Orijinalini görmek için tıklayınız : küçüklüğüme inince...
pcshik
28-11-2007, 09:17 PM
yıllar sonra itiraf ediyorum...
1) küçükken annemin vitrine süs olarak koyduğu nikah şekerlerini (tülün içinde badem şekerleri) sırf süs diye yiyemediğim için; toz alma bahanesiyle gizlice tülün üstünden kemiriyordum :D sonra annemden izin alıp tülünden çıkarıp doya doya yemiştim...
2) viledayla süper bir arkadaşlığım vardı... onunla geziyordum konuşuyordum dansediyordum... çok iyi bir arkadaştı, çok kafa dengiydi... özellikle saçlarıyla oynamak çok hoşuma giderdi... ama bir gün onun yerine yenisinin alındığını görünce çok üzülmüştüm...
3) eski evimizin salon kapısıyla çok iyi anlaşıyordum.. hatta o kapıya aşıktım... arada bir konuşurdum... genelde utanırdım ondan... çok güzel ve büyük bir kapıydı... taşınırken gizlice sarılıp ağlamıştım... hala özlemini duyarım...
4) benimle barbie bebeklerini paylaşmak istemeyen komşu kızımızın bana bebek olarak verdiği şampuan kutusu kadar güzel bir bebeğim olduğunu hatırlamıyorum... ona bir kaç kıyafet uydurmuştuk ve o benim için dünyanın en güzel bebeği olmuştu, hep onunla oynar olmuştum... benim için yapılmış özel bir bebekti sonuçta... (bu durumda diğer çocuklar ağlarmış babam öyle dedi...)annemin onu bir çöp olarak görüp çöpe atması çok kötü olmuştu benim için...
5) kağıt bebeklerimden ali'nin kafası kopmuştu bende ali'yi çöpe atmıştım annem evde yoktu, sonra annem gelince çöpe attığıımı söyledim, annemde keşke atmasaydın ben yapıştırırdım dedi ve ben hüngür hüngür ağladım, hala pişmanlığı içimdedir...
6) bunları yazarken gene hüzünleniyorum gene ağlıyorum :D
aklıma geldikçe yazarım...
Nefertiti
28-11-2007, 10:08 PM
1) küçükken annemin vitrine süs olarak koyduğu nikah şekerlerini (tülün içinde badem şekerleri) sırf süs diye yiyemediğim için; toz alma bahanesiyle gizlice tülün üstünden kemiriyordum sonra annemden izin alıp tülünden çıkarıp doya doya yemiştim...
Vallahi ben ne yapıp edip yer ,içine başka şeyler doldurup güzelce tekrar sarardım.El becerilerim bu sayede gelişti:)
Ama bunlarda ağlanacak bi şey yok ki bebeğim....
Yıllarca bütün yaptığım kabahatleri benden 1 yaş küçük kızkardeşime yıkttım.
benim yüzümden annemden sürekli dayak yer gıkı çıkmazdı..
Şimdiyse anlatıp kıkır kıkır gülüyoruz......:D
pcshik
28-11-2007, 10:15 PM
aklıma yerleştirmişim bir kere o süs eşyası, elleşilmez diye... o yüzden yiyemedim.. çok uslu bir çocuktum...
ağlamamın sebebi çok özel şeyler.. tarif edilemez bir özlem, pişmanlık...
kabahat olarak yaptığım tek şey şekerleri kemirmek olmuş... ve o zamanlar bir kardeşim yoktu...
Nefertiti
28-11-2007, 10:18 PM
aklıma yerleştirmişim bir kere o süs eşyası, elleşilmez diye... o yüzden yiyemedim.. çok uslu bir çocuktum...
ağlamamın sebebi çok özel şeyler.. tarif edilemez bir özlem, pişmanlık...
kabahat olarak yaptığım tek şey şekerleri kemirmek olmuş... ve o zamanlar bir kardeşim yoktu...
Canım yaaaa.
Yaşadığın şeylerin seni hüzünlendiren veya mutsuz eden taraflarını düşünmek yerine ,içinde minicikte olsa tatlı bir anı varsa onları düşünüp mutlu olmayı denesen...diyecem...
Nefertiti
28-11-2007, 10:25 PM
Ama olmuyo diimi bebeğim...
Bazen doğruyu bilsekte,uygulamamız ne kadar zor.İşte dr.larımız
pskyatr larımız bu aşamada ne kadar değerli.
Hangi şehirdeydin unuttum ama Devlet hastanelerinin pskyatri bölümleri
olduğunu biliyorum.maddi durumun elvermiyorsa bu imkanlardan da faydalanabilirsin.
pcshik
29-11-2007, 08:28 PM
yaşadığım tatlı olaylardan zevk alırım aslında... bu itiraflar kimisine komik geliyor, farklı, çocuksu, saçma geliyor ama benim için özel şeyler... o yüzden... küçük şeyler beni mutlu eden yada küçük şeyler hüzünlendiren... küçük şeyler önemli benim için... bunlara hüzünlenmekte saçma geliyor olabilir...
bursalıyım... sanırım birgün benimde dr um olacak ama bunun olması ne kadar sürer bilmiyorum...
ayrıca benim bunu yazmam çocukluğun bize verdiği şeyleri hatırlayıp gülmek, ama gene içine hüzün katıp mahvettim sanırım... :(
Gümüş
29-11-2007, 10:15 PM
pcshik gerçekten çok hoşsun.gece gece beni fena güldürdün:Dhayır canım aslında çokda iyi yaptın bu konuyu buraya taşıyıp.bizlerde çocukluğumuzu yazarız.o zamanlar ne muziplikler yaptığımızı;)
pcshik
29-11-2007, 10:26 PM
oleeyy!! amacıma ulaştım :D
bende daha çok güzel itiraflar var çocukluğumla ilgili...
