PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kısa psikotik bozukluk

ates
27-10-2007, 10:21 PM
Bozukluk en az bir gün olmak üzere bir aydan kısa sürmektedir. Şiddetli psikososyal stresöre veya bir grup stresli faktöre cevap olarak ortaya çıkmıştır.

Fransız psikiyatrisindeki bouffe’e delirante kısa psikotik bozuklukla aynıdır.

Genel olarak kısa psikotik bozukluk hastaları iyi prognoza sahiptir ve avrupadaki çalışmalar bütün hastaların %50-80 kadarında ilerde hiçbir majör psikiyatrik problem olmadığını bildirmektedir.

Kısa psikotik bozukluğun tedavisinde dopamin reseptör antagonisti antipsikotikler ve benzodiazepinler olmak üzere iki majör ilaç sınıfının yeri vardır.

---Alıntı---http://www.dpsikiyatri.com/hastaliklar56.asp

sltn67
29-08-2008, 04:19 PM
merhaßalar, 2001 de psikotik ßozukluk tespiti konuldu o günden ßeri ilaç olarak; Zyperexa ve Deprex kullanıyorum- psikotik ßozukluk hakkında ßilgi almak istiyorum<<<:confused: Doktorum ömür ßoyu ilaç kullamam gerektiğini söyledi, ilaçlardan kurtulma şansım yok mu? yardımcı olaßilirseiz sevinirim!

aysei
11-11-2008, 04:24 PM
merhaßalar, 2001 de psikotik ßozukluk tespiti konuldu o günden ßeri ilaç olarak; Zyperexa ve Deprex kullanıyorum- psikotik ßozukluk hakkında ßilgi almak istiyorum<<<:confused: Doktorum ömür ßoyu ilaç kullamam gerektiğini söyledi, ilaçlardan kurtulma şansım yok mu? yardımcı olaßilirseiz sevinirim!

merhaba ınsan moral ıle kanserı bıle yenıyo demek ıstedıgım google den de bu konu hakkında cesıtlı bılgı sıteler var ben sahsen bırkac doktor bırbırınden farklı seylar soyleyebılıyor da yanı hıc bısey kesın gozu ıle bakmamak gerek A llah cumlemız sıfa versın!ınsallah

_ZeuS
19-12-2008, 12:20 AM
bir aydan kısa sürüyorsa ilaç tedavisine ne gerek var,para kazanmak için millete aspirin gibi antidepresan dağıtıyorlar zaten kapitalist düşünce marazları.

ressam
06-11-2010, 06:46 PM
merhaba ınsan moral ıle kanserı bıle yenıyo demek ıstedıgım google den de bu konu hakkında cesıtlı bılgı sıteler var ben sahsen bırkac doktor bırbırınden farklı seylar soyleyebılıyor da yanı hıc bısey kesın gozu ıle bakmamak gerek A llah cumlemız sıfa versın!ınsallah

kesinlikle haklısınız...

bsrnrdmr
12-04-2014, 02:36 PM
ömür boyu ilaç tedavisi koruma amaçlı veriliyor. mesela ataklar her yıl bir kere oluyor diyelim 6 ay tedavi et 6 ay sonra hasta yeniden gelecek bunun için düşük dozlu ilaçlarla ömür boyu tedavi ediliyor atak gelince ilacın miligramı artırılıyor. geçmiş olsun

osmannos
03-10-2016, 03:23 PM
ömür boyu ilaç, insanın kendisine yapacağı en kötü ve güvensiz durumlardan biri

dreamer8
03-10-2016, 03:25 PM
10 yıl geçmiş konu açılalı. Ne acılar küllenmiştir 10 yılda.