Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanıştırayım şizofrennn
negatif
22-11-2008, 12:11 AM
belki de şizofren ;içinde yaşadığı dünyanın sevgisizlik,güvensizlik,mekanik ilişkiler ve iletişimsizlik üzerine kurulmuş değerlerinin bilincine varıp bunları değiştirememenin verdiği acizlikle kendini feda eden insandır...
negatif
22-11-2008, 12:12 AM
:)bir cümle ancak bu kadar güzel olabilir:)
rockkk
22-11-2008, 02:09 AM
bencede :)
elohir93
22-11-2008, 04:46 PM
güzel bir düşünce :)
rockkk
23-11-2008, 12:51 AM
ben beğendim vallahi..düşünce süzgecinden geçen cümleler bunlar..keşke herkes böyle sorgulasa,tespitler yapsa,sonuçlara varsa,düşünse,düşünebilse..
goodnews
23-11-2008, 11:19 AM
Çok doğru cümleler kurmuşsun bence negatif..
Eğer çevresinden istediği ilgiyi, sevgiyi ve diğer şeyleri bulabilseydi öyle davranır mıydı ki?
Burada birazda bizim sorumluluk duymamız lazım etrafımızdaki şizofrenlere karşı.
negatif
23-11-2008, 12:58 PM
ben yazmadım arkadaşlar bu cümleyi nevzat tarhanın şizofren videosunda okudum çok hoşuma gitti..izleyin bence buraya taşıyamadım..:rolleyes:
aysei
27-11-2008, 08:07 PM
belki de şizofren ;içinde yaşadığı dünyanın sevgisizlik,güvensizlik,mekanik ilişkiler ve iletişimsizlik üzerine kurulmuş değerlerinin bilincine varıp bunları değiştirememenin verdiği acizlikle kendini feda eden insandır...
guzel...:D
rockkk
14-12-2008, 07:06 PM
yeni taşınacağımız ev için çeşitli senaryolar kurmaktan mutsuzum.o kdr çok şey düşünüyorumki.çok sinirliyim.herkesi kötü görüyorum.herkesin zararlı kötü ve zarar verecek olduğunu düşünüyorum.beni takip ettiklerini,sürekli beni gözlediklerini ve gözleyeceklerini düşnüyorum buna inanıyorum ve sinirleniyorum kndi kendime.benim hakkımda kötü şeyler düşüdüklerini,beni sevmediklerini,kötülük düşündüklerini-düşüneceklerini,bana sinir olduklarını düşünüyorum ve buna inanıyorum.olmayan şeyleri önceden olmuş gibi düşünüp üzülüyorum kafaya takıyorum hatta ağlıyorum.birisi sürekli beni takip ediyo gibi geliyo.beni yeni görecek olan birisi bile sanki takıcakmış bana takip edecekmiş kötü düşünecekmiş gibi gelio:( bide öyle bişey ki kesin öyle diyorum.niye böyleyim ben ? gidişatım hiç iyi değil.çok rhtsızım başka sorunlarla birlikte.obsesfiliğin getirisi olabilirmi bunlar.anlayamıyorumm anlayamıyorummmm:(
negatif
14-12-2008, 11:44 PM
rockkçımm bende yaşıyorum bunları sıkma canını ne olur..doktora gitmedin mi hala?lütfen git ve sonuçtan beni haberdar et..birlikte çözmeye çalışalım ama üzme kendini oky
rockkk
15-12-2008, 02:02 AM
en kısa zmnda gidicem cnm..yani obsesfilik bi kenara da bu düşünceler de neyin nesi..takıntı değil onlar sanki başka bi şey.korku mu var çözemiyorum.ewt korku var biliyorum.herşey var ya of.doktora gittiğimde tabiki paylaşıcam negacım..senin de böyle olduğunu tek olmadığımı bilmek güzel..ztn sen de olmasan kimse anlamayacak beni..
_ZeuS
17-12-2008, 06:06 PM
bana şizofrenik manyak diyenleri bundan sonra dövmiyim o zaman iyi bişiye benziyor .:D
Ex mi Amor
25-05-2009, 09:20 PM
''Şizofreni bu Dünyanın aşşağılıklığına ve içinde birbirimizi boğazladığımız köhne düzene karşı atılmış pasifist bir darbedir,kişisel bir eylemdir''
SıLa.x
25-07-2009, 12:32 PM
Ben de şizofrenim sanırım
aySheCik
12-12-2009, 01:30 AM
Anca Bu Kadar Anlamlı Bir Şekilde Açıklanır ;) Tebrikler!
goffee
12-12-2009, 11:17 AM
yazı gerçektenm güzel ancak bir şizofreniyi tarif ediyor gibi gelmedi.
bu arada şizofreni hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadan yazdıgımı belirteyim.
yani yanılıyor olabilirim.
