Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyondan kurtulmak istiyorsanız evlenin!
biricik
04-12-2007, 04:00 PM
Evliliğin, çağın hastalığı olarak bilinen depresyon da iyileştirici rolü olduğunu biliyor muydunuz?
Yapılan araştırmalar evliliğin depresif kişileri depresyona girmekten koruduğunu ortaya koydu. Kişilerin evlilik kaliteleri düşük olsa bile, psikolojik destek alma ihtiyaçlarının bekarlara oranla daha az olduğu belirlendi.
Amerika’da yapılan; yaşları 55 ve altında olan 3 bin 66 kişinin katıldığı araştırmada, son beş yıldır evli olan kişilere, evliliklerinin kalitesi ve psikolojik durumlarındaki değişiklikler ile ilgili sorular yöneltildi.
Ohio State Üniversitesi’nden bir grup araştırmacının yürüttüğü çalışmada, son beş yıl içinde evlenmiş ve ayrılmış çiftler ise, çalışmaya dahil edilmedi.
Yapılan araştırmalarda, 23 ve üzeri puanın depresyon göstergesi olduğu depresyon testinde, katılımcıların hepsinin şimdiki puanlarının, evlenmeden önceki puanlarından ortalama yaklaşık 3.5 daha az olduğu belirlendi.
Evli olan depresif kişilerin, bekar olan depresyon hastalarına göre, ortalama 7.5 daha az puan aldıkları açıklandı. Sağlıklı kişilerde ise, depresyon testindeki bu farkın çok az olduğu belirtildi.
Depresif kişiler, depresif olmayanlara göre, evliliklerinde daha mutsuz olduklarını ve daha fazla çatışma yaşadıklarını bildiriyorlar. Ancak elde edilen veriler gösteriyor ki evlilik, özellikle depresif kişilerin ruhsal sağlıklarına olumlu katkılarda bulunuyor.
rOm@ntik_sErSeRi
23-12-2007, 09:22 PM
ben iyileşince evlenmeyi düşünüyorum
mavigece
23-12-2007, 10:12 PM
bazen arştırma sonuçlarında da yanlışlık olabiliyor demekki..;)tam ters sonuçlar çıkabiliyor...:)
birmelek
23-12-2007, 11:37 PM
Bu başlıkta bi yanlışlık var gibi geldi bana ya.. "Depresyona girmek istiyorsanız evlenin!" olsa daha doğru olurdu sanki ;)
drsnylmaz
24-12-2007, 12:44 PM
Bence doğru kişiyle evlenilmezse, depresyonunuzu iki kat arttırabilir, hayat tamamen çekilmez hal alabilir,
BeYaZ_KeLeBeK
24-12-2007, 04:49 PM
ben depresyondaydım zaten şimdi ilişkimi bitirdim iyice girdim depresyona...ve belki bu başlığa göre hiç çıkamıycam o zaman:(
Gümüş
24-12-2007, 04:51 PM
Depresyondan kurtulmak istiyorsanız evlenin!
pek sanmıyorum.
kırmızıpabuçlar
30-12-2007, 03:00 PM
duruma ve kişiye göre değişir bu bence.
9 ŞUBAT
30-12-2007, 04:30 PM
duruma ve kişiye göre değişir bu bence.
sana katılıyorum , haklısın .
hazan34
25-03-2008, 05:51 AM
depresyona giremk istiyorsanız evlenin bence.
biyolog
04-04-2008, 11:09 PM
evlilik olayı depresyona iyi gelebilir bilemiyorum.... çünkü hiç evlenmedim. fakat aşkın iyi geldiğine inanıyorum. bir dönem aşıktım ve o dönem çok iyiydim. ancak evlenin ce aşk bitmezse bence evlilik iyi gelebilir. tabiki buda doğru kişiyi bulmakla çok ilintili.
saviola
04-04-2008, 11:38 PM
genellemeler hatalara gebedir lafı geldi yine aklıma :D
krstk
05-04-2008, 01:10 AM
Bence mantıklı.İnsanın her zaman herşeyini paylaşabileceği bir hayat arkadaşı olması, depresif durumunu biraz daha hafifletebilir.Depresyon tarzı hastalıkların en yaygın belirtisi yalnızlık duygusuysa ve bu duygudan dolayı acı duyuluyorsa, evliliğin bu konuda ilaç gibi gelebileceğini düşünüyorum şahsen.Ama kişinin, evliliğini kendi lehine çevirmesi de bence tamamen kişisel becerileriyle alakalı bi durum.Bunu da unutmamak lazım...
