Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatımı değiştiren takıntım..
zetta
02-11-2008, 04:21 AM
Hayatımı, felsefemi, yaşam tarzımı, bakış açımı.. Kısacası tüm her şeyimi radikal bir şekilde kökten değiştiren obsesyonum. Olumlu yönde..
3 sene kadar önceydi. Henüz daha yaşım 18 iken. Annem bir arkadaşını ziyaretten kendisine hediye edilen bir şişe şarapla beraber eve döndü. Tabi zaten keş eğilimi olan ben onun dibini görmeden rahat eder miyim? Oturup TV karşısına en sevdiğim programı izlerken hepsini yuvarladım. Kafam çakır keyif. İşemek üzere tuvalete gidip işimi gördükten sonra bilgisayarın açık olduğunu farkedip oturdum başına. İnternette surf yapıyorum. Derken karşıma ateizm içerikli, dinlerin özgürce tartışıldığı bir forum çıktı. Sadece meraktan bir göz attım. İnanılmaz! Beynimde şimşekler çaktı. Nasıl olurda şimdiye kadar çevrem tarafından beynime empoze edilen, nakış nakış işlenen dini bilgiler aslında zırvadan ibaret olabilirdi. Okudukça, sorguladıkça mantığıma yenik düşünüyordum. Evet, şimdiye kadar aldatılmıştım. Şimdiye kadar inandığım tüm değerler yok olmuştu. Kısacası İslam'ı terkettim. Rahata kavuştum derken karşıma o kocaman soru işareti çıktı. '' Tanrı var mı? '' Bununla boğuşuyordum artık. Okuyor, okuyor, sorguluyordum. İşin içinden çıkılacak gibi değildi. Antik Yunan'dan bu yana tartışılagelen ve hala yanıtı olmayan bu soruya ben nasıl kendimi tatmin edici bir cevap bulacaktım. Artık bu soru bende takıntı olmaya başladı. Her yerde, her durumda bu soru zihnimi tırmalıyordu. Kurcaladıkça daha anlaşılmaz hal alıyordu. Uykudan kalkıp gözlerimi açar açmaz bu soruyla karşılaşıyordum. Ders çalışamıyordum. Mutlaka bu soruya cevap verip rahata ermem ve hayatımı gereken yönde devam etmem gerekiyordu. Fakat sonunda mantığıma yenik düştüm. Tanrı yoktu ve artık rahattım.
NAR_K
02-11-2008, 05:16 AM
takintinin baslama nedenini cok ilginc buldum.. bir forumdaki yazilarin seni bu kadar etkilemesi ve kimsenin bilmedigi bir soruyu cevaplama gibi bir takintiya donusmesi cidden cok ilginc bana gore.. ama dogru anladigima gore sorunun sona ermis, suan en onemlisi de bu zaten, kendine daha fazla zarar vermeden..
sevdenur
02-11-2008, 11:13 AM
Hayatımı, felsefemi, yaşam tarzımı, bakış açımı.. Kısacası tüm her şeyimi radikal bir şekilde kökten değiştiren obsesyonum. Olumlu yönde..
3 sene kadar önceydi. Henüz daha yaşım 18 iken. Annem bir arkadaşını ziyaretten kendisine hediye edilen bir şişe şarapla beraber eve döndü. Tabi zaten keş eğilimi olan ben onun dibini görmeden rahat eder miyim? Oturup TV karşısına en sevdiğim programı izlerken hepsini yuvarladım. Kafam çakır keyif. İşemek üzere tuvalete gidip işimi gördükten sonra bilgisayarın açık olduğunu farkedip oturdum başına. İnternette surf yapıyorum. Derken karşıma ateizm içerikli, dinlerin özgürce tartışıldığı bir forum çıktı. Sadece meraktan bir göz attım. İnanılmaz! Beynimde şimşekler çaktı. Nasıl olurda şimdiye kadar çevrem tarafından beynime empoze edilen, nakış nakış işlenen dini bilgiler aslında zırvadan ibaret olabilirdi. Okudukça, sorguladıkça mantığıma yenik düşünüyordum. Evet, şimdiye kadar aldatılmıştım. Şimdiye kadar inandığım tüm değerler yok olmuştu. Kısacası İslam'ı terkettim. Rahata kavuştum derken karşıma o kocaman soru işareti çıktı. '' Tanrı var mı? '' Bununla boğuşuyordum artık. Okuyor, okuyor, sorguluyordum. İşin içinden çıkılacak gibi değildi. Antik Yunan'dan bu yana tartışılagelen ve hala yanıtı olmayan bu soruya ben nasıl kendimi tatmin edici bir cevap bulacaktım. Artık bu soru bende takıntı olmaya başladı. Her yerde, her durumda bu soru zihnimi tırmalıyordu. Kurcaladıkça daha anlaşılmaz hal alıyordu. Uykudan kalkıp gözlerimi açar açmaz bu soruyla karşılaşıyordum. Ders çalışamıyordum. Mutlaka bu soruya cevap verip rahata ermem ve hayatımı gereken yönde devam etmem gerekiyordu. Fakat sonunda mantığıma yenik düştüm. Tanrı yoktu ve artık rahattım.