Banfif
12-12-2009, 03:16 PM
her kezde biraz şizoluk vardır,bunu dengede tutmak insanın kendi elindedir....Tabii genetik faktörleri hiç hesaba katmıyorum.Çok güzel bir paylaşımdı..
nar tanesi
07-10-2010, 05:51 PM
niye ismini negatif koydun????????????????herşey göründüğü gibi değildir...bunu senden iyi kimse bilemez belkide:-)
balık
07-10-2010, 08:31 PM
''Şizofreni bu Dünyanın aşşağılıklığına ve içinde birbirimizi boğazladığımız köhne düzene karşı atılmış pasifist bir darbedir,kişisel bir eylemdir''
Yani bırakın allah aşkına :) Hiçbi hastalık başkaldırı değildir. İnsanlar çok fazla acılar yaşayarak hasta olabilirler ama işte dünyanın kötülüğüne yok acılara haksızlıklara karşı çıkmak için hasta olmazlar :D Ben de bu ne b.ktan dünya diye depresifim o zaman :D (Argo kelimeler için afedersiniz) Bir de obsesifler için var ki, yok bu dünyadaki manevi pisliklerden ruhlarını arındıramadıkları için bu temiz insanlar devamlı ellerini yıkarlar vs. Ya bunlar işin edebiyata dökülmüş saçma kısmı. İnsan birtakım sebeplerden hasta olur ve bunları allayıp pullayıp da felsefik nedenlerle açıklamaya gerek yoktur. Hastalıkla yaşayanlara sorun bakalım bu durumdan memnun mu?..
Hydra
07-10-2010, 10:39 PM
Cümle güzel ama şizofreni ile bağlantısı yok.Hastalık bir başkaldırış olamaz.Şizofreni ile beraber gelen somatik bozuklukları ne yapacağız?Onlar da organlarımızın verdiği tepki mi?
Foruma birçok insan bilgi almak için girmekte.Hastalıkları olağan ve olağanlaştırırken sıradanlaştırırsak herkes kendini şizofren sanar ve şizofrenin geçmesi gereken bir durum olduğunu unuturlar.Beraberinde takip edilen depresif durumlarla bu yanlışı farkedemeyebilirler.
Saygılar
psk_kagan
07-10-2010, 10:46 PM
Özenle seçilmiş kelimelerden güzel bir cümle ortaya çıkmış ama insan mutlu olmak için yaşar ve mutluluğun temel ilkelerinden biride hiç şüphe yokki sağlıktır. düzen ne olursa olsun kişi isteyerek ve tepki olsun diye sağlığını ortaya koymak gibi bir çabaya girmemeli. ve en önemlisi şuki daha tam bir tedavisi olmayan bir rahatsızlığa bu gibi cümleler yakışmamış...
Hydra
07-10-2010, 11:17 PM
Meselenin üzücü tarafı ''Şizofrenide moleküler mekanizma'' adlı makale paylaşmıştım.Orada tedavi yönünde umut veren bilgiler mevcut.Bilimsel olarak bizler tedavi yöntemine ışık tutmaya çalışırken arkadaşımızın felsefi görüş haline getirmesi karşı tarafın adına beni üzdü.
psk_kagan
08-10-2010, 11:55 AM
arkadaşımızında bilerek ve isteyerek yazdığınız sanmıyorum sayın hocam. herzaman bir umut mutlaka vardır. günümüz bilimi ve teknolojisiyle bu gibi sorunlarda artık kısa zaman sonra çözüme ulaşacaktır inşallah.
Hydra
08-10-2010, 01:43 PM
arkadaşımızında bilerek ve isteyerek yazdığınız sanmıyorum sayın hocam. herzaman bir umut mutlaka vardır. günümüz bilimi ve teknolojisiyle bu gibi sorunlarda artık kısa zaman sonra çözüme ulaşacaktır inşallah.
