PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : wisc-r kullanıcıları

insomniac
01-12-2008, 11:40 AM
merhaba arkadaşlar wisc-r kullananlar tecrübelerini ve sorularını burada paylaşırlarsa memnun olurum.şimdiden h. geldiniz.

psk_kagan
01-12-2008, 07:25 PM
ben zaman zaman kullanıyorum. IQ olçümlerinde yardımcı oluyor ama yinede tam net bir sonucu bazen alamadıgım oluyor. daha dogrusu ben öyle hissediyorum. o yuzden farklı testlerdende faydalanarak net bir veri elde etme yoluna gidiyorum.

insomniac
02-12-2008, 10:23 AM
ben zaman zaman kullanıyorum. IQ olçümlerinde yardımcı oluyor ama yinede tam net bir sonucu bazen alamadıgım oluyor. daha dogrusu ben öyle hissediyorum. o yuzden farklı testlerdende faydalanarak net bir veri elde etme yoluna gidiyorum.

kağan bey merhaba
nerede çalışıyorsun? ne zamandan beri kullanıyorsun?wisc-r tam sonuç veren ve dünyada en çok kullanılan ve geçerli olan bir testtir.bildiğin gibi.ama fiziki ortam, uygulayıcı yeterliliği,uygulama düzeninin tam olması gibi etkenler sağlıklı olduğunda sonuca güvenmememiz için hiç bir sebep yok.Kaldı ki zeka diye adlandırdığımız onca soyut düzeneği sayısal değerlerle ölçmek tabii ki ne kadar en doğru sonucu verir?Bu da ayrı bir tartışma konusu ama en doğruya bütün testler içinde de en fazla yaklaşan sanırım gene wisc-r dır?hoşçakal...yazışalım...