Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Ne Yapmalıyım ? (Heyecan, İletişim vs.)

Paranoid Android
27-12-2009, 02:42 AM
selam herkese
internette arama yaparken rastgele çıktı bu forum karsıma bnde bişeyler paylasayım dedim kendi hakkımda

öncelikle 19 yasındaim ve suanda evimden uzakta üni okumaktayım

burada belirtilen çekingenlik kişilik bozukluğu belirtilerinden bikaçını kendimde görüyrum
örneğin bi sosyal ortamda bulunurken daha sessiz kalma ve kendini rahat ifade edememek gibi ama daha çok bu bnde tanımadıım insanlarla konustuğumda yada tanısmakta olduumda oluyor rahat iletişim kuramıyorum ve konusurken aklıma çok fazla birşey gelmiyor
ama kendi arkadaslarım çevrem ailem yani tanıdığım insanlar arasında çok rahatımdır
bazen özellikle tanımadıım bir ortamdayken hareketlerime çok dikkat eder bi halde buluyorum kendimi göz temasından kaçınıyorum ellerimi kollarımı nereye koyacağımı bilemiyorum fln bi konusmaya yada bi olaya baslanacaksa genelde ilk olamıyorum biri bişeyi yaptıktan sonra ancak dvm edebiliyorum

artı birde aşırı heyecan durumu war özellikle 2li ilişkilerde mesela geçenlerde bi kızdan hoslanıyordum uzunca bi süre gidip konusma cesareti bulamadım bi ki ufak tefek konusmanın ardından artık son çare olarak internet üzerinden konusmaya karar verdim çunku baska çarem kalmamıstı fakat bu şekilde bile aşırı titrediğimi yerimde duramadığımı hatırlıyorum tabi bu zamanla geçti fakat asıl sorun konusamama durumuydu ilk bulusmamızda ağzımı açıp doğru dürüst tek kelime bile edemedim
bu gibi durumlarda işte kendimi çok boş hissediyorum oysaki kendi arkadaslarımla fln konuscak birçok şey bulabiliyorum fakat ilk kez tanıstıım bi insanla kaynasamıyorum
sırf bu nedenle çok çok fazla hoslandıım kızdan onla yakınlık kuramadığım için "arkadas olalım" teklifi aldım

sizce tam olarak ne yapmalıyım hani psikolojik bi yardım almalısın diceksiniz tabiikide ama suanda oyle bi durumum yok en azından dusuncelerinizi belirtirseniz sevinirim (:

birazcık karmasık yazmıs olabilirim farkındayım ama en kısa şekilde özetlemeye çalıstım hani birazda aceleye geldi artık kusura bakmayın...

devhis
27-12-2009, 03:10 AM
bence bir uzmandan yardım alsanız faydasını görebilirsin.aynen bu sıkıntılarını çekinmeden anlatın.heyecanınızı dizginleyen bir ilaç yazabilir.
birde insan ilişkileriyle ilgili kitaplar okuyun.
insan bilgilendikçe korkuları azalırmış.
hayatta herkesin bir rolü vardır.biz "kendine fazla odaklı" insanlar o rolümüzü oynamaktan çekiniyoruz.
halbuki iyi ya da kötü herkes bir oyuncu.stratejilerimizi geliştirmemiz lazım.
çok okumak,çok gezmek,hata yapmak...iyi ya da kötü mutlaka birşey yapmak gerekli.

NAR_K
27-12-2009, 07:56 AM
belki birazcik bu sorununuzun ustune gitmeyi deniyebilirsiniz.. mesela yakin arkadaslarinizla iletisiminizin iyi oldugunu soylemissiniz, bu grup ile beraberken yeni insanlarla tanistiginizda da ayni heyecan ve titremeyi yasiyormusunuz?

birazdaha olumlu dusunmeyi deneyin, artilari eksileri tartin.. mesela eger kendinizi rahat birakirsaniz, yeni bir arkadas kazanabilirsiniz, bu yeni bir iliski de olabilir.. ama ben cekingenim diye birseyin arkasina saklanirsaniz eksilerinizle ortaminiz ayni kalir ve bu ilerde is ve ozel hayatinizda ciddi sorunlar yaratabilir.. sonucta bir doktordan yardim alsaniz bile, yine de sizin rolunuz cok buyuk olucak bu degisim surecinde..