hatta hemen bir tane geliyor...
benden 4-5 yaş büyük bir abla vardı, babamın arkadaşının kızı... birgün annemler onun ailesiyle biryere gitmişlerdi, benide ona emanet etmişlerdi.. bizim evdeydik... gittikleri gibi bana dönüp yaramazlık yapalım mı dedi.. bende uslu bir çocuğum o ne derse yapıcam :D önce mutfakta kahve yapmaya kalkıştık, karşı komşumuz bizi kontrole geldi, hemen sakladık cezveyi, gidince çıkardık yerinden döktük, sonra o abla babamın yarım kalmış sigarasını denedi, banada denettirmeye kalkıştı :confused: neyse sonra yapacak bir iş bulamadık, hadi bütün evi karıştıralım dedi ve evimizin karıştırmadığımız dolabı çekmecesi kalmadı... hala nasıl böyle birşey yaptığım konusunu aklım almıyor... hatta annemin bana aldığı ve yıllarca saklayıp büyüyünce verdiği harika takıları o zamandan görmüştüm :D annem bana bak senin için bunları yıllardır sakladım diye verdiğinde daha önce hiç görmemiş gibi davranmıştım ...
Gümüş
29-11-2007, 10:39 PM
oleeyy!! amacıma ulaştım
bende daha çok güzel itiraflar var çocukluğumla ilgili...
hatta hemen bir tane geliyor...
benden 4-5 yaş büyük bir abla vardı, babamın arkadaşının kızı... birgün annemler onun ailesiyle biryere gitmişlerdi, benide ona emanet etmişlerdi.. bizim evdeydik... gittikleri gibi bana dönüp yaramazlık yapalım mı dedi.. bende uslu bir çocuğum o ne derse yapıcam önce mutfakta kahve yapmaya kalkıştık, karşı komşumuz bizi kontrole geldi, hemen sakladık cezveyi, gidince çıkardık yerinden döktük, sonra o abla babamın yarım kalmış sigarasını denedi, banada denettirmeye kalkıştı :confused: neyse sonra yapacak bir iş bulamadık, hadi bütün evi karıştıralım dedi ve evimizin karıştırmadığımız dolabı çekmecesi kalmadı... hala nasıl böyle birşey yaptığım konusunu aklım almıyor... hatta annemin bana aldığı ve yıllarca saklayıp büyüyünce verdiği harika takıları o zamandan görmüştüm :D annem bana bak senin için bunları yıllardır sakladım diye verdiğinde daha önce hiç görmemiş gibi davranmıştım ...
:eek:baya afacan bir çocukluğun varmış:)
Nefertiti
29-11-2007, 10:48 PM
hah işte böyle :)
pcshik
29-11-2007, 10:49 PM
aslında çok uslu olmamla tanınırım, ama yanımdaki büyük olunca bende biraz sessiz sakin bir çocuk olunca mecburen peşinden gidiyorsun... kendi başıma hiç yaramazlığım olmadı, ama diğer çocuklar yaparken bende ezik tipler misali peşlerinden giderdim...
sadece oyuncaklarım çok değerliydi yalnızca bir kere oyuncak gitarımın tellerini kopardı diye gitarla kovalamıştım bir çocuğu, sanırım birkaç tanede vurdum... ama annesi gene ona kızdı :D sanırım sessiz sessiz durup birden patlamalarım çok oluyor :D
Nefertiti
29-11-2007, 10:50 PM
"ayrıca benim bunu yazmam çocukluğun bize verdiği şeyleri hatırlayıp gülmek, ama gene içine hüzün katıp mahvettim sanırım... "
Bu kanıya neden vardın anlayamadım.?????
butterfly
29-11-2007, 10:54 PM
annemin cok sevdiği o sahane, pahalı vazosunu kırmıstımm... dermişim:D:D:D::p
pcshik
29-11-2007, 10:54 PM
"ayrıca benim bunu yazmam çocukluğun bize verdiği şeyleri hatırlayıp gülmek, ama gene içine hüzün katıp mahvettim sanırım... "
Bu kanıya neden vardın anlayamadım.?????
hani biraz işin hüzünlenme tarafını konuştuk yaa o yüzden, içinizi kararttım gibi geldi, eğlendirmek istemiştim çünkü...
hah işte böyle :)
ayrıca bunuda görmedim :D evet güzel kısmına döndük :D
pcshik
30-11-2007, 07:34 AM
annemin cok sevdiği o sahane, pahalı vazosunu kırmıstımm... dermişim:D::p
güldürdün beni :D sizinde vardır canım güzel hikayeleriniz hadi hadi saklamayın ... ;)
Gümüş
30-11-2007, 09:57 AM
ben hep bir şeyleri tamir etmeye çalışırdım.ancak sonuç kötü ollurdu elimme aldığı alet bozulurdu bende korkar saklanırdım.kolay kolay saklandığım yerden çıkamazdım:D
butterfly
30-11-2007, 11:04 AM
geceleri korkmadığım halde annemi yanıma cağırırdım, sadece onunla yatmak istediğim iiçin:p
pcshik
30-11-2007, 09:51 PM
bende tamir etme adı altında sağlam birçok elektronik aleti açıp bozmuştum... önceri a-aa ne olmuş buna gibi şeyler söyleyerek yırtıyordum, kardeşim olunca kardeşimin üzerine attım dermişim, birkaçtanesini attım...
