Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölmek istiyommmmm

okb_magduru
20-12-2009, 08:16 PM
yaaa ben ne yaptım bukadar kime ne yaptımda bu hale geldim anlamıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sokağa çıkınca surat tipime gülen insanlardan bıktım artık yaaa allah onların belalarını versin milletin işi gücü gülmek yaaa inşallah onların başlarına gelir çocuklar kurtulamaz öle bişeyden bu kadarda olmaz yaaa nerden başladım bu manişsa ruh ve sinir hastalıklarına yaa oranın yüzünden tipim kaydı yaaa imkanlarımda yok dava açayım imkanımda yok yok işte allah belasını versin yaaa okullar daha sömestır tatiline girmedi aralık ayındayız 2-3 ay oldu okul açılalı ama benim 17 gün özürlü 5.5 günde özürsüz devamsızlığım var sırf bu hastanenin zararları okuduğumu anlamıyom diye sınıfta kaldığım sınıftaki şımarık çocuklar bu ilaçlar başlamadan önce abi diye geliyolardı şimdi yapmadıkları kalmıyo offfffffffffff ölümlemi kurtulucam yoksa ve ilaçları bırakalı 83. günüm ve hala ilaç içmiş gibi baygın bakıyorum suratımda kan yok hareketlerim donuk köpek gibi uyuyorum ve üstüne üstlük 1-2 yıldan beri geçmeyen boğaz şişliklerim durup dururken hiç neden olmadan grip olup 3-4 gün sonra kendiliğinden geçmesi bazen haftalar sürmesi ve doktora gittiğimde ağrı kesici yazıp bizlik bişey yok deuyip geçmesi

ÖLMEK İSTİYORUM EN AZINDAN ACI ÇEKMEM BÖYLELİKLE

dynamic
20-12-2009, 08:27 PM
seni ne kadar rahatlatabilir bu söylediklerim bilmiyorum ama başkalarının düşündükleriyle ilgilenmemelisin.
bak okuyormuşsun.her şeyden kaçarak bir çözüme ulaşamazsın.aksine sorunlarının üzerinde giderek onları çözmeye uğraşmalısın.
yaşam , Allah'ın bize verdiği en büyük hediyedir.ölüm bir çözüm olmaz.senin için kötü düşünen kişileri düşünüyorsun, intihar etsen ne olacak
ya arkadanda ki seni seven ailen, seni seven arkadaşların...

hayat çok kısa.yaşamayı bilmek gerekiyor.kendini toparlamalı ve geleceğine bakmalısın.pozitif düşün , pozitif ol.negatifliğin sana bir şey kazandırmaz...

sağlıcakla kal...

okb_magduru
20-12-2009, 08:54 PM
her şey öle değil dinamik kardeşim 5 ay önce babamı kaybettim ve babamı kaybettikten sonra emekli etmeye çalışıyoruz ve en sonunda olmuş ama bu ayın 28 inde maaş bağlanılacakmış :D verecekleri maaşı bir görsen bende memorial hastanesinde tedavi ettirecek beni bu hale getiren doktora dava açıcak kaybettiğim yıllar için dersane + üniversiteye hazırlık için dersane + yerlerde olan orta öğretim başarımı kurtarmıyacak ama yani her istediğimi alıcak kadar yüksek bir maaş varda ondan ben allahtan daha belamı istiyorum demi? maaş ne kadar biliyor musun?? , gülerek sölüyorum bunu 342 ytl anneme okuyorum diyede 171 ytl de bana verilecek hehe zaten ayda 100 tl servis parası en az 62 tl elektrik en az bi 35 ytl su faturası internet faturası 30 ytl hehe bozdur bozdur harca harcamaktan yoruldun cebinde kalan partayıda bankaya yatır , okulun yok fotokopi temizlik elektrik kömür su faturası için 100 tl üstelik devlet okulu daha bitmedi başvurduğumuz halde gelmeyen üzerinde kırmızı kocaman yazıyla PARA İLE SATILAMAZ baskılı devletin sosyal yardımlaşma amaçlı kömürü olmadığından ekstra kömür parası hadi bakalım yiyecek parası nerede okul harçlığı nerede hastane masrafları nerede??? üstüne üstlük yetmiyomuş gibi sinir eden olay okb nin bitip yerine başka sorunlar çıkması OKUDUĞUMU ANLAMIYORUM TİPİM YÜZÜNDEN İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYORUM heeee akrabalara gelince kimse yardım bile etmiyo , Babamda sırf iyiliği yüzünden kaybetti gereksiz iyilik :D zamanında her türlü bayiliği olan babam :D hehe şarap bayiliği yaparken o zaman sakallıymış çevredekiler hacı dermiş dini olarak düşünmüş ve bayiliği bırakmış , şu an arkadaşımın babası alkollü içecek bayiliği yapıyo ve paraya para demiyo insanlar dükkandan para çalıyo çalışanları başka şehirlere kaçıyo üstüne üstlük amcamda diyo ki '' ben mal dağıtmaya giderken bazen rastlıyom beni görünce kafasını çeviriyo napçan biliyon mu diyo gitçen onun olduğu şehre kafasını gözünü patlatıcan alcan gelcen parayı , şuna bak akıl veriyo aklı sıra sen yapsana kardeşin değil mi??? beni katil edip içeri tıktırmak hehe babam da hep iyiliğinden gereksiz iyiliğinden bişey yapmıyo bi gün yanında çalışanlardan biri '' abi neden sen bunlardan hakkını almıyosun dediğinde oda ya üzülüyorum çoluğu çocuğu var karısı var ailesi dağılmasın diye ellemiyorum YANINDA ÇALIŞANDA DEMİŞKİ iyi ama senin kendi ailen dağılıyo demiş ( babammda ya bişey dememiş yada bişeyler demiş ama ben hatırlamıyorum şuan) AKLIMDA OKADAR ÇOK ANIM VARDI Kİ O MANİSADAKİ, RUH SİNİR HASTALIKLARI YÜZÜNDEN BEYNİMİN KÖKLEŞMİŞ HATIRALARINI BİLE HATIRLAMIYORUM ŞUAN

HE BU ARADA BELİRTEYİM oturduğumuz evde bizim değil :D zamanında paralarını babamın ödeyip tapularını almadığı ailesine bıraktığı evlerde oturuyoruz hehehe bu devirde babanada güvenmiceksin lafı çok doruu

seratonin
21-12-2009, 12:01 AM
okb mağdurundan alıntıdır'' TİPİM YÜZÜNDEN İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYORUM''
hepsini anladımda kardeşim bu tipim yüzünde insan içine çıkamıyorum kısmını anlayamadım
allah yardımcın olsun hayatta ne acı şeyler var maddi sıkıntılar had safhaya ulaşmış geçim derdi almış başını gidiyor hayat da pahalı kolay değil bu devirde öyle çok sağlıklı kalmak

rsn111
21-12-2009, 02:40 AM
yaaa ben ne yaptım bukadar kime ne yaptımda bu hale geldim anlamıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sokağa çıkınca surat tipime gülen insanlardan bıktım artık yaaa allah onların belalarını versin milletin işi gücü gülmek yaaa inşallah onların başlarına gelir çocuklar kurtulamaz öle bişeyden bu kadarda olmaz yaaa nerden başladım bu manişsa ruh ve sinir hastalıklarına yaa oranın yüzünden tipim kaydı yaaa imkanlarımda yok dava açayım imkanımda yok yok işte allah belasını versin yaaa okullar daha sömestır tatiline girmedi aralık ayındayız 2-3 ay oldu okul açılalı ama benim 17 gün özürlü 5.5 günde özürsüz devamsızlığım var sırf bu hastanenin zararları okuduğumu anlamıyom diye sınıfta kaldığım sınıftaki şımarık çocuklar bu ilaçlar başlamadan önce abi diye geliyolardı şimdi yapmadıkları kalmıyo offfffffffffff ölümlemi kurtulucam yoksa ve ilaçları bırakalı 83. günüm ve hala ilaç içmiş gibi baygın bakıyorum suratımda kan yok hareketlerim donuk köpek gibi uyuyorum ve üstüne üstlük 1-2 yıldan beri geçmeyen boğaz şişliklerim durup dururken hiç neden olmadan grip olup 3-4 gün sonra kendiliğinden geçmesi bazen haftalar sürmesi ve doktora gittiğimde ağrı kesici yazıp bizlik bişey yok deuyip geçmesi

