PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yardımınıza ihtiyacım var

BeYaZ_KeLeBeK
04-07-2008, 10:18 PM
arkadaşlar şu an çok kötüyüm..yardımınıza ihtiyacım var..

nerden başlıycağımı bile şaşırdım.şoktayım....

uzun zamandır muammalı giden ilişkimi biliyosunuz....son 1 yıldır bir ayrılıp bir barışıyoduk...ve ben son karar olarak bitirdim....bugün akşam o aradı ve çok kötü şeyler söyledi.kendini öldürmekten bahsediyor...ve bunu çok kötü sözlerle anlatıyor....

bana "ben ya seninle evlenicem ya da toprakla"dedi....."ben hayatta hiçbişeyi kaybetmedim seni kaybettim bunu kendime yediremem "dedi....benim onurum var dedi...ben dediğimi yaparım dedi....yapamadı dedirtmem dedi..."sana seni ne kadar sevdiğimi kanıtlıycam" dedi.....ben yaşayamam böle dedi....ne dediysem ikna edemedim....kabullenmiyor ayrılığı...sanki saplantı yapmış psikopatlar gibi konuştu.....çok korkuyorum....:(

dediğini yapan biridir.....dediğim gibi takıntılı...kafasına koyduğunu yapacak illa....benide kafasına takmış sanki....olmayınca kaybedince böyle yapıyor şimdi...bana vicdan azabı çektirmeye çalışıyor.....öyle bişey yaparsa ben nası kaldırırım bunu.....tamam sevgim bitti....ama sonuçta bir insan....:(Allahım delircem yaa....nolur bişeyler söyleyin....

intihar
04-07-2008, 10:23 PM
yapacağını sanmıyorum, aynı şeyleri bende düşünmüştüm...

BeYaZ_KeLeBeK
04-07-2008, 10:27 PM
yapacağını sanmıyorum, aynı şeyleri bende düşünmüştüm...

inşallah öyle olur...çünkü o gerçekten dediğini yapan biridir...

intihar
04-07-2008, 10:28 PM
inşallah öyle olur...çünkü o gerçekten dediğini yapan biridir...

bende öyleydim... unutamam asla, imkansız diyordum ama düşündüğüm gibi olmadı bitti... oda öyle olacak

Rosalie
04-07-2008, 10:29 PM
Blöf yapıyor canım bence...Yapacak olan böyle konuşmaz yapar...;)
Korkma...Ve adım atma...Hele birşey olacak diye hiç atma..........

BeYaZ_KeLeBeK
04-07-2008, 11:00 PM
evet arkadaşlar gerçekten bu kadar olur...az önce yine aradı ..bir arkadaşı konuşmalarına şahit olmuş benimle...evlenmiş boşanmış biriymiş....beni baya uyandırdı diyo....kendi adıma yanlış yaptığımı anladım dedi...az önceki konuşmalarım için kusura bakma dedi....öyle bişey yaşanmıycak dedi....

birde diyoki allahım yaa ben biliyosun ikizler burcuyum bianda fikirlerim değişebiliyor diyo.....

aman neyse böyle düşünmesine sevindim...her ne olursa olsun böyle bişey yapması beni çok üzerdi....

intihar
04-07-2008, 11:05 PM
:) sevindim buna...

eliftetik
04-07-2008, 11:22 PM
arkadaşlar şu an çok kötüyüm..yardımınıza ihtiyacım var..

nerden başlıycağımı bile şaşırdım.şoktayım....

uzun zamandır muammalı giden ilişkimi biliyosunuz....son 1 yıldır bir ayrılıp bir barışıyoduk...ve ben son karar olarak bitirdim....bugün akşam o aradı ve çok kötü şeyler söyledi.kendini öldürmekten bahsediyor...ve bunu çok kötü sözlerle anlatıyor....

bana "ben ya seninle evlenicem ya da toprakla"dedi....."ben hayatta hiçbişeyi kaybetmedim seni kaybettim bunu kendime yediremem "dedi....benim onurum var dedi...ben dediğimi yaparım dedi....yapamadı dedirtmem dedi..."sana seni ne kadar sevdiğimi kanıtlıycam" dedi.....ben yaşayamam böle dedi....ne dediysem ikna edemedim....kabullenmiyor ayrılığı...sanki saplantı yapmış psikopatlar gibi konuştu.....çok korkuyorum....:(

dediğini yapan biridir.....dediğim gibi takıntılı...kafasına koyduğunu yapacak illa....benide kafasına takmış sanki....olmayınca kaybedince böyle yapıyor şimdi...bana vicdan azabı çektirmeye çalışıyor.....öyle bişey yaparsa ben nası kaldırırım bunu.....tamam sevgim bitti....ama sonuçta bir insan....:(Allahım delircem yaa....nolur bişeyler söyleyin....