birde televizyon izlemek için anne ben gözlerim açık uyuyorum siz bana bakmayın diyerek annemleri kandırdığımı sanıyordum, halbuki onlar benim tv izlediğimi biliyorlarmış :D
Gümüş
30-11-2007, 09:54 PM
:eek:pcshik senden korkulur o zaman.küçükken böyle isen ilerleyen zmanlarda bilemiyorum:rolleyes::)
pcshik
30-11-2007, 10:04 PM
ama bunlar hep istisna.. aslında çok mazlum bir çocuktum. tek başıma olduğum için kardeşim geç oldu, genelde eşyalarla bağlantı kuruyordum ki hala yaparım (bazen başkalarının yanında yanlışlıkla konuşuyorum üzerlerine alınıyorlar) sabah uyanırdım, kimse uyanmasın diye ses çıkarmaz kendi kendime kızmabirader, iskambil kağıdı, dama, satranç vb. oynardım, karşımdaki kişide ben olurdum... annem evde hiç çocuk yok sanırlardı diyor...
mesafe
10-01-2008, 10:53 AM
zaten her çocuk öyle olmazmı evde kimse yokken tam bir usluluk timsali misafir geldiğinde canavar:D
kendimden biliyorum bende ben mahalleye çocukların yanına bile gitmezdim evin duvarından bakardım ama eve bir misafir gelmişse görün beni hatta bigün gelen misafirin kızıyla mahalleden bir kızı dövdük kızın babannesi kapıya geldi anneme şikayete annem yok dedim duvardan çağır dedi bu arada misafirin kızı da benim elime çöp tenekesini verdi bende komsunun üzerine döktüm :o kadın kafasında karpuz kabukları söylene söylene evine gitti bir daha da bana laf edemedi
kamiloglu
25-01-2008, 07:00 PM
ben küçükken kızları pek rahat bırakmazdım. iyi hatırlıyorum ilkokul ikinci sınıftayken ön sırada oturan 3 kızın üçünü de rahatsız ederdim. bir tanesinin saçları telefon sarmalı gibi kıvırcık kıvırcıktı. bende hemen arkasında oturduğum için bu sarmalların arasından parmağımı dolar ve kızı olabildiğince huylandırırdım :D bi keresinde kız en sonunda dayanamadı ve beni hocaya şikayet etti. sonrasında ise güzel bir azar ve şu an hatırlayamadığım bir sürü nasihat işittim.
mor_krizantem
25-01-2008, 07:37 PM
akıllı geçinen bir "abla" olarak, kardeşimle, her ev dağıldığında, "hizmetçilik" oynayıp, kendimi evin hanımı, onu da hizmetçisi yaparak, bütün evi toplatırdım.
ben ayak ayak üstüne atıp evin hanımı rolundeyken,, garibim hiç sesini çıkarmadan toplardı,
sadece bir gün,
abla, neden hep ben hizmetçi oluyorum ..demişti,
oyun oyun!! diye geçirmiştim pişkin pişkin ...bu arada, kardeş erkek!!
pis ben!!
:mad:
kamiloglu
25-01-2008, 07:39 PM
yazık garibe
senin kardeşe acıdım baya :D:D
akıllı geçinen bir "abla" olarak, kardeşimle, her ev dağıldığında, "hizmetçilik" oynayıp, kendimi evin hanımı, onu da hizmetçisi yaparak, bütün evi toplatırdım.
ben ayak ayak üstüne atıp evin hanımı rolundeyken,, garibim hiç sesini çıkarmadan toplardı,
sadece bir gün,
pis ben!!
mor_krizantem
25-01-2008, 07:47 PM
sorma berkeley :)
onun o ev toplarken ki, mahsun, durgun, bitkin hali aklıma geldikçe, ve benimde elimde kalem, hani evin hanımları sigara içer falan ya, elimde kalem sigara içiyo gibi yapmalarım falan, kabus gibiymişim ...
.......ıııyyy, bide abla olcam ..yazık yazık
Gümüş
25-01-2008, 08:46 PM
pcshik canım uzun süredir sitede yoksun nerelerdesin özledim seni:confused::(
atomcekirdegi
25-01-2008, 09:39 PM
Benimki de biraz sadist bir çocukluk galiba :) arkadaşımı dolaba kapatıp onu çatlatısıya kadar ağlatmışım..Yaramazlık ötesi sanırım :) :D
mesafe
26-01-2008, 10:16 AM
sadece bir gün,
pis ben!!
aplaya bak be:D
ben de kardeşimi odaya kitlerdim toparlamadan çıkmak yok diye
garibim saatlerce ağlardı
ama inadından odayıda toplamazdı:mad:
benim kardeşim de kız;)
kamiloglu
26-01-2008, 12:14 PM
ablam olmadığı için şükretmeliyim :D
mesafe
26-01-2008, 01:40 PM
ablam olmadığı için şükretmeliyim :D
ben de:D:D:D
birmelek
26-01-2008, 01:51 PM
Sizin yaptıklarınızı yapacak bir kardeşim olmadı :o
Evin en küçüğü olduğum için..ve üç tane de ablam olduğu için ve yine onlarla aramda yaş farkı biraz fazla olduğu için...sizin kardeşlerinize yaptığınızı onlar bana yapmadılar :) hatta küçüğüm diye el üstünde tuttular..ben bişeyler yapsam da hemen ört pas ediverdiler.
O yüzden size anlatacak heyecanlı şeylerle dolu geçmedi çocukluğum..