kardesım aynı seyler bende de ialcları kullanmaya devam ettıkce daha da kotu oldum sebebını bılmıyorum kotu oldukca dozu arttırdılar bende arttırdkca kotu oldum hanı suratımda kı ıfade felan dıyosun ya bu yasadıgın deperılazsyon mu ne dıyolar ya tamamen bu durumdur panık yapmana gerek yok..arkların sana baktıklarına gelınce ben bır kere aralarında konusrken duymustum galaba bu cocuk kafayı bozdu dıye konusyolardı aralarında cok korkmustum ama sukur o uysukluk ılac kulanıyor gıbı olma hepsı gerıde kaldı korkma sakın eger bu yasaıklarından korkarsan daha da cok kısır bı donguye gırreseın insanlar acımasız benım en yakın arkadsın vardı unıverstıde de berbare okuyoduk tesadufen bu hastlaga yakalınca adam deılırıyom sandı benı bırakaıp kactı .... cocugu ıste arkadaslıgı bu kadarmıs ama sunu unutma senı yasamayan kımse anlayamaz bı bok olmaz ama ılk once korkmamayı ogren bunu yasıyan tek sen degılsın aynılarını bende yasadım unıversutdeyım 2 yıl arka arkaya sınıf gecemedım 2 kelımeyı arka arkaya ezberlıyomudum bıle.. ama o gunelrım gerıde kaldı haaa okb gectı mı hayır ama bu yasadıgın durum gececek benım pskyarı ye guvenım kalmadı tammen bıttı ..KORKMA sakın gerısı sıkır sıkır gelır

aLoneaqLe
21-12-2009, 09:06 AM
Senin aklı başında arkadaşların yok mu kardeşim? Anlaşılan böyle şeylere çok ihtiyacın olduğu bir dönemdesin ツ Anlatım tarzında hayatı ti'ye alan birini gördüm ben, bu yaşadıklarının getirdiği pes etme duygusu aslında. Ölmek istiyorum demişsin ama aslında olgunlaşıyorsun, bu süreçte canın da yanıyor haliyle. Atlatacaksın, vazgeçme ツ

MRWBKR
21-12-2009, 10:54 AM
her şey öle değil dinamik kardeşim 5 ay önce babamı kaybettim ve babamı kaybettikten sonra emekli etmeye çalışıyoruz ve en sonunda olmuş ama bu ayın 28 inde maaş bağlanılacakmış :D verecekleri maaşı bir görsen bende memorial hastanesinde tedavi ettirecek beni bu hale getiren doktora dava açıcak kaybettiğim yıllar için dersane + üniversiteye hazırlık için dersane + yerlerde olan orta öğretim başarımı kurtarmıyacak ama yani her istediğimi alıcak kadar yüksek bir maaş varda ondan ben allahtan daha belamı istiyorum demi? maaş ne kadar biliyor musun?? , gülerek sölüyorum bunu 342 ytl anneme okuyorum diyede 171 ytl de bana verilecek hehe zaten ayda 100 tl servis parası en az 62 tl elektrik en az bi 35 ytl su faturası internet faturası 30 ytl hehe bozdur bozdur harca harcamaktan yoruldun cebinde kalan partayıda bankaya yatır , okulun yok fotokopi temizlik elektrik kömür su faturası için 100 tl üstelik devlet okulu daha bitmedi başvurduğumuz halde gelmeyen üzerinde kırmızı kocaman yazıyla PARA İLE SATILAMAZ baskılı devletin sosyal yardımlaşma amaçlı kömürü olmadığından ekstra kömür parası hadi bakalım yiyecek parası nerede okul harçlığı nerede hastane masrafları nerede??? üstüne üstlük yetmiyomuş gibi sinir eden olay okb nin bitip yerine başka sorunlar çıkması OKUDUĞUMU ANLAMIYORUM TİPİM YÜZÜNDEN İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYORUM heeee akrabalara gelince kimse yardım bile etmiyo , Babamda sırf iyiliği yüzünden kaybetti gereksiz iyilik :D zamanında her türlü bayiliği olan babam :D hehe şarap bayiliği yaparken o zaman sakallıymış çevredekiler hacı dermiş dini olarak düşünmüş ve bayiliği bırakmış , şu an arkadaşımın babası alkollü içecek bayiliği yapıyo ve paraya para demiyo insanlar dükkandan para çalıyo çalışanları başka şehirlere kaçıyo üstüne üstlük amcamda diyo ki '' ben mal dağıtmaya giderken bazen rastlıyom beni görünce kafasını çeviriyo napçan biliyon mu diyo gitçen onun olduğu şehre kafasını gözünü patlatıcan alcan gelcen parayı , şuna bak akıl veriyo aklı sıra sen yapsana kardeşin değil mi??? beni katil edip içeri tıktırmak hehe babam da hep iyiliğinden gereksiz iyiliğinden bişey yapmıyo bi gün yanında çalışanlardan biri '' abi neden sen bunlardan hakkını almıyosun dediğinde oda ya üzülüyorum çoluğu çocuğu var karısı var ailesi dağılmasın diye ellemiyorum YANINDA ÇALIŞANDA DEMİŞKİ iyi ama senin kendi ailen dağılıyo demiş ( babammda ya bişey dememiş yada bişeyler demiş ama ben hatırlamıyorum şuan) AKLIMDA OKADAR ÇOK ANIM VARDI Kİ O MANİSADAKİ, RUH SİNİR HASTALIKLARI YÜZÜNDEN BEYNİMİN KÖKLEŞMİŞ HATIRALARINI BİLE HATIRLAMIYORUM ŞUAN

HE BU ARADA BELİRTEYİM oturduğumuz evde bizim değil :D zamanında paralarını babamın ödeyip tapularını almadığı ailesine bıraktığı evlerde oturuyoruz hehehe bu devirde babanada güvenmiceksin lafı çok doruu

Yaş olarak benden ufaksın sana kardeşim diye hitap edicem.

Bak kardeşim benim de babam öldü ve ondan bize 480 tl maaş bağlandı. Ben maaşı böldürmedim. Kendim işe girdim maaşı annem alıyo. Evimiz kira. Kazandığım halde üniversiteye gitmdim çalışıyorum. Maddi olarak şu anda bir sıkıntımız kalmadı şükür. Ama sana şimdi yazacaklarımı kendi durumunmuş gibi oku. Kendimi olayın içinde hisset sonra konuşalım.

Ortaokulu bitirdikten sonra işe girmek zorunda kaldın çünkü baban çalışmıyor. Bir süre bu böyle devam etti ve binbir badire ile annenle baban boşandı tam senin askere gitme arefende. Hayat tamamen senin üzerine geliyordu. Sen askerden döndüğün zaman herkes kendine bir hayat kurmuştu ve sende yalnız yaşamaya başladın İşe girdin kendine ev tuttun. Kör topal yaşıyorsun. Evin kira, ailen dağılmış tek başınasın ve sektör gereği 5 ay çalışıp 3 ay işsizsin.

Böyle geçen yılların ardından tam hayatın düzene koyman gereken bir zamanda bir de hastaneye yatmak zorunda kalıyorsun ki herşey en başa dönüyor.

