Ailem Sevdigimi istemiyor :(
Iyi Günler abilerim ve ablalarim,
benim bi büyük sorunum var ama isterseniz ilk önce biraz kendimi ve durumumu anlatayim ki ortada soru isareti kalmasin. 24 yasindayim, almanyada yasiyorum ve üniversitede yabanci dil ögretmenligi okuyorum, üniv bitmesine 1,5 sene kaldi insallah. 2 senedir sevgilim var ve birbirimizi gercekten cok seviyoruz, sevgiliden öte hayat arkadasi gibi görüyoruz birbirimizi. Gercekten degerimizi biliyoruz ve sevgimize etraftaki insanlarda sahit. Tek bi sorun var - oda ailem. Ailem onu istemiyor. Ilk önce biraz kendisini anlatayim. Sevgilim 26 yasinda, dindar, 5 vakit namazini kilar, her zaman camii ye gider, ne alkolu nede sigarasi var, efendi ve saygili bi insan ve beni her türlü mutlu etme cabasinda her daim. Kendisi Irak türkmeni (aile ici türkce konusuyolar ve kendilerini türk olarak görüyorlar) ve almanyada yanliz yasiyor. Ailesi Irakta ama sürekli onlarlada telefon veya kamerayla görüsüyoruz. Benide cok seviyorlar, hic bisey gizlemiyorlar ve aileden biri olarak görüyorlar. Ailemin sevgilimi istememe sebebi, öncelikle Irakli olmasi ve burda, yani almanyada ailesi olmamasi, sonra bide berber olmasi. Bunlara karsi ben aileme hep cözüm yollari gösterdim, mesela türkiyeye gelip tanissinlar vs vs, ama ikna edemedim, kararlari cok kesin gözüküyor. 2 hafta önce, sevgilim bana süpriz yapmak icin aksam üstü bizim evin yakinlarina büyük ayi ve ciceklerle geldi. Bende disarda hava alma bahanesiyle disari ciktim, ama babam inanmadi bana ve benden 10 dk sonra oda cikti. Neyse ki cok sükür sevgilimin yaninda yakalamadi beni ama eve giderken, elimde hediyeler, birdan babam karsimdaydi ve bana cok kizdi, o hediyeler derhal cöpe gidecek dedi. Ben atmadim, direk odama gectim. Evde sesini cok yükseltti, bana bagirdi, secim yapacaksin dedi, ya o ya biz. O nu secersem, hemen evden cikmamiz söyledi. Ben bi kelime bile etmedim, sadece agladim. Ertesi gün Annem, Babam ve Abim benden karar istediler, ya o ya biz, sadece yengem (abimin hanimi) bana destek oluyor. Bende ortaligi biraz yatistirmak icin ve beni evden atmamalari icin sevgilimden ayrildigimi söyledim ama aslinda ayrilmadim. Böyle sürdüryoruz suan ama ailem beni eve hapis etmis, bi yere cikmami istemiyolar, neyse ki üniv suan tatilde. Cok caresizim, ailemi nasil ikna edebilirim, demedigim kalmadi, ben gercekten insanliga ve allah korkusuna cok önem veririm, meslek, memleket diye bakmam. Ama aileme anlatamiyorum. Sevgilimden ayrilmam ama ailemin rizasi olmadanda bisey yapmak istemiyorum. Lütfen yarim edin :(