Sadece; bi çocukluk arkadaşım vardı tuğba diye..onla birlikte hep terliklerimizi yırtmaya çalışırdık..annelerimiz öyle sağlam terlikler alırdı ki bize..eskimek bilmezdi bi türlü..bizde gizlice bi köşeye çekilir terliklerimizi yırtmaya uğraşırdık..yenisini alsınlar diye..peki annelerimiz napar mıydı? Yırttığımız terliklerimizi götürür geri diktirirlerdi terlikçiye..:o
egeli
03-03-2008, 08:53 PM
bende bir itirafta bukunacam sizlere ben de evlenmeden önce ramazanlıkta nişanlım oruc tutmuyodiye bende tutmamıştım ama şimdide gercekten hak etimi diye düşünüyom ve kimse bilmiyo ..
9 ŞUBAT
04-03-2008, 08:40 AM
anıtkabir denince aklıma hep kuçuklugum gelir , ilkokula gitmeden ankarada anıtkabirin orda oturuyorduk , canımız sıkıldıkça arkadaşımla oraya gider oralarda oynar askerleri torenleri seyrederdik , bisiklete binerdik , ahhhhhh ahhhhhhh anıtkabirin yollarında azmı bisikletten duştum .
lonefairy
17-04-2008, 10:16 PM
sokakta bulduğum bi kedi yavrusunu eve getirmiştim o kadar bakımsız ve sıskaydı ki gecenin bi yarısı bizimkiler uyuyunca makarna haşlayıp yedirirdim kilo alsın diye
eliftetik
11-08-2008, 05:45 PM
bende 6 yaşımdaki birbir hayvanla tanışma anımı hatırlıyorum oturduğumuz binanın yan tarafında reklam yapıştırılan bir duvar vardı evimizin önünde rahmetli babaanneminkontrolünde oynarken bir anda gözüm duvarın kenarında yürüyen birşeye takıldı ve heyacanla babaanne bak yengeç buldum diye o yürüyen şeyi yakaladım ve
ardından ciyyaaakk diye bir ses çıkardım babaannem elleme yengeç değil o diyene kadar
hayvan bana dalmıştı
boğazda doğduğum için deniz kenarı oyun ve gezme alanımızdı bazen küçük yengeçleri elimizle tutardık arka taraftan tutuğunuzda kıskaçları size ulaşamaz
yani ben yengeçi öğrenmiştim ama
akrep diye bir hayvandan haberim yoktu
hani derlerya bazen büyük dostluklar kavgayla başlar diye o günden yani akreple tanıştığım günden beri aram gayet iyidir korkmam ve çok ilginç gelir bana hayvanım öldürmemde.
hatta okuduğuma göre akrepler cam gibi dondurulup çözüldüklerinde yaşamaya devam ediyorlar ve bir çok ilginç özellikleri var yavrularını sırtlarında taşırken görmüştüm bana çok ola
ğan üstü gelmişti diğer özellikleri gibi
eliftetik
11-08-2008, 05:48 PM
sokakta bulduğum bi kedi yavrusunu eve getirmiştim o kadar bakımsız ve sıskaydı ki gecenin bi yarısı bizimkiler uyuyunca makarna haşlayıp yedirirdim kilo alsın diye
buda iyiydi gülümsetti babamda babaanneme hamur tatlısı yaptırıp kedisine yedirirmiş
pcshik
12-08-2008, 12:54 PM
çok güsel yaa.. bende mahallenin tabiri caizse en inek çocuğuydum... sokak bilmem hep ewde kitap okurum yaz tatilleri fln.. artık yeter dediler benide çıkarmaya başladılar dışarı.. ama ben sürekli çok bilmişlik yapıyorum elimde değil gereğinden fazla araştırmacıydım... adım filozofa çıkmıştı.. sokaktan birşey bulurlar bana sorarlar bişi olur bana sorarlar..aralarındada en küçükleri benim.. herneyse bi gün kaplumbağa bulmuşlar sokakta.. bana getirdiler işte ne kaplumbağası yavru mu gerçek boyutu mu diye.. filozof diye bağıra bağıra geldiler zaten.. banada gün doğdu çok bilmişlik yapmaya.. dedim bu kara kaplumbağası henüz yavru ama hastalanmış bu tedaviye ihtiyacı var ama bunun tedavisini veteriner bile bilmiyor:D işte bikaç şey bulmuştum hastalığına bahane olcak.. bu sefer kimde kalsın muhabbeti çıktı. hani birinde kalcak ben gelcem hergün tedavi etcem.. demesinler mi filozofta kalsın daha rahat tedavi eder..annem böyle şeylerden nefret eder bide öldürür beni.. geride dönemiyorum.. bütün mahallenin çocukları geldik bizim ewe elimizde kutu.. saklamaya çalışıyoruz fln ama annem anladı.. anneme nasıl dil döküyorlar mahallenin çocuklarıda korkar ondan.. hasta kaplumbağa filozof iyileştircek birazcık dursun diye.. canım annemde hiç bozmadı tamam ben ondan daha hızlı iyileştiririm dedi aldı.. o geceyi ne siz sorun ne ben anlatayım.. kutusunun içi felaketti bi gecede bi kaplumbağa ne kadar batırabilir ki.. we o kadar çok yedi ki.. ertesi gün direk doğal ortamına bırakma merasimi ve kaplumbağayı iyileştiren filozofu kutlama töreni yapıldı :D sonuç olarakta öle olur olmaz hayvanları getirmeyin bide kaplumbağayı petshoptan alın :D bende war şimdi bakıyorum.. bide çok bilsende bildiini gösterme :D
nehir16
12-09-2008, 11:53 PM
Benim de annemin iş buyurmalarından bıkınca çoklukla çatıya saklanma huyum vardı.ne kadar seslense de çıt çıkarmazdım.örümcek,arı,kedi ,köpek ,tavuk ,inek pek çok davranışlarını analiz ederdim.gizli gizli pembe aşk hikayeleri de yazar,giysi modelleri çizerdim.bir de ilkokuldayken lisede okutulan sağlık bilgisi kitabını gizlice hatmetmiştim resmen :) :)
rockkk
13-09-2008, 12:02 AM
halam yurtdışından ruj şeklinde pembe pembe şekerler getirmişti..ufacıktım..şekere bayılırdım.halada bayılırım gerçi nys..ablamdan onları saklamıştım..dolaba koyup gizli gizli yiyodum..çok kötüyüm :P aklıma gelince üzülürüm..o da öğrenmişti şimdi bile söyler saklamıştın die güleriz..şimdi olsa hepsini ona veririm ama çocukluk işte:D
eliftetik
13-09-2008, 01:43 AM
bakıyorumda benim çocukluğum durakulayı imrendirecek şekilde geçmiş
evimizin bitişiğinde rum kilisesi vardı ve nerdeyse oyun alanımız kilisenin bahçesiydi
kilisede sık sık düğün ve cenaze törenleri olurdu.tabi elif ve saz arkadaşları kambersiz düğün yaptırmazdı millete çan sesini duydukmu doğru kiliseye hücum eğer çan ağır ağır çalıyorsa cenaze hızlı hızlı çalıyorsa düğün. e hadi düğünde para mara atarlardı bizde güya laf olsun para topluyacağız diye dalardık milletin arasına ben de sırf arkadaş ve yeğenlerime uyayım diye yoksa para harcamayı bile bilmiyodum parayı ne yapıcam.