Seni yargılamak istemiyorum kardeşim ama herkes memorial de tedavi olmuyor. Ruh ve sinir de de kuyruk bekleyen, şifa bekleyen çok insan var. Herkes okula servisle gidemiyor. Ben her sabah ve akşamüstü 30 dakikalık mesafeyi yürüdüm yaz kış 4 sene. Farklı bie semtte okula giderken de belediye otobüsü kullandım 1 sene. Yani neymiş? Bazılarına göre hala biraz şanslıymışsın... Dersaneye gitmeden üniversite kazandım ama daha da acısı gitmedim tamamen kendi tercihim ve şımarıklığım değildi. GİDEMEDİM. O zaman ki şartlarda ama. O zaman da dediğim gibi şimdi çok şükür diyorum tüm durumu düzelttik. Kendini şartlandırma memorial servis dersane bilmem ne... bunlar olmadan da tedavi olunur okunur üniversite kazanılır.

Şimdi sana bi ablan olarak şunu söyleyebilirim. İçinde bulunduğun isyan psikolojisi bana çok tanıdık. Ama dermansız dert vermiyor Allah. iSYAN ETMEYİ BIRAK DA NELER YAPABİLİRSİN ONU DÜŞÜN.

Kendini de senden iyi durumdakilerle kıyaslayıp canını sıkacağına, kötü durumdakileri düşünüp şükret biraz..

dynamic
21-12-2009, 04:34 PM

bende babamı 5 yaşındayken kaybettim kardeşim ve babamdan bize ne 1 kuruş , ne bir ev , ne bir araba yada herhangi bişey kaldı.ben annemle ablamlarla büyüdüm buralara geldik.yine Allah'a bin şükür halimize.bizimde evimiz yok kira, bizimde sıkıntılarımız var yok değil.ama hayat olumsuzlukları düşünerek geçmez.mutlu olmaya , mutlu yaşamaya çalışmalıyız...

devhis
22-12-2009, 01:13 AM
ciddi birşey anlatırken niye gülüp duruyorsun :confused:
senin sinirlerin yıpranmış :eek:
tipinde ne var onu bende anlamadım ama geçmiş olsun

goffee
22-12-2009, 04:44 PM

okb magduru şuan öfkelisin ve bu yüzden düzgün düşünemiyorsun.
ancak görmesini bilrsen elinde 2 şansın var.
ya sakinleşip iyi birşeyler yaparak bu durumunuzu düzeltmelisin.
yada öfkenden kurtulamıyorsan öfkeni yinede kaybetmeyip iyi birşeyler yapabilrsin.
ben şuanda hastalıgımdan intikam alıyorum.
yıllarca çektiğim acıdan dolayı hastalıgın insanlara dokunmasına izin vermeyerek bir nevi intikam alıyorum.
sanırım öfkemi dogru şekilde kullanıyorum. insanlara faydalı olarak.
2 seçenegin var.
güçlü olabilrsin. yaşadıgın sıkıntılara inat hayata üstünlüğün kendinde oldugunu söyleyebilrsin.
bu hayat benm ve benm elimden almana izin vermeyecegim deyip çalışıp sen daha çok para kazanabilir tüm ihtiyaçlarını karşılayabilrsin.
hatta diğer insanlara yardım edebilrsin.
ancak aceleci olmamalısın herşeyin bir anda oluverecegini düşünmemelisin zaman gerekir çünkü.
şu yol yada diğeri daha iyi demiyorum hırs ve saplantı yapmadıgın sürece ikiside güzel bir yol.

babana ve iyiliğine gelince.

babanı hiç kimseyle kıyaslama.
elbette hataları vardır. ancak iyi biri oldugunu görmezden gelme.
iyi insanların yanında çalışıyorum diyerek çalıştıgım işin 2.5 katı maaş veren 3 aileyi reddettim ben.
tam 10 yıl asgari ücrete calıstım sigortasız.
hiç pişman değilim hayatta en cok istediğim iyi bir insan olmaktı onlardan bunu ögrendim.
şimdi cevrem tarafından cok seviliyorum bu yüzden.

bende varlıgın içinde yokluk yaşadım.
babam para biriktrmek için çok şeyden vazgecti.
ben hiç bir zaman güzel bir kıyafet alıpta bana giydirdiklerini bilmem.
hiç aç kalmadım herşeyin iyisini yedik.
ancak dışarı cıkmak istemezdim hiç güzel kıyafetm yok diye.
bir genç kızın hiç mi elbisesi olmaz?
yoktu işte.
çogu zaman sagdan soldan gelenleri giydim hep.
yıllar sonra babam vefat ederken ögrendim ki babamın bankada cok parası varmıs.
çok suçladım babamı. varlıgın içinde yokluk cekmişim diye.
ancak zamanla farkediyorumki şuan yoklugun içinde varlık yaşayışımı babama borçluyum.
evt gencliğim yokluk içinde geçti ama kendi adıma bir evim var babam sayesinde.

evt baban mükemmel bir hayat bırakamamış.
ancak şuan onun sayesinde ayakta kalacaksınız.
o üç kuruş zannettiğin para eline geçince insan öyle bir rahatlıyorki.
1 yıldır calısmıyorum artık sıkışmaya başlamıştım.
bu Pazar elime 30 lira gecti sanki bir anda zengin oldum.
anlamanı beklemiyorum parayı alınca elinize anlamaya başlayacaksın.
elbette yeterli değil ama sizi rahatlatacak.
o parayla okuyup kendine güzel bir yaşam kuracaksın.
belki sevdiklerinin yardımıda olcK.
sonunda diyeceksin ki eger cok rahat bir yaşamım olsaydı belkide herşeyim var deyip kendimi koyverecektim iyikide böyle olmuş.
insanın eksikleri oldugu zaman daha cok mücadele azmi oluyor.
lütfen hayata sıkı sıkı tutun ve kimseye kaptırma o senin haytın.
hayatının seni ordan oraya sürüklemesine izin verme hayatının hakimi kendin ol.

okb_magduru
22-12-2009, 05:05 PM
ablalarım abilerim o alacağımız maaşı zaten bankalar el koyacaz diyolar

servise gelincede okuduğum şehirle yaşadığım şehir arası uzak olduğundan servisle gidiyorum

Birde rsn111 arkadaşım sende bunu çekmişsin peki yüz hatların düzeldimi zekan geri geldimi ve ilaçları bıraktıktan n e kadar sonra düzeldi????

şuan benim 85. günüm

goffee
22-12-2009, 05:25 PM
şuan okula nasıl gidip geliyorsun? neyle geçiniyorsunuz?
bence yüzünü takma düzelecektir.
düzelmezsede önemli olan bu değildir.

okb_magduru
22-12-2009, 05:41 PM
hadi suratım hepten tipsiz olsaydım neysede

ama ilaçlar yüzünden bu hale geldim goffe

ve MASTURBASYON dahi yapamıyorum çünkü yaptığımda kafamın sağ tarafındaki şişlik artıyor yüz hatlarım düzeliyor sonrada masturbasyon yapmadığım halden daha da kötü oluyor

şuan girmediğim sınavlar fizik 1-2 mat 1 edebiyat 1 ing 1 kimya 1 bunlara girmedim ve fizikçi 0 vericem dedi bende tamam dedi.m direkt ikisinede 0 verdi geçti

goffee
22-12-2009, 06:05 PM
okulunu dondurabilrsin.
eger hastalıgın yada tedavin okuluna engel oluyorsa daha cabuk iyileşmen için dondurabilirsin.
ancak evde yanlız kalmanda psikolojin için pek iyi değildir gerekmedikce asla önermem.
masturbasyon konusunda doktorunla konusmalısın.
bu önemsiz birşey değildir her insanın ihtiyacı olan birşeydir.
en önemlisi şişliklerin. neden oluyor acaba?
şişliklerden doktorunun haberi varmı?
yüzündeki sorunu illa takıyosan doktorunla konuş bir terapi uygulasınlar ama bence gerek yok.
yüzün tedaviden sonra düzelir çünkü.
tamm biraz zaman alabilr ama düzelir.

okb_magduru
23-12-2009, 08:19 AM
okulu dondurduğum zaman bir yıl kaldı olarak gözüküyormuşum zaten bir yıl kaldım birde dondurursam bu sefer birdaha lise hayatım diye bir şey kalmzaten para diye bişey yok açıktan okuyup dersaneye gideyim

bana diyolar okulda öğretmenler dua oku ulen zaten duva okuya okuyya bu hale geldim

benim ilk okbem bir gece dua okurken başlamıştı ilk okb ondan sonra 1 yıl tanrıyla ilişkimi kestim sonra ara ara başladım ve duva okudukça dahada kötüleştiğimi farkediyorum

RSN111 DEDİĞİN HERALDE NÖRONAL DEPOLARİZASYON, SENDEN BU İLAÇLAR NE KADAR SÜRE SONRA ÇIKTI ÜZERİNDEN ETKİLERİ VE NE KADAR SONRA SURATIN VE ZEKAN DÜZELDİ????

