PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nişanlım bipolar

ümitli
16-09-2008, 04:21 PM
Herkese merhaba. Düğün arefesi nişanlım depresif bir atak geçirdi, düğünü erteledik ve ben yeni yeni onun bipolar bozukluk teşhisi konulan hastalığı hakkında bilgi ediniyor, bilgi edindikçe de onun adana üzülüyor, kendi adıma korkuyorum. Acaba bipolar bir erkekle evli olmak nasıl bir şey, ataklarda onu kontrol edebilir miyim, sizce iyileşme şansı var mı? Tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum. Herkese sabır ve şifalar diliyorum. Bu yazışmayı yapmamızı sağlayan herkese teşekkürler.

eliftetik
16-09-2008, 04:24 PM
Herkese merhaba. Düğün arefesi nişanlım depresif bir atak geçirdi, düğünü erteledik ve ben yeni yeni onun bipolar bozukluk teşhisi konulan hastalığı hakkında bilgi ediniyor, bilgi edindikçe de onun adana üzülüyor, kendi adıma korkuyorum. Acaba bipolar bir erkekle evli olmak nasıl bir şey, ataklarda onu kontrol edebilir miyim, sizce iyileşme şansı var mı? Tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum. Herkese sabır ve şifalar diliyorum. Bu yazışmayı yapmamızı sağlayan herkese teşekkürler.

hoşgeldin acil şifalar dilerim nişanlına herşey düzelir inşallah

BETÜLL
16-09-2008, 04:51 PM
ah ben sana bipolarla yaşamayı anlatırımda nerden başlasam.sen bence bi daha düşün bu evliliği

ümitli
16-09-2008, 06:33 PM
Betül kabaca biraz bahsetsen.... Hasta yakının atakta iken çok mu değşiyor? İlaç kullansa da durum böyle şikayet edilecek gibi mi.

BETÜLL
16-09-2008, 06:47 PM
Betül kabaca biraz bahsetsen.... Hasta yakının atakta iken çok mu değşiyor? İlaç kullansa da durum böyle şikayet edilecek gibi mi.

çok değişmiyor,başka biri oluyor,tanıyamıyorum,ve şu an hastalığının üstünden 20 yıl geçti,o benim tanıdığım o değil,artık çok farklı,eğer hasta olduğunu kabulleniyor ve ilacını düzenli kullanıyorsa,tedavisi olmayan bir şey değil,ama biz yirmi yıldır aynı yerde sayıyoruz,herkesin atak boyutuna ve karakter yapısına göre farklı seyredebilir tabi,uzmanla diyaloğunuzu kesmeyin ama,bence daha iyi bilgi alırsınız,sizi yönlendirir,ben yanlış yoruma sebeb olmıyayım

negatif
16-09-2008, 08:40 PM
sen bipolar olsaydın karşındakinden ne beklerdin..cevabını ona uygula..ama sevmiyorsun sanırım acaba dediğine göre..yazık aşk böyle birşey değildir..neden korkuyorsun..bence hasta olduğunun farkında olmadan normalmiş gibi yaşayan bencil insancıklarla evlenmekten kork..beni nişanlım obsesifim diye terketti..belki ondan öfkelendim bunu sormana..çünkü o hasta olsaydı ben bir kez bile acaba demezdim şu an hasta olduğum için böyle düşünmüyorum insan olduğum için böyle düşünüyorum..eğer vicdanlı biriysen evlen derim..yoksa nişanlın zaten hastalıkla boğuşuyordur bir de mutsuz olmasın üstüne..yaşamayan biri bu sorunları anlayamaz..ama anlamaya çalışacak kadar iyi biri olabilir..bipolar değilim çok fazla bilgim de yok..umarım iyileşir nişanlın ve acabasız bir evlilik yapar

ümitli
16-09-2008, 09:07 PM
Teşekkürler. Bakalım uzmanlar bana ne kadar yardımcı olacak. Bu konu sanki karanlık bir kuyu.

