Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutluluk Nedir...
esin_29
18-11-2007, 02:21 PM
Mutluluk bir duygudur.Duygularımız güdiler gibi davranışlarımızı harekete geçirir.Mutluluk yaptığımız iş sonunda hissettiğimiz duygudur ve adeta bizim ödülümüzdür.Bu ödülü aradığımız şeyler ise değişir. Hepsinin sonunda bekleyen mutluluktur.iş,arkadaşlık,aile, ilgi alanları kariyer hep mutlulukla sonuçlanmasını istediğimiz şeylerdir.
NASIL MUTLU OLURUZ
Mutluluk;kişinin hayatındaki pozitif olayların farkında olması ,bu olayları aslında kendisinin seçtiğinin, olaylar üzerinde kontrolü olduğunu anımsamasıdır.Burda söylenilmek istenilen aslında kısacası kumandanın elinde olunmasıdır.Tabi ki bu kadar da kolay değil,tabi sizin neyi mutlu ettiğinizi bilmeniz gerekir ki onları tekrar yaratarak mutluluğunuzu sürdürebilin.Mutlu olabilmek için yoğunluk değil sıklık önemlidir.Küçük şeylerden mutlu olmak ve bunların hayatımızda ki önemini fark etmek, negatif şeyleri azaltmaya etmeye çalışmak önemlidir.
Yaş ve eğitimin mutlulukla az çok ilgisi vardır.Evlilik duygusal mutluluğun devamı için önemli bir faktördür.Araştırmalar,evli insanların bekarlara göre kendilerini daha iyi hissettiğini söylüyor.Kişiliğiniz mutluluğunuzun belirliyicilerinden biri.Dışa dönüklük,kendine güven bireyselik yarattığı için mutluluğu getiriyor.Dışa dönük insanlar ,içekapanık olanlara göre yalnız kalsalar da, sosyal olmayan bir işte çalışsalar da daha mutlu oluyorlar.Mutluluk doğuştan gelen özellikle de alakalıdır.Akıl ve mutluluk arasında ilgi yoktur.Kişinin geçmişi,hedeflerine ulaşıp ulaşamaması kendine koyduğu amaçların üstüne çıkabilmesi mutluluğu belirliyen diğer faktörlerdir.Aktif insanlar mutludurlar.Sizi mutlu eden şeyi kendiniz araştırıp bulmalısınız,kesin olan tek şey mutluluğun öylece oturup bekleyerek gelmediğidir.Mutlu Kalın..!!
9 ŞUBAT
18-11-2007, 05:20 PM
mutluluk nedir , mutluluk sevinmek keyf almaktır , mutluluk çok yakınımızdadır ama biz hep daha fazlası olsun dedikçe o bizden kaçmakta uzaklaşmakta , oysa biraz kanaatkar olsak azla yetinmesini bilsek ve en önemlsi şukretmesini bilsek acaba gene bu kadar mutsuz olurmuyuz .
mavigece
18-11-2007, 11:02 PM
Mutluluk;kişinin hayatındaki pozitif olayların farkında olması ,bu olayları aslında kendisinin seçtiğinin, olaylar üzerinde kontrolü olduğunu anımsamasıdır
mutluluğumuzu engelleyen en önemli nedenlerden biri bence negatif olmak her olaya önce olumsuz yönünden bakmak...bunu yaparken sadece kendisi değil çevresindekilerde olumsuz etkilenir...
Mutluluk yaşanırken değil yaşandıktan sonra farkına varılan bir duygudur bence...
Ve mutluluk aslında çok yakınlarda...
Küçük şeylerde...
Örneğin bir çocuğun gözlerinde,gülümsemesinde,kahkahalarında...
Bir kelebek kanadında... Uçup gider gözlerimizin önünden ve mutlu hissederiz kendimizi...