Hayko_lik
23-12-2009, 12:36 PM
okulu dondurduğum zaman bir yıl kaldı olarak gözüküyormuşum zaten bir yıl kaldım birde dondurursam bu sefer birdaha lise hayatım diye bir şey kalmzaten para diye bişey yok açıktan okuyup dersaneye gideyim

bana diyolar okulda öğretmenler dua oku ulen zaten duva okuya okuyya bu hale geldim

benim ilk okbem bir gece dua okurken başlamıştı ilk okb ondan sonra 1 yıl tanrıyla ilişkimi kestim sonra ara ara başladım ve duva okudukça dahada kötüleştiğimi farkediyorum

RSN111 DEDİĞİN HERALDE NÖRONAL DEPOLARİZASYON, SENDEN BU İLAÇLAR NE KADAR SÜRE SONRA ÇIKTI ÜZERİNDEN ETKİLERİ VE NE KADAR SONRA SURATIN VE ZEKAN DÜZELDİ????

Bulunduğun ildeki rehberlik araştırma merkezine git.

kumralim89
23-12-2009, 01:50 PM
arkadaşlar ben gökçe bende 5 senedir okb hastasıyım kıyafetlerime çok takıyorum bende yardım edin ekleyin konuşalım adresim barisa.rockk89@hotmail.com yada gokcegrafik@hotmail.com

goffee
23-12-2009, 01:52 PM

okulunu dondurmak rapor işe yaramıyormu?
dışardanda okuyabilrsin tabi ben orta okulu dışardan okudum.
liseye devam edemedim o sırada sorunlarım yeniden başlamıştı depresyondaydım.
ara verdim yeniden başlayacagım inş.
dua meselesine gelince bu senin inancındır dinde zorlama olmaz.
zaten birşeyler yapamıyorsan istediğin kadar dua et bişeye yaramaz.
şuanda birşey yapabilcek durumda değilsin üzülme.
eşeğini sıkı bagla ondan sonra dön Allaha yalvar demişler.
o yüzden takma bu gibi sözleri.
takıntı halinde dualar etmekte sorun yaratıyor.
sadece biraz sabır gerekiyor elbette iyileşeceksin.

goffee
23-12-2009, 01:53 PM
arkadaşlar ben gökçe bende 5 senedir okb hastasıyım kıyafetlerime çok takıyorum bende yardım edin ekleyin konuşalım adresim barisa.rockk89@hotmail.com yada gokcegrafik@hotmail.com

kıyafetlerine neden takıyosun?
etkilendigin seni rahatsız eden birşey olmalı?

okb_magduru
23-12-2009, 02:36 PM
goffe 45 gün devamsızlık hakkım va<r bunun 25 i rapolu 20 si raporsuz

17 sini kullandım diğerindednde 6.5 günü kullandım bu gün itiba<riyle

galiba bu senede sınıfta kalım artık okul hayatım bitincede bağkur bağlamıyolar yaa zaten üç kuruşluk maaş 5 aydan beri bağlanamadı bağlandığındada banklalar el koyucaklarını sölüyolar gelde şimdi allaha kitaba küfterme onların anasına babasına allahına kitabına sövme beni bu durumlara düşüren allaha bak hele ben ne yaptım ki ona böle??

goffee
23-12-2009, 03:03 PM
sakin olmalısın.
Allaha kızsan ne olcak ki değişen ne olcak?
ancak değişecekse söyle hemen bende kızacagım.
hayatını kurtaracak olan Allah değil sensin anla bunu.
o gereken gücü Allah senin eline vermiş artık daha ne yapsın?
sen birşeyler yapmadıktan sonra kimsenin sana birşeyler yapmak isteyecegi yok.
bir arkadaşımın dediği gibi Allahın hiç işi gücü yokta bizimle mi uğraşacak neden eziyet etsinki? :D
kızma demiyorum kızmak istiyorsanda kız sonucta buda rahatlamanı saglayacaktır.
öfkeni atamadıkca daha cok üzülüyorsun çünkü. sonucta Allah hepimizden anlayışlıdır canın yandıgını görüyor.
şuanda çok canın yandıgı için böyle şeyler hissediyorsun.
canın yandıgı için doğru düşünemiyorsun.
bunlar çok normal. (yani bizde böyle şeyler yaşamadık dersek yalan)

şimdi birşey söyleyecegim bir kapı kapanırsa başka bir kapı açılır diye bir söz söylemiştim.
bildigim kadarıyla sorunundan dolayı devlet sana maddi yardım ediyor.
hastalıgından dolayı aylık baglayabilrler.
en kötü ihtimalle 3 ayda bir 250 lira kadar alabiliyorsun.
buda maddi durumu iyi olmayanlar için.
yani hasta olmasanda alabiliyorsun.
sen bir başvuruda bulun.
gerekirse gelip evimizi görebilrsiniz de.
hasta olduguna dair raporlarını isteyebilrler.

okb_magduru
23-12-2009, 03:18 PM
bunlar hep o küçükken sır kapısımış bilmemne kapısımış onları izledim diye böle oldu yaaa orda çocuğu hastalanıyo adamın adam allaha duva ediyo çocuğumu iyileştir ama en sevdiğimi al diyo karısı ölüyo en sevdiği karısımış demek böle boktan şeyler yüzünden oldu yaaa

çocuğun biri mahallede küçüklüğü beraber geçmiş bi kızla evlenmek istiyo ama çocuğun suratında kocaman bir yara izi var kız başkasını seviyo bu içeri giriyo allahım diyo işte ayarla bana onu falan diyo yani duva ediyo sonra kız kaza geçiriyo omnunda suratında kocaman yara izi oluyo yani kızla adam evleniyo sonra ya böle bokton iş varmı ya hangi yüzyılda yaşıoz biz ya ne bu böle yaA kız tabi suratında iz olmasını istermi bi çocuğun git allahaşkına gidin işinize yaa yarası olan birini nasıl sevsin amk bi kız yaa

bunlar çok eskiden kaldı artık böle şeyler belki eskide bile yoktu ya gidin işinize şerefsizle insanı bunalıma sokan programlar yapıyolar

üstüne üstlük hastanede yattığımda bana sunum olarak hemşire odasında yine aynı programı izlettiler ulen zaten benim takıntılarımın ana kaynağı din bide bana dini şeyler izletiyolar yaa allahım yarabbim yaaa zaten 1 hafta yattım

neymiş ilaçlarımı madem içmiyomuşum bende yatırıyom seni omnun için yattım

okb_magduru
23-12-2009, 03:20 PM
he bide şunu diyeyim bana iyileşmek istiyosan beşinci boyut kendi okulkumuza doğru bide bişey vardı onu izle demişti oda biraz daha böle hayattan ama dini bişeydi

