Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben aslında Bir Cani olmak istiyorum.
İçimdekiDeniz
07-08-2009, 01:11 PM
Aslında bakarsanız, ii bir kişiliğim, ve iyii bir düşüncem var.Ve ben sahip olduğum bu yapıma bazen ters düştüğünü bildiğim halde kötü bir insan olmak istiyorum.Ben ii olduğum sürece kazandığım hiç bir şey bulamıyorum.İyi olupta hayatta yaşamak ağrıma gidiyor.Ölmeyi istedim,olmayınca bu hayata verebileceğim bir cevap arıyorum.Engelli olmak ağır belkide, suçumun hiç olmadığı halde sınav denilen bir mekanda olmayı mantıklı bulmuyorum.Evet bazen de bir cani olsaydım.Katil olsaydım.Belki hayat daha ılımlı ve güzel geçerdi.En azından suçlu olduğunuz zaman başınıza ne gelirse gelsin.Hiç birşey hissetmiyor.Kendim ettim kendim buldum dersiniz.Ama yok bu şekilde olmuyor.Günden güne derinde olduğumu hissediyorum.
suskun geweze
24-08-2009, 05:45 PM
iyi olmak bütün iyilerin başına dert.. ama cani olmak iyilerin başına daha büyük bi dert..! hem iyi hem de cani olabilene ne mutlu! ama öylesi de yoktur ki..
saf iyi ya da saf kötü yoktur ki zaten.. her iyinin içinde bir kötü, her kötünün içinde de bir iyi wardır, denge sembolü gibi, yani her şey ying-yang gibi sanki..
nılupher
25-08-2009, 04:11 PM
suçumun hiç olmadığı halde sınav denilen bir mekanda olmayı mantıklı bulmuyorum.
???????Suçlu olmak ve sınavda olmak açar mısınız?
DUM4N
25-08-2009, 09:23 PM
Bizim Allah Tarafından Dünyaya Sınav İçin Gönderilmemiz Bir Suçumuz Olduğu İçin Değil Allah'ın Bunu İstediği İçin Burdayız Her Durumda Allah'a Şükretmeyi Bilmelisin Şeytanın Aklını Çelmesine İzin Verme Bu Yaşadığın Duygularda Burdaki Sınavının Bir Parçası Bunu Anlaman Zor Değil Yeterki İste Anladığım Kadarıyla Engellisin DUrumunu Bilmiyorum Ama Öyle Engelliler Var ki Boyunlarından Aşağısı Tutmuyor Onların Hepsinin İsyan Ettiğine İnanabilir Misin?Allah'a Sığın Doğru Yolu Bulursun.Allah Yar Ve Yardımcın Olsun
beste
26-08-2009, 01:52 PM
Aslında bakarsanız, ii bir kişiliğim, ve iyii bir düşüncem var.Ve ben sahip olduğum bu yapıma bazen ters düştüğünü bildiğim halde kötü bir insan olmak istiyorum.Ben ii olduğum sürece kazandığım hiç bir şey bulamıyorum.İyi olupta hayatta yaşamak ağrıma gidiyor.Ölmeyi istedim,olmayınca bu hayata verebileceğim bir cevap arıyorum.Engelli olmak ağır belkide, suçumun hiç olmadığı halde sınav denilen bir mekanda olmayı mantıklı bulmuyorum.Evet bazen de bir cani olsaydım.Katil olsaydım.Belki hayat daha ılımlı ve güzel geçerdi.En azından suçlu olduğunuz zaman başınıza ne gelirse gelsin.Hiç birşey hissetmiyor.Kendim ettim kendim buldum dersiniz.Ama yok bu şekilde olmuyor.Günden güne derinde olduğumu hissediyorum.
İnsanlar hayatları boyu çelişkili dönemler geçirebilir. iyi olupta yaşamak ağırına gidiyor peki kötü olup yaşamak daha ağır olmayacak mı...?? aslında yazılacak çok şeyler var ama klavyem q olduğu için yazmakta zorlanıyorum.. size önerim bir dr. desteği alın ...
Wissenschaftler
26-08-2009, 06:06 PM
Sınav kavramı mantıksızdır. İnsan neye inanırsa,neyi düşünürse düşünsün. Sorguladıkça herşey büyüsünü kaybeder. Anladıkça,bildikçe daha da basitleşir. Üstün güçleri olan bir yaratıcının kuklası veya ete kemiğe bürünmüş elektronik bir makinesindir. Bunu anladığı zaman insan, iyi ya da kötü olma kaygısından uzaklaşır... Bu duygu insanı büyük bir boşluğa sürükler...
İçimdekiDeniz
27-02-2010, 02:22 PM
???????Suçlu olmak ve sınavda olmak açar mısınız?
sınav iyi veya kötü olanı ayırmak için vardır değil mi? veya başka bir versiyonla, 2 farklı şeyi ayırma metodu.Ben ise her ikisi olmadığımı, eğer ki, iyi isem.Bunları sölemem gerektiği,kötü isem oda elimde olmadığını söylüyorum.Anlatmak istediğimi tam anlatamadığım için özr dilerim ama.İnsan iki ayrımı yapmak için sınav yapar.Ama her ikiside bana göre olmadığını düşünüyorum.
