Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım Edermisiniz..

moy203
13-11-2009, 04:16 PM
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum belki kaç yıldır çektiğim derde bi derman bulurum diye..

Ben 15 yaşındayım sorunum çekingenlik ve bundan doğan agresifliğim..

Nasıl mı oldu?

Okulda..

İlkokul 3 e kadar herşey çok güzeldi sınıfta bir çok arkadaşım vardı kızlarla konuşurdum hiç yalnız olmazdım az da olsa hatırlıyorum bunları.Babamın işi için başka bi şehire taşındık ve başka bi okula geçtim işte herşey burda başladı okul değilde cehenneme gelmiştim..Göz altarım küçükken biraz mordu şimdide mor ama o kadar çok değil herkes benimle dalga geçiyordu hiç susmadan her zaman söylediler söylediler o gülen çocuk artık içine kapanmıştı kimseyle konuşmuyorum hep yalnızdım bi kaç arkadaşım haricinde 5. ve 6. sınıfda böyle geçti herzaman üzgündüm ve sessizdim ve çok agresifleşmiştim..7. sınıfta artık herşey yavaş yavaş düzeliyodu dalga geçenler artık arkadaşım olmuştu güzel geçiyordu günler 8 de biraz azaldı bu gene yalnızdım ama çok çekingen değildim..

İlkokul bitti 9. sınıfa başladım ama 5 yıl öncesi hala aklımdan çıkmıyodu kim ne der?Ya dalga geçerlerse?Ya rezil olursam? diye hiç konuşmadım tek başımaydım gene..9. sınıf bitti gene güzeldi bi kaç arkadşaım vardı..Şu an 10. sınıftayım ama hala unutmadım hala hatırlıyorum ama daha iyi en azından arkadaşlarım var ama hala aklımda şunlar var;

Yanlarına gitsem mi

Konuşsam mı

Ne derler benm hakkımda

Ya dalga geçerlerse

diye hem düşünüyorum..

Biri bişey yapsın o hiç aklımdan çıkmıyor beynimi kemiyorum ve aşırı agresifleşiyorum kendimi zor tutuyorum arkadaşlık kuramıyorum diğerleri tenefüste dışarı çıkıyor ama ben gitmiyorum sınıfta kendi başıma duruyorum yanlarına gitmekten çekiniyorum..

Çok çekingen değilim ama biraz çekingenim 7 yıldır bunla boğuşuyorum artık kurtulmak istiyorum.

psikolog_yolunda
13-11-2009, 04:38 PM
Bu sorunlar bir yerden tanıdık geldi sankim... :) Açıkçası gözlerinizin altındaki morluklardan şikayetçisiniz sanırım aynı sorun bende de vardı. Sıkılırdım benle dalga geçmezlerdi ama yaptığım seçimlerim her zaman hata olurdu oysaki kendilerini görmezden gelerek...Benim yaptıklarımı şimdi onlar yapıyor bu hata biriyle çıkmamdı ama yaşımızın gereği bu gayet normaldi.Neyse konuyu dağıtmayalım.. : ) Dış görünüşünüze önem veriyoruz sanırım ama bu kadar takılmayın ergenlik çağı bu benimde gözlerimin altında morluklar vardı sizinde genetik sanırım... Uykusuzluk yüzünden çokçada artıyor ama uykunuzu aldığınızda, a vitamini aldığınızda ve gülücükleri yüzünüzden ayırmayınca geçiyor.Birde okul değiştirmişsin bunun da etkileri var.Size tavsiyem:

-kimseyi düşünmeyin
-aktif olun (çok işe yarar böylece az olan çekingenliğinizi atarsınız)
-gülümseyin ve derslere iyi katılın(iyi not almak bile insanın mutluluk hormonlarını çalıştırmakta yeterli)
-sizi motive eden,sevdiğiniz ve güvendiğiniz dostlarınızın yanında olun...
-Uykusuz kalmayın ve sağlıksız beslenmeyin.

moy203
14-11-2009, 11:13 AM
Hayır aslında çok önem vermem dış görünüşüme tek sorunum hala o günleri atlatamamam :( Yani çokda okul haricinde çekingen değilim sessizim ama çekingen değilim ama okula geldiğimde hiç konuşasım gelmiyo 3-4 kişi dışarı çıkıyolar bende onlarla gitmek istiyorum ama istemiyorum onların yanına gidiyorum bazen ama konuşasım gelmiyo pek ama arkadaş oluncada kimse susturamaz :) ama o cesaretim yok.

9 ŞUBAT
14-11-2009, 01:00 PM
sevgili moy ,geçmiş olsun .

ne yazıkki yaşadıklarını bir çogumuz yaşadık veya yaşıyoruz ,bunun en buyuk sebebi çocuklukta karşılaştıgımız olaylar ve ayrıca ortam degiştirmen geliyor .
kuçukken çevremizin ve ebeveynlerimizin bize karşı olan tutumları bizlerin ozguvenini oldukça etkiliyor ,buda çekingenlige neden oluyor .

ayrıca yeni bir okul ,yeni bir şehirde yaşamaya başlamakta başlı başına sorun olabiliyor ,en buyuk sorunlardan biri ordakilerin yeni geleni kabullenmesi onu aralarına almak isteyip ,istememeleri .

