PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavsiyelerinizi Bekliyorum..

alperbt
11-03-2009, 05:12 PM
Arkadaşlar şimdiye kadar henüz doktora başvurmadım ancak bu güzel forum ve arkadaşlarımızın anlattıklarından yola çıkarak YKB hastası olduğumu anladım.3-4 aydır çektiğim bi sıkıntı bu.Ama bende şöyle bi durum oldu,4 ay öncesine kadar herhangi rahatsız edici bi durum yoktu ancak bi gece resmen yataktan kaldırdı beni bu illet.Uyumak için yatağa girdim,akşamdanda başımda ufak bi ağrı vardı,kafamı yastığa koyar koymaz birden kafamdan çok kötü düşünceler geçmeye başladı,ya ölürsem ya felç geçirirsem ya beyin kanamasıysa gibi.Sonra içimde heycenlanma durumunun kat be kat fazlası resmen parladı,kendimi yataktan attım,öyle bi korku ve endişe ve heyecan vardıki içimde anlam veremedim.Sonra yaklaşık 5-10dk sonra kendimi yatağa attım ve öylecede uyumuşum.
Dediğim gibi ilk 4 ay önce bu şekilde karşılaştım YKB yle.Kızkardeşimle paylaştım durumu o da panik atak olabilir anlattıkların ona benziyo dedi ve panik atak üzerine internette araştırma yapmaya başladım ama durumum kesinlikle panik atak değildi.4 aydır yaşadıklarımı şöyle özetleyebilirim:

1:Zaman zaman aşırı heyecan (içim içime sığmıyor) durumu .
2:Bi konu veya durum hakkında düşünürken hep kötü şeylerin akla gemesi.
3:Yine zaman zaman baş ağrısı.
4:Arasıra sıcak basması.

Genel olarak yaşadıklarım bu şekilde ama en çok ve yoğun yaşadığım aşırı heyecan ve korku durumu.
Maddi ve bitakım özel sebeplerden dolayı şimdiye kadar bi pskyitra gidemedim ancak son 2 gündür yaşadığım heyecan ve korkuların çoğalması nedeniyle gitmeye karar verdim.Konuyla bilgisi olan arkadaşlardan acaba istanbul da iyi bi pskiyatr tavsiyesi alabilirmiyim.

alperbt
11-03-2009, 08:03 PM
arkadaşlar yokmu gerçekten tavsiye edebileceğiniz bi doktor istanbul dan.Özel mesaj olarakta bildirebilirsiniz.

YADELLER
11-03-2009, 11:37 PM
Selam öncelikle geçmiş olsun,benim okuduğum kadarıyla şikayetlerinizi Panik atağa benziyor ve bende bir panik atak hastasıyım ama tabiki önce doktorunuz teşhis koyacak ben Ankaralıyım ama sanırım İstanbulda oturan arkadaşlar henüz okumadıysa mesajınızı okyunca yardımcı olacaklardır,sağlıcakla kalmanız dileğiyle,geçmiş olsun.

alperbt
12-03-2009, 04:58 PM
arkadaşlar aranızda hiç YKB hastası yokmu ,yada herkes iyileştide forum o yüzden mi böyle sessiz kaldı.İyi Bi pskyatrist önermenizi rica ediyorum çünkü kurtulmak istiyorum bu illetten. Hastalıkla ilgili taviyeleriniz varsa onlarıda bekliyorum.

Yada benmi yanlış biliyorum yoksa bu yaşadıklarım panik atakmı bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum..

lecosse
29-07-2009, 04:18 PM
panik atak deilde bence yaygın anskiyete bozukluğu olabilir. istanbulda değilim maalesef ama gidiceksen düzgün bir doktora gidd ssklara gidme derim.

beratonur
13-10-2009, 11:14 AM
Merhaba, öncelikle şunu söylemeliyim ki bildirmiş olduğunuz semptomun altında çok farklı nedenler de yatabilir, fakat bu şikayetleriniz panik bozukluğa bağlı panik atak değildir. YKB tanısı alabilmek için biz daha farklı sebepler ararız, bu kadar bilgiyle size teşhis konulması zor ve bir o kadar da sağlıksız. Kendi kendinize tanı koymaktansa ya da forum kullanıcıları tarafından tanı konulmasını beklemektense bir ruh sağlığı uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.

Ottoman
13-10-2009, 02:37 PM
beratonur,öncelikle hoşgeldiniz.Psikoloji konusunda bilimsel formasyona sahip birine benziyorsunuz.Arkadaşın şu anki durumunu ben de merak ettim,aylar geçmiş konu açılalı.Umarım bu arkadaş tekrar gelir de doktora gitti mi,gittiyse sonuç nedir öğreniriz.
Burada yazılanlardan da yola çıkarak bir konuya değinmek istiyorum.Bu site elbette insanlara teşhis koyup tedavi etme sitesi değil.Ama doktora gitmeden önce buraya gelinmesinde fayda görüyorum.Herkes zaman zaman ufak tefek psikolojik rahatsızlıklar geçirebilir ve burada benzer durumu yaşamış veya gözlemlemiş arkadaşların önerileriyle sorununa çözüm bulabilir diye düşünüyorum.
Arkadaşımız maddi nedenlerden bahsetmiş,diğer bir arkadaşımız da SSK'lara gitme demiş.Yani doktora gitmek de ayrı bir sorun ve yeni sorunlara yol açabiliyor.Doktorlar da hem işin kolayına kaçtıklarından hem de ilaç sektörünün gaz vermesinden hemen ilaçla işi halletmeye çalışabilirler.Bu ilaç işi ise dilimizde bir deyim olan 'hapı yutmak' sözünü aklıma getiriyor benim.Olur olmaz ilaç kullanılıyor ve her ilacın doğru ilaç bile olsa vücuda çeşitli zararları var.O nedenle mümkün olduğunca ilaç kullanmadan atlatmaya çalışmalı insanlar sorunları.