PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : paranoya: insanın kendini koruma güdüsü

DiscoGuy
06-02-2009, 02:01 AM
hayata gözlerinizi açarsınız aslında açmamışsınızdır.. hayatın insanlarıyla tanışırsınız ve bir bakarsınızki güvenmiyorsunuzdur farklı hayat pencerelerinde (mesela arkadaşınıza güvenmiyorsunuzdur her zaman terk edebileceğini düşünerek veya kız arkadaşınıza güvenmiyorsunuzdur sizi aldatacağınızı düşünerek....)

yaşadıklarınız sizi paranoyak yapmıyor mudur? Siz paranoyak doğmamışsınızdır!?!

NAR_K
06-02-2009, 05:33 AM
paranoyak olarak zaten dogamayiz.. bu hayattan ogrendigimiz birseydir.. zaten etrafiniza guveninizi yitirmeninizin de "paranoyak" oldugunu dusunmuyorum.. o cok daha ciddi birseydir ve beraberinde bunun hastaliklarini getirir..
bu devirde hayatlar o kadar degistiki artik insanlar birbirlerine guvenemiyo, herkez ayni sorundan $ikayetci ama bu herkezin paranoyak oldugunu gostermez.. belki sadece hayatin bize sundugu bir durum gibi birsey galiba

fulya yıldız
15-03-2009, 12:00 AM
paranoyak olarak zaten dogamayiz.. bu hayattan ogrendigimiz birseydir.. zaten etrafiniza guveninizi yitirmeninizin de "paranoyak" oldugunu dusunmuyorum.. o cok daha ciddi birseydir ve beraberinde bunun hastaliklarini getirir..
bu devirde hayatlar o kadar degistiki artik insanlar birbirlerine guvenemiyo, herkez ayni sorundan $ikayetci ama bu herkezin paranoyak oldugunu gostermez.. belki sadece hayatin bize sundugu bir durum gibi birsey galiba
katılıyorum bu hayatta insanlara güvenemiyoruz ki peki hepimiz paranoyak mıyız?Tabi ki hayır,hayat şartları böyle olmamızı gerektiriyo diyelim..

amelia
08-04-2009, 03:01 AM
evet işte en büyük problemlerimden bi tanesi:D:D

kendimi potansiyel kötü olan herşeyden koruyorum:)

damardan
18-05-2009, 11:32 AM
BENDE poranoyak oldum son 5 senedir herşeyden herkezden şüphe içindeyim heleki kızlara hiç güvenmiyorum ailem hariç herkez bana oyun oynuyor sanki bu yüzden insanlarla ilişki kurarken hep dikkatlı davranıp olmadığım kişiliklere bürünerek kendimi onlardan koruyorum güya garip olan herşeyin farkındayım ama aklımdan silemiyorum bu düşünceyi nedir varmıdır caresi.:confused:

damardan
25-05-2009, 01:41 PM
bu kadar süre olmuş cevap yazan yok bu sitede konuşacak kimse yokmu?

sevgiduvarı
24-06-2009, 01:04 AM
çizgi nerede duruyor??nereye kadar şüpheciyiz nerede paranoyak..İnsanlara güvenememek yalnızca bizim suçumuz mu?peki günümüz dünyasında,ardımızda gözlerimiz olmadan dolaşmak??? (ilk eleştiriyi;bunları hiç aklına getirmeyen yapsın..:) )

atillaa
24-06-2009, 09:26 AM
merhaba bence insanlarain güvünsizli nicin yaşadıqlarını ve neye hizmet etdilklerini bilmemelerinden ileri gelmekdedir. insanlar çok güzeller sadece şu güzelliyi dişarıya çıkarmak için bir az çaba göstermek lazım!

atillaa
24-06-2009, 09:29 AM
çizgi nerede duruyor??nereye kadar şüpheciyiz nerede paranoyak..İnsanlara güvenememek yalnızca bizim suçumuz mu?peki günümüz dünyasında,ardımızda gözlerimiz olmadan dolaşmak??? (ilk eleştiriyi;bunları hiç aklına getirmeyen yapsın..:) )

hayata bir az farkli (pozitiv)yanaşmaya çaliş. hep kotu tarafını düşümürsün yaşamın hiç bir tadı kalmaz!

atillaa
24-06-2009, 09:31 AM
bu kadar süre olmuş cevap yazan yok bu sitede konuşacak kimse yokmu?

merhaba senin sorun nedir yazda paylaşalım kardeşım!

sevgiduvarı
25-06-2009, 12:38 AM
hayata bir az farkli (pozitiv)yanaşmaya çaliş. hep kotu tarafını düşümürsün yaşamın hiç bir tadı kalmaz!

:) yorum için teşekkürler,,yalnız üç msj ın var üçüde bu konuda,,biri kendi yorumun,biri olumlu iki eleştiri...kendimi değerli hissettim :)?

yelbat79
08-07-2009, 02:10 AM
paranoid hakkında bilgi ararken bu siteyi keşfettim.hoşgeldim.

BBAHAR
27-10-2009, 01:46 PM
insanlara hayata çok güvensizim belkide kendime güvensizim ama bildiğin tek şey güveni kaybettim:(

muratkahraman
09-08-2011, 02:07 PM
kimse ilgilenmiyor sanırım Atilla :S

santana
23-07-2012, 03:09 PM
Tabi ki hayır
Ben de düşünüyorum. Ağlamak istiyorum. Ben atasözü inanıyorum: Ters giderse insanın işi, muhallebi yerken kırılır dişi

Delirium
26-09-2012, 02:01 PM
İnsanlara güvenmeme ve her dakika kendini korumaya çalışma durumu bende de var. Küşük yaşlarda annem kendimi erkeklere karşı korumam gerektiğini çok sık tekrar ederdi, belli bir yaşa kadar daha çok erken düşüncesiyle da ikili ilişkilerin olmadığı bir hayat biçimim vardı, şu anda ise halen kendimi özellikle erkeklere karşı korumam gerekiyor gibi hissediyorum. Eğitimli ve yasakçı olmayan bir aileden geldim, yalnış nerede bilemiyorum.