Bende öle umuyorum
ararat
08-10-2010, 02:08 PM
bu hayat sadist,bencil ve çıkarları için her şeyi yapabilecek insanlarla(aslında onlara insan değil yaratık demek istiyorum)dolu.gel de hastalanma,gel de şizofren olma.bi başkaldırı olmasa da bunu bi tepki olarak algılıyorum uzmanlar ne derse desin bu da bir gerçek .ama kimse isteyerek ,kendi iradesiyle hastalanmaz .tedavisinin bu denli güç olmasını da bu dünyanın kötülüklerine bağlıyorum .her geçen gün yaşam zorlaşıyor ve ekmek kavgası yüzünden insanlar birbirini yiyor.bu açıdan neden bakmıyorsunuz sayın uzmanlar ?
Hydra
08-10-2010, 05:09 PM
bu hayat sadist,bencil ve çıkarları için her şeyi yapabilecek insanlarla(aslında onlara insan değil yaratık demek istiyorum)dolu.gel de hastalanma,gel de şizofren olma.bi başkaldırı olmasa da bunu bi tepki olarak algılıyorum uzmanlar ne derse desin bu da bir gerçek .ama kimse isteyerek ,kendi iradesiyle hastalanmaz .tedavisinin bu denli güç olmasını da bu dünyanın kötülüklerine bağlıyorum .her geçen gün yaşam zorlaşıyor ve ekmek kavgası yüzünden insanlar birbirini yiyor.bu açıdan neden bakmıyorsunuz sayın uzmanlar ?
Sevgili ararat;
Geçenlerde forum da acizane bir yazı paylaştım.Orada ''ilaçlarınıza dikkat edin fakat terapilerinize iki kat daha dikkat edin '' dedim.Sizce bunu neden söylemiş olabilirim? Psikolojik rahatsızlıkların vücudumuzda gerçekleşen fiziksel rahatsızlaklardan daha kapsamlı ve çözümlemesi daha zor olan durumlar olduğunu ifade eden kaynaklara dayalı söylemiş olmaz mıyım?
Değerlendirme yaptığımızda etrafımızda sadist, bencil ve çıkarları için herşeyi yapabilecek insanların olması bizi şizofreniye mi götürür? Etrafında bununla uğraşan kişiler bu rahatsızlığa doğru istemsiz mi ilerlerler? Yazınızda şizofreni rahatsızlığının etrafa verilen tepki ya da etrafta olanlardan kaynaklanan mücadele ruhu ile ilintili hale getirmişsiniz.Sizce bu rahatsızlık dediğimiz kavram için ne kadar açıklayıcı olur? Şizofreni olan kişiler etraflarına tepki olarak bu duruma giriyorlarsa bu hastalığın mekanizmalarını neden çözmeye çalışıyoruz? İnsanlar kendi iradesi ile tabiki de hasta olmaz.Kötü durumlar irade ile seçilebilecek durumlar değildir zaten.
''Şizofreni de moleküler mekanizmalar'' diye açtığım konu da sizce beyin de gerçekleşen biyokimyasal ve genetik durumların çözümü açısından kapsamlı değerlendirmelerin gerektiği dünyanın kötülüğüne mi bağlanır? Bu ne kadar gerçekcidir?
Kabul ediyorum;Hayat zor.Etrafımız da midemizi bulandıracak bir çok insan var.Bu durumların olması şizofreni rahatsızlığı olan insanlarda ki beyin tomografilerinde zühur bulan küçülmeleri açıklar mı? Bu hastalığın birden olmadığını yatkınlık ve biyokimyasal gelişmelerden kaynaklandığını göstermez mi?
Ararat tüm saygım ve sevgim ile beraber şunu eklemek isterim;Psikolojik rahatsızlıkları ferzah ferzah felsefileştirirsek bu değerlendirmeleri okuyan kişiler sizce iyileşmek isterler mi? İnsanların kötü hallerde girdiği depresif durumları ve melankoli halleri kimi zaman soyutlanma ve etrafa verilen tepki haliyle içselleştirilirse sizce terapilerin anlamı kalır mı? İnsanoğlu hele ki bizim toplumumuz verdiği mücadeleden geri dönme ruhu olmayan insanlar olarak terapileri kabul ederler mi? Onlar davalarından vazgeçerler mi?
Buradan gerekirse bağıra bağıra sesleniyoruz.İnternetten araştırma yaparken tanı koymayınız diyoruz.Neden?
Koyulan yanlış tanılarla öğrenilmiş davranışlara giriş yapılır ve psikolog ve psikiyatrilerin işleri ne kadar zorlaşır biliyor musunuz? Hal böyle iken sırf bu basit durum bile bu kadar kötü bir duruma neden oluyorken,şizofreni hastalarının içlerinde bulunduğu karmaşayı dünyaya verilen tepki olarak lanse edersek sizce işler daha da düğümlenmez mi?
