sosyal fobili bir anneyim, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese merhaba foruma yeni katılıyorum.30 yaşındayım Kendimi bildim bileli çekingen birisiyim.Yılların çabasıyla bir nebzede olsa azalttım mesela ilk karşılaştığım kişilerden pek çekinmiyorum ancak yinede herkesin gözü üzerimde beni izliyor gibi hissediyorum bunuda ancak yüzde 20 azaltmışımdır.8 senedir evliyim eşim memur 4 yıldırda İzmir'deyiz burada maalesef çevre edinemedim.lojman ortamında yaşıyorum apartmanda herkes birbiriyle sıkı fıkı görüşüyor ama 4 senedir birtanesiyle bile selamlaşmaktan öteye gidemedim .işin kötü yanı 4 yaşında kızım var o hiç utangaç değil ben onun yaşındayken utanırdım hep.Kızım için üzülüyorum apartmanda her dairede çocuk var ve hepsi birbirlerinin evine oynamaya gidiyor benim kızımı hiç çağıran olmadı çocukların oyun tepinme gülme sesleri evimize kadar geliyor benim yavrumda sadece dinliyor.Ben anneleriyle görüşmediğim için kızımıda çağıran yok karşılaştığımızda hep ağız ucuyla gel oturalım dediler ama özellkle kapıma gelipte çağıran olmadı bende çat kapı yapamıyorumki imkansız heyecandan konuşamam bile. Sosyal fobim için memleketteyken doktora ilk defa 2 ay önce gittim sadece paxil ilacını verdi devlet hastanesi olduğundan terapi falan yok ilaç biraz etki eder gibi oldu.
Sizler nasıl tedavi görüyorsunuz bilmek istiyorum.