PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar aranızda reküren/tekrarlayan depresyon yaşayan var mı?

Çıkış
18-01-2009, 11:37 PM
Merhabalar'

Aranıza bugün katıldım. 36 yaşında bayanım. İlk kez 1989'da bir depresyon geçirdim. Tedaviden sonra atlattım. Kişilik özelliklerimin beni depresyona yatkın hale getirdiğini söyledi doktorlar. Ancak 2-3 yıl aralıklarla birkaç depresyon daha yaşadım. Ve bunun depresyonun bir başka tipi olan reküren/tekrarlayan depresyon olduğu söylendi bana. Bu durumu yaşayanlar varsa yaşadıklarını, tecrübelierni öğrenmek istiyorum. Zira kendimi çok yalnız ve anormal hissediyorum bugünlerde. Çünkü 4 yıl aradan sonra tekrar hortladı :( Depresyon yaşayan arkadaşlar nasıl bir bela olduğunu bilirler ama bir de herşey bitti derken tekrar karşınıza dikilmesi insanı delirten bir durum. Bir insan hayatında böyle bir duruma kaç kez dayanabilir kiiiiii?:(

paradox
19-01-2009, 02:14 AM
Emin olun ki bu konuda yalniz degilsiniz.Ayrica neden kendinizi anormal hissedeseniz ki? Sonucta depresyonda bir rahatsizlik degilmi.Siz hic ben daha once grip olmustum iyilesmistim, neden yeniden grip oldum, anormalmiyim diyen birini tanidinizmi...
Evet depresyonun nedenli zor bir rahatsizlik oldugunu biliyorum, cunku ben de yasadim ve sizi anliyorum.Fakat sunu unutmayin siz bunu daha once de yasamis ve atlata bilmisiniz, simdi de neden onunla basa cikamayasaniz ki...

Çıkış
20-01-2009, 01:19 AM
Sevgili Paradox!

Siz de reküren depresyon hastası mısınız? Hayatınızın hiç beklemediğiniz dönemlerinde karşınıza çıkan bu hastalık için grip karşısında aldığım tutum kadar soğukkanlı olamıyorum ne yazık ki.... Birincisi tekrarlayan bu durum aslında bu hastalığın kronikleştiğini göstermez mi? Yani ben bu durumu bir kez daha yaşadığımda amaaaan ne güzel geçen seferki gibi 3-5 ayda atlatırım diyemiyorum Bu durum belki hafif depresyon durumları için geçerli olabilir ama benim durumum için değil....

Depresyon normal olabilir ama reküren depresyon bana artık hiç de normal görünmemeye başladı...

Görüşlerinizi bekliyorum...
Sevgiler

Çıkış
22-01-2009, 03:03 AM
Paradox

Hala cevabınızı bekliyorum :(

paradox
22-01-2009, 08:28 PM
Sevgili Cikis..
Madem biz birlikte bir yola ciktik sizinle yardimci ola bilmek adina birbirimize..Tedavi sureci ve sonrasi kosunda bazi konulari netlestirip, fikir alis verisin de buluna biliriz.Ben sizin daha once yasamis oldugunuz depresyon tedavisi ve iyilesme suresi olarak 2 veya 3 ay gibi bir sureyi oldukca kisa buldum. Belki bu sure icin de kendiniz de bir iyilesme hisetmis ola bilirsiniz,fakat tedavi suresi olarak oldukca kisa bu sure.Mutlaka doktorunuzda sizi bilgilendirmistir bu konu hakkinda.Tam bir iyilesme kaydedilmeden kesilen tedavilerde hastaligin tekrarlama riski oldukca buyuktur.
Bena gelicek olursak: Evet bende ayni sorunu yasadim, bir kac kez kendimi dipte buldugum oldu.Hala bazi donemler de kendimi oldukca kotu hisettigim anlar oluyor..Fakat bizim dustugumuz hata, yasadigimiz her olumsuzlugu depresyonun terkrarlasi olarak algilamamiz ki buda oldukca dogal, cunku yeniden o acilari yasama fikri bile basli basina insani depresyona sokmaya yetiyor..Bir uzman degilim, fakat bu rahatsizligi yasamis biri olarak size yeniden ayni seyi tavsiye ediyorum korkularinizin sizi yeniden ele gecirmesine izin vermeyin..Teslim olmadan birlikte savasa devam:)