İyi birşeyler yaptığımızda
bize verilen işi tamamladığımızda duyduğumuz duygudur kimiz zaman :)
9 ŞUBAT
20-11-2007, 05:07 PM
benim için bazan aylak aylak oturmaktır mutluluk , yada ellerimi cebime sokup boş boş gezmektır mutluluk kısacası hayatın tadını çıkarmaktır mutluluk .
esin_29
20-11-2007, 06:03 PM
Benim için ise mutluluk,karamsar üzgün ve umutsuz bir şekilde giden sevgilinin dönmesi umududur..
^^T_U_B_İ_Ş_^^
19-10-2008, 06:04 PM
mutluluk küçük bir tebessümdür,yada iki damla gözyaşı, bazen bilmediğimiz garip bir duygudur mutluluk..
atomcekirdegi
19-10-2008, 10:50 PM
Mutluluk,sağlıklı ve sevdikleriyle,sevenleriyle beraber olmaktır..
eliftetik
19-10-2008, 10:58 PM
mutluluk
mutlu olabilme sanatını öğrenebilmektir
başkalarını mutlu edebilme kabiliyetini geliştirebilmektir
sen ben onlar milyonlar
BETÜLL
19-10-2008, 11:06 PM
mutluluk; peşinden koşmayanı gelip bulan bir ödüldür...
paradox
20-10-2008, 12:25 AM
Mutluluk
Belki bir dostun icten bir merhabasi
Belki sicak bir sarilma
Belki de o en cikmazda, dipte hisettigin anda agliycak bir omuzda gizli...
negatif
20-10-2008, 12:31 AM
mutluluk sağlıklı olmaktır
rockkk
20-10-2008, 12:32 AM
mutluluk,insanın yaşadığının bilincinde olmasıdır her anlamda :)
intihar
20-10-2008, 12:52 AM
mutluluk unutmaktır...
busra14
20-10-2008, 04:16 PM
mutluluk çok uzun zaman oldu mutluluğu yaşamayalı nasıl bir duygu olduğunu bile unuttum :(
lider
20-10-2008, 07:50 PM
mutluluk,
o anın gerçekleşeceğine inanmaktır.
mutsuzluk ise o anı onsuz beklemektir.
roniha
24-10-2008, 05:20 PM
bence insan hiç bir zaman hiçbişeyden mutlu olmasını bilmiyo. bilmediği için de daha fazlasını arıyo, daha fazlasını istiyo... çünkü mutlu olmasını bilmiyo ve hep arayış içinde...
NAR_K
25-10-2008, 02:24 AM
mutluluk, biz doyumsuz insanlarin yarattigi eri$ilmez noktadir..
Sırma
11-03-2009, 05:15 PM
Mutluluk sevdiğinle birlikte olabilmektir, aile'nin yanında huzurlu olmaktır..
Hem sevdiğinle hem ailenle hepsinle birlikte güzel vakitler geçirmektir:)))))
YADELLER
11-03-2009, 05:19 PM
Mutluluk kimine göre çok zor kimine göre çok kolaydır ,
Bence mutluluk sağlıktan sonra en önemlisi
Bence mutluluk herşeyi unutup o anın tadını çıkarmak içten bir gülüş,
Bence mutluluk ,birbirini sevenlerin sarılması sıcak bir sarılış
Herkes mutluluktan bahsede ama,çok az kişi bilir onu.MME.JANNE.P.ROLAND
Bana bir mutluluk söyleyinki,karşılığında acı karşılığında eşde edilmemiş olsun.M.O.
MUtluluk paylaşılmak için yaratılmıştır. CORNEİLLE
Mutluluk bizleri zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.A.CAMUS
MUTLULUK KÜÇÜK BİR GÜLÜMSEMEDİR. (hadi gülümse bulutlar gitsin):):):):)
Sırma
11-03-2009, 05:22 PM
Mutluluk kimine göre çok zor kimine göre çok kolaydır ,
Bence mutluluk sağlıktan sonra en önemlisi
Bence mutluluk herşeyi unutup o anın tadını çıkarmak içten bir gülüş,
Bence mutluluk ,birbirini sevenlerin sarılması sıcak bir sarılış
Herkes mutluluktan bahsede ama,çok az kişi bilir onu.MME.JANNE.P.ROLAND
Bana bir mutluluk söyleyinki,karşılığında acı karşılığında eşde edilmemiş olsun.M.O.