9 ŞUBAT
23-12-2009, 06:14 PM
he bide şunu diyeyim bana iyileşmek istiyosan beşinci boyut kendi okulkumuza doğru bide bişey vardı onu izle demişti oda biraz daha böle hayattan ama dini bişeydi

benden sana tavsiye bir muddet bu tarz şeyleri izlemekten uzaklaş ,çunku seni oldukça etkilemiş .

okb_magduru
23-12-2009, 06:45 PM
zan ilk psikiyatristimden beri izlemiyorum hastanede zorunlu izlediğimden hariç

ararat
23-12-2009, 06:57 PM
bu tür dizilerin izlenmesine karşıyım çünkü insanları pasifleştiriyor zulüm karşısında sessiz duranlar dilsiz şeytan gibidir

plüton
25-12-2009, 02:45 AM
İsyanlar, bağırıp çağırmalar suçlamalar, bu takıntı sende oldu elinden ne gelir olan oldu bir kere. İsyan etmek sağı solu suçlamak sana hiçbirşey kazandırmayacaktır. Herşeye isyan etmişsin, iyide bu isyanlar sana ne kazndırdı, senin yaşında bir genç için bunlar zor ama ne yapabilirsin oturup bunları düşün hayatındaki herşeyi sorgulamaktan vazgeç. Kendine bir yol çiz, çizdiğin yoldada sarpmadan yürü. Şunuda unutmaki senin durumunda daha kötü durumda olan en az bir milyar insan vardır bu dünyada. Başına gelenlere isyan etmeyi bırakıpta haline şükrettiğin zaman üzerindeki bu gerginlik yok olacak herşey bir bir çözülmeye başlayacaktır.

Kaybedecek hiçbirşeyiniz olmasada kazanabileceğiniz çok şey var. Kazanabileceğin şeyleri hayal et ve hayallerin için savaş, dertsiz insanmı var bu dünyada.

goffee
25-12-2009, 12:22 PM

okb magduru bu tarz programlardan uzak dur.
kesinlikle dini çok yanlış yansıtan programlar.
eğer dini konuları merak ediyorsan Kuran oku.
ve Kuran okurkende tek bir ayete saplanıp kalmayın.
elbette Kuranda insanları bazı konularda kısıtlayan ayetler var.
adam öldürmeyiniz kötülük yapmayınız şirk koşmayınız gibi ayetler var.
Kuranda günah olan şeyleri anlattıgı gibi yapılmasında sakınca olmayan özgürlüklerimizde anlatılıyor.
süsü ve gönlümüzce yaşamayı bize serbest bırakmış.
yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz diye ayet var.
dinde zorlama yoktur diye ayet var.
yeterki diğer insanlara zarar vermeyelim ufak tefek hataları büyütüp sagda solda insanları kötülemeyelim. (gıybet etmeyelim)
öfkemizi görmezden gelip adam öldürmeyelim. vb.
ve Allahın kendi için tek isteği olan şirk koşmayalım. (başka tarılar edinmemizi istememiş)
zamnla belki Kurana inanırsın ve diğer inancın gereği olan şeyleride yaparsın buda sana kalmış sonucta dinde zorlama yoktur ayeti var.
bu konuda insanların seni zorlama hakkını ellerinden alıyor.
Allah bu hakkı bize vermemiş. bu yüzden biz sana hiç birşey söyleyemeyiz sadece saygı duyuyorum diyebiliriz.
bunların dışında günahları affedebilcegini belirten ayetler var.
elbette birşeyler yaparken hatalarımız olcak hatalarımız olursada bir daha yapmamaya dikkat etmemiz bile yeterli.
Allah hatalarımızın olcagını bilmiş bizleri engellemek yerine ve bol bol af dileyin demiş.
ancak bunuda saplantı haline getirmeyin. birde tam tersi sorunlar yaşanmaması açısından söylüyorum.
artık rahat ol lütfen.
Allahın sana verdiği özgürlükleri rahat bir şekilde kullan.

bu arada doktoruna gelince.
malesef doktorlarımızda hata yapabiliyor.
bizde Allah gibi affedici olmalıyız.
sonucta hepimiz insanız. eskiden dini obsesyon pek bilinmiyordu.
doktorun amacı neydi bilemeyiz. oda ayrı bir konu.
belkide amacı sadece gösterip kapatmaktı sana sorular sormak için izlettirdi.
yani amacı izlettirmek değildi tabi orda sen oldugun için bunu sen bilebilrsin sadece.
eğer bu olay yakın bir zamanda olmuşsa gerekli görüyorsan doktoru bu konuda uyar.
ben o filimleri izledikten sonra daha kötü oldum de.
dini obsesyonu olanlar bu tarz şeyler izlememeli de.
yada eğer doktorundan memnun değilsen doktor değiştirmelisin.
başka bir doktorla konuşmalısın.

ilkadım
25-12-2009, 12:34 PM
ölmek o kadar kolaymıdır ve acısızmı sanırsın arkadasım ilkil ve kendine gel acilen sosyal faaliyetlerde bulun kendinle barış ve istiyorsan kendi kendini muayene etmeye başla bırak bir tarafa şu psikiyatrisleri yaşamak ne olursa olsun çok güzel
bu yazı tavrım canını sıkması güçlü olmak gerektiğini düşünüyorum sana yardım etmek isterim konusu farketmez

okb_magduru
25-12-2009, 02:35 PM
dün MR çektirdim yazdığına göre bir şeycik çıkmıyor doktor tabi kafa tatilinde olduğundan yarım gün boşuna yokta yazıldım üstüne üstlük pazartesi günü gidicem doktor için yine yok yazılacam