babakartal
22-01-2009, 08:34 PM
Merhaba arkadaşlar
arkadaşlar 2007'den beri piskiatri ilaçları kullanıyorum paksil başladım buspon,vodeleks, efektor, buspon, ıkel,topamak, kullandım paksil başladığımda 3 dan sonra etkisini gösterdi ama sonra yine eskisi gibi karamsan ve hiç birşeyden tat almıyorum.....kafam çok karışık. doktoru değiştirdim yeni gittiğim hastenedeki doktorda yeni bir ilaca başladı xetenor benim rıhatsıtlığı bende anlamadım onlarda bir türlü anlatamadılar.......hep ilaç yaz gönder....ne yapmalıyım hangi ilaç daha etkili kullandıklarım haricinden.......LÜTFEN BİR ŞEY ÖNERİN.....

Çıkış
23-01-2009, 02:11 AM
Sevgili Cikis..
Madem biz birlikte bir yola ciktik sizinle yardimci ola bilmek adina birbirimize..Tedavi sureci ve sonrasi kosunda bazi konulari netlestirip, fikir alis verisin de buluna biliriz.Ben sizin daha once yasamis oldugunuz depresyon tedavisi ve iyilesme suresi olarak 2 veya 3 ay gibi bir sureyi oldukca kisa buldum. Belki bu sure icin de kendiniz de bir iyilesme hisetmis ola bilirsiniz,fakat tedavi suresi olarak oldukca kisa bu sure.Mutlaka doktorunuzda sizi bilgilendirmistir bu konu hakkinda.Tam bir iyilesme kaydedilmeden kesilen tedavilerde hastaligin tekrarlama riski oldukca buyuktur.
Bena gelicek olursak: Evet bende ayni sorunu yasadim, bir kac kez kendimi dipte buldugum oldu.Hala bazi donemler de kendimi oldukca kotu hisettigim anlar oluyor..Fakat bizim dustugumuz hata, yasadigimiz her olumsuzlugu depresyonun terkrarlasi olarak algilamamiz ki buda oldukca dogal, cunku yeniden o acilari yasama fikri bile basli basina insani depresyona sokmaya yetiyor..Bir uzman degilim, fakat bu rahatsizligi yasamis biri olarak size yeniden ayni seyi tavsiye ediyorum korkularinizin sizi yeniden ele gecirmesine izin vermeyin..Teslim olmadan birlikte savasa devam:)

Merhaba!

3-5 aylık iyileşme dönemini kısa bulduğunuzu söylemişsinzi. Beni yanlış anladınız sanırım. Ben bir epizodun süresi olarak söylemiştirm onu. Bu arada asla kesmiyorum ilaçları. İlaç aldığımda böyle isem, kullanmasam ne olur bilmem....

Bu arada msn adresimi vereyim, dertleşiriz...

hceyhan@hotmail.com
nickname: corazon

umut34
24-01-2009, 04:53 PM
Merhabalar'

Aranıza bugün katıldım. 36 yaşında bayanım. İlk kez 1989'da bir depresyon geçirdim. Tedaviden sonra atlattım. Kişilik özelliklerimin beni depresyona yatkın hale getirdiğini söyledi doktorlar. Ancak 2-3 yıl aralıklarla birkaç depresyon daha yaşadım. Ve bunun depresyonun bir başka tipi olan reküren/tekrarlayan depresyon olduğu söylendi bana. Bu durumu yaşayanlar varsa yaşadıklarını, tecrübelierni öğrenmek istiyorum. Zira kendimi çok yalnız ve anormal hissediyorum bugünlerde. Çünkü 4 yıl aradan sonra tekrar hortladı :( Depresyon yaşayan arkadaşlar nasıl bir bela olduğunu bilirler ama bir de herşey bitti derken tekrar karşınıza dikilmesi insanı delirten bir durum. Bir insan hayatında böyle bir duruma kaç kez dayanabilir kiiiiii?:(

Merhaba Çıkış,

Reküren kelimesi ingilizcesi “recurrent” in karşılığı olup “tekerrür eden, nükseden” anlamını taşır.