MUtluluk paylaşılmak için yaratılmıştır. CORNEİLLE
Mutluluk bizleri zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.A.CAMUS
MUTLULUK KÜÇÜK BİR GÜLÜMSEMEDİR. (hadi gülümse bulutlar gitsin):):):):)
Harikasın,,,,,,,, bunu çok beğendim
HakanS
11-03-2009, 05:32 PM
Bu konuda paralel bir bölüm açılmış:
http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?t=6475
Hipnotize edilmiş bir kişiye şimdi sana çok güzel, kıpkırmızı, hoş kokulu bir elma yedireceğim, bu hayatında yediğin en güzel elma olacak deseler ve onun yerine patates verseler ne olur? Patatesi elma niyetine yer ve tam tarifdeki gibi bir elma tadı alır. Aslında yediği elma değil patatesti. Demek ki insanlar çiğ patatesi hayatında yediği en güzel elma lezzeti alarak yiyebiliyormuş ve çikolata dahi yese mutsuz olabiliyormuş. Mutluluk insanın kendinde olan bir kavram.
Bunun gibi aynı ortamda aynı şartlarda yaşayan insanlarda mutlu yada mutsuz olabilirler.
Mutlu olmak için insan kendini ve konumunu bilmeli, o konumdan daha düşük insanlara bakıp şükretmeli ve mutlu olmalıdır. Hayatın güzel taraflarını görmelidir. Aynı ormana bakan kişiler şunları görebilir:
1.kişi-yeşilin güzel tonlarını, ağaçları, çiçekleri
2.kişi-Hayvanları kuşları, kelebekleri
3.kişi-Yırtıcı hayvanlari, leşleri, dikenleri
Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.
2008 model yeni bir araba aldiniz. 1 sene sonra arabanın modeli tamamen değişti. 2009 model bir arabanız olmadığı için mutsuz mu olmak gerekir yoksa 2008 model arabanız olduğu için mutlu olmak mı gerekir.
Unutmayalım ki kullanılmamış 0 araba alamayacak, 2.el bir araba alamayacak, otobüse binmeye bile parası olmayan, otobüs param olmasa da yürüyebilecek ayaklarım olsa diyen, ölümüne birkaç haftası kalmış kanser hastası olanlar , hergün aynı şeyi yiyen, hergün aynı şeyi yemek isteyip de yiyemeyen ve bu yazıyı okuyup evet bunları düşünmeli ve mutlu olmalı diyen ama ertesi günü unutanlar da var.
Afrikadaki insanların çoğu sizin konumuzda olsaydı mutlulukdan havada uçarlardı, peki bu mutsuzluk niye?
chenn
11-03-2009, 10:04 PM
mutluluk elindekiyle yetinip, kimseden birşey beklememektir..
YADELLER
16-03-2009, 12:08 AM
Güzel rüyalar görürüm,
kimi uykusuz gecelerimde,
tozlarını siler,
onları tekrar görürüm....
---------------------------------------
güzel yollardan geçtim,
dönüp bir kez ardıma baksam,
ikinin hatırı kalırdı....
güzel dostlarım oldu,
umutsuzluğumu ikiye bölüp,
büyük olanı kendileri alırdı....
güzel şarkılar dinledim,
güzel denizler gördüm,
güzel yağmurlarda ıslandım,
güzel sular içtim,
güzel şiirler okudum....
güzel sabahlarda uyandım,
horoz sesleri veyeni demlenmiş bir çayın kokusu........
güzel akşamlar yaşadım
ve hiç bitmesini istemediğim.....
güzel insanlar tanıdım,
anlarlardı telleri kırık şimsiyelerin dilinden,
dalıp giden gözlerin;
nereye bakmadığını anlarlardı.....
