Orijinalini görmek için tıklayınız : 8. sınıf okul için yardım
canvar
31-07-2009, 11:13 AM
merhabalar ben 13 yasındayım yaz tatılınden sonra da 8. sınıfa geçeceğim. Bu sene Mart aylarında okulda en sevdiğim arkadaşım bana çok kötü davranmaya başlamıştı yani çok yakın arkadaşımdı hep çok eğlenirdik sonra birden sınıftaki diğer havalı kızlarla takılmaya başladı ve herkese beni kötüledi diğer arkadaşlarımla aramı yapmaya çalıştım ama onlara da benim onlardan nefret ettiğimi söyledi ve herkes suçu benim üstüme attı ben okul bitene dek yani Haziran'a dek böyle yaşadım tenefüslerde kitap okuyarak, tuvalete gidip ağlayarak ama okul dışında o kadar mutluydum ki yani şimdi de öyle. Okulda benim yanımda olabilen bi 2-3 kişi vardı o kadar ama onlarla dolaştığımda bile sanki diğer insanlar vaay hemen satıyo bizi başkalarıyla dolaşıyo diye düşünür diye onlarla da dolaşamadım eskiden gülüp şakalaşan herkesle aramın iyi olduğu ben şimdi ruh gibi geçiyordum etraftan. insanlarla aramı düzelttim sonradan onlar beni kabul etti içlerine ama bir kız var hep ben tanınayım diye benim istediğim gibi olmama izin vermedi okulda. bazı günler hiç gitmedim okula bazen de velilerimi çağardım beni okuldan alsınlar diye. şimdi tatildeyim hiçbirisini görmüyorum istediğimle iyiyim rahatım konservatuvara hazırlanıyorum voleybol kursuna gidiyorum ama okul başladığında yine tıkanacağım kaykay klubü kurmayı ve voleybol maçları düzenlemeyi düşündüm içimden ama bunları gerçekleştiremeyeceğim o kız yüzünden yani şimdi çok korkuyorum 1 yılımın daha böyle geçmesini istemiyorum 1 yıl geçip gider sonra liseye gideceksin kurtulacaksın diyorum kendime ama olmuyor işte yani bu korku benim içimde kaldı yeni ortamlarda arkadaşlık kurmakta hiç zorlanmıyorum eğer okula yeni kafa dengi bir insan gelirse iyi olacağım ama ya gelmezse o zaman çok kötü olacak yani o kız ve arkadaşlarına karşı hiç rahat olamıyorum napmalıyım çok aptal hissediyorum kendimi
sellin
31-07-2009, 11:19 AM
Hiç aptal hissetme bende de aynısı var sayılır ya şöyle oluyorsun dimi kendini çok kötü hissediyorsun degersizmiş gibi ve durmadan mutlu görünme çaban var bende 2 yıldır bu sorunu çekiyorum ama bu yıl son artık okadar bıktım ki sanki senin arkadaşınmış gibi görünüyorlar ama arkadaşın olmayan insanlardan daha çok klabini kırıyorlar :S
sibumi
31-07-2009, 11:32 AM
canvar senin durumun için kendimce şunu söyleyebilirim, başarılı bir öğrenci ve sıcakkanlı ve bulunduğu ortama ço kolay adapte olan biri imajı var bundan dolayı karşı taraf seni muhtemeln çok fazla kıskanıyor ve bundan dolayıda başkalarını sana karşı dolduruyor ve kin beslemelerini sağlıyor.
Öncelikle onu umursama o yokmuş gibi davran ayrıca ne kadar güzel düşüncelerin var veleybol turnuvası ve bunun gibi diğer etkinlikler, bunları başarmak için elinden geleni yap, kendine güven, kendine güvenmessen ve geriye çekilirsen bunun zorluğunu çok uzun süre yaşarsın. sen sadece doğruları söyle, kendine güven ve elinden geleni yaparsan sana sırtını dönenler mutlaka yüzünü sana çevirecekelrdir ancak sen kaçarsan sürekli hedef haline geleceksin.
geriye çekilme olurmu, her şey daha iyiye gidecektir emin ol... sonuçları burada paylaşırsın tekrar..
plüton
31-07-2009, 12:07 PM
Dert etmeye bile değmez, yeni arkadaşlar edin çatır çatır çatlasınlar. :)
Bu arada bişey soracağım, sen erkekmisin kızmı, eğer erkeksen sana birşey anlatmak istiyor olabilir, :) kızsan derslerini, güzelliğini filan kıskanıyorda olabilir başka bir sebepte olabilir kimse sebepsiz yere değişmez.