aygur
19-09-2008, 08:27 AM
çok değişmiyor,başka biri oluyor,tanıyamıyorum,ve şu an hastalığının üstünden 20 yıl geçti,o benim tanıdığım o değil,artık çok farklı,eğer hasta olduğunu kabulleniyor ve ilacını düzenli kullanıyorsa,tedavisi olmayan bir şey değil,ama biz yirmi yıldır aynı yerde sayıyoruz,herkesin atak boyutuna ve karakter yapısına göre farklı seyredebilir tabi,uzmanla diyaloğunuzu kesmeyin ama,bence daha iyi bilgi alırsınız,sizi yönlendirir,ben yanlış yoruma sebeb olmıyayım

betül benim eşiminde bipolar bozukluk hastası olduğunu düşünüyorum.bipolar eşler neler yaşatır biraz açarmısın? yada soruları ben sorayım, belki daha somut cevaplar alyım diye..eşiniz de 1 ay bir bozulma başlıyor farkediyorsunuz am size hiç söz hakkı tanımıyor ve bundan sonra üzerime gelme..seni sevmiyorum..hayttan zevk almıyorum..seni zaten 20 yıl boyunca hiç sevmedim..ben bundan böyle hayatımı yaşamak istiyorum..sen beni yönlendiremezsin...devamlı borç yapma ..sürekli iş yeri açma -kapama.. evle çocuklarla ilgilenmeme..geç saatlere kadar eve gelmeme..geldikten 1 saat sonra çıkma..gece 03 te gelme yaya olarak yürüme ..kanter içinde kalma..benim isanbul, izmirde sevgilim var deme...olmayan aşk ilişkilerini var gibi gösterme ..şiir yazma..evde ne oluyor sana dediğimizde cam, çerçeve bırakmama...şiddet kullanma...evi terketme ..başka şehirde ailenin yanına gitme ve 2 senede onlarıda maddi olarak batırma ..sonra onlarıda terketme.. başka şehre gitme..her seferinde beni aramayın..rahat bırakın demev.s arkadaşım bunları yaşadım..eşim hala direniyor..ben seni sevmediğimden yaptım. hasta değilim diyor? lütfen beni aydınlatırmısın yaşadıklarımla ilgili olarak..ben eşimde bipolar bozukluk düşünüyorum..benim bu insanla nasıl bir iletişim yada diyalog kurmam gerekiyor? inanın bugüne kadar beceremedim. çok kötüyüm. onu seviyor ve düzelmesini istiyorum..sevgiyle kalın!

BETÜLL
19-09-2008, 11:08 AM
betül benim eşiminde bipolar bozukluk hastası olduğunu düşünüyorum.bipolar eşler neler yaşatır biraz açarmısın? yada soruları ben sorayım, belki daha somut cevaplar alyım diye..eşiniz de 1 ay bir bozulma başlıyor farkediyorsunuz am size hiç söz hakkı tanımıyor ve bundan sonra üzerime gelme..seni sevmiyorum..hayttan zevk almıyorum..seni zaten 20 yıl boyunca hiç sevmedim..ben bundan böyle hayatımı yaşamak istiyorum..sen beni yönlendiremezsin...devamlı borç yapma ..sürekli iş yeri açma -kapama.. evle çocuklarla ilgilenmeme..geç saatlere kadar eve gelmeme..geldikten 1 saat sonra çıkma..gece 03 te gelme yaya olarak yürüme ..kanter içinde kalma..benim isanbul, izmirde sevgilim var deme...olmayan aşk ilişkilerini var gibi gösterme ..şiir yazma..evde ne oluyor sana dediğimizde cam, çerçeve bırakmama...şiddet kullanma...evi terketme ..başka şehirde ailenin yanına gitme ve 2 senede onlarıda maddi olarak batırma ..sonra onlarıda terketme.. başka şehre gitme..her seferinde beni aramayın..rahat bırakın demev.s arkadaşım bunları yaşadım..eşim hala direniyor..ben seni sevmediğimden yaptım. hasta değilim diyor? lütfen beni aydınlatırmısın yaşadıklarımla ilgili olarak..ben eşimde bipolar bozukluk düşünüyorum..benim bu insanla nasıl bir iletişim yada diyalog kurmam gerekiyor? inanın bugüne kadar beceremedim. çok kötüyüm. onu seviyor ve düzelmesini istiyorum..sevgiyle kalın!