Rahat olduğuna eminmisin? Bence rahatım diyerek kendini kandırıyorsun... Bir kere Allah'u tealayı göremiyorsan körsün demekki. O Batın olandır görünmez, varlığı gizlidir. Ama bize Zat-ı Cemalini verdiği nimetlerle açıkça gösteriyor... Nefes alıyorsan şükret bence... Onu inkar edipte kazanan olmamıştır. Kazanır tabi öyle sanar, ama dünyada sadece dünyada rahat eder... İnşallah öyle ölmezsin.
deryami_DENİZ
02-11-2008, 01:00 PM
Eğer böyle rahat olcaksan bırak inançsız yaşa,demekki bu konu seni hep rahatsız etti.ama düşüncelerini başka yöne motive etseydin daha iyi olurdu tahminim ,başka uğraşlar,dini ve tanrıyı unutturcak başka uğraşlar olabilir bu kısırdöngü içerisinde kaybolma çünki bunlar çok derin konular ve hakikaten ruh sağlığını bozabiliyor,bunu inançları zayıf insanlar için söylüyorum,ama bunu sorumlusu tabiki siz değilsiniz,yaşadığınız ve büyüdüğünüz ortam ve aileniz, bu konuda tatmin edici bilgiler verilmemiş ve siz kaosa düşmüşsünüz,bu düşüncelerden yargılama ve sorgulamalardan şimdi kurtulun,başka şeylere motive olun ve her şeyi unuttuğunuzda yani din ve tanrı kavramını kafanızı topladığınızda okuyun sağlam kaynaklardan,bunun için hayatınız zehir olmasın
olvido
02-11-2008, 01:54 PM
anlattığına göre çok şey okumuşsun ve bu sonuca ulaşmışsın
bence bir de kur'anın mealini oku sadece oku bakalım
inan seni yazını okuduktan sonra çok şükrettim demek onun şanslı kullarındanmışız ki ne böyle bir kargaşa yaşadım ne de senin düşündüğüm gibi inkar ettim
asla yargılamıyorum seni ama hayat bundan sonra senin için çok zor olacak çünkü tıkandığın yerler olacak ve sığınacağın kimsen yok
senin için yapabileceğim tek şey dua etmek umarım gerçekleri görürsün
negatif
02-11-2008, 02:10 PM
Beni ilgilendiren tarafı bir okb li olarak artık iyileşmiş olman.buna senin adına sevindim..tanrının olmayışını kendi fikrin olarak belirtmen ve bunu empoze eder bir tavırla yazmaman güzel..inanç sayfasını kendi dünyanda böyle kapattıysan ne denilebilir ki..şahsi olarak varlığına inanarak rahat olmanı tercih ederdim.allahın varlığına inandığım için..ama sonuç ne olursa olsun iyileşmen güzel..ama takıntılara hazır ol.karşına çıktıklarında şimdiden B planını hazırla..inanmak inanmamaktan daha zordur bu yüzden rahatsızlık verebilir sana..bilmiyorum ya okb liyim ya iyi olman beni mutlu etti sadece..inanmamakta bir inançtır ve inançlara empoze edilmediği sürece saygım vardır
zetta
02-11-2008, 04:10 PM
Sevgili arkadaşlar!
Yorumlarınız için teşekkürler.
Kuran meali okumamı öneren arkadaş; ben sana Kuran'ı da, mealinide tersten ezbere okuturum. Onca araştırma yaptığımı belirttikten sonra hala Kuran'ı okuyup saçmalıktan ibaret bulduğum çıkarımını yapamadın mı yazımdan?
Benim harika bir ailem, sosyallik dersleri verecek derecede bir ev arkadaşım ve sosyal olmamı sağlayacak araç ve gereçler yani donanımım var.
Sığınacak limanmış..
Kendimi teselli edeceğim diye sanal bir limana sığınacak akdar aciz değilim..
Hadi allah şifalar versin..
keeh keh keh
eliftetik
02-11-2008, 06:05 PM
inanmadığın allah şifanı versin evladım
bak maşallah bi şişe şarapta neyi keşfetmişin ikinci şişede kimbilir neyi keşvedicen
olvido
02-11-2008, 06:33 PM
Sevgili arkadaşlar!
Kuran meali okumamı öneren arkadaş; ben sana Kuran'ı da, mealinide tersten ezbere okuturum. Onca araştırma yaptığımı belirttikten sonra hala Kuran'ı okuyup saçmalıktan ibaret bulduğum çıkarımını yapamadın mı yazımdan?
Benim harika bir ailem, sosyallik dersleri verecek derecede bir ev arkadaşım ve sosyal olmamı sağlayacak araç ve gereçler yani donanımım var.
Sığınacak limanmış..
keeh keh keh
yazık gerçekten böyle bi durumla daha önce hiç karşılaşmamıştım
inşallah o çok güvendiğin kişileri araç gereçlerini allah elinden almaz o zaman inanırsın ama neye yarar
gerçekten senin için çok üzüldüm benim burda yapmak istediğim kendi görüşümü söylemek felan değil yada sana doğru olanı söylemek değil
gerçekten acıdım sana
eliftetik
02-11-2008, 06:44 PM
bu zetta kesin ya mumya horus gustav falan diye atılıp atılıp gelen kişilerden biridir
ya da onların saz arkadaşları
deryami_DENİZ
02-11-2008, 07:00 PM
bence siz okb nin haricinde başka rahatsızlık izleride taşıyorsunuz ya burda insanlar bütün iyi niyetiyle size yardımcı olmaya çalışıyorlar siz dalga geçiyorsunuz ,burda yazılan herşey kötü niyetliymişcesine tuhaf gerçekten tuhaf
sweety
02-11-2008, 07:20 PM
herkes kendi tercihleriyle hayatını yaşar..zaten hayat tercihlerden ibaret değilmidir..kimseyi seçtiği yol üzerinden bize zarar vermediğin sürece müdahale edemez ve kınayamayız..
rockkk
02-11-2008, 07:21 PM
bu bir sorgulama,düşünme durumu takıntıdan öte..ikileme düştüğünden cvba ulaşmak için uğraşmışsın.
konuya gelince..konu çok hassas.tabi herkes özgürdür,herkes kendi inancıyla yaşıyor ve inancı kendinedir.hepimiz ayrı bireyleriz.
ama bide şu var.mantığıma yenik düştüm diyosun.yani sen aslında mantıklı düşünüyomuşsun bu kararı vermeden önce.kendin yazmışsın.yenilmeseydin mantığına keşke
sevdenur
02-11-2008, 07:27 PM
bu zetta kesin ya mumya horus gustav falan diye atılıp atılıp gelen kişilerden biridir
ya da onların saz arkadaşları
Bencede ablacım:mad: İlk onlardan şüphelendim...