Çevresel faktörler rahatsızlıkların zühur bulması için bir etken fakat sizin buyurduğunuz gibi neden değildir.
Şizofreni rahatsızlığının bir çeşiside paranoiddir.Hastalar bu durumda hareketsiz kalmaktadırlar.Sizce felsefi boyutta olan düşünceler kişiyi bu duruma sokabiliyorsa bunun verilen tepkilerin sonucu mu görmeliyiz? Kişi bu tepkilerin bunlara yol açacağını göze alabilir mi? Şizofreni denilince sadece duygu durumlarında parçalanma olarak bakmayınız.Gayet patolojik durumlar söz konusu olabilir.Bu durumda patoljik durumu tedavi etmeye çalışmadan kabullenmek nasıl olur?
Son olarak şunu belirtmeliyim;Biz etrafımıza kalıpsal fikirlerle bakmıyoruz.Dolayısıyla söylediklerinizi saygı ile karşılıyorum.Bu rahatsızlığı sadece bir rahatsızlık olarak da görmüyoruz.Hissediyoruz.Şizofreni kavramanı bu görüşlere sığdırırsak oturalım çözüm aramayalım.Siz böyle düşünürken bu anlamda düşünmeyen ve çözüm arayan bireyleri ne yapalım? Onları toplumda ki bu düşüncelere tepki vermedikleri için yargılayalım mı?
Forum herkesin okuyacağı platform.Bura da bildiklerimizi ve doğruları söylemezsek amacına riayet etmeyiz.Aldığımız eğitimi ihanet etmekten başka bir şey yapmayız.Son cümlenizde ''uzmanlar bu açıdan neden bakmıyorlar'' diye buyurmuşsunuz.Emin olun her açıdan bakıyoruz.Her açıdan baktığımız bir psikolojik durumu konsültasyonlarla çözmeye uğraşıyoruz.
Saygılar ve sevgiler
psk_kagan
08-10-2010, 05:32 PM
hayat sadist, insanlar bencil, ekmek kavgası yüzünden insanlar birbirini yiyor... bunların doğruluk payı muhakkak ki var. insan duygusal bir varlık neticesinde ve karşılaşmış olduğu olaylar ki bu ne olursa olsun etkilenmesi gayet doğal... kurmuş olduğunuz cümlelerden öyle şeyler çıkıyorki sanki "hayat bencil bizde bencil olalım veya bencil olmasak bile haydi depresyona girelim..." bu tür yaklaşım gayet yanlış bir yaklaşım. hayat bencil olabilir önemli olan yapmış olduğunuz veya sergilemiş olduğunuz davranışlara baktığınızda bunun siz açısından doğru olup olmadığı. içiniz rahatsa ne depresyona girersiniz nede şizofreni olursunuz... hayatın bencilliğine ve acımasızlığına inat siz her zaman daha dik durun. HAYAT BİR MARATONSA DÜŞTÜĞÜNÜZDE MUTLAKA KALKMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİN. emin olun her kalktığınızda kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. saygılarımla
Hydra
08-10-2010, 06:10 PM
Eğer çevresinden istediği ilgiyi, sevgiyi ve diğer şeyleri bulabilseydi öyle davranır mıydı ki?
Bu cümlenizde kişinin bu davranışları kendi sergilediğini anlamı çıkıyor.Durum tam tersidir.Kişi şizofreni olduğunda rahatsızlığa bağlı sergilediği tutumları isteyerek yapmaz.
ben yazmadım arkadaşlar bu cümleyi nevzat tarhanın şizofren videosunda okudum çok hoşuma gitti..izleyin bence buraya taşıyamadım..:rolleyes:
Nevzat Tarhan hocanın bazı fikirlerini eleştirirdim.Eleştirebileceğim bir konu daha çıktı.Bu cümleyi ifade etmesi beni şaşırttı.
sess-iz
08-10-2010, 06:14 PM
.............................