geçmiş olsun aygur...bipolar annem...eşim değil...çok yakın bir arkadaşımın eşide bipolardı şimdi ayrılar...hatta benim teyzem ve iki dayımda bipolar...bende kısaca anlatıyım o zaman bipoları biz şöyle yaşıyoruz.annemde de teyzemde de...normal hayatlarını pasif kişilikler...yani karar yetileri az...ve böyle depresif bir yaşam...duygularını hiç paylaşmayıp içe atıyolar...en ufak bir sevinç mesela benim gurbetten yanına gitmem veya üzüntü en çok da uyku düzeninde ki bir bozulma mesela seyahatte kendi ev ortamı olmadığı için uyuyamamış,hastalığı atağa geçiyor...normalde çok az konuşan annemde beyin fırtınası yaşanıyor resmen...taa çocukluğundaki konu komşudan tutunda bütün okuduğu izlediği şeyleri yorulmaksızın anlatabiliyor...duygularını tahlil edmiyor gülerken aniden ağlıyabiliyor...uyumadığı için dikkat eksikliği mesela bizim kapı yerine komşu kapıda durabiliyor açılsın kapı diye...normalde alışverişte ince hesap yaparken para harcama eyilimi ve inanılmaz kuvvetli bir bünye ile hiç uyumadan bütün evi döküp dizebilir yeniden..bu dönemde ona bir de suçlu lazım...birisini kendine düşman ilan ediyor..sürekli o kimse gözüne batıyor her hareketiyle.kendisine az uykunun yettiğini hasta olmadığını.bizlerin çok bilmişlik yaptığını düşünüyor...eğer lithuril ilacını düzenli alırsa 4-5 sene hastalanmıyor...uyumadığını farkedip ilacını hemen verirsek,çabuk toparlıyor...ama biz farketmeden 3 4 gün uykusuz kalmışsa annemi toparlamak 1 hatta 2 ay alıyor...teyzemde dayımda gördüğümde çok yakınlarında olmasam da bu tarz gelişiyor hastalık.ve mevsimsel olduğunu da yeni öğrendim.biz her tatilde hastalanmasını düzen değişikliğine veriyorduk.aslında kışın depresif,yazın manik atak devresi yaygın haliymiş hastalığın.eşinden ayrılan arkadaşımın eşi de birkaç kere kendini öldürmeye teşebbüs etti ,iki kere camdan atlarken,bir çok kez beylik tabancasıyla canına kıymak isteyince,çocukların ruh sağlığı için ayrı yaşıyor arkadaş...biz hiç intihar eyilimi yaşamadık ..yaşamayız da inşaallah...bipolar demek de doğuştan,genetik olarak beyindeki bir salgı lityum eksikliğiymiş...bir nevi hormon ilacı gibi...vücuda gerekli olan madde lithuril sayesinde ağızdan alınıyorr...ve annemi götürdüğüm doktor ,bir çok meslektaşının bipolar olduğunu ilacı düzenli alanların minumum düzeyde atak yaşadığı için,hiç bir aksaklık olmadan işlerini yapabildiklerini söylemişti..eğer hasta ben hastayım diyorsa ne ala...ama ne ayıp anneye hasta denir mi diyosa,işte o zaman daha çok atak seyredicez demektir..sevgilerimle..umarım aydınlatabilirim...

nehir16
20-09-2008, 10:18 PM
Ümitli hoşgeldin ne de güzel nick seçmişsin umudunu kaybetme :) düğün ertelemeniz hastalığını kabullenip tedavi olmasına,sen de durumu askıya alıp baskıda bulunmayınca iyileşmeye katkı sağlayabilir.Hem bu sürede ona destek olabilir,durumu yaşayarak tanıyacağından yaşam önceliklerine göre davranırsın. Geçmiş olsun

deryami_DENİZ
02-11-2008, 07:47 PM
psikiyatrik hastalıkların içerisinde en ayırd edici özelliklere sahip olan bir hastalık galiba teşhiside kolaydır ve ilaçlara karşı güzel yanıt alınabiliyor olması beni sevindirdi ve arkadaşların paylaşımıda güzel olmuş karşısındakini tatmin edici keşke bütün rahatsızlıklar böyle kolay ayırt edilebilir ve ilaca olumlu yanıt verse

müptela38
27-12-2009, 03:35 AM
gelişigüzel yorum yapmayın arkadaşlar.düğün arefesinde olan birine.en iyisi doktorun sözleri bir insanın geleceği sözkonusu bu hastalıkta da diğer hastalıklar gibi zaman zaman kötü anlar yaşanabilir bütün hastalıklar öledir.bende 18 senedir aynı hastalığı yaşıyorum,iyi günümde oldu kötü günümde çok şükür inancımla hastalığa sabretmeyi öğrendim evimi idare ettim ve çocuklarımı unıversıteye kendım hazırladım.ikiside okuyo bu hastalardan dahiler de çıkar unutmayın.insanın içini karartmayın.