AR_DO_RE
02-11-2008, 08:16 PM
Yazık, özgür düşünce ve eşitlik maskesini yüzüne takmış , genellikle kaynağı mason olan grupların kurduğu bazı sitelerden forumlardan fazla etkilennmişsin.
Öncelikle her insan inanıp inanmamak da özgürdür ve kendini bağlar,sana inandığın veya inanmadığın için burda ne hakaret ne mükafat verilir.Bu yüzden fikrine saygı duyduğumu ifade edeyim.
Yüksek lisans öğrencisiyim,6 yıl önce senin şu övünerek bahsettiğin ev arkadaşın gibi ateist biriyle 2 ayıl aynı odada kaldım.
Ben o zamanlar elimden geldiğince namazlarımı kılardım,arkadaşlarımız gelirdi yeri gelir beraber kılardık.K.Y.K gibi ortamlarda ateizmi kolay kolay savunmayı bırak,gizlemezsen dayak bile yersin,ona rağmen o arkadaşıma ne bir fiske vurdurdum ne de kendim incittim.
Arkadaşlığı çok iyiydi ama inançsızdı.Kur'an a Allaha kıyamete hiç birşeye inanmıyor ve sen gibi onlara ''safsata'' diyordu,her şeyi bilimle açıklamaya çalışıyordu..
Yeri geliyordu tezlerini çökertiyordum,nbu halde bile inanmadı.
Nitekim daha sonra ben eve çıktım ayrıldık ama hala daha görüşürüz.
Rahatsızlığını bilmiyorum ama tedavi olunca biraz da islami sitelerde gez bakalım,belki onlar seni daha fazla tatmin eder...
Bir saat tefekkür (Düşünme, düşünüş), altmış yıllık nafile (Fazladan kılınan namaz veya tutulan oruç) ibadetten hayırlıdır.(Hadis-i Şerif)
sevdenur
02-11-2008, 08:33 PM
Yazık, özgür düşünce ve eşitlik maskesini yüzüne takmış , genellikle kaynağı mason olan grupların kurduğu bazı sitelerden forumlardan fazla etkilennmişsin.
Öncelikle her insan inanıp inanmamak da özgürdür ve kendini bağlar,sana inandığın veya inanmadığın için burda ne hakaret ne mükafat verilir.Bu yüzden fikrine saygı duyduğumu ifade edeyim.
Yüksek lisans öğrencisiyim,6 yıl önce senin şu övünerek bahsettiğin ev arkadaşın gibi ateist biriyle 2 ayıl aynı odada kaldım.
Ben o zamanlar elimden geldiğince namazlarımı kılardım,arkadaşlarımız gelirdi yeri gelir beraber kılardık.K.Y.K gibi ortamlarda ateizmi kolay kolay savunmayı bırak,gizlemezsen dayak bile yersin,ona rağmen o arkadaşıma ne bir fiske vurdurdum ne de kendim incittim.
Arkadaşlığı çok iyiydi ama inançsızdı.Kur'an a Allaha kıyamete hiç birşeye inanmıyor ve sen gibi onlara ''safsata'' diyordu,her şeyi bilimle açıklamaya çalışıyordu..
Yeri geliyordu tezlerini çökertiyordum,nbu halde bile inanmadı.
Nitekim daha sonra ben eve çıktım ayrıldık ama hala daha görüşürüz.
Rahatsızlığını bilmiyorum ama tedavi olunca biraz da islami sitelerde gez bakalım,belki onlar seni daha fazla tatmin eder...
Bir saat tefekkür (Düşünme, düşünüş), altmış yıllık nafile (Fazladan kılınan namaz veya tutulan oruç) ibadetten hayırlıdır.(Hadis-i Şerif)AR_DO_RE Sağol farkında olmadan bana iyilik yaptın. Son bir kaç haftadır bu hadisi şerifeyi hatırlamaya çalışıyordum...:)
negatif
02-11-2008, 09:13 PM
gustava hoşgeldin deyin arkadaşlar..burdan ne anlıyoruz insan olmak için harika bir aile sosyal bir kişilik ve (neyse artık o donanım)donanım yetmiyormuş...kuranın mealini tersten okuyabiliyorsan algıda bir sorun var demektir..saygısız zavalllı..biz şifayı senin gibi ölümlü şeylerde aramayacak kadar akıllıyız şükür..sen şimdi git aynaya bak kendine keh keh de bir bakalım..görünce komikliğini anlaman açısından diyorum..son nefesini veren ateist devriminin kurucusu yandaşlarına allah var dedi..ateistliği de tersten bir oku belki algında değişim olur..
zetta
02-11-2008, 09:37 PM
gustav her kimse artık zihninizde olumsuz bir imaj çizmiş fakat sizi temin ederim ben o değilim, tanımam, etmem, görmem.
Tamam kafanızdaki özrü kabul ediyorum kabul ediyorum. Sizi ne yadırgıyor ne de kınıyorum. Amma bu karşılıklı saygı çerçevesinde olacaksa.!
Beyninizdeki seratonin seviyesi olağanın altında olmasından ileri gelen karakter ve iletişim problemleri yaşadığınızın farkındayım.