hazal
05-04-2008, 09:58 PM
bencede yalnış bir konu .iyileşmeden alınan kararlar zaten sağlıklı değilidr ve bu sebeple daha kötüye gidebilir durum
saviola
06-04-2008, 01:02 AM
Bence mantıklı.İnsanın her zaman herşeyini paylaşabileceği bir hayat arkadaşı olması, depresif durumunu biraz daha hafifletebilir.Depresyon tarzı hastalıkların en yaygın belirtisi yalnızlık duygusuysa ve bu duygudan dolayı acı duyuluyorsa, evliliğin bu konuda ilaç gibi gelebileceğini düşünüyorum şahsen.Ama kişinin, evliliğini kendi lehine çevirmesi de bence tamamen kişisel becerileriyle alakalı bi durum.Bunu da unutmamak lazım...
en mantıklı yorum.. :)
butterfly
06-04-2008, 05:44 PM
alla alla:D
ilginçç
sasırdım:D
butterfly
06-04-2008, 05:45 PM
peki hem evli hem depresyonda olan napsın???
saviola
06-04-2008, 06:07 PM
peki hem evli hem depresyonda olan napsın???
bekarlığı denesin desem olmaz şimdi :D genelleme yapmasana bea :p kişiden kişiye durumdan duruma göre deişir işte anla :D
butterfly
06-04-2008, 06:12 PM
Ya bu konu baslı basına hatalı :p
daha yorum yoh:D
7hill
02-06-2008, 12:20 AM
ben evleneceğim için depresyondayım...:(
atomcekirdegi
02-06-2008, 12:23 AM
ben evleneceğim için depresyondayım...:(
Neden canım,soru işaretleri mi var hala kafanda??
7hill
02-06-2008, 12:25 AM
Neden canım,soru işaretleri mi var hala kafanda??
denebilir... belki de mantık evliliği olacağı içindir.. bilmiyorumm.....:confused::(
atomcekirdegi
02-06-2008, 12:28 AM
denebilir... belki de mantık evliliği olacağı içindir.. bilmiyorumm.....:confused::(
Aynı durum benim de başımdan geçti ama ben yolun yarısından döndüm çünkü sadece mantığımın bana istediğim huzuru ve mutluluğu tam olarak veremeyeceğini farkettim..
Ama ikisine birden uyacak kişiyi de bulmak çok zor,bu yüzden ben de evde kalmaya karar verdim :D
Şaka bi tarafa canım,çok mu ikilemde kalıyorsun kendi içinde?
7hill
02-06-2008, 12:32 AM
Aynı durum benim de başımdan geçti ama ben yolun yarısından döndüm çünkü sadece mantığımın bana istediğim huzuru ve mutluluğu tam olarak veremeyeceğini farkettim..
Ama ikisine birden uyacak kişiyi de bulmak çok zor,bu yüzden ben de evde kalmaya karar verdim :D
Şaka bi tarafa canım,çok mu ikilemde kalıyorsun kendi içinde?
evleneceğim insanın beni mutlu edebileceğine inanıyorum ama ben çok ağır yaralar aldım :( bu yüzden evlenmeye karar verdim.. ara da bir gel gitler oluyor maalesef....
atomcekirdegi
02-06-2008, 12:35 AM
evleneceğim insanın beni mutlu edebileceğine inanıyorum ama ben çok ağır yaralar aldım :( bu yüzden evlenmeye karar verdim.. ara da bir gel gitler oluyor maalesef....
Bilmez miyim canım o gel gitleri :(
eğer seni mutlu edebileceğine inanıyorsan zaten yaralarını sarabilecek kudrete de sahip demektir..Belki biraz zaman bunu kanıtlar ne dersin?
7hill
02-06-2008, 12:37 AM
Bilmez miyim canım o gel gitleri :(
eğer seni mutlu edebileceğine inanıyorsan zaten yaralarını sarabilecek kudrete de sahip demektir..Belki biraz zaman bunu kanıtlar ne dersin?
tek umudum o...
atomcekirdegi
02-06-2008, 01:00 AM
tek umudum o...
İnşallah canım..Allah bahtını açık etsin..Ağzınızın tadı bozulmasın..
olvido
02-06-2008, 10:17 AM
umarım sana evlilik iyi gelir çok mutlu olursun
7hill
02-06-2008, 02:45 PM
inşallah arkadaşlar.. çok ihtiyacım var..
wortex
04-06-2008, 11:59 PM
ben bu araştırmadan haberdar olmamama rağmen ,evlenmenin fayda getirdiğini biliyorum.nerdenmi biliyorum? yakın akrabamın vakası tam buna uyuyor.eğer insan diğer yarısını tamamlıyacak eşi bulur evlenirse tamamen iyileşir.