e hadi düyünü anladıkta cenazeyle ne işimiz var be kardeşim millet gelir kapağı
açık tabutta yatan süslenmiş püslenmiş cenazeye bakar ağlar bizde onu seyrederdik
ne demekse allah korusun iyiki cenaze levazımatçısı olmamışım.
işte böyle benim çocukluğuma inince hayatta yukarı çıkamazsınız
devamı geliceksayıda başka bir serüvende
rockkk
14-09-2008, 05:27 PM
küçükken ablamla oyunlar üretirdik.bi oyunumuzun içeriği;ikimizde sırayla birbirimize ne istersek getirecektik..ablam tabi büyük olduğu için o başlardı önce..otururdu koltuğa şunu getir bunu getir..bende herşeyi getirir yapardım nasılsa sonra sıra bende die.
sonra ben tmm sıra bende derdim sevinçle..
ablam sıkıldım deyiverirdi :( o kurnazlığıyla bense yorulduğumla kalırdım..
paradox
06-10-2008, 02:11 PM
Biz 3 kardesiz.2 erkek 1 kiz.Mahalemizde pek kiz cocuk olmadigi icin ben hep erkek kardeslerimin arkadaslariyla sokakta futbol,savas oyunlari filan oynardim.Annem ve komsular buna cok guler bu kiz bu gidisle erkek gibi bisi olucak derlerdi.Fakat bu oyunlar bana bebeklerle oynamaktan cok daha zevkli gelirdi hep..Simdi buyuduk malesef.. Eski mahalemize gitim gecen yaz kardesime nerde bizim arkadaslar hadi toplanalim dedim.o da ablacim sen herseyi birakip gittigin gibi saniyorsun, onlarda biri su an cumhur baskaninin yakin korumasi, digeri orduda cok ust duzeyde bir komutan oldu dedi.Demekki bizim o savas oyunlari cok ise yaramis olmali ki bizim kucuk askerler baya kariyer yapmislar:)
eliftetik
14-10-2008, 08:54 PM
Biz 3 kardesiz.2 erkek 1 kiz.Mahalemizde pek kiz cocuk olmadigi icin ben hep erkek kardeslerimin arkadaslariyla sokakta futbol,savas oyunlari filan oynardim.Annem ve komsular buna cok guler bu kiz bu gidisle erkek gibi bisi olucak derlerdi.Fakat bu oyunlar bana bebeklerle oynamaktan cok daha zevkli gelirdi hep..Simdi buyuduk malesef.. Eski mahalemize gitim gecen yaz kardesime nerde bizim arkadaslar hadi toplanalim dedim.o da ablacim sen herseyi birakip gittigin gibi saniyorsun, onlarda biri su an cumhur baskaninin yakin korumasi, digeri orduda cok ust duzeyde bir komutan oldu dedi.Demekki bizim o savas oyunlari cok ise yaramis olmali ki bizim kucuk askerler baya kariyer yapmislar:)
bu konuda birbirimize benziyoruz galiba paradoxcum
bende hiç bir zaman kız arkadaşlarımın evcilik vs oyunlarına uyum sağlıyamadım
amca oğulları nerde ben ordaydım
milleti toplar spor müsabakaları düzenlerdim koşu futbol v voley aklına ne gelirse haa bide en yüksekten aşşağı atlamak ne demekse
çocukluk anıları anlat anlat bitermi hele benimki
hatırlarken bi euzübillah demek lazım
pcshik
28-10-2008, 09:34 PM
eheh öyle..
bende hep erkeklerin arasında büyüdüm.. ailede dayılarım amcam babam falan sürekli yanlarında tutarlardı zaten.. kuzenlerim de erkek olunca pek kız olduğumu hatırlamazdım.. nerde futbol vb. varsa ben orda. mahallede zile basarlardı arkadaşlar hadi gel artık maça başlıcaz diye ... eve gelirdim hiç belli etmezdim anneme o beni cici cici oynadı sanırdı.. bi kere izlemiş yakalanmıştım.. düşerdim belli etmemek için kırk saat temizlerdim üstümü düştüğümü falanda görmüştü :)
kurban bayramlarında tüfek sırtımda hedef vurmaya giderdim amcam babam ve kuzenlerimle dizlerimize kadar karda.. benimle yaşıt olan diğer kız kuzenim evde kadınlara yardım ederdi :)
bi kerede mahallede bi çocukla çok kötü kavga etmiştim dövüp eve gelmiştim toz toprak olup annesi anneme şikayet etmişti...