Son bir kezdaha otur konuş yine adam olmazsa bırak gitsin yoluna, sana arkadaşmı yok. :)
g1z4y
31-07-2009, 12:40 PM
yahu kardeşim önce ben bu dönemden yeni geçtim senin yaşında sadece sen de değil herkeste olur bu durum bu kadar panikleme.yalnız ooo dah bu yaştan kısıtlanmana izin veriyorsan hele ki bir kız tarafından sen hiç büyüme derim.onun hayatı değil ki senin hayatın şu anda yaşadığın.sonra şikayet ettiğin şeye bak tenefüslerde kitap okuyorum diyorsun! bunu hiç kimse yapamıyor biliyor musun bundan şikayetin ne? ne güzel diğerleri gibi boş boş dolanmıyorsun tenefüslerde.bak liseye geçiceksin son senen olucak gayret et şu sınavına iyi hazırlan ve iyi bir liseye git.arkadaşlarını ancak bu şekilde utandırabilirsin;) ayrıca arkadaşlarının olmamasını yani yalnızlığını en iyi şekilde değerlendirirsen senin lehine olabilir.ee bunu da sen yap artık senin elinde.bir de bu arkadaşlarının seni kötülediğini düşünmen bu yaşta en çok yaşanan şeydir.hakkında çok ufak bir şey bile söylese hemen beni kötüledi diye algılarsın.o yüzden seni arkadaşlarının yalnız bıraktığını falan düşünme.sonra bir tavsiye seni kızlar yüzünden bırakan(satmak kelimesi çok argo bir kelime) bir arkadaşının arkasından bakma bile.o kendini hayatnı daha liseye geçmeden mahvetmiş demektir.ve liseye geçince düzeleceğini düşünüyorsun ama çok umutlu olma yine de çünkü senin sevmediğin türden kişiler her yerde karşına çıkıcak bunlarla birlikte yaşamayı öğrenmelisin.lisede de yalnız kalabilirsin ki ben bunu kötü bir şey diye düşünmüyorum.bu senin için avantajlı ve bir o kadar iyi bir durum.ayrıca tenefüslerde kitap okumayı kötü bir şeymi gibi söylediğin için seni kınıyorum üzgünüm.hiç kimse yapamıyor bunu sen bu ayrıcalığa sahipken nasıl oluyor da şikayet ediyorsun anlamak zor! hayatında başarılar dilerim,ama burdaki büyük tavsiyelerine de uymanı uymanı öneririm kendini çok geliştirmen gerekli,umarım bunu lisede yaparsın...
canvar
03-08-2009, 09:25 AM
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bu arada kızım :D
kendime güveneceğim çok doğru söylüyorsunuz
bu arada ben kitap okumayı kötü bir şey yapıyorum manasında demek istememiştim kitap okumayı severim ama sınıfımdaki insanlar gelip gidip bana ya sen de amma kötü oldun yeni gelenlerden beter oldun dedikleri için kötü hissetmiştim ama moralim cidden yerime geldi çok teşekkürler :)
goodnews
03-08-2009, 05:44 PM
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bu arada kızım :D
kendime güveneceğim çok doğru söylüyorsunuz
bu arada ben kitap okumayı kötü bir şey yapıyorum manasında demek istememiştim kitap okumayı severim ama sınıfımdaki insanlar gelip gidip bana ya sen de amma kötü oldun yeni gelenlerden beter oldun dedikleri için kötü hissetmiştim ama moralim cidden yerime geldi çok teşekkürler :)
Aynı şeyleri bir çok kişi yaşayabiliyor. Ben senin anlattıgın gibi bir olayı tam 1 yıl boyunca yasadım. Etrafımdakiler cıkarcı, kötülüğümü isteyen ve notlarımdan dolayı beni kıskanan kisiler haline gelmisti. Cidden cok kötü hissettim kendimi. Sanki onların oyuncagı gibiydim. 1.dönem cok ama cok zordu. Onlar yüzünden dersleri dinleyemiyordum ve psikolojim cok bozulmustu. Bende senin gibi basta sırf o kisiler yüzünden okula falan gitmiyordum hastayım falan diye bahane uyduruyordum. Ama sene sonuna dogru kendi arkadas cevremi genislettim. Güvenebilecegim, sır tutan, beni kücümsemeyen ve cıkar icin arkadaslık kurmayan kisilerle tanıstım ve onlarla yakın arkadas oldum. Mümkün oldugunca uzak durmaya calıstım beni üzenlerden.
8.sınıf için bir kaç önerilerim var sana.
- Seni üzen kişilerden uzak dur. Onlar sana kötü bişi yapsalar bile sen seviyeni sakın düşürme. Zekanı kullan, şeytanlıgını degil (:
- Mutlaka seni üzgün görmek isteyecekler ve seni öyle görünce sevineceklerdir. Sen hiç fırsat verme onlara. Daima mutlu olmaya calıs. Üzülsen bile onlara belli etme ki mutlu olmasınlar.
- Sana böyle davranan kişiler senin mutlaka bişeyini kıskanmıslardır. Derslerdeki basarın, güzelliğin ya da bunun gibi bisi olur. Sakın degistirme kendini. Hatta elinden gelenin en iyisi ol ki kıskanclıktan catlasınlar (: Bakımlı ol ve mümkün oldugunca derslerine önem ver. Başarılı bir ögrenci ol. Bu sayede hem sınavı garantiye alırsın hemde o arkadasların basarılarını gördükce mutsuz olacaktır. Bak bir sınavdan cok yüksek not al hemen ardından satasmaya baslıcaklardır. Çekemeyenler oluyor :) Sen ise aldıgın yüksek notun tadını cıkar, etrafına gülücükler sac. Emin ol etkili bi taktik. Bizzat denenmiştir :)
- Son olarakta artık onları bırak, ilgilenme. Hatta mümkünse zorunlu durumlar haricinde konusma, takılma onlarla. Ve kendine göre arkadaslar edinmeye calıs. Mutlaka anlaşabilecegin birisi veya birileri çıkar karsına.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. (: Bizzat bu tarz şeyleri yaşadıgım icin tecrübelerimi paylaşmak istedim.
canvar
04-08-2009, 08:16 PM
çok çok teşekkür ederim goodnews :) deneyeceğim bunları çok sağol :) :)
goodnews
04-08-2009, 09:18 PM
çok çok teşekkür ederim goodnews :) deneyeceğim bunları çok sağol :) :)
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)