Eee bende size acıyorum gariplerim dünyadan aradığını bulamayıp heyezan yaşamış ve kendinizi öte dünya hayalleriyle avutup teselli buluyorsunuz. Elbetteki hak vermiyor değilim. :D
Ayrıca; negatif, ağzını topla, sözlerine dikkat et. Sen sorunlu bir zavallısın. Karşına çıksam ağzını açamazsın bana gelmiş klavye delikanlılığı yapma.
keeh keh keh
olvido
02-11-2008, 09:58 PM
kim dünyada aradığını bulamamış pardonn anlayamadık
sen bizim nasıl bir yaşam dürdüğümüzü biliyomusun ya senden iyi durumdaysam dünyadada ki öle gibi çok şükür
kabul et iştee sabit düşüncelisin
deryami_DENİZ
02-11-2008, 10:21 PM
gustav her kimse artık zihninizde olumsuz bir imaj çizmiş fakat sizi temin ederim ben o değilim, tanımam, etmem, görmem.
Tamam kafanızdaki özrü kabul ediyorum kabul ediyorum. Sizi ne yadırgıyor ne de kınıyorum. Amma bu karşılıklı saygı çerçevesinde olacaksa.!
Beyninizdeki seratonin seviyesi olağanın altında olmasından ileri gelen karakter ve iletişim problemleri yaşadığınızın farkındayım.
Eee bende size acıyorum gariplerim dünyadan aradığını bulamayıp heyezan yaşamış ve kendinizi öte dünya hayalleriyle avutup teselli buluyorsunuz. Elbetteki hak vermiyor değilim. :D
Ayrıca; negatif, ağzını topla, sözlerine dikkat et. Sen sorunlu bir zavallısın. Karşına çıksam ağzını açamazsın bana gelmiş klavye delikanlılığı yapma.
keeh keh keh
Pardon sen bu dünyadan ardığını buldunmu böyle olunca yani yaratılış felsefesine inanmayınca onu çok merak ettim,nedir sence yaşam,insanların dünyadan aradıkları nedir sence,bizler neden yaratılmışız,ve bu dünya neden,buldunmu yanıtı kafan karıştı değilmi,"Ben insanları ve cinleri yanlız bana ibadet etsinler diye yarattım"(Zariyat suresi 56 ayet)bence tek gerçek bu
intihar
02-11-2008, 10:21 PM
arkadaşlar hemen önyargılı davranmayın arkadaşı dinlemeden yorum yapmayın, burda kimse kimseden üstün değil...
AR_DO_RE
03-11-2008, 12:29 AM
Farkında olmadan hakaret babında cümleler yazmayalım arkadaşlar.
İnanç onun ve kimse karışamaz.Bize düşen sadece durumuna üzülmektir.
Peki Gustav inandığın bir akım veya felsefe var mı?Yani kainatın yaratılması,kader,işleyiş...Bunlar hkkında bir fikrin war mı sabit?Bilime inanıyor musun diyeceğim..?
Neil Armstrong gelmiş geçmiş en büyük ateistlerden biriydi taa ki Ay da ezan sesini duyasıya kadar....
Yani bir insanın inanmıyor olması,hiç inanmayacağı anlamına gelmez.Bence bu yüzden önyargılı olma,bize yani inananlara karşı da önyargılı olma.
negatif
03-11-2008, 01:09 AM
keeh keh keh
birazda bilim oku akıllı çocuk..mucitlerin yarısında serotanin salgısı bozuktu.onların bulduğu nimetlerle yaşıyorsun..akli sorunların tedavisi var allah inanç bozukluğu vermesin.neyse ya muhatap olmıcam..
aysei
11-11-2008, 11:16 AM
bende de yaratıcı ıle ılgılı takıntı gıbı oluyo yanı vesvese dıyelım seytanın ıstedıgı de o bence bızım en buyuk sılahımız olan ınancımıza zarar vermek yok etmek ya da en azından sıkıntı vermek ve bunu oyle sınsıce yapıyor kı en basıt bı takıntı veya dusunce gıbı taa ınancımıza kadar varıyo yanı bence amac bellı kalpten ınanıp su kafayı bıraz uzmemek gerek cok takıyoruz...
Mercutio
06-07-2009, 10:16 AM
Burası " Allah var mı, yok mu" sorusunun tartışılıp cevaplandığı bir yer değil. Ben de dini obsesyonları olan biri olarak, sabahları gözlerimi açar açmaz karşıma gelen, gün boyunca kafamı kurcalayan o muntazam sorudan çok çektim. Çok canım yandı. Araştırmalar sonucunda ben ise Allah'ın var olduğuna inandım. Allah'a inanmak araştırmanın yanı sıra sezgi gücünü ve isteği gerektirir. Eğer hastamız, bu şekilde kurtulmuşsa ya da yolunun bu olduğuna inanıyorsa, daha fazla kafasını kurcalamayın. Şimdi siz " Ya Allah varsa" sorusunu, üyenin kafasına işliyorsunuz, ne olacak biliyor musunuz? Tekrar aynı günler, aynı dakikalar, aynı acılar. Bu yüzden insanların mutlu olacağı yolu kendilerinin seçmesine izin verin.
sellin
16-07-2009, 04:36 PM
Bu tamda bir okb belirtisi ilk önce kalbe fitili atar kalp istemez ama beyin rahat durmaz senin gibi ilk önce rahatsız olur tamam sonra binlercesi üstüne çullanır zaten sen islamı terketmeseydin o hastalık seni rahat bırakır mıydı bırakmazsı çünkü kendi dedigini yaptırmamış olurdu burdan bile anlıyabilirsin ?? başından beri o kadar araştırma yapmadan öncede buydu istedigi senin kalbin bunu istemiyormuş ki araştırmalarda bulunmuşsun sonra belki bi an boşluga gelip onun dedigin yapmışsın şuan seniki sadece yalancı bir mutluluk ilk fireni vermişsin mutlugun sarhoşlugu geçince yeniden yeniden belki kaç yılın sorguluyarak geçicek günün birinde kendini en önemdiz konuda yıgınla araştırma yaparken veyada seni çok mutlu edicek birşeyi sırf takıntın gitsin rahatlıyım diye yapmazken bulmada.