pcshik
08-11-2008, 03:47 PM
birşey daha geldi aklıma .. bigün annem kızını (beni) özenerek giydirmiş süslemiş saçlarını yapmış etek giydirmiş önemli bir düğüne gidicez .. neyse bi amcamlar kuzenlerim ve onların arkadaşlarından oluşan erkek topluluğu var birde bayanlar ve gençlere takılmayan we bayanların yanında olmaya zorunlu erkekler var.. diğer erkek gurubu orda burda takılıcaklar gezicekler öyle gelicekler.. bense alışkanlık ne yaptım ?? tabiki o süslü püslü halimle erkelerin arasına karıştım.. tabi hepside tanıdık olduğundan ve bana alışkın olduklarından kimse ne yadırgadı ne farketti :D düğünde çok lüks bir yerde özel bir düğün.. salona bi girdik; takım elbiseli birsürü delikanlı ve ortalarına aldıkları bir bayan.. görenler artık abilerim mi sandı yoksa korumalarım fln mı bilinmez ama diğer tarafın misafirlerindeki yüz ifadesi gitmiyor aklımdan...
goodnews
08-11-2008, 05:23 PM
pschikim neler varmıs sende de ya:D
bende bi kere arkadasımla kum oyuncaklarıyla oynuyorduk. Sonra salıncağa binmeye karar vermiştik. O benden önce kapmıştı. Ben binememiştim. Ben geri geldim oyun oynadığımız yere. Kendi oyuncaklarımı alıp eve gittim. Ertesi gün onun kum oyuncaklarının üstünde araba geçip kırılmıştı :D:D Benimkilerde sapasağlamdı. Bilerek onunkileri orda bırakmıştım.
pcshik
08-11-2008, 05:26 PM
eheh sorma valla aklıma geldikçe kah üzülüyorum kah gülümsüyorum ...
seninde bi farkın yokmuş valla ne canisin sen öyle :D yazık yahu :p
rockkk
21-11-2008, 10:35 PM
küçükken o kdr çok oyun oynardımki..kağıtlardan evler,yollar,gazetelerin verdiği evler,kağıt bbekler,bi sürü barbim vardı eşya dikerdim onlara:D mesela küçük kutuları çamaşır makinesi yapardım,koltuk yapardım,ev düzerdim,konuştururdum o kdr eğlenirdimki..torba torba oyuncaklarım vardı,kuzenlerim gelirdi,ya da ben onlara gittiğimde,çekiliş yapardık kağıtlara yazardık kime hangi barbi gidecek,hangi eşyalar gidcek.haksızlık olmasın die:D annem dağıtıyorum die kızardı ama aslında sıkılınca kuzu kuzu topluyodum hatırlaıyorum..atardı bazı şyleri çok kızardım ağlardım..kuzenlerle koltuğun üstüne yorgan koyardık bi sürü.üstüne otururduk.sallana sallana aşşa düşerdik asansördü oyunun adı..bazen beni battaniyenin içine koyup bi kişi bi ucundan bi kişi diğer ucundan sallarlardı ben içindeyken:p
arkadaşlarımla dışarda top oynardık,sonra başka mahalleye gider evlerin camlarına taş atıp kaçardık. çok eğlenirdim :D
CaaLaa
23-11-2008, 03:55 AM
bikeresnde tr de tatildeydm cok sevdim bol siyah bir pantolunm vardi bide siyah bir t.shirtm vardi ellerimdede oje vardi :D tugce die bi kiz vardi gittim ona kendimi erkek gibi tanittm saclarmda kisaydi bnle cikarmisin dedim nedion sen kizsin dedi ojen var dedi hayir ablamla iddaya girdm kaybettm oje surdm dedm yedi inandi kabuL etti :D ben hala caktirmiorum 4saat sonra yanina gittm aslnda onla dalga gectimi kiz oldumu söledim herkesin icinde :D kiz yikiLdi sok oldu rezil rusva oLdu ogun bugundur nezaman görse beni hala bakamaz yuzume :D
( ozmnLar 11-12yasnda fLndim heheheh hohohoho )
goodnews
23-11-2008, 11:10 AM
bikeresnde tr de tatildeydm cok sevdim bol siyah bir pantolunm vardi bide siyah bir t.shirtm vardi ellerimdede oje vardi :D tugce die bi kiz vardi gittim ona kendimi erkek gibi tanittm saclarmda kisaydi bnle cikarmisin dedim nedion sen kizsin dedi ojen var dedi hayir ablamla iddaya girdm kaybettm oje surdm dedm yedi inandi kabuL etti :D ben hala caktirmiorum 4saat sonra yanina gittm aslnda onla dalga gectimi kiz oldumu söledim herkesin icinde :D kiz yikiLdi sok oldu rezil rusva oLdu ogun bugundur nezaman görse beni hala bakamaz yuzume
( ozmnLar 11-12yasnda fLndim heheheh hohohoho )
ne biçim etmişsin kızı ya.. çok yıkılmıştır .. :D
CaaLaa
23-11-2008, 07:20 PM
ne biçim etmişsin kızı ya.. çok yıkılmıştır .. :D
ouf kiz yikiLdi safLinami yansin reziLLinemi bide okadar miLletin icnde acikLadm yerin dibine girdi :D:D cockLuk iste
böcük
03-12-2008, 03:55 PM