kelebek arkadaşın hakkında bir bilgim olmadığı için tam bir yorum getiremem

ama birzamanlar arkadaşında olsa şu an içinde bulunduğu piskolojiyi kestiremeyebilirsin oyüzden empatiyle yaklaş
sen kış düşün yaz çıkarsa şansına yani blöf mü bilemezsin

sana kesin emin olarak önerebileceğim tek şey içinde bulunduğun durumu ne olursa olsun güzellik ve sabırla çözmendir

allah içinde bulunduğunuz bu durumu her ikiniz açısından da hayırla sonuçlandırsın

BeYaZ_KeLeBeK
05-07-2008, 01:34 AM
haklısın abla evet...sonuçta yaşanmış 4 yıl var...hayaller var.....tabiki zor...ben kendimi hazırladığım için hep benim için bu kez daha kolay oldu..yani sonunun olmadığını kendime alıştırmıştım...ama o kabullenemiyor..yalnız söyledikleri çok korkutucuydu....

öyle bişey yapsa yıkılırım..çok acı çekerim....Allah korusun...umarım zamanla o da alışır bu duruma..çünkü ben ne olursa olsun mutsuz olmasını istemem....:(

pskolog
05-07-2008, 10:59 AM
Ahde vefa açısından bakarsak "sonunda mutsuzluk olsa da götürmek lazım". Hersey mutlu olmak değil. Zamanında yasanmıs olan herşeye hürmeten devam etmek gerekir. Yani durduk yere, "galiba ben bununla mutlu olamayacağım" deyipte ayrılmak insanlığa sığmaz. Daha önce 100 milyar borç aldığı adamdan, ilerde para lazım olduğunda 200 milyar borç alabileceğinden emin olanlar haric, hiç kimse, birinden aldığı 100 milyar borcu öderken mutlu olmaz. Fakat ahlak etiği ödemeyi gerektirir. Hem bir insanın diğerinden ne farkı var ki onda bulamadığını baskasında bulacaksın?

Şimdi hayatına girecek olan insan ne umuyorsun? Dua ederken nasıl birini tasvir ediyorsun yaratana? Yoksa sadece "onun gibi olmasın da nasıl olursa olsun" mu diyorsun? Bu kadar mı bıktın ondan?

Kusura bakma ama en sevmediğim tarz insan yapısı bu. İnsanları "kullanıp atılabilecek birer eşya" gibi görenler... Sizleri sevmiyorum. Belki bana kızacaksınız ama hatayı kendinizde arayın. En geç ilk 6 ayda çözün karsınızdakini.

Hayat çok uzun değil. 25 yasında oldugunu farzediyorum. Yarın evlenseniz ve ikiniz de 70 yasına kadar yasasanız kalan 45 sene eder. Çiftlerden en az biri çalışsa (ki illaki çalışır), eve akşam 8 de gelse ve 12 de yatsanız. Günde 4 saat eder. Bu 4 saatin 2 saatinde, dizi seyretseniz, kalır geriye iki saat. Yılda yapar 720 saat. Cumartesi pazarlar daha fazla birbirinizle oldugunuzu düşünsek yuvarlak hesap 1000 saat diyelim. 45 yılda 45.000 saat. O da totalde 5 sene iki ay yapar. Zaten 4 yılı geride bırakmıssınız. Nerdeyse cogu gitmiş azı kalmıs. Bu kadarcık zaman icin onun kalbini kırmaya değmez. Bence siz sadece, birazcık bunalmıssınız ve ondan kaynaklandıgını sanıyorsunuz. Eğer sizi aramasa şimdiye "ay acaba neden aramadı, adi herif beni hiç sevmemiş" tarzında evhamlanmaya baslamıstınız ve gözlerinizden de yaşlar süzülmekten öte çağlıyordu...

Hadi siz bu vefasız insan değilsiniz. Onu baskasıyla gormeyi kaldıramazsınız, kaldırmamalısınız. Düşünsenize bir kız yanında, siz annenizle yanlarından geciyorsunuz ve o umursamadan yeni kız arkadasına algidadan aldığı hediye korneti açıyor... Aman Allah'ım düşünmesi bile korkunc... Ama eğer inadınıza devam ederseniz bu gerceğin gelmesi çok yakın... Hadi artık bu inadı bırakın!

BeYaZ_KeLeBeK
05-07-2008, 01:57 PM
Ahde vefa açısından bakarsak "sonunda mutsuzluk olsa da götürmek lazım". Hersey mutlu olmak değil. Zamanında yasanmıs olan herşeye hürmeten devam etmek gerekir. Yani durduk yere, "galiba ben bununla mutlu olamayacağım" deyipte ayrılmak insanlığa sığmaz. Daha önce 100 milyar borç aldığı adamdan, ilerde para lazım olduğunda 200 milyar borç alabileceğinden emin olanlar haric, hiç kimse, birinden aldığı 100 milyar borcu öderken mutlu olmaz. Fakat ahlak etiği ödemeyi gerektirir. Hem bir insanın diğerinden ne farkı var ki onda bulamadığını baskasında bulacaksın?