okbli
25-12-2009, 04:12 PM
okb mağduru,senin yazdıklarını ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum,seni anlamaya çalıştığımdan emin olabilirsin,ama şu bir gerçek,herkes kendi yaşadığını bilir...geçmişi düşünmeyi kes artık,şu veya bu şekilde hepimiz düşe kalka,tökezleyerek,zaman zaman sürünerek bu hayatı yaşamakla mükellefiz,toparlan ve kendine gel.bu hayatta ne şartlarda olan insanlar var,şuna emin ol,senin yerinde olmayı isteyecek kadar kötü durumda olanlar bile var,onlar etmiyorda,sen neden intihar edecekmişsin.okuduğunu istersen anlarsın,yeterki iste!!! bırakma kendini!!!inanç konusuna gelince,ben aşırı dincilerden değilim,ama inancım tamdır,keşke imkanım olsada,bütün ibadetlerimi eksiksiz yapabilsem...buna rağmen,yani inançlarıma rağmen bende bu hastalığı yaşıyorum ama hiçbir zaman senin kadar olumsuz düşünmedim,düşüneceğim o ince çizgiye geldiğimde,daha çok dua ettim.O bahsettiğin tv programları konusunda haklısın,kimine yarar kimine zarar maalesef.İnsanlar şöyle düşünüyor,ben bişey istersem allah kesin verecek,veya birşeyi yanlış yaparsam allah beni en acı şekilde cezalandıracak,bu düşünce çok ama çok YANLIŞ.senin özetle konusunu anlattığın programlardan birkaçını bende izledim,ama ben ne düşündüm biliyormusun,Allah tan herşeyin hayırlısını istemek,dilemek.Birşey olacaksa hayırlısıyla olsun (mesela adam çocuğu iyileşsin diye dua ederken öyle birşey söylemiş ki,bence buda senaristin abartması, çocuğu iyileşmiş ama eşini kaybetmiş.veya o yüzünde iz olan çocuk...dediğim gibi bunlar tv programlarımda aşırı abartılıyor,verilmek istenen mesaj kısaca bu aslında,dualarınızı ederken hayırlısını isteyin ama insanları korkutmak için mi artık nedendir bilemiyorum,bu şekilde abartıyolar).
Ben bu hastalığı hem bilimsel,hem manevi anlamda aşmaya çalışıyorum.yani hem ilaçlarımı kullanıyorum,hemde,her zorluğa karşı,bişeyler bana engel olmaya çalışsada (okb gibi),inadına dua ediyor,ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum.Bak arkadaşım,o bahsettiğin zengin sorunsuz mutlu insanlar varya hani,evet bende düşünüyodum onların ne farkı var diye,ama bir abim bana şöyle dedi 'ben onların durumuna üzülüyorum',Allah bazen kuluna şefkat tokatı atarmış derler,bunu bir sinyal olarak gör,ama şunu aklından çıkarma hani sihirli bir değnek falan yok!!!Sen inançla,yüreğinle,gerçekten,her ne olursa olsun,Allahın verdiği derdi tasayı isyan etmeden 'hayırlısı buymuş' diyerek yine o dertten kurtulmak için 'allahım hayırlısıyla şu derdimden kurtulmamı nasip eyle' diye dua ederek geçir vaktini.ne kaybedersin????ben hiç birşey kaybetmedim,aksine daha güçlendim,ben buna artık hastalık demiyorum,şeker hastası nasılsa bizde öyleyiz.ben bu yüzden çocuk sahibi olamıyorum,ama isyan etmiyorum biliyormusun,çünkü benim derdimden büyük allahım var,o biliyor olup olmayacağını,doğru zamanını,belki önceden olsaydı,sağlıksız olacaktı veya kaybedecektim...hep böyle düşün...ben hayırlısıyla bu okb den kurtulup anne olmayı istiyorum,ama allah vermezsede asla isyan etmeyeceğim! Çünkü her şer'de bir 'hayır' olduğunu düşünüyorum,Hiçbirşey iyi veya kötü sebepsiz değildir.Biz bilmeyiz ama en kötüde bile daha büyük bir iyilik vardır arkadaşım.Sen onu bunu insanları boşver,senin herzaman yanında,herkesten yakınında ki damarlarından da yakın,bir rabbin var,ona sığın,ondan iste!!!İlaçlarını doktor mu bıraktırdı bilemiyorum ama lütfen en kısa zamanda tekrar doktora git,bu söylediklerimi ilk okuduğunda takmayacaksın,aman sende git yoluna diyeceksin,nerde senin allahın diyeceksin,biliyorum,buna rağmen düşünüp dediklerimi yapacağınıda biliyorum,çünkü senin yaşamayı aslında ne kadar çok sevdiğini anlıyorum yazdıklarından,eğer gerçekten bıkmış olsaydın onuda anlardım.kendini seviyorsun ama öfken gözüne perde indiriyor.lütfen en kısa zamanda doktora git,hepimizin yaşamak için sebebimiz var,oyundan kaçacak kadar acizmisin sen,anneni de düşünmüyormusun hiç.hadi toparlan bakalım,din konusunda genelde bana şu soruyu sorarlar,'eee görmediğim şeye inanmam', işte fark burada zaten,aklınla mantığınla kalbinle vicdanınla inanacak inanan,yoksa bu sınavdan herkes geçecekse,çalışanların suçu ne değil mi? hadi bakalım kalk,elini yüzünü yıka,(yanlış anlama asla zorlamam)ben öyle kendimi iyi hissediyorum,abdest almanı tavsiye ederim,sonra sevdiğin bir içecek al eline,artık bu soğukta sımsıcak bir çay mı olur,kahve mi olur bilemem,otur bir köşeye ve düşün bunların hepsini,ama geçmişini düşünme,dün bitti yarın var tamam mı,sen toparlayacaksın hayatını hadi şimdi kalk yerinden ve kendine sıcak bişeyler hazırla,bende senin için dua edicem,allah hayırlısıyla en kısa zamanda iyileşmeni nasip etsin inşallah.(bu arada özetle,şunu söyleyeyim,bende babamı kaybettim,ailemde birçok hastalık ve kayıp yaşadım,dediğim gibi aşırı dinci değilim,bunu özellikle belirtiyorum siyasi anlam yüklemek isteyen olabilir diye,başımda açık ama çk şükür inancım var)

çürük
25-12-2009, 04:21 PM
vallah ben de hep olmeyi düşünüyorum.keşke kendimi oldurebilsem.ama o raddeye gelmedim heralde.bir gün birşeyler bir yerde bir şekilde ters gittiğinde vuracağım damarıma jileti.boşuna kıvranmaya lüzum yok.

devhis
25-12-2009, 04:56 PM
vallah ben de hep olmeyi düşünüyorum.keşke kendimi oldurebilsem.ama o raddeye gelmedim heralde.bir gün birşeyler bir yerde bir şekilde ters gittiğinde vuracağım damarıma jileti.boşuna kıvranmaya lüzum yok.
:mad: kızdırma beni çürük.
her yerlerde herşey ters gider.
hepimiz öyle yapalım bilmiyodum ya!olur mu öyle şey!.
bizim canımız kıymetli.ölde arkadandan sefil,zavallı,güçsüz desinler.
yaşa,güçlü desinler.

9 ŞUBAT
25-12-2009, 05:03 PM
arkadaşlar olumu istemek aslında zor verilecek bir karar ,ama ote yandanda bilhassa genç arkadaşlarıımız birazcık zorlukla karşılaştıklarında savaşmak yerine en kısa yol olan olumu duşunmeye başlıyorlar .

bir atasozumuz var ''ALLAH kımseye taşıyamayacagı yuk vermez '' diye ,bu sozun ne kadar dogru oldugunu defalarca gordum ,her zorlugun yanında mutlaka kolaylık vardır ,yeterki sabırlı olun ve direnin .

önemli bir nokta daha var ,ALLAH ın verdigi canı asla kul alamaz ,siz ne kadar olmek istesenizde eger zamanı gelmediyse yaşamaya devam edersiniz ,

intahara yeltenip çok daha kotu durumlara duşeceginize ,sorunlarınızı nasıl halledebilirsiniz onların yolunu aramanız en dogru hareket olacaktır .

çürük
25-12-2009, 06:40 PM
taşıyamayanlar nasıl akıllarını kaybediyorlar peki.onların da kaderi buymuş deyip yolumuza devam mı edelim?

goffee
25-12-2009, 07:11 PM
taşıyamayanlar nasıl akıllarını kaybediyorlar peki.onların da kaderi buymuş deyip yolumuza devam mı edelim?

iyi şeyler düşün.
bende aklımı kaybettim peki sonunda ne oldu?
şuan çevremdeki en zeki insanlardan biri kabul ediliyorum.
Akıl oyunlarını hep örnek veriyorum tekrarlayacagım.
üzülme delilik kötü değildir aptallık kötüdür.
Deli olmadan veli olunmaz.
bir Kelebek olmak için önce kurtçuk oluyoruz.
hepiniz başaracaksınız. sadece biraz zaman alacak.
buna inanmasam gelip burda zamanımı asla harcamazdım.

MRWBKR
25-12-2009, 07:22 PM

Ya demeyeyi diyorum ama tutamıycam kendimi ya. Arkadaşım bu ölmek isteyenlerin hepsi, ahiretlerine ne kadar güveniyorlar ya. Bu ne cesaret ya. Zamanında bende teşebbüs ettim ölmeye ama deli cesaretiymiş bende ki.
Ben kendi canımı kendim alacak kadar cesur değilim. Bence siz de olmayın.

