PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yiyeceklerin yaşamımızdaki rolleri .



9 ŞUBAT
13-12-2007, 12:30 PM
Karaciğer dostu enginar

İçinde bulunan "sinarin" maddesinden dolayı karaciğeri rahatlatan ve daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran enginar adeta doğanın bize sunduğu bir bahar hediyesi. Ege ve İzmir insanının enginara kolayca ulaşma bakımından oldukça şanslı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ulvi Zeybek "Çok ilginçtir doğa bize bu bitkiyi ilkbaharda sunmuş. Bahar da insanın kendini yenileme sürecidir. Karaciğerin kendini enginarla yenilemesi bizim daha sağlıklı yaşamamıza neden oluyor. Yararlarını görmek için düdüklü tencerede kısık ateşte kısa sürede pişirelim ve bahar boyunca mümkünse her gün yiyelim" diyor.

9 ŞUBAT
13-12-2007, 12:31 PM
Profesör Doktor Ulvi Zeybek kırmızı renkteki her sebzenin sağlıklı ve genç kalabilmek için son derece yararlı olduğuna dikkat çekerek "Mevsiminde, bulabildiğiniz tüm kırmızı sebze ve meyveleri bolca tüketin" diyor. Kırmızı sebze ve meyvelerde bol miktarda bulunan "antosian" maddesinin yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri başarıyla yakalayıp vücuttan attığını belirten Prof. Dr. Zeybek "Antosian zengini sebzelerin başında da havuç, şalgam, pancar, domates ve kırmızı biber yer alıyor.
Cildi pırıl pırıl yapan, kansere karşı koruyucu etkisi olan bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin" diyor.
Kırmızı mucizelerden bir diğeri olan narla ilgili İsrail'de yapılan çalışmalar da bu meyvenin kolesterole karşı oldukça etkili olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar bu nedenle kolesterol problemi olanlara narı, nar suyunu ve nar ekşisini her fırsatta tüketmelerini öneriyor