çocukluk anıları psikoloji forumuyla birleşince hem kendi hem de ailemin hafızasında silinmeyen anılarım geldi aklıma.yaklaşık 5 yaşları civarındayken;kimi doktorlara göre babamdan 2 aylığına uzak kalmam ve babama düşkünlüğüm nedeniyle, kimi doktorlara göre de bademcik problemim sebebiyle bir müddet süren kendini aşırı asabiyet olarak göstersen yaramazlığın had safhasında bulunan bir çocukluk dönemi geçirdim ben de. ozamanlar nekadar zor olsa da şimdi anlatıp anlatıp gülüyoruz. annemin istediğimi yapmadığında kendimi zorla dövdürüp sonra dövdüğü yerleri öptürmemi mi, annemi göbeğinden ısırmamı mı yoksa duvar kenarına koyduğum gazoz kapağını düşürüp istediğim gibi yerine koyamadığı için ortalığı birbirine kattığım günleri mi hatırlayıp gülsem bilemedim. he ama merak etmeyin şimdi gayet normalim:)) annem bademcik ameliyatında hastanede başka bir çocukla karıştırıldığımdan hala şüphe eder:)))
rockkk
03-12-2008, 06:55 PM
küçükken bi keresinde annemin mutfakta tavuğu ayıkladığını görmüşüm.parçalara ayırırken görmüşüm etlerini.annemde tabi dalmış beni görmüyor..bi süre izlemişim izlemişim..sonra anneme kötü kötü bakıp 'çok çirkinsin' demişim:) tavuğu parçalara ayırdığı için olmalı..çok kötüsün cümlesini kurmak 3 yaşında zor olsa gerek ki çirkin lafını kullanmışım.ilginç:)
annem bşey diyememiş bulamamış daha doğrusu ne söyleyeceğini anlamış tavuğa üzüldüğümü. küçükken bile vicdanım ve merhametim had safhadaymış :)
eliftetik
04-12-2008, 10:28 PM
benim küçüklüğüm bitermi
aktar dimitri amcadan 1 yada 2 metre misina almıştım ve ucuna minik bir iğne izmarit traça kaya balığı anca o tutulurdu herhalde bu oltanın maliyeti toplasanız 15 kuruş falan gelirdi herhalde onada para verdimmi hatırlamıyorum ve iki amca oğluyla yeniköy sahilde balık tutmaya koyulduk kısa sürede epey balık tutmuştuk.bu arada yaşımda taş çatlasa 8falandır tuttuğumuz balıkları eve götüremiyoruz çünki azar işiticez izinsiz bir av partisi bu çünki ve balıkları bir güzel hazırladık şu anda nereden ayarladığımızı unuttuğum bir kiremit ve evimizin karşı caddesindeki vangel bakkaldan yağlı kağıt manavdan birşeyler tam hatırlamıyorum ne aldık sizin anlıyacağınız güzel bir balık güveç yaptık ve 100 metre ilerideki ekmek fırınına gitti balıklar ama oradamı pişti başka yerdemi oradada şu an film koptu hatırlamıyorum ama bildiğim hiç unutamayacağım bir lezzeti gayet iyi hatırlıyorum
3 afacan kendimiz tutup pişirdiğimiz balıkları afiyetle yemiştik
goodnews
07-12-2008, 05:23 PM
Hepiniz Temel Reis'i bilirsiniz sanırım. En güç durumlarda ıspanak yer, işin altından kalkardı.. Bende ıspanak yerken Temel Reis gibi güçlü olucam dermişim :D
Birde Kurban Bayramı'yla ilgili bir anım.. Kurban kesildikten sonra biri yanıma gelmişti ve alnıma kan sürmeye çalışıyordu. Bende istememiştim. Baya ısrar etmişler heralde. Ben yine hayır demişim. Sonra ''Eğer bu kanı sürmezlerse gelecek bayrama seni kurban etcekler'' demişlerdi. Ancak öyle sürdürmüşüm..
Ah.. Ne kadarda safmışım hatta aptalmışım :D Aklıma geldikçe gülüyorum..:D
pcshik
09-12-2008, 03:17 PM
ahahah hepinizin anılarına kahkalarla güldüm :D
böcük, elif abla neymişsiniz siz öyle yahu.. ufacık yaşta balık tutmak ...
goodnews canım sende sıradan çocuk masumluğuyla ... :D
annemle bana uzun zaman süte nesquik katarak içmemi sağlamıştı böyle pipet falan koyuyodu fazla yavaş içtiğimden dolayı hemen bitsin diye de bak televizyondan tavşan gelcek içicek şimdi senin sütünü büyüyemiceksin falan derdi deli gibi içerdim bende :)
Dreamcatcher
13-01-2009, 03:12 PM
küçükken kardeşimin karnesini sobada yaktım.
babamdan çok dayak yerdim.
kötüydü çocukluğum
ElinKizi
13-01-2009, 03:48 PM
ahhh küçüklüğüm ahhh
abim ve bana asitli içecekler yasaktı küçükken hemen alrji yapıyordu hala da öylee.. biz küçükken colayı acıp içerdik üzerine su doldurup geri kapatırdık anneme hep ablam yaptı derdik yazık kıza hep lafı o duyardı.. 4 sene öncesine kadarda bu sekilde devam etti ben içtim ablam içti sandılar. kız evlendi gitti de kurtuldu..
