Orijinalini görmek için tıklayınız : efexor ve unutkanlık
blackangel
27-10-2008, 03:56 PM
efexor kullanıyorum 2 senedir ve aşırı unutkanlık var acaba bu ilaç unutkanlık yapıyor olabilir mi?
sweety
27-10-2008, 04:13 PM
B12 vitamini tahlili yaptırdınmı hiç?doktorum bu tür rahatsızlıkların vucuttaki B12 vitaminin yok ettiğini genelde hep dışarıdan takviyesinin gerektiğini belirtmişti.bende nitekim bu dertten çok muzdariptim ve teste göre sınırda çıktım şuan ilaç alıyorum faydasını görmeye başladım...
blackangel
28-10-2008, 10:10 AM
evet bundan 6 ay önce yaptırmıştım eksik çıkmıştı 2 kutu içtim sonra bıraktım ama bende bi yerde okumuştum antidepresanların unutkanlık gibi yan etkileri olabiliyormuş acaba ondan mı diye şüphelendim efexor kullanan ve bu tür şikayeti olan var mı acaba merak ettim açıkçası
sweety
28-10-2008, 03:38 PM
evet bundan 6 ay önce yaptırmıştım eksik çıkmıştı 2 kutu içtim sonra bıraktım ama bende bi yerde okumuştum antidepresanların unutkanlık gibi yan etkileri olabiliyormuş acaba ondan mı diye şüphelendim efexor kullanan ve bu tür şikayeti olan var mı acaba merak ettim açıkçası
evet,uzun yıllar efexor kullanıp yanında b12 almak zorunda olan birisini tanıyorum..unutkanlığı olduğunu belirtmişti...
NAR_K
28-10-2008, 11:34 PM
blackangel bence doktoruna bir dani$ yine..belki unutkanlik ilacin bir yan etkisi diildir, onun yerine ba$ka bir hastaligin habercisi olabilir ..tabi seni tela$landirmak istemem ama her$eyi du$unmek lazim cok gec olmadan..
deryami_DENİZ
03-11-2008, 12:00 AM
efeksör xr 75 kullandım 6 ay ilk zamanlar unutkanlık vardı ama büyük boyutta değil sonra geçti
blackangel
03-11-2008, 10:22 PM
belki kısa süreli diye olabilir ben 2 yıla yakındır içiyorum son zamanlar da iyice arttı antidepresanların beyni uyuşturduğunu düşünmeye başladım hafıza zayıflığı,beyin işlevlerimi yavaşlatma gibi şeyler oluyor efexor kullanıp veya antidepresanlar neeni ile bunları yaşayan varmı acaba varsa lütfen paylaşsınlar...
deryami_DENİZ
03-11-2008, 10:35 PM
Antidepresan ilaçlar bence hepsi aynı etkiyi göstermiyor bence Efexör hakkında konuşalım ilaca yeni başlandığında dünya yansa aldırış etmiycekmişsiniz gibi geliyor tam etki depresyon ilaçlarında 10 günden sonra başlıyor bence beyni uyuşturmanın tersine insanı açıyor daha hızlı düşünmeye sevkediyor bence insan depresyon halindeyken beyni uyuşmuş halde oluyor ilaçlar özellikle efeksör tam tersi etkiyle insanı açıyor enerji veriyor yerinde duramıyorsun herşeye yetişebiliyorsun bu seferde bendünyayı yakarım diyorsun kendine benim kullanma sürem 6 aydı son altı ayda efeksör 35mg kullandım yani 1 sene ama sizin unutkanlığınız neden anlıyamadım doktor kontrolü çok önemli acaba gerekenden fazla uzunmu kullandınız?
majör
17-03-2009, 12:31 AM
2 sene kullandım efexor evet unutkanlık yapıyor 2ayda zor bıraktım yoksunluk döneminde doktorundan yardım al
hafsa
11-06-2012, 09:49 PM
özellikle efeksör tam tersi etkiyle insanı açıyor enerji veriyor yerinde duramıyorsun herşeye yetişebiliyorsun bu seferde bendünyayı yakarım diyorsun kendine
enerjiden ziyade insana, karakterine uymayan şeylere atılım yapmasına sebep oluyor mu? mesela girişken olmayan birinin sosyalleşmesi gibi?
muhammed ali
13-09-2016, 09:09 PM
Evet aslında efexör gibi ilaçlarda unutkanlık söz konusu olabiliyorlar. ..