Yani kendi başına bir depresyon çeşiti değildir. Daha evvelce major veya orta derecede depresyon hastalığı geçirmiş kişininin iyileşmesinden bir süre sonra bir sebeb dolayısıyle tekrar nüks etmesidir. Bu sebebler arasında kişinin üst üste karşılaştığı stres verici olayların rolü büyüktür.

Ben şahsen bu olaylar nedeniyle 7 yıl içinde 4 ve şimdide Eylül 2008de başlayan 5cisini yaşamaktayım. Ortalamasını alacak olursam antidepressan kullanmama rağmen depresyon episodlarım 8-10 ay olmaktadır. Yani kullanabildiğim az çeşitli (yaşım ve yüksek tansiyonum yüzünden sınırlı kalmaktalar) antidepressanların hiçbir faydası olmamaktadır.

Sizdeki depresyonun 3-5 ay sürmesi olsa olsa hiç olmassa kullanmakta olduğunuz antidepressandan faydalandığınızın işaretidir. Ama şurasıda varki bazen eski depresyonunuzda faydalı gelen antidepressan bir yenisinde okadar tesirli olmayabiliyor. Antidepressanların çoğu beyinde depresyonyondan sorumlu tutulan bir-iki nörotransmitterin miktarlarındaki azalışı artırarak değil akış yoğunluklarını arttırmak suretiyle depresyonda iken, depresyon semptonlarını örterek sanki bir ağrı giderici gibi faydalı olmaktadırlar. Yani depresyonun nüksüne sebeb olacak ana problemi ortadan kaldırmamaktadırlar.

Depresyonun nüksünü önlemek üzere stres almama yöntemlerini öğrenip uygulayabilmek yanı sıra beyinde eksilmiş olan nörotransmitter miktarlarının mutlaka normal seviyelerine ulaştırılmasını gerekmektedir. Bu da ancak doğru beslenme(nörotransmitter miktarlarını arttıracak olanlar) yanı sıra bilhassa +65 yaşındaki kişiler için bazı besin takviyelerini alınmasıyle mümkün olabiliyor.

Sevgiler, U34

Çıkış
08-02-2009, 07:05 PM
Merhaba

Peki siz takviye olarak multivitamin tarzı birşeyler alıyor musunuz? Bazı vitamin eksikliklerinin de depresyonu tetiklediği söyleniyor. Buna katılıyor musunuz? Ben de vitamin takviyesi almalı mıyım?

Sevgiler
Merhaba Çıkış,

Reküren kelimesi ingilizcesi “recurrent” in karşılığı olup “tekerrür eden, nükseden” anlamını taşır.

Yani kendi başına bir depresyon çeşiti değildir. Daha evvelce major veya orta derecede depresyon hastalığı geçirmiş kişininin iyileşmesinden bir süre sonra bir sebeb dolayısıyle tekrar nüks etmesidir. Bu sebebler arasında kişinin üst üste karşılaştığı stres verici olayların rolü büyüktür.

Ben şahsen bu olaylar nedeniyle 7 yıl içinde 4 ve şimdide Eylül 2008de başlayan 5cisini yaşamaktayım. Ortalamasını alacak olursam antidepressan kullanmama rağmen depresyon episodlarım 8-10 ay olmaktadır. Yani kullanabildiğim az çeşitli (yaşım ve yüksek tansiyonum yüzünden sınırlı kalmaktalar) antidepressanların hiçbir faydası olmamaktadır.

Sizdeki depresyonun 3-5 ay sürmesi olsa olsa hiç olmassa kullanmakta olduğunuz antidepressandan faydalandığınızın işaretidir. Ama şurasıda varki bazen eski depresyonunuzda faydalı gelen antidepressan bir yenisinde okadar tesirli olmayabiliyor. Antidepressanların çoğu beyinde depresyonyondan sorumlu tutulan bir-iki nörotransmitterin miktarlarındaki azalışı artırarak değil akış yoğunluklarını arttırmak suretiyle depresyonda iken, depresyon semptonlarını örterek sanki bir ağrı giderici gibi faydalı olmaktadırlar. Yani depresyonun nüksüne sebeb olacak ana problemi ortadan kaldırmamaktadırlar.