Müdavim
11-08-2009, 12:25 AM
Yazıyı yazan arkadaş "kih kih kih" gibi ünlemlerinden dolayı hatalı. Ama inanmamakta da özgür. Sosyal hayatı geriye götürmeyecek ve mutlu olacaksa kimsenin inanıp inanmaması beni ilgilendirmiyor.
Bu forum her nedense dine karşı böyle aşırı bir koruma refleksi göstermekte. İnanmıyor olabilir, bunu yüze vurmanın bir de "kesin şu şu huzurbozucu üyemizdi" gibi göstermenin anlamı yok bence.
aLoneaqLe
15-08-2009, 04:22 AM
Burası " Allah var mı, yok mu" sorusunun tartışılıp cevaplandığı bir yer değil. Ben de dini obsesyonları olan biri olarak, sabahları gözlerimi açar açmaz karşıma gelen, gün boyunca kafamı kurcalayan o muntazam sorudan çok çektim. Çok canım yandı. Araştırmalar sonucunda ben ise Allah'ın var olduğuna inandım. Allah'a inanmak araştırmanın yanı sıra sezgi gücünü ve isteği gerektirir. Eğer hastamız, bu şekilde kurtulmuşsa ya da yolunun bu olduğuna inanıyorsa, daha fazla kafasını kurcalamayın. Şimdi siz " Ya Allah varsa" sorusunu, üyenin kafasına işliyorsunuz, ne olacak biliyor musunuz? Tekrar aynı günler, aynı dakikalar, aynı acılar. Bu yüzden insanların mutlu olacağı yolu kendilerinin seçmesine izin verin.
Değerli arkadaşım, takdir edersin ki burada obsesif sorunu olan tek kişi zetta rumuzlu arkadaş değildir.. Saygı duyarız elbette fakat saygı da bekleriz. Kişisel gelişimini bu derece tamamlamış, harika düşünsel yeteneklere sahip olan kişinin, onun inanmadığı şeye sığınarak kendisini iyi hisseden ve belki de sağlığına kavuşan insanlar olduğunu da düşünmesini beklemek sanırım yanlış olmaz. Çok kez belirtildiği gibi kimse kimsenin inancına/inançsızlığına laf söyleyemez, saygı duymak zorundadır. Ama inanmayanlar fikirlerini kendilerine saklamalıdır. Aynı şekilde inananların kafasını karıştırmaya yol açabilecek bir hassasiyet içeriyor bu konu.
Zaten arkadaşın, kişileri muhattap alma tarzından, kendisinin foruma üye olma amacını bir parça anlayabilmeniz mümkündür değerli forum üyeleri.
Normal şartlarda silinmesi gereken bir konuyu gündeme getirdiğim için affınıza sığınıyorum ancak belirtmeden geçemedim.
Saygılarımla.
xwezayi
15-08-2009, 05:45 AM
inanmayan varsa bunu inananlar gibi duyurmaya hakkı vardır bunu kimse kısıtlamamalı ksıtlayamazda zaten.Herkes düşüncelerini inandığını veya inanmadığını ortaya koyabilmeliki zıtlıklar varsa birbiriule çatıştırılıp ortaya bir sentez çıkabilsin.bu korku kimseyi bir yere götüremez ancak mantık çerçevesinde değerlendirilir kimi inanır kimi inanmaz .ve bir yerde gerçek bir inancın olabilmesi için korkular yenilip objektif bir inanç gerçekleştirmeli. yoksa burda böyle şeyler tartışılmaz mantığıyla bir yere varılmaz kimse kimseye de çözüm olmaz.
zeyno40
15-08-2009, 10:32 AM
Allah yoksa haşa bbunu yazmak bile beni üzüyo
seni kim yarattı yaşamanın amacı ne
eğer başarabiliyorsan bir insan yarat sana inanayım
sana kızmadım sadece üzüldüm ve acıdım inan acıdım Allah inanmadığın Allah yardımcın olsun
EnForcer
15-08-2009, 10:47 AM
Bir yaratıcıya inanmak herkesin hakkı ama bunun aksi de herkesin hakkıdır. Başkası için üzülemezsin eğer o inanıyor/inanmıyorsa... İnanç toplumsal değil kişiseldir. Bu yüzden her kişinin inancını açıkça belirtmeye de hakkı vardır. Bunun aksini düşünenler utanmalı inancı olmayanlar değil. Burda siz arkadaşa yardımcı olmak yerine tamamen önyargılı davranarak daha kötü bir hale getirebilirsiniz eğer hastalık olsaydı...
dengesiz
15-08-2009, 11:02 AM
kusura bakma zetta asıl acınacak durumdaki sensin kalbini şeytan öyle bi kaplamış ki gerçekleri göremiyorsun bi kör gibi zavallı yaşıyorsun ha bi de burda bu dünya da rahat olabilrsin ama öbür dünya da yalvaracağın zaman bilmiyorum ...durumun çok vahim işte senin imtihanın bu eğer bundan kurtulusan gerçek mutluluğu yakalarsın böyle devam edersen sen şimdiden bi ölüsün kaybettik seni
AYRICA K.BAKMAYIN HER ŞEYDE İNSANLARA DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI SAYGI DUYARIZ AMA İŞ DİN KONUSUNA GELDİ Mİ....'YA HAYIR KONUŞ YA DA SUS'
gülfidan
15-08-2009, 11:25 AM
Sevgili arkadaşlar!
