PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaslar yardim istiyorum

venus67
07-01-2010, 06:34 AM
Selam cümleten
Arkadaslar bende uzun zamandir sizofreni mevcut doktorlar hastaligimin paranoid sizofreni oldugunu kesfettiler 20.5 tesis koydular ve ben almanyada yasiyorum ve gecici sürec icin malulen emekli oldum fakat suan geciciligin süreci doldu
hastaligimi tekrardan uzattirabilmem icin tekrar muayeneden gecmem gerekiyo lakin bende elbet bu hastalik tarif edilecek gibi degil
doktorlarin karsinda sanki birden bisi yokmus gibiyim hal böyleyken doktorlarda saglam raporu vermekden cekinmiyolar
bir nevi emekli kasasinin doktorlari oldugundan elinden gelen cabayi sarf edip beni saglam cikarmaya ugrasiyolarlar
sizden istedigim ben doktorlarin karsinda nasil davranayim? konusayimmi konusmayayimmi sorulari cevaplayayimmi bilemiyorum
lütfen bana yardimci olursaniz beni mutlu kilmis olursunuz
bendeki hastaliik sesler duyma takip edilme korkusu ve korku bazen yalniz bir yerden gecememe baskasinin benim düsüncelerimi okudugunu sandigim anlar ve sayre
elbet tabiki her an olmuyo akut zamanlarim oluyo bulari heyet doktorlarina anlattigim an sanki inanmiyolar rol yaptigimi düsünüyolar
acaba ben doktorun karsinda nasil davranacagim tüm bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum lütfen yardim istiyorum
saygilarimla.

NAR_K
10-01-2010, 05:08 AM
eger sizofren teshisi koyulduysa bunu gormek cok zor olmicaktir diye dusunuyorum.. uzun zaman oldugunu belirtmissiniz ama ilaclarinizi duzenli alsaniz bile sadece bu hastaligin semptomlarini az'a indirmis olursunuz.. yani demek istedigim bu grip gbi bir hastalik degil ki gecsin bir sure sonra.. onun icin 'rol' yapmanizi gerektiren birsey oldugunu dusunmuyorum. normal, oldugunuz gibi davranin.. eger bu istediginiz sekilde sonuclanmazsa, muayenede sizi dha saglikli gorurlerse de tek diyebilicegim sey, mutlu olun, keyfinize bakin, sagliginiz herseyden daha onemli..

venus67
10-01-2010, 09:44 PM
tsk ederim umarim dediginiz gibi olur NAR_K ama yinede icimde kusku var tabiki icimdeki kurt beni birakmiyo bende caba göstermeye calisiyorum hatta dogru yapayim derken aksine yanlisliklarda yapabiliyorum

nar tanesi
07-10-2010, 05:49 PM
şizofreni belirtileri taşıyosunuz ki bu durumda size sağlam raporu veremezler.tedaviniz için teşhisin konması önemli...sizde biliyorsunuz ki bu bir hastalık,tamamıyla bir tedavisi olmasada azaltılabilir.bununla yaşayamassınız ama baş edebilirsiniz....doğal davranın doktorlar karşısındada olduğunuz gibi...kendinize önem veriyosanız,değer veriyosanız gerçekleri anlatın.iyi şanslar