Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyonda sabah bunaltıları
Çıkış
22-01-2009, 03:05 AM
Merhabalar!
Depresyondayken sabahları basan bunaltı hali yaşayanlar var mı? Varsa aldıkları önlemleri öğrenebilir miyim? Yoksa çıldıracağım:eek:
NAR_K
22-01-2009, 04:24 AM
"Melankolik özellikler gösteren majör depresif bozukluk: Hemen hiçbir þeyden zevk almama ya da geçici olarak bile olsa kendini iyi hissetmeme ile belirlidir. Çok aðýr bir depresif duygudurumun olmasýnýn yaný sýra sabah erken uyanma olur, hasta sabahlarý kendisini çok daha kötü hisseder (diurnal ritim), psikomotor retardasyon ya da ajitasyon, iþtahsýzlýk ya da kilo kaybý ve suçluluk duygularý gibi belirtiler görülür. Majör depresif bozukluðun somatik tedavilere iyi yanýt veren bir türüdür"
http://www.erolgoka.com/makale/hekim/003.htm
eger ilac kullaniyorsaniz, ilaclarin yan etkisinden dolayi bunaltilar olabilir.. bu sitede yararli bilgiler bulabilirsiniz diye dusunuyorum.. daha sonra bunlari bir doktorla paylasip cok gec olmadan sorunuza bir cevap bulabilirsinz
_ZeuS
22-01-2009, 06:42 AM
eğer mide bulantısından bahsediyorsan bir parça ekmek ye geçer,yok bunalmaktan bahsediyorsan ben duvarları yumruklarım biraz, kemiklerim acımaya başlayınca unuturum.Bıldr ki hurmalar biryerimi tırmalar meselesi kalktığında problemmlerin hala orada yanı başında olduğunu tazeden anlayınca oluyor,kafanı dağıtacak birşeyler bul.Tv de kadın yada izdivaç programlarına falan bak.
negatif
22-01-2009, 07:53 PM
eğer mide bulantısından bahsediyorsan bir parça ekmek ye geçer,yok bunalmaktan bahsediyorsan ben duvarları yumruklarım biraz, kemiklerim acımaya başlayınca unuturum.Bıldr ki hurmalar biryerimi tırmalar meselesi kalktığında problemmlerin hala orada yanı başında olduğunu tazeden anlayınca oluyor,kafanı dağıtacak birşeyler bul.Tv de kadın yada izdivaç programlarına falan bak.
alemsin zeus..insan daha çok bunalıma girer izdvaç programı izlemeye başladım ben neye dönüşüyorum öyle diye:D
negatif
22-01-2009, 07:57 PM
ben majör depresyon yaşarken sabahta aşkamda sürekli mide bulantısı sorunu yaşıyordum..depresyon geçince o da geçer sıkma canını:)önlem terapi ve ilaç..ama daha da önemlisi sorunun kaynağını kurutmak..''ben ne yapsam mutlu olacağım? a'' adapte ol hedefini belirle ve uygula..hepsi bu
plüton
22-01-2009, 08:02 PM
Bencede izdivaç iyi fikir. Yaşlı amcalar, tatli babanelerin, manavdan hıyar seçer gibi eş seçmeleri, okadar zahmet edip star tv binasına gelipte seçilmeyenlerin hıyar gibi orttada kalması insanın aklından allah düşürmesin benden beterleri var diye geçirmesine sebep oluyor :D ee haliyle buda rahatlatır insanı. :)