-----------------işte mutluluk budur---------------------(alıntı)
dipsizkuyu
16-03-2009, 12:40 AM
MUTLULUK; şartlar ve duruma göre değişir.susadınız,bir bardak su ile mutlu olursunuz.acıktınız, yersiniz mutlu olursunuz,sevdiğinizi uzun zaman görmediniz görür mutsuzmu olursunuz.:) yani değişken.hazımsız bencil insanlar kısa süreli mutluluk yaşar.sürekil alan vermeyen insanlar sadece mutsuzluk oyunu oynar.. bedeli ödenmiş emek verilmiş değer ve duygular uzun süreli mutluluğu yaşatır.bazıları mutluyken bile mutlu olduğunu söylemezken ,bazılarıda içsel acı bile çekerken etkilenmedim yine mutluyum der. mutluluk huzursa ;bir gün ereceğiz nasıl olsa.;)
fulya yıldız
16-03-2009, 04:41 PM
mutluluk hayatı ve insanları sevmektir..Bir insan mutlu olduğunda hiç tanımadığı birinin bile yüzüne gülümseyerek bakabilir,olur olmayacak şeylere güler,saçma hareketler yapabilir,ama güzel şeydir mutlu olmak ya:))
Fildekos
17-03-2009, 02:29 AM
bana göre mutluluk fazla düşünmemektir. ne kadar az düşünürsen o kadar çok mutlu olursun.
üç maymunu oynamadan yerinde ve zamanında kör-sağır-dilsiz olursan mutlu olursun. üzerine de birazcık gamsızlık eklersin. al sana mutlu kişi.
barafranga
17-03-2009, 03:20 PM
Mutluluk Ne Demek?
mutluluk, uçurum kenarında yaşam demek
mutluluk, çıkışsız sokaklara girmek demek
mutluluk, mutsuzluğun tek kardeşi demek
mutluluk, acıyla yaşama tutunmak demek
mutluluk, ardı ardına düşüp kalkmak demek
mutluluk, ölüme ramak kala yaşama tutunmak demek...
Fatih Kuyucu
aslında cevap öyle basitki;yanlızca sağlıkla nefes almak bile ne mutluluk verici...bunu zorlaştıran bizim egomuz...
barafranga
17-03-2009, 03:22 PM
bebeğinin altını temzilemek demek
başkası ağlarken saçlarını sevmek
motosiklete binmek
delice gülmek
koşmak
yüzmek
sevmek sevilmek
kavga etmek...
öyle çok ki...
kendini bulmak demek...
psikolog_yolunda
18-03-2009, 01:07 AM
Mutluluk bana göre başına kötü ne gelirse gelsin mutlu kalmaktır desem çok daha bana uyar..Çünkü yarın benim için hayatımın günü kaderim belirleniyor.Liseye gidiyorum ve devamsızlık günüm sınırda sınıfta kalabilirim ama ben bunu pekte takmıyorum desem yalan olur ik önce gidip ailemle paylaştım.Yarın babamla gidip müdürle konuşucaz bana şans dileyin...Nedense buna rağmen üzgün değilim tuhaf birisin diceksiniz........................................ .................................................. ..............................................EVET ÖYLEYİM..! :D:D:p
barafranga
18-03-2009, 10:55 AM
Mutluluk bana göre başına kötü ne gelirse gelsin mutlu kalmaktır desem çok daha bana uyar..Çünkü yarın benim için hayatımın günü kaderim belirleniyor.Liseye gidiyorum ve devamsızlık günüm sınırda sınıfta kalabilirim ama ben bunu pekte takmıyorum desem yalan olur ik önce gidip ailemle paylaştım.Yarın babamla gidip müdürle konuşucaz bana şans dileyin...Nedense buna rağmen üzgün değilim tuhaf birisin diceksiniz........................................ .................................................. ..............................................EVET ÖYLEYİM..! :D:D:p
günaydın öncelikle iyi şanslar:)
durumunun tuhaflıkla ilgisi yok ilk başta yetişkin birinin sözleriyle cevap vermek gerekirse(neden bu kadar sorumsuzsun hayatını mahvedeceksin ilerdeki yaşamını düşünsene okumamış cahil ve tek kalacaksın)gibi eleştirel bi tutum eminimki seni daha hırslandırıp öfkelendirecek belki verdiğin kararlar senin için daha kötü olacaktır...ama benim fikrimi sorarsan bu bi yenilgi yada olumsuzluk değil sadece hayat yolunda bi kapı bu seferki kilitli anahtarında kayıp ama kapıyı açma çareleri herzaman vardır insanlar çarelerini kendi içinde saklı tutarlar kimi dışarı çıkarma yetisine sahiptir kimi bundan korkar.ama önemli olan zamanında davranmaktır sana dileğim zamanını iyi değerlendir geç kalma...