Hydra
08-10-2010, 06:24 PM
Acizlik mi?
ararat
08-10-2010, 07:00 PM
sevgili Hydra ve Kagan yanıtlarınız için çok teşekkürler .bir hayli bilgilendim .yalnız bunu bugün yaşadığım kötü bir olay neticesinde yazdığımı belirtmek isterim .yalnız bu insan -benim kurgularım değil bu- gerçekten sadist ve bencil .insanları suçlamayı sevmem ben.bilakis önce kendimde ararım hatayı fakat öyle kişilerle karşılaştım ki en sakin insanı bile çileden çıkarır .bu arada bir şeyi merak ettim insanlar kötü fakat bu bir neden olmaz deişsiniz hastalanmak için .acaba biz mi çok zayıfız da hastalanıyoruz ?kendi hesabıma ben konuşmayı hiç sevmeyen her şeyi içinde yaşayan biriyim .bir çok insanın aksine konuşmak beni rahatlatmaz hatta daha kötü hissederim .mesela bu yazıyı yazarken bile pek içimden gelmiyo silmek istiyorum .bir de bi hastalığın patolojik mi psikolojik mi olduğu kişiden kişiye değişmez mi ?bunu sorarken sadece şizofreniyi kastetmiyorum.sevgiler...
Hydra
08-10-2010, 07:53 PM
Sevgili ararat acizane soruna cevap vermek isterim;
Şizofreni için;
1.Biyolojik nedenler
2.Genetik nedenler
3.psikososyal etkenler
4.Çevresel faktörler
5.Beyin yapısı değişimleri rol oynar.Siz çevresel faktörler başlığı ile karşılaşmışsınız.Bu yüzden burada ki beş maddenin sadece birini etkin rol olarak göremeyebiliriz.Tabi ki aralarında diğerlerine göre daha baskın maddeler mevcut.
Sizin zayıflığınızı göstermez.Her şeyin üstesinden gelemeyiz.Bazen yardıma ihtiyacımız olur.Hatta yardım almak yapılacak en modern ve gelişmişlik simgesidir diye düşünüyorum
sizobako
14-05-2011, 11:10 AM
katılıyorum bu bence bir aydınlanma gerçeği buluş..oysa ilaç firmaları çok kazansın diye hastalık olarak gösteriliyor bu erdem bu bilgelik
Hydra
15-05-2011, 03:06 PM
katılıyorum bu bence bir aydınlanma gerçeği buluş..oysa ilaç firmaları çok kazansın diye hastalık olarak gösteriliyor bu erdem bu bilgelik
Yok daha neler !
bekirecr
17-07-2011, 03:11 PM
şizofren beyin de olup biten ve kişiyi çokça sarsan bir hastalık.bu durum da kişi sevilse de ,bunun farkın da olmuyor sanırım.tek çare ilacını zamanın da almak bence.
bekirecr
17-07-2011, 03:14 PM
katılıyorum bu bence bir aydınlanma gerçeği buluş..oysa ilaç firmaları çok kazansın diye hastalık olarak gösteriliyor bu erdem bu bilgelik ben ce şizofereni bir hastalık pek bir erdem ,aydınlanma gerçeği değil.ilaç firmaları yeni ilaçlar peşin de ama pahalı oluyor ilaçlar haliyle.
gloxinia
15-09-2013, 07:47 PM
................
:)
Bülent
15-09-2013, 08:34 PM
hayır sadece bu kadar olamaz.
aimless03
17-12-2013, 07:20 AM
Yok daha neler !
yok daha neler kısmına gerçekten katılıyorum..
lütfen böyle felsefik seylerle daha bulanmayın.ne kotu günler geçirdim,hatta o kotuluğe karsı çıkan bir paranoid şizofren sevdiğim insan tarafından.madem kotuluğe karsı gelip hasta olmuşsa benim yasadıgım nedir o zaman.
beni sağlığımdan edecek tavır ve davranışlara kadar cok sey .hastalık hakkında bilgimde bu sayede oldu zaten.bişilere karşı gelmek için depresyona girmedim ben ama ne yazık ki.ya da kimse bişiye karsı gelmek için hastalığı tercih etmez.
aimless03
17-12-2013, 07:27 AM
ki şizofreni fiziksel bir rahatsızlık.beyinde ki kimyasallar ile ilgili.insan isteyerek mi bu kimyasalları yönetiyor ?ben bi düzene karsı geleyim hasta olayım diyor. isteyerekte yönetip hastalığından kurtulsun o zaman.yok yani böyle felsefik boyutu ne yazık ki.bilgilendirmeler yönlendirmeler doğru olsun lütfen sitede ki burda nice insan var bu amaçla ziyaret eden.
işte bir arkadaşımızda çıkar yok artık diyeceğimiz seyler yazar..zaten ilaç kullanımına suphe ile yaklaşımı olan bir hastalık için bu tarz yaklaşımlar tetikleyici olur hemde böyle bir sitede.dogru yönlendirmenin yapılması gerekli olan bir sitede.
rdvncltsn
16-12-2014, 01:05 AM
http://www.rehberlikvepsikoloji.com/sizofreni/2014/04/