Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendinize şunu sorun
Fobik
02-01-2009, 09:35 PM
Çoğumuz sosyal fobi yüzünden çekiyoruz ve kelimenin tam manasıyla çevredekilerimiz bizi hiç sallamıyor değersiz görüyor. Peki siz neden onların eline koz veriyorsunuzki??? Mesela yolda yürüyorsunuz düştünüz sizi gören insanlar emin olun birdaha karşınıza çıkmaz çıksa bile hatırlamaz o zaman gülerler yarın gelir unuturlar. Asla aşağılanmanıza izin vermeyin. Biri sizemi gülüyor bırakın gülsün ona koz vermeyin o da bu adam umrumda bile değil beni küçümsüyormu diye düşünsün. Hayat bir armağandır her anını yaşayın ve geçmişi geçtiği için takmayın önünüze bakın relax takılın! Ben hiç tedavi görmedim bunu uyguladım şuan sosyal fobim yokolma aşamasında... İnsanlar sizi sallamıyacağına siz onları sallamayın ve gelişmeyi görün...
s3Rs3rRi
02-01-2009, 09:38 PM
Neyi Sorucaz Arkadaşım Anlayamadımda Neyi Soracağımızı:confused:
Fobik
02-01-2009, 09:43 PM
Neden ben kendimi aşağılamaları için ellerine koz veriyorum?
s3Rs3rRi
02-01-2009, 09:46 PM
Neden ben kendimi aşağılamaları için ellerine koz veriyorum?
Evet Neden Veriyorum. Anlamasamda Sormamam Lazımdı:)
Teşekkürler Arkadaşım;)
Fobik
02-01-2009, 09:49 PM
Önemli olan sizinde biraz olsun iyi olmanız. Düşünsene yani adam sana gülüyor ama yarın unutuyor hiç takmıcaksın. Rahat olcaksın baktın olmuyor hemen bu soruyu soracaksın kendine insanları fazla önemsemiyeceksin her zaman şunu düşün ben onları önemsiyordum çünkü onlardan daha güçlüyüm!
merdivenler
14-07-2009, 07:12 AM
Benim zamanla ogrendigim bir sey de, sosyal fobisi olmayan kisilerin de bu sekilde kendilerine telkinde bulunduklari.
Kendine guveni pacalarindan akan, yakin bir arkadasim bir keresinde cok da yakin olmayan bir arkadas ortaminda mahcup oldugu bir duruma dusmustu. Sonralari hic umursamadigini gordum, hic bozuntuya vermemisti. Bu olaydan kisa bir sure sonra samimiyetimize guvenerek oyle bir duruma dusmesine ragmen nasil hala rahat olabildigini sordum. "Onlarin ne dusundugunden bana ne?" deyiverdi.. "Ne var yani herkes hata yapar, onlar yapmiyor mu? Aman zaten kim hatirlar, hatirlasalar bile umrumda olmaz, samimi bile degilim onlarla."
Iste beni bitiren sozler yaklasik bu ayardaydi. Ben bu yaklasimi hic ogrenemedigim icin sosyal fobik oldum galiba.
Tolga_K
21-07-2009, 09:40 PM
Bana insanı hatalarımdan dolayı gülen insan zaten önemsenmeyecek bir insandır. Fakat resmi nitelikte bir ortamda (okul,işyeri veya önemli bir toplantıda) yapılması yanlıs bir söz veya hareketi yaptıgım zaman bana gercekten dert oluyor. Herşeye boşver derim,takmam ama bende gerçekten üzücü bir etki bırakıyor.Yani alıngan değilim ama hassasım. Haddimi (yanlışlıkla) aştığıma dair bir uyarı alınca kötü oluyorum. Gerçekten de hayatında 2. kez göremeyeceğin insanlar önemli değil. Varsın 1 kerelik gülsün geçsinler. Biz bunları yapmayız
yin-crcssn
21-07-2009, 09:48 PM
ayrıca bir zamanlar kendini sosyal fobik zanneden bi insan olarak şunu söylemek istiyorum.
.bence kimse profsynell yardım almadan veya uzman biri tarafından sosyal fobik gibi isimlendirilmeden kendi teşhisini kendi koymasınn..çünkü bir süre sonra geçici bir dönem atlatıyo bile olsakk ben sosyal fobiğim ben şizoidim obsesif kompulsiff belirtileri gösteriyorum diye bu hastalıgın kılıfını giyebiliyo insan ..
çk dikktli olnmalıı bu konuda
malahit
21-07-2009, 11:51 PM
ayrıca bir zamanlar kendini sosyal fobik zanneden bi insan olarak şunu söylemek istiyorum.
.bence kimse profsynell yardım almadan veya uzman biri tarafından sosyal fobik gibi isimlendirilmeden kendi teşhisini kendi koymasınn..çünkü bir süre sonra geçici bir dönem atlatıyo bile olsakk ben sosyal fobiğim ben şizoidim obsesif kompulsiff belirtileri gösteriyorum diye bu hastalıgın kılıfını giyebiliyo insan ..
çk dikktli olnmalıı bu konuda
güzel bir noktaya değinmişsin arkadasım..nedense kendimize teşhis koymakta üstümüze yok.bir etiket yapıştırıyoruz kendimize sonrada bu etiketi çıkarmaya çalısıyoruz.adı önemli değil,o şu bu..tedavıyı reddetmemek lazım eger hayatımızı mahvediyorsa.ve adına degıl bızı nasıl etkilediğine bakıp kurtulmaya çalışmalıyız...