buneya
27-12-2009, 02:03 PM
kaygılandığın zaman heyecanladığın zamankendi kendine de ki eğer bunu yapabilirsem bir engeli daha aşacam ve özgüvenim daha da yerine gelicek de.yani bu düşünceyi aklına getir.zaten öyle de olur.ama bi şekilde kesinlikle sorununu çözmeye çalış.kesinlikle.bi psikiyatr a bile git.

moonchild
20-11-2010, 04:06 AM
yaşayacaksın genç.kitaplar hikaye yaşamakla aşarsın bunları.

yagmurr
20-11-2010, 10:36 AM
Durumunda bir anormallik yok bana kalırsa...

sevdiğin birine karşı çok heycanlanman gayet doğal.Yeni girdiğin bir ortamda fazla rahat olamaman kaygı duyman da normal...

kim aşık olduğu birinin yanın da rahat olabilir ki :) gözlrini kaçırmak,elinin ayağının dolanması,saçmalamak...kızarmak...gayet normal tepkiler.

Kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim.

colours2004
20-11-2010, 12:23 PM
Üzülme Sherlock Holmes ta çok zeki ama çegingen, ketum, fazla arkadaşı olmayan bir karakterdir..

bebeqte5tur
21-11-2010, 02:46 AM
Selam arkadaşım,bende gezerken bu siteyi buldum,o yazdıklarınla varya sen beni tarif etmişsin.ben bu sorunları kendim yaratıyorum sende öyle. bak ben biraz daha geliştirdim kendimi b konularda sende benim yaptığım gibi yapabilirsin işe yarar bi tedavi sayılır ama çözüm değil. Göz teması kuracağın konuşacağın insanı çok yüceltme, hata yapmaktan korkacaksın konuşurken yada hareketlerinde, olsun de oda yapabilir bu şekilde bi hata bu gayet normal de,umursamazsan hatalar azalıyor,hata yapma korkusu yok oluyor.elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorum diyosun ya,kendine bir duruş bul,elini kolunu vicudunu en iyi hangi pozisyonda sergileyebiliyorsun.geç aynanın karşısına saatlerce bak kendine.bayan arkadaşlarla sohbet etmeye çalışırkende,cinsiyet farkını,ve cinsel arzularını,yani güzelliği insanı görmezden gelip beyinden beyine anlaşabilirsiniz,bu tabi başlangıç.konuşamama durumu özgüvenle alakalı olabiliyor yada konuşacak bi çok şeyin olduğu halde bir başkası ile sohbet anında aklına hiçbirşey gelmiyor.ama çok samimi bir kaç arkadaşın olur yada bir tane ona alışmışsındır,onunla her türlü çılgınlığı yapabilirsin onun yanında sosyalsindir,bu dışakapalılık beni öldürüyor örneğin.benim düşüncem insanın en iyi psikologu kendisidir.psikologda zaten sana kendi beyninin ürettiği çözümleri sunucak,mantıksal açıklamalar yapacak falan filan hiç gerek yok.vehani problem yapıyorsun ya o problemi unutmaya çalışmak yerine üzerine gidip kafa patlat ağlayana kadar onu çözmeye çalış ama sakın ha pes etme.benden bu kadar arkadaşım :)

Cengiz
15-03-2011, 08:14 PM
söylediğiniz olayların hemen tamamı bende de vardı. (hoş şimdi yok mu gene var :)

yetişme tarzı çok önemli bence, aile çocukluktaki arkadaşlıklar vs. vs. O kadar çok etken var ki hayatımızı etkileyen ve birçoğunun üzerinden de 10 yıllar geçmiş o olayların geri getirilmesi yeniden şekillendirilmesi de pek mümkün değil. bugüne kadar yapılmış bir bina var, onu yıkıp yeniden yapabilmek ya da daha farklıb bir hale getirmek mesele... O da nasıl olur bilemiyorum bilen olursa bana da söylesin lütfen...