7hill
05-06-2008, 01:02 AM
ben bu araştırmadan haberdar olmamama rağmen ,evlenmenin fayda getirdiğini biliyorum.nerdenmi biliyorum? yakın akrabamın vakası tam buna uyuyor.eğer insan diğer yarısını tamamlıyacak eşi bulur evlenirse tamamen iyileşir.
inş. öyledir....
wortex
05-06-2008, 01:25 AM
O zaman ben yaşayan ölüyüm.Malesef umut kırıntısı bile yok bende.
7hill
05-06-2008, 01:30 AM
O zaman ben yaşayan ölüyüm.Malesef umut kırıntısı bile yok bende.
Allahtan umut kesilmez... siz ndn yeni umut taneleri oluştur muyorsunuz ;)
wortex
05-06-2008, 01:31 AM
inş. öyledir....
evet kesinlikle uzakdoğuda erkek ve bayan basitçe bir elmanın iki yarısı,ama bu elma gelişi güzel bölünmüş . İşte elmanın bir yarısına tam uyan diğer yarı onu tamamlar.
wortex
05-06-2008, 01:34 AM
Allahtan umut kesilmez... siz ndn yeni umut taneleri oluştur muyorsunuz ;)
Zaten bunun için uğraşıyorum.Hepimizin yaptığı bu değilmi zaten.
bawer
07-08-2008, 08:39 PM
bence de depresyona girmek istiyorsanız evlenin!
paradox
08-08-2008, 12:03 AM
Aynen size katiliyorum bawer bencede evlilik basli basina bir depresyon nedeni...
YADELLER
09-03-2009, 01:13 AM
Offf offf offf,şimdi kime inanmamız lazım, "Depresyondan kurtulmak için evlen"'mi
"Depresyona girmek için evlenin" mi? ,(denemeden açık ve net bir cevap şıkkı olsaydı ne güzel olurdu),
Hayat bir oyun bizlerde oyuncuyuz ,oynamadan bilemeyizmi?
Yada bilemiyorum işte aklım karıştı.
marmara80
09-03-2009, 02:06 PM
hiç bir fikrim yok ama evli arkadaşlarım pek mutlu görünmüyorlar:rolleyes:
hayal peres
09-03-2009, 02:16 PM
evet bende bilgilerime vede deneyimlerime dayanarak bazi paylasimlarda bulunucagim,ben 18 yildir evliyim mutluda oldum mutsuzda, bence hicbir evlilik dört dörtlük degildir olamaz cünkü iki ayri karakter iki ayri beyin farkli düsünceler ve hayatin getirdigi zorluklar söylermisiniz bana hangi bekar yada hangi evli cok mutlu dedimya hayatin bize getirdiklerinede bagliyiz,ayrica evlilik sorumluluk isteyen bi müessese bide cocuklarinizin oldugunu düsünün is dahada zorlasiyor, dolayisiyla kendinize pek vakit ayiramiyorsunuz sizi anliyan bir esiniz olsa bile o yüzden size ne evlenin diye bi bi tavsiyede bulunabilirim nede evlenmeyin diye sonucda öylede mutsuz vede mutlu anlarimiz olacak böylede ........:(
plüton
09-03-2009, 03:03 PM
Evli değilimi evlenmeyide düşünmüyorum, tecrübem yok ama şukarını diyebilirim sırf depresyona iyi gelir diye evlenirse insan büyük ihtimalle başarısız olur.
Evlilik stres getirir ama insana zorluklara dayanabileceği dayanışma ve güçle birlikte gelir.
Depresyondan kurtulmak için başınızı yakmayın derim :D
biçare
09-03-2009, 11:06 PM
benim gibi bir kayınvalideye sahip olmayacaksanız evlenin.ama uyuz bir kayınvalide çoğu zaman gıcık bir kocaya sahip olacaksanız evlenmeyin.derseniz bana sen niye evlendin 19 yaşında evlenince bunlar hiç aklıma gelmemişti.
chenn
14-03-2009, 06:33 PM
kendimi evliliğe hazır hissediyorum biraz da korkuyorum ama depresyona iyi geleceğini hiç sanmam,:)
Sırma
15-03-2009, 12:20 AM
Saçmaaaaaaa
atomcekirdegi
15-03-2009, 11:31 PM
Şuanda bu evlilik konusu yüzünden çıkmaza girdim ya...İlk defa kendimi bu kadar soyutladım herkesten.Kötü hissediyorum kendimi,gerçekten kötü...