Şimdi hayatına girecek olan insan ne umuyorsun? Dua ederken nasıl birini tasvir ediyorsun yaratana? Yoksa sadece "onun gibi olmasın da nasıl olursa olsun" mu diyorsun? Bu kadar mı bıktın ondan?

Kusura bakma ama en sevmediğim tarz insan yapısı bu. İnsanları "kullanıp atılabilecek birer eşya" gibi görenler... Sizleri sevmiyorum. Belki bana kızacaksınız ama hatayı kendinizde arayın. En geç ilk 6 ayda çözün karsınızdakini.

Hayat çok uzun değil. 25 yasında oldugunu farzediyorum. Yarın evlenseniz ve ikiniz de 70 yasına kadar yasasanız kalan 45 sene eder. Çiftlerden en az biri çalışsa (ki illaki çalışır), eve akşam 8 de gelse ve 12 de yatsanız. Günde 4 saat eder. Bu 4 saatin 2 saatinde, dizi seyretseniz, kalır geriye iki saat. Yılda yapar 720 saat. Cumartesi pazarlar daha fazla birbirinizle oldugunuzu düşünsek yuvarlak hesap 1000 saat diyelim. 45 yılda 45.000 saat. O da totalde 5 sene iki ay yapar. Zaten 4 yılı geride bırakmıssınız. Nerdeyse cogu gitmiş azı kalmıs. Bu kadarcık zaman icin onun kalbini kırmaya değmez. Bence siz sadece, birazcık bunalmıssınız ve ondan kaynaklandıgını sanıyorsunuz. Eğer sizi aramasa şimdiye "ay acaba neden aramadı, adi herif beni hiç sevmemiş" tarzında evhamlanmaya baslamıstınız ve gözlerinizden de yaşlar süzülmekten öte çağlıyordu...

Hadi siz bu vefasız insan değilsiniz. Onu baskasıyla gormeyi kaldıramazsınız, kaldırmamalısınız. Düşünsenize bir kız yanında, siz annenizle yanlarından geciyorsunuz ve o umursamadan yeni kız arkadasına algidadan aldığı hediye korneti açıyor... Aman Allah'ım düşünmesi bile korkunc... Ama eğer inadınıza devam ederseniz bu gerceğin gelmesi çok yakın... Hadi artık bu inadı bırakın!

merhaba...öncelikle bu kadar uzun uzun yazıp emek vermişsiniz...sağolun...sağolun da konunun başını dibini bilmeden neyin ne olduğunu bilmeden yazmışsınız..emek vermişsiniz......

siz benim neler yaşadığımı biliyormusunuz?nasıl hayal kırıklıkları yaşadığımı?ne tür korkular yaşadığımı?herşeyden öncesi beni ve onu tanıyomusunuz?

bir insanın neler yaşadığını neler hissettiğini bilmeden yargılamak yorum yapmak ne kadar kolay değil mi??kolay olanı yapmışsınız tebrikler.....

ayrıca beni tanımdan "kullanıp atmak"deyimini kullanmanızı kişiliğime hakaret olarak alıyorum....sizin buna hakkınız yok!!! ben kimseyi kullanmadım...ben hayatımda ilk defa evlilik düşündüm..hayaller kurdum....buna ailemde şahit...ama sonra herşeyin göründüğünden farklı olduğunu anladım...

çok sevdiğini söylediği insana elini kaldırabiliyorsa bi insan ,bu sizin için gayet normalse diyecek bişeyim yok tabi...herkesin ilişki,evlilik anlayışı farklıdır...kimi vardır bundan zevk alır....ilerdede dayak yeme hayali vardır belki kimbilir???!!!!ama benim böyle bir isteğim yok şükür......

burda oturup uzun uzun herşeyi baştan anlatmıycam size.....zaten sitedeki çoğu arkadaşım neyin ne olduğunu biliyor..benim yaaşdıklarımıda biliyor.....ben sevdim çok sevdim...evlenme hayali kurdum...ama sonra hayaller başıma yıkıldı....bir hareket,bir konuşma tarzıyla.....ve korktum.....korktuğum biriylede evlenmek zorunda değilim sanırım....

nickinizle ne kadar tezat bir yorum yazmışsınız....bence değiştirin nickinizi...sizi görende psikolojiden anlayan,olayların köküne inen,kimseyi bilip bilmeden yargılamayan biri sanır....psikologlara hakaret olmasın..bence değiştirin nickinizi....

sevdenur
05-07-2008, 11:46 PM
sorunun çözüldüğüne sevindim canım...;)