Sığınacak limanmış..
keeh keh keh
Sayın Zetta
Deryami Deniz arkadaşımıza verdiği yorumdan dolayı siteminizi yanlış ve çok üzücü buldum
size sadece fikrini ve sadece ki okumadınızmı dememiş kuranı okuyun ( okuyun ) demiş,dikkatlice yorumunu okumanızı ve nedemek istediğini anlamanızı ayrıca dalga geçercesine kehkehh diye gülmenizide size hiç yakıştırmadım
busiteyi çok faydalı ve ciddi buluyorum insanların samimiyeti ve iyiniyetiyle dalga geçen insanlarıda burda görmek istemiyorum
aLoneaqLe
15-08-2009, 01:34 PM
Sn. xwezayi & EnForcer,
Kişinin "ben ateistim" demesi ile "ateizmi tabir-i caizse özendirerek tanıtması" arasında çok fark var. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi Allah var mı? Varsa nerede? sorularının kurcalayacağı kafalar burada çokça bulunmaktadır. Bu sebeptendir ki inanç konularının burada tartışılması sağlıklı olmayacaktır. İnanmayışlarını açıklamaları da elbetteki hakları fakat farklı ortamlarda bunu savunmaları daha doğrudur. Zaten araştırırsanız, ateizm hakkında geniş içerikli kaynaklar, tartışma platformları bulabilirsiniz. Bu sorulara maruz kalan kişiler pek tabi bahsettiğim kaynakları ziyaret edip bilgi alabilirler.
Aksi takdirde, benim de konuya yaklaşımım farklı boyutlarda olurdu ve antitezlerimi sunardım.. Bazı arkadaşların tepkisini kontrol edememesini konunun hassasiyetine vermeniz gerekmektedir. Bu da sizin kişilere duyduğunuz saygının göstergesi olacaktır.
Saygılarımla.
EnForcer
15-08-2009, 11:15 PM
Tabii ki ben ateistim hadi siz de olun denmez asla. Arkadaş ta hata yapmış kih kih gülerek. Kendisini küçük düşürmüş. Ancak ben genel konuştum daha çok sadece çoğu kişinin konunun tek bir kısmıyla ilgilenmesi ve hatalı bulmasını eleştirdim ben...
mehmet2009
03-12-2009, 12:01 AM
Bir kadeh şarap içip yolun şaşan,
Pc de ekrandaki yazıyı okuyup yoldan çıkan,
Annen şarap getirmiş vay haline yaman,
Vicdansızsın olmaz vesse olmaz tasan,
Zatti nedir senin sorunun,
Mühim olan senin H1N1 durumun,
Yemezler... laflarını gitte dışarıda açıkla durmu :)
Yaptın gece gece beni şair,
Sen olmuşsun hayatta zahir,
Seni görecekler ruh çıkarken tahir :)
Yapma gülüm olursun fair,:P
Adam ol ki sevek seni,
Biz sevmesek bile sevecek elbet biri seni,
Sevgilerimle, :-*
devhis
03-12-2009, 12:12 AM
tanrı senin kalbindedir.
senin kalbindeki iyiliktir...
deli_yaban
03-12-2009, 04:37 AM
bu zatti denen okb hastası felan değil. sadece ateist birisi ve buradaki insanları kandırıp etkilemek istemiş geri zekalı. bakmış olmamış herkese hakaret etmeye başlamış.
kronolojisi böyle olayın.
bence konuyu burada kapatın. başka amaçla açılmış forumla alakasız bir konu.
mehmet2009
03-12-2009, 11:26 AM
Evet düşüşncesine göre burada zayıf insanlar var ve ben kafalarını bulandırırım meramı var.
selamlar,
tyree
05-12-2009, 09:57 PM
Her yorumu okumadım ama okuduklarım bana yetti. Allah'ı göremiyorsan körsün demektir vs yazmışlar. İşte bu yüzden ülkemizde bütün ateizm içerikli siteler kapatılıyor, herkes aynı şekilde düşünsün ve aynı şeye inansın diye. Adam en azından düşünmüş ve sorgulamış, sorguladıktan sonra farklı bir şey de bulabilirdi. Körü körüne bir şeye bağlanmak kadar kötü bir şey yoktur, önemli olan zihinlerin özgürlüğü.
mehmet2009
07-12-2009, 11:35 PM
tamam zihin ögürlüğü istediğini düşün ama birilerini kırman demek kırılmak için başkalarına davetiye vermen demek. birde burasu düşünce forumu değilki buradaki psikoloji ile ilgli sinerji oluşturulmaya çalışılıyor. bak bu başlıkta sinerji oluşmadı mesela :)
goffee
08-12-2009, 01:54 PM
çok güzel bir yazı.
hakikaten bizle paylaştıgın için teşk ederim.
aslında hepimiz içimizde Allah var mı yokmu sorusunu sorup inceliyoruz.
ancak bunu içimizde saklıyoruz.
müslüman bir memlekette yaşadıgımız için yadırganmaktan ve dışlanmaktan korkuyoruz.
aslında bunun sebebi islamiyet değil islamiyeti bilmeyen insanların yanlış bilgilendirmelerinden kaynaklanıyor.
olan bize oluyo hay ben böyle dini bilginin deyip hepten inancımızı yitiriyoruz.
benm annem zorla gece uyandırır basını ört günah oluyor der dürtekler bagırırdı yataktan kaldırırdı beni.
geceleyin sacımı örtmüyomusumda melekler gelmiyormusta vs de.
nefret duyguları beslemiştim anneme ve dine karşı.
halbusem Kuranda okudum baş örtüsü sadece dışarda kadınların kendini koruyabilmek için var.
Ve dinde zorlama yoktur ayetide var.
annemde cahil bu konuda onada kızamıyorum artık.
sonucta o da kendine ne ögretildiyse onu ögreniyor ve beni aklınca cehennemden korumaya calısıyor.
bu arada eğer dogru anlamışsam sen aslında Tanrının yok olduguna karar vermemişsin sen sana yanlış bilgiler verildiğini anlamışsın.
belli bir zaman gectikten ve insanlar özgürlüklerini ellerine aldıklarında kendiliğinden tekrar bu konuyu düşünmeye baslıyorlar.
nerden mi biliyorum genelde cogumuzun oldugu gizlediği gibi bende yaşadım ve gizledim.
