PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Kurtulacağım:

xcore
07-06-2009, 05:48 PM
Merhaba sevgili arkadaşlar ben yeni üyeyim ve böylesine bilgilendiren bir site açtığınız için sizi tebrik ediyorum.

Bir sorum olacak.Bende çok fazla takıntı yapıyorum.Mesela bundan bir yıl önce bir astım krizi geçirdim doktorlar bunu bir ay gibi bir sürede geçeceğini söylediler.Tabi ben bunu takıntı haline getirerek bu hastalık bir ay yerine yaklaşık haftada 1 günde bir oluyor.Ayrıca okul çıkışında arkadaşımla vapura bindim arkadaşım abi sen nasıl kız arkadaş bulursun biliyor musun dedi.Bende nasıl deyince kızlar bundan çok hoşlanıyor dedi ve boynumun altını gıdıkladı sanki yaptığı çok kötü bir hareketmiş gibi onu takıntı haline getirdim ve okulda tekme tokat dövdüm.Ailem küçüklüğümden beri bana hiç tokat bile atmamıştır.Zaten annem ve babam öğretmen bu saçma hastalıktan nasıl kurtulacağım lütfen yardım edin.

sretyesreh
07-06-2009, 05:57 PM
o hastalık takıntısı malesef bendede var.son bir haftam ne zaman felç geçireceğimi internette araştırmakla geçti.ilaç tedavisi gördüğüm halde.eğer cevabını bulursan lütfen banada yaz.

Ex mi Amor
07-06-2009, 05:58 PM
Öncelikle düşündüğün diğer şeyleri de söylersen daha iyi yardımcı olablirim..Bu anlattıkların pek okb ye benzemiyo çünkü.Birazdaha detaylı yazarsan daha ii olur..

Geçmiş olsun;)

xcore
07-06-2009, 06:04 PM
İşte hastalık mesela bundan bir yıl önce kalp krizi geçirecek mişim gibi korkum vardı.Ayrıca bende Dikkat Dağınıklığı var onun için Ritalin kullanıyorum.İşte sürekli bir konuyu kafama takıyorum ve sürekli onu düşünüyorum.Tabi sürekli değil takıntı yapmadığım zamanlarda oluyor.

xcore
07-06-2009, 06:07 PM
Ayrıca pek OKB'ye benzemiyor dedin?Ne olabilir söyler misin?

Ex mi Amor
07-06-2009, 06:16 PM
Yani takıntılar yalnız olduğun zamanlarda başlyor..İlk yazdığın mesajı dikkatle okumamıştım..teşhis koyabilcek kadar bilgim yok ama sanırım sende hastalık okb si var..

Hastalık hastalığı(Hipkondriyazis) te olablir...Okb tedavisinde anti depresan ilaçlar bayaa işe yaryor sana tavsiyem vakit kaybetmeden psikiyatriste git ve anlat bunları;)

spesifik
07-06-2009, 06:18 PM
psikiyatr'a ya da psikoloğa gittin mi?

plüton
07-06-2009, 07:12 PM
Geçmiş olsun arkadaşlar, tecrübem olmadığı için size pek yardımcı olamayacağım, ama gününüzü dolu dolu geçirirseniz bişeylere takmaya fırsat vermezseniz kendinize takıntılarınızdan kurtulabililirsiniz. Geleceğinizede umutla bakmalısınız. :)

paradox
08-06-2009, 01:23 AM
Geçmiş olsun arkadaşlar, tecrübem olmadığı için size pek yardımcı olamayacağım, ama gününüzü dolu dolu geçirirseniz bişeylere takmaya fırsat vermezseniz kendinize takıntılarınızdan kurtulabililirsiniz. Geleceğinizede umutla bakmalısınız. :)

Cok pozitif gordum seni Platoni:) Sizleri boyle mutlu gormek ne guzel. darisi basima diyeyim bari:)