westside
04-01-2010, 06:30 PM
gelişigüzel yorum yapmayın arkadaşlar.düğün arefesinde olan birine.en iyisi doktorun sözleri bir insanın geleceği sözkonusu bu hastalıkta da diğer hastalıklar gibi zaman zaman kötü anlar yaşanabilir bütün hastalıklar öledir.bende 18 senedir aynı hastalığı yaşıyorum,iyi günümde oldu kötü günümde çok şükür inancımla hastalığa sabretmeyi öğrendim evimi idare ettim ve çocuklarımı unıversıteye kendım hazırladım.ikiside okuyo bu hastalardan dahiler de çıkar unutmayın.insanın içini karartmayın.

Çok doğru sözler bencede, bende 9 senedir yaşıyorum , normal olmasada iyi kötü geçiyor hayat ve herşeyin başı inanç gerçekten

goffee
04-01-2010, 07:57 PM
sen bipolar olsaydın karşındakinden ne beklerdin..cevabını ona uygula..ama sevmiyorsun sanırım acaba dediğine göre..yazık aşk böyle birşey değildir..neden korkuyorsun..bence hasta olduğunun farkında olmadan normalmiş gibi yaşayan bencil insancıklarla evlenmekten kork..beni nişanlım obsesifim diye terketti..belki ondan öfkelendim bunu sormana..çünkü o hasta olsaydı ben bir kez bile acaba demezdim şu an hasta olduğum için böyle düşünmüyorum insan olduğum için böyle düşünüyorum..eğer vicdanlı biriysen evlen derim..yoksa nişanlın zaten hastalıkla boğuşuyordur bir de mutsuz olmasın üstüne..yaşamayan biri bu sorunları anlayamaz..ama anlamaya çalışacak kadar iyi biri olabilir..bipolar değilim çok fazla bilgim de yok..umarım iyileşir nişanlın ve acabasız bir evlilik yapar

anladıgım kadarıyla nişanlına kızgınsın ancak birde konuya şu açıdan bakmalısın.
eğer nişanlın çok basit bir Obsesif hastalıgını yüklenemeyecegine karar vermişse senden ayrılmışsa senin için en dogru olanı yapmıştır.
senin sorumlulugunu alamayacagını biliyorsa sırf seven insan ayrılmaz diyerek sana ümit verip ayrılmaması seninle evlenmesi ve senin hastalıgına tuz biber ekmesi senin iyileşmene yardımcı olmak yerine daha kötüde olabilr.
yani seni sevmediği için değil seni sevip sana zarar vermek istemediği için senin sorumlulugunu almak istememiş olabilir.

dilarabera
08-10-2010, 09:55 AM
Herkese merhaba. Düğün arefesi nişanlım depresif bir atak geçirdi, düğünü erteledik ve ben yeni yeni onun bipolar bozukluk teşhisi konulan hastalığı hakkında bilgi ediniyor, bilgi edindikçe de onun adana üzülüyor, kendi adıma korkuyorum. Acaba bipolar bir erkekle evli olmak nasıl bir şey, ataklarda onu kontrol edebilir miyim, sizce iyileşme şansı var mı? Tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum. Herkese sabır ve şifalar diliyorum. Bu yazışmayı yapmamızı sağlayan herkese teşekkürler.sakın evlenme derim çünkü ben bipolarla evliyim