Atesit insanlarıda anlıyorum.
bazen isyan etmekte haklılar.
bu arada bu takıntılarımız zaten bize yapılan baskılardan kaynaklanmakta ve takıntıların en cogu temizlik ve dini takıntılar olarak bildirilmiş.
psikolog_yolunda
08-12-2009, 03:21 PM
Bu kusursuz doğa bir tesadüf olamaz.herşeyin tam bu kadar muazzam bir şekilde ayarlanmış.
mesela boş bir tuvalin önüne boya koyun.. Sizce resim kendi kendini çizebilir mi ? Her muhteşem eserin elbet bir sanatçıcı vardır.Peki bu muhteşem dengeyi kim yapabilir ki Rabdan başka..
MRWBKR
08-12-2009, 04:49 PM
Bu kusursuz doğa bir tesadüf olamaz.herşeyin tam bu kadar muazzam bir şekilde ayarlanmış.
mesela boş bir tuvalin önüne boya koyun.. Sizce resim kendi kendini çizebilir mi ? Her muhteşem eserin elbet bir sanatçıcı vardır.Peki bu muhteşem dengeyi kim yapabilir ki Rabdan başka..
Ve ya içerisinde kavanozlar halinde ilaç yapımında kullanılan malzemelr olan bir oda düşün. Bunlar kendi kendine karışıp ilaç haline gelebilir mi? Herşeyin bir yaratıcısı olmak zorundadır. Tesadüf yoktur evrenin yaratılışı ve işleyişinde. şunu da kimse unutmasın HERŞEYİ MADDEDE ARAYANLARIN AKILLARI GÖZLERİNDEDİR. GÖZ İSE MANEVİYATTA KÖRDÜR.
HarryHaller
08-12-2009, 05:58 PM
Allah'ın varlığına kanıt aramaya ya da inanmayanlara kanıt sunmaya gerek olmadığını düşünüyorum..kanıt olduğu zaman zaten içinde bulunduğumuz dünyanın hiç bir anlamı kalmazdı..Kalbiyle inanamayan birisine binlerce kanıt gösterin yine onu inandıramazsınız..kalbi imanla dolu birisine aksi yönde binlerce kanıt gösterseniz o kişiyi de yolundan çeviremessiniz..manevi yaşamımızla ilgili bir şeyi ancak maddi dünyada kullanımı mümkün duyularımızla (göz kulak her neyse) aramak en büyük hata..çünkü İMAN görünene değil GAYBADIR...
1- "ben körü körüne inanmam" , 2-"herşeyi sorgularım öyle inanırım, ben diğerleri gibi koyun değilim" , 3- "bizim ülkemizde tabular var, Kuran ı doğru dürüst tartışamıyoruz" tarzından klişeleşmiş cümleler de çakma aydınların(entel de diyebiliriz) bizim ülkemizde kalıplaştırdığı dinden uzaklaştırıcı tuzak cümleleridir..görünüşte doğru görünen bu yakınmaların zamanla içi boşaldı ve dinden uzaklaşmanın malesef kilit cümleleri haline geldiler..
Herkesi KURANI KERİMİ okumaya davet ediyorum..Bedensel ya da ruhsal tüm hastalıkların çözümünü bulabilirsiniz..
MRWBKR
08-12-2009, 06:08 PM
Allah'ın varlığına kanıt aramaya ya da inanmayanlara kanıt sunmaya gerek olmadığını düşünüyorum..kanıt olduğu zaman zaten içinde bulunduğumuz dünyanın hiç bir anlamı kalmazdı..Kalbiyle inanamayan birisine binlerce kanıt gösterin yine onu inandıramazsınız..kalbi imanla dolu birisine aksi yönde binlerce kanıt gösterseniz o kişiyi de yolundan çeviremessiniz..manevi yaşamımızla ilgili bir şeyi ancak maddi dünyada kullanımı mümkün duyularımızla (göz kulak her neyse) aramak en büyük hata..çünkü İMAN görünene değil GAYBADIR...
1- "ben körü körüne inanmam" , 2-"herşeyi sorgularım öyle inanırım, ben diğerleri gibi koyun değilim" , 3- "bizim ülkemizde tabular var, Kuran ı doğru dürüst tartışamıyoruz" tarzından klişeleşmiş cümleler de çakma aydınların(entel de diyebiliriz) bizim ülkemizde kalıplaştırdığı dinden uzaklaştırıcı tuzak cümleleridir..görünüşte doğru görünen bu yakınmaların zamanla içi boşaldı ve dinden uzaklaşmanın malesef kilit cümleleri haline geldiler..
Herkesi KURANI KERİMİ okumaya davet ediyorum..Bedensel ya da ruhsal tüm hastalıkların çözümünü bulabilirsiniz..
Haklısın bu cümleler gerçekten klişe. Ben Kuranı okuyupta orda da bulamadım cevabımı diyen insanın iyi niyetinden ve de tarafsızlığından şüphe duyarım.
Nergis1
09-12-2009, 09:48 AM
Sevgili zetta.
Ben bu forma yeni üye oldum.Bu yazıyı ne zaman yazdın bilmiyorum,ama gerçekten çok üzüldüm.Aslında kafandaki sorularla geçirdiğin sıkıntılı zamanlar seni yaradanı,sen yok iken varlık nedir bilmezken seni bileni bugün var isen Onun(c.c)seni yaratmak istemesiyle var olduğun Rabbini bulmanın tam fırsatıydı.Ama anladığım kadarıyla ailenin maneviyattan uzak olması ve kafandaki sorulara cevap bulabilmen için başvurduğun kaynaklardan tam faydalanamamışsın.Bugün varsan nefes alıyorsan Onun(c.c) izniyledir.Düşün bir eşyayı dahi bir yerden bir yere taşımak için bir güç gerekiyorken şu kainatın intizamla varlığını sürdürmesi için bir güç gerekmiyormu sence.Gözünü kainata çevir umarım cevabını aradığın soruya yanıt bulursun.Senin için duam Rabbim seni ve kimseyi kendisinden uzak etmesin.İnan Onun(c.c) varlığına yürekten inandığında hayatının nasıl değiştiğini göreceksin.