Bizlerin hiç bir şey yapamayacağımızı, yaptığımız herşeyin ise arka planda içimize genlerimize aktarıldığını düşünüyorum.
Sınav kavramına inancım yok ama, demek istediimie sınav yoluyla anlatmak istedim herhalde...
İçimdekiDeniz
27-02-2010, 02:24 PM
İnsanlar hayatları boyu çelişkili dönemler geçirebilir. iyi olupta yaşamak ağırına gidiyor peki kötü olup yaşamak daha ağır olmayacak mı...?? aslında yazılacak çok şeyler var ama klavyem q olduğu için yazmakta zorlanıyorum.. size önerim bir dr. desteği alın ...
Bir işe yaradıkları yok ki!!! dr.Tek amaçları, meslek sahibi olmaları sadece.Dr olmuşlar ama hiç birisi, düzgün işlerini yaptıkları yok. 4 psikiyatr 9 psikolog gezdim.bana bir şey yapamayacaklarını
belirttiler...
İçimdekiDeniz
27-02-2010, 02:26 PM
Sınav kavramı mantıksızdır. İnsan neye inanırsa,neyi düşünürse düşünsün. Sorguladıkça herşey büyüsünü kaybeder. Anladıkça,bildikçe daha da basitleşir. Üstün güçleri olan bir yaratıcının kuklası veya ete kemiğe bürünmüş elektronik bir makinesindir. Bunu anladığı zaman insan, iyi ya da kötü olma kaygısından uzaklaşır... Bu duygu insanı büyük bir boşluğa sürükler...
Sizce boşluğa itikleme mi var.Yoksa boşluğa düşmek mi? biraz aklımı buda kurcalıyor.
Aslında benimkisi boşluk değil bulunduğum.Farkındalık ama kısmen sizlere göre farkındalık boşluk ise galiba bende sizin boşluk tanımınıza giriyorum.AMa bildiğimiz boşluk kavramı benimkisi değil.Bir tamamlanmışlık belkide...
Rosalie
08-04-2010, 04:46 PM
İyilik edip kötülük bulsanda iyilik yapmaya devam etmelisin. Neden yaptığını niye sorguluyorsun ki? Mükafatını elbette alırsın. Bugün olmazsa yarın, belki daha sonra, belki çok sonra. Ne farkeder? İnsanlar kötülük yaptığında sana şimdi baktıklarından daha mı iyi bakacaklar sanıyorsun?
İçimdekiDeniz
06-05-2010, 03:10 PM
ben başkası için iyilik veya kötülük yapmam ki...Özellikle iyilik için iyilik en nefret ettiğim şeydir...Çoğu insan iyiliklerini sevap için yaparlar ne kadar 2yüzlülüktür...Karşılıklı iyilik bence iyilik değil, alışveriştir...Yanlıiş isem lütfen düzeltin...: )
siyahın_matemi
11-05-2010, 10:49 PM
Anlattığın şeylerin içinde kendimden birşeyler buldum.Dış görüntüsüyle sorun yaşayan biri olarak, hep dürüst oldum, anlayışlı oldum.Kalp kırmamaya gurur incitmemeye özen gösterdim.Çünkü bilirim ki kırdığım gururların ahı büyük olur.İyi bir insan olmanın yetmediğini düşündüm sonra, beğenilen sevilen biri olmanın yolunun dış kabuktan geçtiğini anladım.
Sen iyi davranıp belki suistimal edildiğin için, iyi biri olmaktan vazgeçip kötü bir insan olmayı istedin; bense, dürüstlüğün-neyi istediğini iyi bilmenin yeterli olduğunu zannederdim, ama bunun bir yalan olduğunu tek başına dürüstlüğün bir şey ifade etmediğini anladım.Çirkinsen çirkinsindir....(Kendime)
Sorunlarımız başka başka da olsa, ortak bir noktada birleşiyoruz arkadaşım....Ya iyilikten vazgeçip kötüler kervanına bir kişi daha eklemiş olacaksın, ya da iyilerin safında sabırla ve inatla kalmaya devam edip savaşını vereceksin.Olur ya kendi safına çekersin....
n_tesla
12-05-2010, 11:02 PM
ben de bu bencil, çıkarcı, ikiyüzlü, anlayışsız, acımasız insanlar için fazla iyiyim. herkese gereğinden fazla iyilik yapıyorum. ama insanlar bunu haketmiyorlar. ama bir türlü kötü olmayı da beceremiyorum. freud'un deyişiyle süpergo fazlalığı var yani...
emilyyy
06-07-2013, 09:36 AM
iyi olduğun zaman cenneti kazanırsın ... bunuda mı düşünemedin ... dünya değil kalacağın ebedi yer...iyiliğini kimse bilmesede bir bilen olur dert etme...sabret