plüton
18-03-2009, 10:58 AM
Mutlu kalmaya şartlanırsın sadece mutlu olduğunu sanırsın. herzaman mutlu olmakta mümkün değildir zira herzaman mutlu olsan ne zaman mutlu olduğunu anlamazdın, mutluluk çok basit önemsiz birrşey olurdu. Gerçek mutluluk hayatta başarılı olmakla mümkün olur buda devamsızlıkla tembellikle olmaz.
Psikolog yolu devamlılık ister. Psikolog olmak benimde hayalimdi ben hiç çalışmadım, yani hayalimi gerçeğe dönüştürmedim, sen benim gibi olma.
Hadi bu seferlik şans dileyelim sana, ama bidaha olmasın! :)
Derslerinde başarılar dilerim!
psikolog_yolunda
18-03-2009, 04:53 PM
barafranga ve platoni haklısınız... Bida böle devasızlık vs fln yok tamam söz :)
amelia
07-04-2009, 11:14 PM
mutluluk nedir den çok artık mutluluk hayatın amacımıdır onu düşünüyorum.:rolleyes:
ghisar
08-04-2009, 12:25 AM
Bence mutluluk, her sabah yataktan kalktığımızda elimiz ayağımız tutuyorsa,
sağlığımız yerindeyse, sevdiğimiz yakınlarımız sıhhatliyse bana göre mutluluk budur............
hoyrat
11-04-2009, 05:39 PM
Bence mutluluk, her sabah yataktan kalktığımızda elimiz ayağımız tutuyorsa,
sağlığımız yerindeyse, sevdiğimiz yakınlarımız sıhhatliyse bana göre mutluluk budur............
en temel mutluluk bence de budur sana katılıyorum :)
amelia
12-04-2009, 09:18 AM
bu soruyu sormamaktır:D
paradox
13-04-2009, 05:35 AM
bu soruyu sormamaktır:D
Guzel cevap begendim:)
Selina
13-07-2009, 10:27 PM
Büyüklere Masallar
MUTLULUK NERDE?
İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş... Hep şikayetçi hep bıkkınmış...
Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler.
" Saklayalım, zor bulsunlar. Zor buldukları için belki kıymetini bilirler " diyerek
başlamışlar tartışmaya. Sorun büyükmüş.
Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü. Kimisi
" Everest'in tepesine saklayalım " demiş, kimisi
" Atlas Okyanusu'nun dibine" demiş.
"Tac Mahal'in kubbesi, Mekke sokakları, İtalyan sofrası, bir hastanenin yeni doğan
odası,dondurma külahı, şarap şişesi,sigara paketi, lale bahçesi... "
Pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş...
Derken meleklerden biri " İÇLERİNE SAKLAYALIM " demiş.
" Kimsenin aklına gelmez içine bakmak"
İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış...