çürük
25-12-2009, 07:44 PM
tutma kendini zaten.ahirete inanmıyorum ki güveneyim.dünyada eziyeti çek çek kendini gebert sonra obur dunyada bir daha çek oyle mi.ayrıca ben inanmıyorum öbür dünya falan cidden yoksa sen yaşayacağın dumuru düşünsene bir:D

Leavemealone_
26-12-2009, 01:46 AM
Seni çok iyi anlıyor ve hak veriyorum fakat intihar etmen haricinde. Buna benzer bir olayı ben yaşamaktayım şu aralar. İnsanlar çok acımasızlar karşıdakinin ne halde olduğunu düşünmeden hareket ediyorlar. Seninle alay edenler seni düşünmeyenlerdir bu yüzden. En yakının bile bunu sana laf arasında yapabilir. Biliyorum şükürler olsun ki allah'ıma babam hala hayatta ama para sıkıntısı çekiyorum. Hiç değilse şükret ki belirli bir yerden her ay paran geliyor. En büyük sıkıntı senin gibi davranma ve bol bol dua et Allah'a. Ben de arkadaşlarım arasında bu aralar bu tip sorunlar yaşıyorum. Kendi kişiliğimi bile tanıyamıyorum.

rsn111
26-12-2009, 08:30 AM
ablalarım abilerim o alacağımız maaşı zaten bankalar el koyacaz diyolar

servise gelincede okuduğum şehirle yaşadığım şehir arası uzak olduğundan servisle gidiyorum

Birde rsn111 arkadaşım sende bunu çekmişsin peki yüz hatların düzeldimi zekan geri geldimi ve ilaçları bıraktıktan n e kadar sonra düzeldi????

şuan benim 85. günüm

valla dostum ınadına savastım yaklasık 8 9 ayı buldu ama duzleıyor ..bende senın gıbı ılac magduruydum ama hastalıgım bı tamemen gecemdı bı yerden kapıyom bı yerden patlak verıyo...bende o kadar karamsasrım kı dostum duzlemem ıcı ılacalara baslamalısın dıyorum kendı kendıme ...bı de ya dıyorum esksı gıbı olursam yıne dıyorum....su an ılac kulanmıyorum ne yapsam blmıyorum

MRWBKR
26-12-2009, 10:07 AM
tutma kendini zaten.ahirete inanmıyorum ki güveneyim.dünyada eziyeti çek çek kendini gebert sonra obur dunyada bir daha çek oyle mi.ayrıca ben inanmıyorum öbür dünya falan cidden yoksa sen yaşayacağın dumuru düşünsene bir:D

Benim inanmak için çok sebebi, bi sürü kaynağım var. Sen bana inanmamak için kendi aklın dışında bi örnek versene?

Ayrıca yoksa bana bişey olmaz. Yok olur giderim. Ama ya varsa? sen düşündün mü sana ne olur?

çürük
26-12-2009, 01:31 PM
ne olursa olsun :) inanmamak için aklım dışında ne sebebim mi var? insan aklı değil midir herşeyi yaratan zaten.bunan büyük bir dayanağım olamaz.

MRWBKR
26-12-2009, 02:06 PM
ne olursa olsun :) inanmamak için aklım dışında ne sebebim mi var? insan aklı değil midir herşeyi yaratan zaten.bunan büyük bir dayanağım olamaz.

İnsan aklını yaratan güç nedir peki?

analiz
26-12-2009, 05:27 PM
Değerli arkadaşım okb_mağduru.

Mevzu çok derin. Ben sana bahsettiğin tv programları hakkında bilgi vermek istiyorum. Söylediklerinde haklısın. Bende bu dindar denilen okullarda okudum. Dini eleştirilerinizdeki acımasızlığınıza da hak veriyorum. Çünkü ne yazıkki bu eğitimi veren kurum kuruluş ve kişiler dini anlatamıycak kadar ACİZLER.

Bunu da sakın sadece müslümanlığa alet etmeyin. Çünkü din ve devlet işlerinin ayrılma zorunluluğu çok daha eskiye dayanır ve bunun sebebide dini konulardaki otoriter kişilerin kafalarından kural çıkarmalarıdır. İngiltere de gaylerin ortaya çıkma sebebini bilirsiniz. Orda da dini anlatamıyan affedersiniz ACİZLER var. Neymiş rahiplerin kadınlarla cinsel ilişki yaşaması yasaktır. Daha derine inmek istemiyorum. Anlatmak istediğim dinin insanlara yanlış bir şekilde anlatılması diğer dinlerde de var ve dinin yanlış anlatılması sizin Yaradana isyan etmenizi gerektirmez lütfen ibadetin, sevginin, insanlığın ne olduğunu, maneviyatınn nasıl uygulanması gerektiğini daha iyi araştırın.

çürük
27-12-2009, 12:35 AM
evrim teorisi diye bir şey duydun mu hiç merveBEKİR?

okb_magduru
27-12-2009, 09:00 AM
ama daha teori bunun yanında daha bir çoğu var yaradılış görüşü , abiyogenez görüşü gibi

analiz
27-12-2009, 12:36 PM

Ne kadar basit şeylere takılıyorsunuz. Madem maymundan insana dönüştük, o zamanda insandan daha üstün bi varlığa dönüşmemiz gerekmez mi? Bu tarz düşüncelerle ancak kendinizi kandırırsınız. İsyan ettiğiniz her dakika sizin aleyhinize işliyor. Çok sevdiğim bi laf var "Cehennem çok pahalı, Cennet bedava".

rsn111
27-12-2009, 12:42 PM
insanların en aptalı kendını en zeki sanandır arkadaslar aynen analız sana katıkıyorum dostum böyle sacma sapan seylere takılpp cahılce seyler dusunuyorlar..adı uzerınde hastayız ıste daha elımızı bıle yıkarken takıbtı yapıyorsak karar verme yetenegımız bozulmus ıste ayla dın konusunda bıle kendı dusncelrınızın dogru oldugunu savunuyorsanız ne dıyım ben sıze...

analiz
27-12-2009, 12:56 PM
insanların en aptalı kendını en zeki sanandır arkadaslar aynen analız sana katıkıyorum dostum böyle sacma sapan seylere takılpp cahılce seyler dusunuyorlar..adı uzerınde hastayız ıste daha elımızı bıle yıkarken takıbtı yapıyorsak karar verme yetenegımız bozulmus ıste ayla dın konusunda bıle kendı dusncelrınızın dogru oldugunu savunuyorsanız ne dıyım ben sıze...

evet karar veremediğiniz anlayamadığım doğru. aşırıya kaçtıysam özür dilerim. ama din konusunda kendi düşüncelerimin doğruluğunu savunmadım zira düşüncelerimi bile belirtmedimki doğru olduğunu savunayım.

rsn111
27-12-2009, 01:01 PM
evet karar veremediğiniz anlayamadığım doğru. aşırıya kaçtıysam özür dilerim. ama din konusunda kendi düşüncelerimin doğruluğunu savunmadım zira düşüncelerimi bile belirtmedimki doğru olduğunu savunayım.

yo arkadasım yanlıs analdın ya esas sen kusra bakma ben senın fıkırlerını savundum zaten dın konusunda ayla takıntı yapmaya calısanlaradır lafım

MRWBKR
28-12-2009, 10:42 AM

Analize sonuna kadar katışıyorum.
Bu arada ben teorilerle değil, gerçeklerle yaşıyorum arkadaşım

MRWBKR
28-12-2009, 10:46 AM
Ya ayrıca çok afedersin ama bu evrim teorisinde maymunlar nerden gelmiş, bi açıklasana

goffee
28-12-2009, 12:50 PM
Merve durumdan rahatsız oldugunun farkındayım ancak bu şekilde bir yere varamazsın.
zorlamamalısın.
bende sana sorular sorarak Allahın yoklugunu ıspatlayabilirim.
ancak varlıgınıda ıspatlayabilirim.
zaten inanmak budur.
Ayetlerden birkaçına inanmak diğerine inanmamak inanmak sayılmaz.
"Dinde zorlama yoktur" Bakara (256) ayeti burda tartışma yapmamızı yasaklar. bu ayetin var olma sebebi tartışmaların insanlara ve dine zarar vermesidir.
eğer gerçekten inanıyorsan saygı gösteriyorum deyip konuyu kapatmalısın.
ben öyle yapmıştım.
üzüldügünü biliyorum ama insanlar belirli aralıklarla zaten Allaha ve dine inanıp inanmaması gerektigini sorgular.
sana gelip anlatmazlar inanmaya başlasalarda söylememiş olabilirler.
yada tam tersi olabilir.
inanmayanlarda dahil Allahın varlıgını kabul eder inkar eder tekrar kabul eder bu döngü içinde devam eder.
en güzeli Allahın istediğini yapmak onları kendi hallerine bırakarak zamanla kendilerinin doğruyu bulmasını sağlamaktır.

