gün evde kaldım... Sürekli öksürüyordum... İyileşir iyileşmez, yakın arkadaşlarıma bir yemek vermek istedim...
Onlara konuşan kuşumu gösterirken, eğitim sürecine ilişkin çok önemli bir ilkeyi öğrendim... Kuşu parmağıma aldım ve ona “Danny
Clark” dedim... Fakat sonra kuş ne yaptı biliyor musunuz?... Öksürdü...
Kuşa öksürmeyi öğretmeye çalışmamıştım elbette... Hasta olduğum o hafta kapmıştı onu da... Fakat bu deneyim, bir kuşun bile çevresinin bir ürünü olduğunu öğretti bana... İnsanlar da öyledir... İnsanoğlunun beynine ne girerse, o çıkar...
Kötü birtakım alışkanlıklarla büyüdüyseniz, sizi büyütenlere sakın kızmayın... Şu dersi alın: Değişebilirsiniz... İstediğiniz insan olabilirsiniz... Olumsuz çevrenizi değiştirin ve istediğiniz sonucu alıncaya kadar sabredin... Unutmayın, dış görünüşün hiçbir önemi yoktur...
(...Danny Clark
hayata dair...
-Bir tartışmayı tatlıya bağlamadan yatağa gidilmemesi gerektiğini öğrendim...
-Kendimi neşelendirmek için en iyi yolun başkasını neşelendirmeye çalışmak olduğunu öğrendim...
-İnsanın kendisinden daha sorunlu birisiyle evlenmemesi gerektiğini öğrendim...
-Çalıştırdığımız insanlara iyi davrandığımızda onların da müşteriye iyi davrandıklarını öğrendim...
-Bir toplantıda zekâmı ya da sohbetimi göstermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde, sohbeti seçmemin daha iyi olacağını öğrendim...
-İnsanlara iyi davranmanın hiçbir maliyeti olmadığını öğrendim...
-Gerçekten yaşamaya başlamak için emeklilik beklenirse, çok uzun bir süre beklenilmiş olunacağını öğrendim...
-İyi kalpli olmanın mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrendim...
-Bir hayvana ve bir çocuğa istedikleri her şeyi verirseniz, sonuçta çok iyi bir hayvanınız ve çok kötü bir çocuğunuz olacağını öğrendim...
(...Jackson Brown)
hayata dair...
-Yapabileceğin kadar söz ver... Sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap...
-Dertlerini gözyaşlarında boğmak isteyenlere dertlerin yüzme bildiğini söyle...
-Dalın ucuna gitmekten korkma... Meyve oradadır...
-Büyük adam büyüklüğünü küçük adama davranışıyla gösterir...
-Şans bukelamun gibidir... Biraz zaman tanı, mutlaka değişecektir...
-Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin...
-Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim...
-Kimi zaman içindeki o sessiz sese uzmanlardan daha fazla güven...
-Herhalde bunu ona hiçkimse söylemedi ki, uçuyor...
-Öteki insanlardan daha akıllı ol... Yalnız bunu onlara söyleme...
-İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder...
-Dolayısıyla halatları çöz... Güvenli limandan uzaklara yelken aç... Rüzgârı yakala, araştır, düşle, keşfet...
(...Aldous Huxley)
hayata dair...
Dört oğlunun herhangi bir kimse veya şey hakkında acele hüküm vermekten kaçınmasını isteyen baba varmış...
Bir gün en büyük oğluna, kışın ülke dışına bir yolculuk yaparak mango ağacını görmesini söylemiş...
Bahar gelince, ikinci büyük oğlunu mango ağacını görmesi için göndermiş...
Yazla birlikte onun bir küçüğü yola çıkmış...
En küçük oğlu da sonbaharda çıktığı yolculuktan dönünce, dört oğlunu da yanına çağırarak; “Gördüğünüz mango ağacını bana anlatın” demiş...
En büyük oğlu ağacı kışın görmüş... Ağacın, yanmış, kavrulmuş bir kütükten farksız olduğunu söylemiş...
Onun bir küçüğü; “Dantel gibi yaprakları var” demiş...
Üçüncü oğlu, ağacın çiçeklerinin gül kadar güzel olduğunu söylemiş...
Çocuklarının en küçüğü ise; “Ağacın, armudun tadını andıran nefis meyveleri var” demiş...
Akıllı baba, o zaman; “Evlâtlarım, hepiniz haklısınız” demiş;
“-Çünkü her biriniz ağacı ayrı mevsimlerde gördünüz... Şu halde, diğerlerinin düşünce ve davranışları hakkında hüküm vereceğimiz zaman, ağacı her mevsimde görüp görmediğimize emin olmalıyız...”