smberra
03-01-2012, 06:45 AM
öncelikle mrb.. ben bizzat bu rahatsızlığı yaşamış ve iyileşmiş biriyim (çok şükür)...şu açıdan bakalım, ben size canlı bir örneğim şuan...birkere nişanlın hangi safhada bilmiyorum ama, genede sana yardım edebilirim diye düşünüyorum.ben 23 yaşında bir bayanım,ben 2007 de nişanlandım ve ani bir şekilde bipolar bozuklulukla tanıştım.benzer bir durum seninkiyle ama roller farklı.ben hastalanınca, tedaviye başladıktan sonra nişanlım beni bıraktı.bu benim için 2. bir yıkım olmuştu.vücudum ilaçlara cvp verirken ,ben tekrar üzüntüden gerilemeler yaşadım.ama inancımı hiç yitirmedim,rabbim öyle güç verdiki ,şimdi bebek bekliyorum....:)) ayrıca bu ataklar çok farklı olur, genelde doktorumunda anlattığı üzere,mevsimsel geçişlerde yani ilk bahardan yaza,yazdan son bahara,gibi....açığa çıkabiliyor..ama ciddi anlamda ilaç tedavisi düzenli olmalı,doğru doktor(psikiyatrist) çok önemli.. ve tabiki aile desteği,senin ona olan ilgin yada yardımın çok çok önemli...allah şifa versin....

smberra
03-01-2012, 06:56 AM
bu yoruma hiç katılmıyorum,bir insan nasıl şeker tansiyon vb. hastalıklarla ömrünü devam ettiriyorsa ve çeşitli ilaçlar kullanıp güzel bir yaşam sürüyorsa, evlenip bebek sahibi oluyorsa iş,evlilik,sosyal anlamda başarılı olabiliyorsa, bipolar bozukluluk yani duygu durum bozukluğu yaşayan bir insanda pekala aynı şekilde güzel bir yaşam sürebilir....bana etraftan evlenemez,evlensede bebeği olmaz,vs. gibi sözler söylendi,ama allahın izniyle ben 2010 da evlendim ve 2 ay sonra inşallah kızımı kucağıma alacağım...rabbim isterse herşey olur gereksiz cahilce yapılan yorumları kafanıza takmayın.önümüze bakalım hayat çok güzel, çok şükürki çaresiz dermansız ve çözümsüz bir derdimiz yok.ilaçlarımız var doktorlarımız var veee Allah'ımız var...

lipadri
08-08-2012, 02:40 PM
Bu yorumları okudukça moralim düzeliyor. Benim de erkek arkadaşım bipolar... Henüz yeniyiz ilişkimiz başında durumun anlattı bana zaten. Onu seviyorum ve hastalığına rağmen sağlıklı bir birliktelik yürütüp yürütemeyeceğimizi anlayabilmek için bu siteden tecrübe edinmeye çalışıyorum. Sadece günlük moral bozuklukları ile depresif durumları nasıl ayrıtedebilirim onu çözemiyorum henüz...

the chosen one
10-09-2012, 05:59 PM
ben evlenmeyin diyorum çok zorr yürütmek üzgünüm ama böyle

kararsız
11-09-2012, 01:27 AM
eğer kişi hastalığını kabul ediyorsa ve tedavisini oluyorsa, yani iyileşmek çabalıyorsa elbette evlenilebilir. ama bu sorumluluğu alamıyorsa, ilaçlarını kullanmamakta diretiyorsa o zaman çok zor bir ilişki olacak ve bu ilişkide her iki taraf da üzülecek demektir.

drolakin
07-05-2013, 08:55 PM
arkadaşlar yorum yapanların kaçı psikolog kaçı psikiyatrist bilmiyorum ama evlen yada evlenme demek dr da olsa psikolog da olsa kimseye düşmez bu kararı verecek kişi kendisidir. bipolar bozukluk kolay bir hastalık değildir okey ama bu evlenilmeyecek biri oldüğünü göstermez. tanıdiğim bipolar prof psikiyatrist bile var. gayette mesleğindede evliliğindede başarılı. önemli olan şu kişinin tedaviye uyumu ve tedaviye verdiği cevap cok önemli. tek tavsiyem dügünü en az 1 yıl erteleyin buarada tedavi süreci devam etsin. 1 yıl sonra zaten kişide az cok hastalığın nasıl bişey oldugunu gayet iyi anlar. ona görede kişiler karar verir.