Sırma
15-03-2009, 11:44 PM
Depresyon eşlere göre deyişir,
Bencede......
hayatımda duyduğum en saçma önerilerden.. kendiyle barışık olmayan bir insan bir başka birine nasıl kucak açabilir ki.. işin bir de diğer boyutu var. hayatı ona neden zehir edeyim ki..
ghisar
07-04-2009, 11:02 PM
Selamlar üye oldum ve ilk mesajım....
Bence dep..kurtulmak için evlenmek çok saçma...
Ben 17 sene evliydim ve 1.5 ay önce bitti şuan ilaçla tedavi görmekteyim kendimi biraz olsun öncelere göre iyi hissediyorum..ama uyku bölünmeleri
yalnızlık,düşünmeler hala devam ediyor.....
Eşimin(kendisi bayan) bir anlik zevki için kacamaklar yapması o evli cocuklu kisiyle bir geleceği olmayacagını bile bile bunu yapması değermiydi...17 senelik
evliliğin bitmesine,3 cocugun yüzlerce km uzakta babasız yaşamasına degermiydi?...........
Son pişmanlığı, ağlaması hiçbir şey değiştirmedi....... Olan çocuklara oldu.
İşte kişiye karşı güven gitti mi,tekrar geri gelmiyor..Bir söz duymuştum yıllar
önce '' Bir kişiye fazla değer verirsen ya onu ya kendini kaybedersin''doğruymuş
ne diyeyim iyi olmak, fazla güvenmek yeterli olmuyor.......
Neyse tek amacım şuan depresyondan bir an önce kurtulmam kendim ve
çocuklarım için........Bundan sonra evlilik mi? Allah korusun o kelime bile beni
tekrar depresyona sokar...
Şimdi sadece hayatımı yaşayacagım her fırsatta hafta sonları tatile çıkacağım bayan arkadaşım olacak tabii ama evlilik asla.........haaa bu arada yaşım 44
saygılarımla..........
amelia
07-04-2009, 11:07 PM
hep tek doğru arıyoruz hayatta
işte bu yüzden mutsuzuz belki de:)
ghisar
07-04-2009, 11:18 PM
hep tek doğru arıyoruz hayatta
işte bu yüzden mutsuzuz belki de:)
konuyu açarmısın amelia........rica etsem.....tek doğru demekle..
amelia
07-04-2009, 11:22 PM
konuyu açarmısın amelia........rica etsem.....tek doğru demekle..
mesala başlığı ele alırsak 'mutlu olmak istiyorsanız evlenin'
mutluluğun evrensel formülleri yoktur ki:confused:
benim mutlu olduğum şeyden sen elem duyabilirsin.
eğer şunları şunları yaparsan mutlu olursun diye bi kağıt tutuşturmamışlar insanoğlunun eline.
ghisar
07-04-2009, 11:31 PM
mesala başlığı ele alırsak 'mutlu olmak istiyorsanız evlenin'
mutluluğun evrensel formülleri yoktur ki:confused:
benim mutlu olduğum şeyden sen elem duyabilirsin.
eğer şunları şunları yaparsan mutlu olursun diye bi kağıt tutuşturmamışlar insanoğlunun eline.
ok...şimdi anladım ama Konu..Depresyondan kurtulmak istiyorsanız evlenindi..
yine de cevabın için teşekkürler...
amelia
07-04-2009, 11:33 PM
ok...şimdi anladım ama Konu..Depresyondan kurtulmak istiyorsanız evlenindi..
yine de cevabın için teşekkürler...
uykum geldi ondan. böyle olurum hep uykulu düşünmek yerine hiç düşünmemek daha iyidir sonucunu çıkartabilirim burdan:D:D
ama depresyonunda en dikkat çeken yanı mutsuzlıuk değil mi zaten?
ghisar
07-04-2009, 11:39 PM
uykum geldi ondan. böyle olurum hep uykulu düşünmek yerine hiç düşünmemek daha iyidir sonucunu çıkartabilirim burdan:D:D
ama depresyonunda en dikkat çeken yanı mutsuzlıuk değil mi zaten?
Cevabın harika...........:)
Bende kendi kendime Şu depresyondan kurtulamayacakmıyım dedim:)
Şaka Şaka......
amelia
07-04-2009, 11:40 PM
evlilik belki insana yeni bi çevrenin içinde ait olma,sevilme,kabul görme,gibi artılar getiriyorsa mutlu olunabilir evet
ghisar
07-04-2009, 11:51 PM
evlilik belki insana yeni bi çevrenin içinde ait olma,sevilme,kabul görme,gibi artılar getiriyorsa mutlu olunabilir evet
Haklı olabilirsin ama bu dediklerini yapmak için bence evliliğe gerek yok..