Hiçbir mutluluk kolay gelmiyor. Kolay kolay gülmüyor insanın yüzü...
Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk.
Ne başkasının ekmeğinde, ne başkasının evinde, ne de başka bir şeyde......
Bu yüzden gözünüz hep içeride olsun.
darkhan
13-07-2009, 10:39 PM
mutluluk:
elimizdeki işi yaparken
çevremizdeki güzellikleri görebilmektir
hoyrat
13-07-2009, 11:27 PM
Mutluluk top gibidir. Yuvarlandığında arkasından koşar, durduğunda ayağımızla tekmeleriz.
Alphonse Chateaubriand
kizilcagunes25
14-07-2009, 02:41 PM
Benim için mutluluk çok büyük bir sevinçtir.. Mutlu olduğum zaman etrafa pozitif enerji saçmak.. Güzel espriler yapmak.. Sen mutluysan çevrendekilerede mutluluk verirsin..
..yaqızZz..
15-07-2009, 05:24 PM
İçimizdeki gizli maden...
Biz onu hiç görmeyiz/göremeyiz.
sretyesreh
15-07-2009, 06:50 PM
mutluluk aldığın nefesin farkında olmamamktır.acaba bu nefesi alabilecekmiyim diye düşünmeden içine sıkıntı girmeden nefes alabilmektir.yavrularına kahvaltı sofrası hazırlayıp onlarla sohbet ederek kahvaltı edebilecek kadar iyi olabilmektir.
olasılıksız
15-07-2009, 07:10 PM
mutluluk.... diğer duygular gibi ihtiyaç duyduğumuz bir açlık hissidir....
paradox
16-07-2009, 02:58 AM
Mutluluk:Kendine ragmen,kendinle yasamayi becere bilme sanatidir..
10 şubat
18-12-2009, 08:18 PM
Bence mutluluk heyecandır...koşmaktır... yorulmaktır..ama hep bi çabadır aslında çabalamaktır ve verdiğin emeğin karşılıgını görmektir......Umuttur...
psikolog_yolunda
18-12-2009, 09:26 PM
MUTLULUK: Sabaha gözlerini açıp gece ise yumabilmektir.Amaçsızca sevmek,kendin olabilmektir mutluluk...
gözlerimhalaçocuk
18-12-2009, 09:56 PM
Büyüklere Masallar
MUTLULUK NERDE?
İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş... Hep şikayetçi hep bıkkınmış...
Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler.
" Saklayalım, zor bulsunlar. Zor buldukları için belki kıymetini bilirler " diyerek
başlamışlar tartışmaya. Sorun büyükmüş.
Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü. Kimisi
" Everest'in tepesine saklayalım " demiş, kimisi
" Atlas Okyanusu'nun dibine" demiş.
"Tac Mahal'in kubbesi, Mekke sokakları, İtalyan sofrası, bir hastanenin yeni doğan
odası,dondurma külahı, şarap şişesi,sigara paketi, lale bahçesi... "
Pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş...
Derken meleklerden biri " İÇLERİNE SAKLAYALIM " demiş.
" Kimsenin aklına gelmez içine bakmak"
İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış...
Hiçbir mutluluk kolay gelmiyor. Kolay kolay gülmüyor insanın yüzü...
Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk.
Ne başkasının ekmeğinde, ne başkasının evinde, ne de başka bir şeyde......
Bu yüzden gözünüz hep içeride olsun.
selina mutluluğun hikayesi süperdi ...her zaman göremesmde biliyorum o içimde...;)
MRWBKR
19-12-2009, 10:06 AM
Mutluluk anlıktır. İhtiyaçlara göre değişir.
gülfidan
19-12-2009, 12:17 PM
yıllardır soruyorum ama cevabını sadece yavrumun varlığıyla bulabiliyorum ...
onun dışında çok hasretim bu duyguya...
555551
20-12-2009, 06:19 PM
uzun zamandır hissedemediğim şey..