lyssanyks
02-06-2013, 03:47 AM
benim nişanlım eski bir madde bağımlısı.tedavi olmuş.fakat madde kullanımına bağlı bipolar bozukluk problemi var.herşey güzel giderken yaşadığımız bir tartışmaya bağlı olarak değişik bir ruh haline girdi.bi süre görüşmeyelim dedi.görüşmedik.sonra tekrar döndü.sonra tekrar 1 gün sonra aynı şey.sürekli içmeye başladı ne sorarsam bilmiyorum çok kötüyüm diyor.ve şu an görüşmüyoruz.arayıp üstüne varmakta istemiyorum.ne yapacağımı bilmez bir durumdayım onu çok seviyorum ve yanında olmak istiyorum.ama kapılarını öyle bi kapatıyor ki.çaresiz kalıyorum.ailesi deseniz sürekli üstüne gidiyorlar.ama günah keçisi ben oluyorum.onu düşünmekten gelecek kaygısından ben benden gittim.allahım sabrını versin diyorum başka birşey diyomuyorum.perişan oldum.

mevsimsel
02-06-2013, 11:54 AM
öncelikle arkadaşına acil şifalar diliyorum ve sana da sabır diliyorum.Bağımlılık mı bipolara sebep oldu yoksa bipolardan dolayı mı maddeye başladı bir de bu var tabi kii,gerçi farketmez.Onun doktora gitmekten başka yolu yok şuanda,senin çaban asla yeterli değil başarabiliyorsan bunu sağla ve kendi psikolojini ihmal etme.Bu dönemde davranışlarına anlam vermeye çalışırsan sen hasta olursun,belli ki depresif bir dönem geçiriyor.Uzman ve ilaç yardımına ihtiyacı var

Painkiller
02-06-2013, 12:23 PM
Geçmiş olsun arkadaşınıza..Madde bağımlılığıyla doğrudan bipolar olunmaz,bir kişide bipolarlık potansiyeli olmadığı sürece bipolar olabileceğini sanmıyorum.Madde bağımlılığı stabil seviyedeki bipolariteyi tetikleyecektir elbette yani bir kişinin durağan bipolarının maniye yada depresyona kayması dış etkenlere(üzücü olaylar,madde bağımlılığı,olumsuz olaylar,uykusuzluk,düzensiz ilaç kullanımı vs.) bağlı olarak gerçekleşir.Bu depresyon durumunda yapılması gereken ilaçlarla doktor müdahelesi ve psikolojik destek almasıdır kişinin.

pdr-ci
02-06-2013, 01:48 PM
bence ailesiyle görüşmelisin,, ailesine '' eğer birlikte hareket etmezseniz işlerin daha kötüye gideceğini söyleyin, düzenli olarak psikiyatrla görüşmesini sağlayın.'' arkadasınızdan önce ailesiyle iletişime geçerseniz sizin ve arkadasınız için daha iyi olabilir..

bipolarTaha
10-08-2013, 03:10 AM
Bipolar hastalığına bir de olumlu yönden bakacak olursak
karşındaki ve çevrendeki insanlardan daha zeki daha akıllı başlı daha olumlu ve hızlı düşünme
dikkatli cesaretli özgüven tam mutlu endişe etmeyen sorulan sorulara saniyede cevap verebilen
ve ataklarla devam eden ruhsal bir bozukluktur
BİPOLAR HASTALIĞINDA ÖNEMLİ OLAN KULLANILAN İLAÇLAR BU HASTALIKTA İLAÇ ÇOK ÖNEMLİDİR

NEDEN ÖNEMLİLİDİR:BİRİNCİSİ İLACI ÜÇ GÜN VEYA BEŞ GÜN İÇMESSİN BİR HAFTA VEYA İKİ HAFTA İÇMESSİN
BEN İYİM BENİM BİR ŞEYİM YOK İLAÇSIZDA YAPARIM DERSİN
VE DEPRESYOYONA GİRERSİN BİR VEYA İKİ AY YATAKTAN ÇIKMASSIN YEMEK YEMEZ KONUŞMAZ İNSANLARLAR İLETİŞİMİN OLMAZ
SON SÖZ OLARAK:
DEPRESYONA GİRMEMEK İÇİN:BU BİR EMİRDİR İLACINI YA İÇECEKSİN YA İÇECEKSİZ KURTULUŞUN YOK
İKİNCİSİ HİPOMANİ VEYA MANİK ATAKLARI GEÇİRMEMN İÇİN DE İLACINI İÇECEKSİN

mevsimsel
10-08-2013, 04:13 AM
Bipoalar tipik özellikler taşısa da benim bu hastalıktan öğrendiğim kişiden kişiye çok farklılık gösterdiği...sadece bipolar olan biri tedaviyle sosyal hayatta ve özel ilişkiler de normale yakın bir hayat sürebiliyor..ancak bipolara eşlik eden kişilik bozuklukları varsa durum oldukça zor...ki bu oranı doktorlar yüzde elli olarak açıklıyor.