Nergis1
09-12-2009, 09:51 AM
Sen varsan herşey var
Sen yoksan hiçbirşey yok
MRWBKR
09-12-2009, 10:12 AM
Her yorumu okumadım ama okuduklarım bana yetti. Allah'ı göremiyorsan körsün demektir vs yazmışlar. İşte bu yüzden ülkemizde bütün ateizm içerikli siteler kapatılıyor, herkes aynı şekilde düşünsün ve aynı şeye inansın diye. Adam en azından düşünmüş ve sorgulamış, sorguladıktan sonra farklı bir şey de bulabilirdi. Körü körüne bir şeye bağlanmak kadar kötü bir şey yoktur, önemli olan zihinlerin özgürlüğü.
Söylenilen şey arkadaşın körükörüne bağlanması değil. Fakat arkadaş ateizm e zaten körükörüne bağlanmış. Kabul etmiyor kendisine önerilen düşünceleri düşünmeyi bile. Tamam belki bana da Kuran ı tersten ezbere okutabilir fakat, bir insan okuduğu şeyi taraflı ve önyargılı okursa, milyon kere de okusa birşey alamaz ondan.
Nergis1
09-12-2009, 10:59 AM
Zetta kardeş yaklaşık bir yıl önceki yazını okudum ve çok üzüldüm.Bir insanın Rabbini kabul etmemesi çok acı bir şey.Düşünki O(c.c) Rabbin sen yoktun var olmak nedir bilmiyordun ama o seni biliyordu ve var olmanı istedi ama sen O(c.c)"nun verdiği hayatı mahfediyorsun.Peki kainatın düzeni nasıl devam ediyor sence.Güneşi,yıldızı ayı kim yarattı sence.Bir eşyayı yerinden kaldırabilmek için bir güç gerekirken sen bunca Kainatı kim varetti sorusuna nasıl cevap verebildin.Rabbim inşallah kendini buldurur sana umarım bu mesajı okursun.İnan onun varlığına gönülden inandığında hayatın çok güzelleşecek.
badee
09-12-2009, 11:04 AM
zetta 1 sene önce yazmış ve dikkat çekmek istemiş.Geçen seneden beridir de online değil.Bence boşa yazıyorsunuz,buralara uğradığını pek sanmam.Yazdıklarımızı okuduğunuda.Kendinden korkmuş,inanmaktan korkmuş,gerçeklerden korkmuş,inanmayarak bir kaçış bulmuş kendine.Yoksa Yaradının varlığı her yerde o kadar belliki,gördüğü halde,görmediğine inandırıyor kendini...ne kadar ateist düşünüyorum desede oda biliyor yaradanın varlığını.
IDDQD
09-12-2009, 12:02 PM
Ben de bu konu neden böyle gerilemiyor bir türlü diyordum. Altarafı takıntı işte diye düşünmüştüm. Meğer içeride dincilik ve dinsizlik çatışması varmış. Takıntı veya değil, ne olursa olsun kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez. Bu düşüncelerinden dolayı zetta'yı aşağı görenleri, ayıplayanları kınıyorum. "Allah şifaversin keh keh" diyen zetta'yı da saygısızlığında ötürü kınıyorum. Mesajların ilk sayfa hariç hespsini okumadım. Ama muhakkak dine saygıdan bahsetmiş birileri olmuştur. Dinde saygı, herkesinin inancını kendine saklaması demektir. Gidip de zetta'ya "İnanmadığın allah sana şifa versin" derseniz, onun inancına saygısızlık etmiş olursunuz.
Ayrıca badee'nin de dikkat çektiği gibi, zetta bu foruma, sadece bu mesajı yazmak için kaydolmuş. Lütfen kayıt tarihine, mesaj tarihine ve mesaj sayısına dikkat edin.
Bu konuyu kilitleyin yada silin gitsin. Artık kimse cevap vermesin. Hani bir söz vardır, "delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış". Bunu derdim ama forumda akıllı/deli oranını bilmediğim için demiyorum. :D
metalica
09-12-2009, 01:41 PM
Düşüncelerine ve sana saygı duymuyorum.
Sanırım güneşede hükmedersin,biçok insanada hayat verirsin, yaşamak isteyen onca insan var, onlara bi iyilik yapsana, ha nedersin bi denesene,:eek:
_Joel_
23-12-2009, 05:54 PM
zetta sana KESİNLİKLE KATILIYORUM. bana kalırsa da dinler boş ve saçma. mantık dışı. ancak bu tür konuları, inanan kişilerle konuşmanı önermem, çünkü onların hepsi stoik bir zihniyete sahip. bizim açımızdan bakamazlar, onlar çoktan perdelerini kapatmışlar. boşversene.. biliyor musun onların hepsine acıyorum. ve diyorum ki keşke öldükten sonra bi hayat olsaymış.. olsaymış keşke, böylece ben de onlara ahiretin olmadığını gösterebilecektim. ama malesef, onlar öldüğünde toprakla bir bütün olacaklar, abuk subuk meleklerin olduğu doğa üstü şeylerin olduğu bir yere gitmeyecekler. dindar insanlara gıcık kapıyorum. neyse uğraşamıcam:D hepinize iyi günler..:)
_Joel_
23-12-2009, 05:58 PM
bu arada BADEE gıcık mısın nesin ya inanmıyoruz diyoruz işte sen ne diretiyosun, karışmasana! biz sana karışıyo muyuz?!