plüton
13-01-2009, 05:41 PM
Cocukluğum çocukluğum bitermi anlatmakla hiç başlamasam eniyisi, otobiyografimi yazdım ama burda yayınlardımda admin kızar bana sonra. :)
neyse bende anlatayım çocukluğumdan birşeyler. Çocukluğum babamın memurluk yaptığı bir köyde geçti, köylü için çekirge salgınından daha zaralıydım, birkaç arkadaş okuldan çıkar çıkmaz önlüklerimizi çıkarıp çantanın içine koyar kapıdan içeriye atıp kaçardık, mübarek köyde her çeşit meyva olurdu, her gün bir ağacı yağmalar yiyebildiklerimizi yer kalanları ziyan ederdik birkaç kez çıktığımız ağaç kesin kururdu, tarlalardaki ağaçlar yüzünden tarlaları savaş alanına çevirirdik, çok kişiler tarlalarını kurtarmak için meyva ağaçlarını keserdi, :) bikez yakalanıp dayak yemedim, ağaçlara maymun gibi tırmanır tazı gibi koşardım :D
Vee istisnasız her akşam azar işitir, haftada iki kezde dayak yerdim.
Okulda hergün dayak yerdim öğretmenin stres atmak için attığı dayaklar dışında, yapmadığım ödevler için ayrı ayrı dayak yerdim.
Yazım okadar kötüydüki okulun ilk günleri yaptığım ödevlerin başlıklarını değişir öğretmeni kandırırdım :D
NAR_K
13-01-2009, 10:08 PM
kinali adada yazlik evimiz vardi ..ada yokuslu oldugu icin bende hic sevmezdim yokus cikmayi ve bizim evde taa tepedeydi, 6 dik yokus cikmamiz lazimdi.. 6 yasindayken inat etmisim birgun, babam omzlarina almazsa cikmicam demisim..annem bagirmis, elime vurmus benden hala tik yok, oturmusum kaldirima bagra bagra aglamaya baslamisim..onlarda ben korkarim arkalarindan gelirim diye dusunerek, beni bulundugum yerde birakip yavas yavas yokusu cikmaya baslamislar (verdikleri yarim saat'e yakin savasdan sonra).. sonra orta yaslarda bir bayan gormus beni, ah zavalli cocuk nasil da agliyor, aileside birakmis gitmis, nasil insanlar bunlar diye soylenmeye baslamis..annemde kizmis tabi zaten bna sinirli.. ordaki bayanla laf kavgasindan sonra babam beni omuzlarina almis ve evimizin yolunu tutmusuz :D
keske 13 sene oncesi gbi yine lafimi gecirebilsem simdi etrafimdakilere ..hayat cok daha guzel olurdu :( :D
biçare
18-01-2009, 07:38 PM
ben abimden 1 sene sonra dünyaya geldim.abimin yaramazlıklarından bana sıra gelmezmiş.ben evin sakın sessiz kızı bi kenarda uyurken bulurlarmış beni genellikle.
dipsizkuyu
19-01-2009, 12:19 AM
insanlar küçüklüğüne dönünce ne kadar güzel saf ve doğallaşıyor.seviyorum bunu.acısıyla tatlısıyla hatılayabildiğimiz kadararıyla.
fark edilemeyen yedi yaşına kadar aldıklarımızın gördüklerimizin değerlendirip bugüne yorumlayıp yaşamdaki bizi biz eden etkenler kimi sevgiden yoksun ,kim çok aşırı ilgi görmüş kimi şiddet içinde v.s gider. bugün huzuru arayanlar geçmiştemi kaybettiler acaba. bencilliklerimiz,aşırı zamansız duyalı veya duyarsız davranışlarımız, içsel çalkantılarımız,çıkmazlarımız.. işte bunları yaratan çocukluk evremizde yaşadıklarımızla ilgili olmasın sakın.bence herkes bunu sorgulamalı..
deathdream
29-01-2009, 09:03 PM
küçüklüğüme inince o antenli böcekleri nasıl yediğimi bilmiyorum :p
MELİKE
04-02-2009, 02:10 AM
Güzel çocukluk geçiren arkadaşların arasına birde ben yazayım berbat geçti o yıllar alkolik bir babanın her gece anneye intihar edelim ısrarlarını duymak bir cocugun annesini babasını kaybetme korkusuyla gecti . Bu ara babamın içkilerini mutfaktan içip içip sarhoş oluyodum .ancak böyle uyuyabiliyodum
MELİKE
04-02-2009, 05:47 PM
çoğumuzun yanliş ve talihsiz yetiştiğini ve yetiştirildiğini düşünüyorum
evet cogumuz talihsiz ve yanlış gecirdik o dönemleri
meltem_81
04-02-2009, 06:25 PM
Çocukluğum güzel bir bahçesi olan, müstakil evde geçti.. kocaman incir ağacımızdan yere düşen siyah incirler vardı, onların üstüne zıplayarak basmayı çok severdim... bigün yine bastım ama fareye...( oda siyahtı incir sandım.
ilkokul 1. sınıftaydım.okuma dersindeyiz.öğretmen wc ye gidip dersi kızına devretmişti. herkez sırayla cin ali kitaplarını okuyor sesli olarak...^^cin ali,nin kuzusu^^ seriside bana denk gelmişti ama benim kitaplarım eksikti ailem alamamıştı hepsini:( öğretmenin bizden 4,5 yaş büyük kızı )niye senin kitabın yok diye kafamı sıraya vurmuştu çok ağlamış ve bir hafta okula gitmemiştim.
birde evcilik oynarken kız arkadaşlarla... gazete kağıtlarını buruşturup top haline getirir kendimize göğüs yapardık:)