bipolarTaha
10-08-2013, 01:07 PM
arkadaşlar bipolarlar aklını ve ilaçlarını kullandıkları vakit muhteşem ötesi bir insan oluyorlar
ilaçlardan önce bipolar hastaları ALLAHIN VERDİĞİ AKLI VE BEYNİ KULLANMASINI BİLECEK
BEN 2006 YILINDAN İTİBAREN BİPOLAR HASTASIYIM
3 KERE DEPRESYON SONRAKİ YILLAR HİPOMANİK VE MANİK ATAKLARLA GEÇTİ
İLAÇLARIMI KULLAMADIM DEPRESYONA GİRDİM HATA YAPTIĞIMI ANLADIM İLAÇLAR ÇOK ÖNEMLİ

Bipolar1
18-08-2013, 12:18 AM
Halen kontrol ediyor mu bilmiyorum arkadaşımız ama ben de yaşayan biri olarak bir şey söylemek isterim. Ben de bipolarım üç gün önce nişanlandım :) Nişanlım da bipolar. Zaten bipolar bağlantılı bir ortamda tanişmiştik. Eğer bi bipolar sizden kacıyorsa sevdiğini anlayın. Pişmanlık duydugunu, korktugunu, kendini çaresiz hissettiğini. Bipolar insan kendine hakim olmakta zorlanır çoğu kez. Ona her zaman yanında olacagınızı kanıtlayın kı kendını rahat hıssetsın. Sizi kırmamak adına kaçmak yalnız kalmak siz çevresindeyken dahi yalnız hissedebilecek bir psikolojide bulunabilen bir insan için çok zordur. Gerçek bir sabır ve sakinlik gerekir inanın. Bipolar yakınlarının da psikolojik desteğe ihtiyacı oldugunu belirtmek isterim. Hele ki bipolar dostunuzu bırakmak istemiyor yardımcı olmak istiyorsanız.

umutturask
07-10-2013, 03:08 PM
aradan çok yıllar geçmiş ama . merak ettim arkadaş ne yaptı acaba. evlendimi ?.Ümitli forumda aktif olsan keşkeee :(

djokan32
16-03-2014, 03:31 PM
Slm ben Gökhan Öyle birşey ki hayat onsuz da olmaz onla da dersin.... ben sevgilimin bipolar bozukluğunu unutup normal biri gibi davrandığım ve onun depresif dönemde olduğunu anladığım ama kendime engel olamadığım üzerine gittiğim için beni bıraktı daha öncede yaşamıştık bunu ama bu kez bitti...ona o kadar aşığım ki hatta onu öyle seviyorum ki hiç gitmesini istemedim onu hiç yalnız bırakmadım her an yanındaydım tedaviyi kabul etmiyordu olsun ben öylede onun yanında oluyordum olurdum.... Keşke buradan tavsiye alsaydım yada birinden su an yanımda olurdu keşke hep yanımda olsa ben onun mantıklı tarafı olsam neşesi ile haşarılığı ile müthiş çalışan beyni ile hep etrafımda olsa... öyle bişey ki değerini bil zor da olsa onun gibi kimse seni mutlu edemez tabi mutsuzda gerçekten seviyorsan ben seviyordum ve bunu kabul ediyordum...Şunu deme keşke bipolar bi sevgilim olsa ben gibi....

djokan32
16-03-2014, 03:35 PM
Ben gökhan gerçekten hayatım onsuz olmuyor onun her hali sevmeye değer her hali ömre değer ben bipolar sevgilimden ayrıldım ben ayrılmadım daha doğrusu o beni bıraktı... Hep yanında oldum hep destek oldum ve çokkk sevdim keşke gitmeseydi keşke onun bipolar olduğunu depresif dönemde olduğunu unutup normal biri gibi davranmasaydım... Dönmesi için ne yapabilirim???