Depresyonun nüksünü önlemek üzere stres almama yöntemlerini öğrenip uygulayabilmek yanı sıra beyinde eksilmiş olan nörotransmitter miktarlarının mutlaka normal seviyelerine ulaştırılmasını gerekmektedir. Bu da ancak doğru beslenme(nörotransmitter miktarlarını arttıracak olanlar) yanı sıra bilhassa +65 yaşındaki kişiler için bazı besin takviyelerini alınmasıyle mümkün olabiliyor.

Sevgiler, U34

umut34
09-02-2009, 12:18 PM
Merhaba

Peki siz takviye olarak multivitamin tarzı birşeyler alıyor musunuz? Bazı vitamin eksikliklerinin de depresyonu tetiklediği söyleniyor. Buna katılıyor musunuz? Ben de vitamin takviyesi almalı mıyım? Sevgiler

Evet almaktayım. Bazı Vitamin ve mineral eksikliklerinin depresyona girmeği kolaylaştıracağına hatta sebeb olacağına inanıyorum. Ben aşağıdaki Ahmet hocanın reçetesini umut kaynağı olarak antidepressan yanı sıra kullanmaktayım. Çünkü antidepressanlar bende etkisiz kalmakta. Arzu ederseniz 3 ay süreyle vitamin takviyesi alıp bir deneyin derim, bir zararı dokunacağını zannetmiyorum.

Aşağıdakiler Prof.Dr.Ahmet Aydın’ın bir arkadaşımın sorusu üzerine kendisine emaille gönderdiği Depresyon tedavisi için besin takviyelerini içeren “Ahmet hocanın reçetesi olarak adlandırdığım” tavsiyesidir. Kendisinin web sitesine Link1’den erişilebilmektedir.

Ahmet hocanin recetesi

Tas devri diyeti gibi (www.beslenmebulteni.com) bir unsuz sekersiz diyet kullanin. [ Bunu beceremedim]

Gunde iki olcek balik yagi alin (Ocean ya da Carlson-Omega-3'ten birini)
[Ocean Plus 1000mg en ekonomik olanı ve iyisi, onu günde 1 kapsül olarak kullanmaktayım]

Gunde iki tablet Benexol alin (sabah aksam)

Gunde 2 tablet Estervit C alin (sabah aksam)

Bir sefere mahsus 2 ampul De Vit 3 icin, daha sonra uc ayda bir icmeye devam edin. [2sini birlikte alma yerine 2cisini 1 hafta sonra almayı tavsiye ederim]

Gunde 2 kase kefir icin. [ Bunu hipertansiyon riski dolayısıyle şahsen kullanmadım( Link2) ]

Not: Köşeli parentez içindikiler tarafımca ilave edilmiştir.

Link1: http://beslenmebulteni.com/bes/index.php

Link2: http://www.seedsofhealth.co.uk/fermenting/kefir.shtml

geçecek
18-03-2013, 04:00 PM
ben hala yaşıyorum.şimdi nüksü yaşıyorum.16 yılda 6 kez geri geldi...ve sağlam geldi.Şimdi yine ilaç tedavisi ve psikoterapi alıyorum.Hastalığa da artık,geçen seferler iyileştim bu seferde iyileşeceğim diye bakıyorum.Depresyon zor bir hastalık ama geçen sefer iyileştiniz ve bu seferde iyileşirim diye bakarsanız.daha rahat mücadele edersiniz.
psikoterapi almanız fayda sağlar buna emin olun..

ttolga1111
18-03-2013, 04:05 PM
geçeçek konu 4 yıllık okumadım o yüzden

2941994
18-03-2013, 06:41 PM
Merhaba canım. İlk önce yürekten geçmiş olsun dilerim.

16 yılda 6 kez gelmesi gerçekten önemli. Fakat kendinizi motive ediş şekliniz çok güzel. Recurrent major depresyonunuz mu var?

duygusuzk
18-04-2013, 01:58 PM
paylaşım için tşk.