benim tavsiyem aklındaki bu duşunceleri bir tarafa atmaya çalış bunların hepsi zamanla geçicek ,gerekirse okulun rehber hocasından veya bir uzmandan destek alırsın böylece daha kolay aşarsın bu gunleri ,ama asla bu durumu fazla kafaya takma ,

ayrıca sitede çekingenlik uzerine oldukça guzel yazılar var ,agresifligine gelince çevrene karşı ıçınde biriken ofkenin sonucu ortaya çıkıyor .

mumkun oldugunca az ofkelenmeye çalış böylece daha az agresif olursun ,ara sıra aramıza katılır duygularını paylaşırsan bununda sana çok faydası olucaktır .

moy203
02-12-2009, 03:13 PM
birde mesala bişey söylüyolar veya şaka yapıyorlar ben birden sinirleniyorum belli etmiyorum gülüyorum ama her an agresifleşebiliyorum en ufak bişeyde birden sinirleniyorum..

Ve hiç konuşasım gelmiyo bazen oturuyoruz arkadaşlarla hep susuyorum bişey dediklerinde zor cevap veriyorum (bu çekingenliğimden değilde susmayı sevdiğimden kaynaklanıyor.nedense susmayı sessiz olmayı seviyorum.)

Mesala dışarda sohbet fln ederim yaşlı amcalarla fln :D Çok çekingenliğim yok ama okulda hiç konuşasım gelmiyor.

badee
02-12-2009, 03:38 PM
Senin sorunun akranlarınla, anladığım kadarıyla.Zamanında kendini bilmezler yüzünden canını sıkmışlar sende tepkini belli etmişsin ve zamanla sende bir içeriye dönüklük oluşmuş.Bir çeşit Sosyal Fobi diyebiliriz.Genelde sen yaşlarda birbirleriyle dalga geçmeler ve alaya almalar meşhurdur.Sende kendinle dalga geç onların yanında.Evet mor gözlüyüm diyerek dalgaya al kendini.Sen kızdıkça dahada çok hoşlarına gidiyor.İçlerine katılmama durumuna gelince, onların senden bir eksiği yokki.Senin gibi insanlar sonuçta.Ödev bahanesiyle,başka şeyler bahaneseiyle mülayim olanlarla muhattap içine girmeye çalış göreceksin sıkıntıların azalacak..

goffee
02-12-2009, 03:38 PM
sana söylenen şeyleri neden bu kadar takıyorsunki?
mor gözün olabilir herkesin garip bişileri olabilir.
evt mor gözlüyüm de geç.
anladıgım kadarıyla sen cok ciddiye alıyorsun onlarda farkettikce tekrarlıyorlar.
sen ciddiye aldıkca tavır yaptıkca yada itiraz ettikce onlar bunu yapmaya devam edecektr.
benide bazen boyumdan dolayı dalgaya alırlar.
her gördüğümüzde daha bi çekiyosun derler.
benm samimiyetime güvenmeseler bunu söylerlermi?
evt hangi deterjanla yıkadılarsa artık diyorum gülüyorum geçiyorum işte hepsi bu.
sana kendsiyle daga gecebilen ve bu huyundan dolayı çok sevilen birini söyleyim mi?
Metin Şentürk. örnek alınası insan.

devhis
04-12-2009, 04:30 AM
çocuklar acımasız olabiliyorlar,dalga geçicek muhakkak birşeyler bulurlar.o yüzden kafana takma.
insan çevre değişikliliğinden çok etkileniyor.sen arkadaşlarının yanına gitmesende onlarda biri mutlaka senin yanına gelicektir.ya da git yanlarına otur hiç konuşmasanda o ortamda solu.onlar hadi kantine diycekler,sende koş peşlerinden,kantinde de otur yanlarında,gözünü kestirdiğin bi arkadaşının yanına git, kantine gitçen mi beraber gidelim de.simit yiyelim de.:))
sonra bak zamanla nasıl da açılcaksın.muhabbete girmediğin günlere gülümseyeceksin.

moy203
04-12-2009, 02:03 PM
yok öyle artık ilkokuldaki gibi mor göz fln demiyolar hiç dalga geçmediler ama bi şaka yaptıklarında yada bişey söylediklerinde yada bi haraket yaptıklarında tepki veremiyorum..

Konuşasım gelmiyo konuşacak bişi bulamıyorum

goffee
04-12-2009, 02:58 PM
benm facebook adresimde aylar önce en sevdiğiniz söz ne yazıyor biliyormusun?
Tepkisiz kal.
başarabildigin şeyin iyi yanlarını düşün. başarabildigin şeyi başarabilmek 20 yılımı aldı.

power
04-12-2009, 05:43 PM
dile kolay yirmi yıl. bu kadar niye uğraştınki bıraksaydın yaşamı kendi haline.

maymun
04-12-2009, 05:46 PM
geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun.

devhis
04-12-2009, 06:45 PM
benm facebook adresimde aylar önce en sevdiğiniz söz ne yazıyor biliyormusun?
Tepkisiz kal.
başarabildigin şeyin iyi yanlarını düşün. başarabildigin şeyi başarabilmek 20 yılımı aldı.
size katılıyorum goffee
tepkili olmanın genelde doğuracağı sonuçlar iyi olmayabiliyor.

komünist_16
22-01-2010, 07:16 PM
arkadaşım bende senin yaşından bir kaç yaş büyüğüm.yapacağın şey hayatta en iyi yaptığın işi yap.arkadaşların seninle dost olmak isteyecektir.