medcezir
23-03-2015, 06:58 AM
2008 yılından beri bilinçli bir bipolarım. 24 yaşındayım ve bu rahatsızlık yüzünden üniversitemi, çok fazla arkadaşımı, çok fazla ilişkimi ve şu an da askerliğimi kaybetmek üzereyim. lityumla askerden önce tanıştım ve ilçe dağıtımı sırasında 3 hafta kullanamadığım için depresif atak geçirdim. 6 ay hava değişimi aldım ve 15 gün sonra heyete giricem. tam bu noktada söylemek istediğim şey 3 yılını tamamlamak üzere olduğum kız arkadaşımdan ciddi sabır ve destekler gördüm. herşeyin bilincindeyim yer yer sana bunu yapamam ayrılmalıyız desemde ona. uyuyamadığımda, lityum alamadığımda veya herhangi bir şekilde tetiklendiğimde muhtemelen tekrar kurucam bu cümleleri ona. kalıcı aile bağları için ilişkiler için bilinçlenmek ve bilinçlendirmek gerekiyor yakınları hepsi bu. söylendiği gibi tansiyon için ilaç, şeker için insülin, bipolar için lityum veya neye yanıt verdiyseniz. mutlu bir ömür dileğiyle :)

dreamer8
23-03-2015, 09:40 AM
Ne bilim Allah şifa versin ama bir kere raydan çıkmaya görsün akıl, bir daha dikiş tutmuyor. Sürekli ilaç içen bir erkeğin cinsel hayatının olma imkanı yok zaten. Karar senin, seviyorsun, vefalısın, zor günde yanındayım diyorsun, karar senin, bu yükü sen çekeceksin. İyi düşünmelisin.

re-polyanna
30-03-2015, 02:40 PM
bende bipolarım. Tabi herkesde seyri farklı ilerliyor, bazıları manik ağırlıklı geçirirken, bazısında depresif ağırlıklı geçiriliyor. Bazıları hayal kuruyor, bazılarında asabiyet yüksek oranlı oluyor. Ben şahsen bipolarım diye bir kişinin benden vazgeçmesi gerekmediğini düşünüyorum. Manik evrede biraz meraklı olduğum için belki ayak uydurması gerekecektir, enerjime yetişemez biliyorum, arada bırakması lazım olacak, dağ taş tepe dolaşıcam ve bol miktarda enerji yapıcı gıdalar alması gerekecek, zira cinsel istek çok yoğun yaşanıyor. Depresif haldeyken de bıraksın beni, odamda kendi kendime takılayım ve çok üstüme gelmesin yeterli... Onun dışında zorlamaz bu durum, -ki bu kadar kusur kadı kızında bile oluyor değil mi?
Sen nişanlının düzeyini öğrenmeye bak derim, onda nasıl seyrediyor?zaten bir iki günlük bir çift değilsinizdir muhtemelen, nişanlanana kadar onun tavırlarından onu çekip çekemeyeceğinden emin olmalıydın zaten

sonsun
01-04-2015, 01:10 AM
ben bipolar bir erkekle evlendim. evlendikten 2 gün sonra ayrıldık. 10 ay evli kaldık kağıt üstünde. ve boşandık.
bipolarların da evlenmeye hakkı var. içinde iyilik olan bir bipolarla evlenilebilir.
normal insanlar nasıl iyi kötü diye ayrılıyorsa psikiyatrik hastaların da iyisi de var kötüsü de. huy önemli.

tayfundicle
01-04-2015, 12:03 PM
bende evli bipolarım... çok şükür bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar 4 aylık evliyim

sessizsakin
01-04-2015, 12:32 PM
Bipolar olunca nasıl oluyor? Ne tür belirtileri var? İnternettende araştılabilir fakat birinci ağızdan duyarsam daha iyi olur diye düşünüyorum. Biraz bahsederseniz sevinirim hem bizde öğrenmiş oluruz :)

dreamer8
01-04-2015, 01:51 PM
Adam konu açmış, 7 sene evvel evlenmiş, nerede şimdi kim bilir? Biz de burada analizini yapıyoruz. Misafirliğe gittiğiniz bir evde, ev sahibinin sizi evde bırakıp başka bir yere gitmesi gibi geliyor bana bu sahibi kayıp konular.