MRWBKR
28-12-2009, 01:00 PM
Ben bişey ispatlamaya çalışmıyorum. Doğru tektir.

okb_magduru
28-12-2009, 02:25 PM
Lise 2 biyoloji kitaplarında nerden geldiğimize dair görüş ve teoriler vardır. (Bakınız.)

MRWBKR
28-12-2009, 02:28 PM
Sizin lise 2'de din kitabı okutmuyorlar mı? Ya bu kadar tek taraflı bakmayın. Kabul ettirmeye çalışmıyorum ama yani sadece biyoloji kitabıyla olmaz bu işler

okb_magduru
28-12-2009, 02:43 PM
İyi de Münevver ben sadece okumanız için söledim niye yanlış anladın ki?

MRWBKR
28-12-2009, 02:48 PM
Yo ben yanlış anlamadım da sen iyi hissedeceksen Münevver de olurum yani sıkıntı yok ;)

okbli
28-12-2009, 04:56 PM
herkese selam,okb mağduru arkadaşım,hafta sonu foruma girmedim ama ara ara aklıma geldiğini de söylemeliyim,sana yazdıklarımdan sonra,nedense!!! çok huzurlu hissettim kendimi,bugün baktım,benim yazdıklarımla ilgili olumsuz birşey var mı diye (kendimi en kötüsüne hazırlama huyumdur),ne olumlu ne de olumsuz birşey yazmamışsın,bu daha da kötüydü benim için,ya dedim bişey yaptıysa kendine,ama sonra düşündümde yok dedim,o kendine zarar verecek biri değil,çünkü kendini ve yaşamayı gerçekten çok seviyor,bir tek kendi farkında değil...ama baktım ki cevap vermişsin bazı arkadaşlara,sevindim!!!şimdi özellikle diğer arkadaşlara söylemek istediğim şey,bu forum psikoloji forumu,evrim teorisi veya dini bir forum değil,herkes kendi fikrini paylaşabilir elbet ama,konu öyle bir yere gelmiş ki,biri diyor allah varsa kanıtla,diğeri diyor allah yoksa kanıtla...birde okb mağduru arkadaşın paylaştığı yazıyı okuyun,burada birbirimizle tacrübelerimizi mi paylaşacağız yoksa demoralize mi edeceğiz,lütfen bu konuda biraz daha hassas düşünelim.Ayrıca,inanan arkadaşlar için söylüyorum,allahın varlığının ve birliğinin kanıtlanmaya ihtiyacı yoktur,merak eden kuranı okusun.karşılıklı hoşgörülü olalım lütfen

MRWBKR
28-12-2009, 05:01 PM
Gayet hoşgörülüyüm.
Ayrıca burasının psikolojik bir forum olması konuşmaları çok da kısıtlamamalı diye düşünüyorum.

okbli
28-12-2009, 05:11 PM
ben buradaki herkes hoşgörüsüz davranıyor demedim,yanlış anlaşılmak istemem.az önceki yazımdada belirttim elbette herkes düşüncesini özgürce paylaşabilir,kimse kimseyi yargılayamazda ancak,bu konuların,bu başlık altında derinleşmesi bana doğru gelmedi,bende bunu paylaşmak istedim,yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın iyiakşamlar

okb_magduru
02-01-2010, 05:30 PM
sonunda bi kafeye gişdip girebildim siteye gelişmeler kötü yönde bir kaç gündür evde b ilgisayarım yokl zaten bilgisayar alıcak paramda yok zorla çıktım dışarı bir internet kafeye gittim yüzümü saklaya saklaya her şey yolunda gidiyodu nolduysa oldu ne zaman masturbasyoon yapsam kafam kasılıyo haliyle yüz kaslarım bu nedenlede suraTIMIN şekli bozuluyo ve o günden beri düzelmedi üstünede grip olucağım tuttu antibiyotik aldım içtim ağrısı geçti ama şişlikler duruyo ve o günden beride hala suratım bozuk yarın pazar pazartesi okula nasıl gidicem diye düşünüyorum artık rapor haklarımda kalmadı

okb_magduru
02-01-2010, 05:35 PM
arkadaşlar ben distoniymişim distonininde bazı sebebleri varmış bu antidepresan ve antipisikotikler yaparmış distoniyi anti biyotik almak için eczanaye gittim distoniyim bana kas kasılması ve sinir ile ilgili yan etki yapmayan bi antibiyotik ver dedim sonra antidepresanları bırakınca distoni geçer dedi ben 95. gün dedim norolojiye git dedi yani kimseye inandıramadığım suratıum ın kayıklığını eczacı bana dedi cümlemi bitirmeden antidepresanlar yapar dedi ve bi siteye yazdım oırdan doktorun biri bana ortalama 6 ayda geçer dedi şuaN 2 25 günüm kaldı ama rsn 111 arkadaşımınım 8-9 ayda geçmiş yaNİ değişebiliyorda bu kadar beklerken tastiknamemi alıcağım kesin

snmgnr
13-03-2014, 01:36 AM
ÖLMEK İSTİYORUM çünkü;
1)annemle babam ayrı annem bir başkasıyla evlenecek ve o adam yalancının teki ama anneme bunu inandıramıyorum o adam yüzünden bana cephe aldı
2) 2 yıldır sevgilim var ve çok yakışıklı ama ben kendimi ona yakıştıramıyorum kendimi çirkin hissediyorum ve başkalarının da böyle düşündüğünü düşünüyorum.
3) ygs ye 10 gün kaldı ve ben kendimi hazır hissetmiyorum bu sene hiç çalışmadım seneye kalmak istiyorum ama annem o adamla evlenebilmek için beni istemiyo...
4) ve o kadar yalnızım ki bunları anlatacağım biri olmadığı için buraya yazıyorum nolur bana yardım edin nolur benle dertleşin.
Buna çok ihtiyacım varr

mexi43
06-04-2014, 01:13 AM
bak dostum ben sana bir tavsiyede bulunayımmı yaşını bilmiyorum yazıyıda tam okumadım ama belliki geçim sıkıntın var çare ASKERİ LİSE !!!! çünkü benim babamın başındanda geçmiş böyle olaylar hem lisedeysen lise sonda harb okulu sınavına gir teşvik etmek gibi olmasın ama senin maddi sıkıntı durumunu azaltabilir askeri okulda ne güzel her şeyi devlet karşılıyor harçlık veriyorlar üstelik biraz disiplin insana okb"sini unutturuyor yaşadım umarım yardımcı olmuşumdur :)

nokixl
11-04-2014, 10:09 AM
lütfen bu günlerin geçeceğini unutma bence bir hedef koymalısın bu yıl ya da gelecek yıl güzel bir üniversiteye git ve kendi hayatını kur kendi hayatını yaşa.hedefsiz hayatın hiç bir anlamı yok.ben de okb hastasıydm ve prblemlerimi aştım o kadar zor gnler geçirdim ki şu anda hayata yeni gelmiş gibiyim.sen de böyle olacaksın kendini üzme.hiç bir acı aynı kalmıyor zamanla her şey geçiyor.ama zaman geçip giderken geleceğin için de bir şeyler yap lütfen