Beraber yaşamak, daha özgür olmak depresyondan kurtulmayı çabuklaştırır
kanısındayım.......
Çünkü depresyonda olan bir kişi evlilik sorumluluğunu taşıyamaz ve karşındaki
kişiye ve kendine daha çok zarar verir diye düşünüyorum....
amelia
07-04-2009, 11:58 PM
Haklı olabilirsin ama bu dediklerini yapmak için bence evliliğe gerek yok..
Beraber yaşamak, daha özgür olmak depresyondan kurtulmayı çabuklaştırır
kanısındayım.......
Çünkü depresyonda olan bir kişi evlilik sorumluluğunu taşıyamaz ve karşındaki
kişiye ve kendine daha çok zarar verir diye düşünüyorum....
çok doğru düşünüyosun
ghisar
08-04-2009, 12:48 AM
evet bende bilgilerime vede deneyimlerime dayanarak bazi paylasimlarda bulunucagim,ben 18 yildir evliyim mutluda oldum mutsuzda, bence hicbir evlilik dört dörtlük degildir olamaz cünkü iki ayri karakter iki ayri beyin farkli düsünceler ve hayatin getirdigi zorluklar söylermisiniz bana hangi bekar yada hangi evli cok mutlu dedimya hayatin bize getirdiklerinede bagliyiz,ayrica evlilik sorumluluk isteyen bi müessese bide cocuklarinizin oldugunu düsünün is dahada zorlasiyor, dolayisiyla kendinize pek vakit ayiramiyorsunuz sizi anliyan bir esiniz olsa bile o yüzden size ne evlenin diye bi bi tavsiyede bulunabilirim nede evlenmeyin diye sonucda öylede mutsuz vede mutlu anlarimiz olacak böylede ........:(
Aynen katılıyorum.............bende evliliğim 17 seneden sonra son buldu...
3 cocuğumuzu büyütünceye kadar uykusuz günler,iş ev ... vs günler geçti
ama garantimiz yok.......herşey geçmiste kalıyor....3 çocuğumdan uzakta olsam (msn le görüsüyoruz sık sık) geriye kalan: çocuklarımı sagliklı gördükce
onları iyi yetiştirdiğimiz için gurur duyuyorum.......
Demek istediğim evlilikte hersey olabilir ilk ayda da ayrılabilir..40 seneden sonra da........ ama bir ömür boyu da beraber yaşlanılabilir....
malahit
08-04-2009, 12:53 AM
bence evlilik zaten başlı başına sorunlar içeriyor.tekken çift olmanın verdiği aşamada birde eşlerden biri depresyonda olursa diğer tarafın onun yükünü yüklenmesi gerekmezmi?
ama malesef psıkologlar genelde evlenmeyi tavsiye ediyor.belki başka bir bakış açısıyla çözümdürde,ben pek göremiyorum.birde bakış açımı değiştirip geleyim:)
Terapist Fd
28-09-2013, 04:03 PM
Ben depresyona girmek isteyen evlensin derim başka da bi şey demem :D
gizem1
28-09-2013, 11:31 PM
ben 17 yaşındayım yaklaşık 1 aydır sürekli uyumak istiyorum. çok güzel rüyalar görüyorum, hepsi film gibi. özellikle şu sıralar hep uyumak ve hep rüya görmek istiyorum, gerçek hayatta mutlu değilim ama rüyalarımda çok mutluyum. yemek düzenim bozuldu. kendime güvenimin kaybolduğunu hissediyorum.ders çalışamıyorum doğru dürüst düşüncelerim hep dağınık. erkenden yatıyorum ve bazen sonsuza kadar uyumak istiyorum bu bi depresyon belirtisi mi
Jin K.
29-09-2013, 02:24 PM
Merhaba.
Yaşadığınız hayatın sizi tatmin edememesi sonucu, hissettiğiniz boşluğu kendi yarattığınız dünyada doldurmaya çalışıyorsunuz. Bu durum tek başına bir depresyon belirtisi değildir.
Ancak yıllar süren kalıcı bir duruma gelmemesi için, hayatınızı istediğiniz şekilde yaşamalısınız. Yoğun melankoli kalıcı etkiler yapabilir ve ileride bu durumu önlemek daha da zorlaşır.
Sevgilerimle.
gizem1
29-09-2013, 05:43 PM
kesinlikle haklısnız, teşekkür ederim