BeYaZ_KeLeBeK
05-07-2008, 11:58 PM
sağol sevdecim..bugünde msj yazdı seni üzdüğüm için tekrar özür dilerim psikolojim çok bozuktu dedi. bir dostun olarak her zaman yanındayım istediğin zaman arayabilirsin bir sıkıntın olursa paylaş dedi....herşeyin en iyisi senin olsun dedi....

bende aynı şeyleri söyledim..ben senin düşmanın değilim dedim senin üzülmeni sitemem dedim...tüm kalbimle mutlu olmanı diliyorum dedim..

yani iki medeni insan gibi konu kapanmış oldu....herşeyde bir hayır vardır...umarım o da bir başkasıyla çok mutlu olur....teşekkürler herkese...

pskolog
06-07-2008, 12:33 AM
İşin aslı trajikomik bir çıkarım sizinki. Siz 4 sene beraber oldugunuz, evlenmeyi planladıgınız insanı tam tanıyamadıgınızı iddia ederken, birkaç mesajınızdan sizi de onu da tanımamı beklemeniz ve enteresan şekilde, bir mesajımla beni tanımanız düşündürücü...

BeYaZ_KeLeBeK
06-07-2008, 01:30 PM
İşin aslı trajikomik bir çıkarım sizinki. Siz 4 sene beraber oldugunuz, evlenmeyi planladıgınız insanı tam tanıyamadıgınızı iddia ederken, birkaç mesajınızdan sizi de onu da tanımamı beklemeniz ve enteresan şekilde, bir mesajımla beni tanımanız düşündürücü...

bence hiç düşündürücü değil..herşey çok açık...

bugün bir çok insan 20 yıldır evli olduğu eşini tanıyamadığını bile söylerken 4 yıllık bir ilişkide bazı şeylerin sonradan su yüzüne çıkması hiç ilginç değil....ama siz "sözde psikolog" nickinizle bunuda anlayamassınız.....

ikincisi ben bir kaç mesajdan bizi tanımanızı beklemedim böyle bir beklentim asla olamaz....benim dediğim şey madem bir kaç mesajdan beni ve onu tanımıyorsunuz o zaman bilmediğiniz konularda ve kişiler hakkında yorum yapmayın...konunun başını dibini iyice öğrenin eğer çok ilgi duyuyor ve illa yorum yapıcam diyorsanız,ondan sonra yazın.....

üçüncüsü bir mesajla sizi tanıdığımı iddia ettiğimi hatırlamıyorum....sadece sizin yaptığınız yoruma karşılık bende yorum yapıyorum....siz gerçekten psikolog musunuz???hayır öyleyse vay vatandaşın haline....:rolleyes:

kamiloglu
06-07-2008, 01:53 PM
bence karşı taraf sacmalamış resmen. 'ya seninle evlenirim ya toprakla' diyen biriyle 'ya benimle evlenirsin ya toprakla' diyen birinin sahip oldugu psikoloji aynı. iki gün sonra arayıp ta psikolojim bozuktu o yüzden böyle söyledim demesi ise ruhsal dengesinin alt üst oldugunu gosteriyor. eski arkadaşını tanımıyorum kelebek ama ayrılmakla gelecegin icin cok önemli bir adım atmış gorunuyorsun.
daha sonra arayıp seni baska konularda tehdit etmeyeceginin (ya benimle evlenirsin ya toprakla derse şaşırmam) garantisini kimse veremez.

emrekose07
24-07-2012, 01:28 AM
arkadaşlar bende bi sorun var panik atak belirtilerine biraz benziyor acaba dedim olabilirmi. Bazen hiç beklenmedık anda genelde sosyal bi ortamda birden baslıyor mide bulantısı karın agrısı ve soguk ter atma baslıyor asırı halsizlik oluyor baya kötü oluyorum artık korkudan bıyere gitmeye cekiniyorum üniversite sınavına giricem bu sene dershaneye gittigimde bile oldu artık baya korkmaya basladım panik atak belirtileri uyuyor eger panik ataksam girdigi esnada neler yapmamı tavsiye edersiniz yardımlarınızı bekliyorum

Deli Ruzgar
24-07-2012, 01:33 AM
Aleykum selam,
Doktora gitmeni tavsiye ederim ne sen nede bir baskasi sana senin neyin oldugunu ve ne yapman gerektigini soyliyemez. Bu sorunun cevabi doktorda mutlaka gitmelisin

zubeyde
24-07-2012, 12:45 PM
banada yardım edermısınız nerden baslıcamıda bılmıyorumenım butun sorunum kocam
ilk baslarda onu okadar cok sevdım ve guvendım ama o benı hıc sevmedını soyluyorbabasının ısrarları uzerıne evlenmış ne pskologa gonderıyor nede boşuyo caresız kaldım artık bende onu sevmıyom bıktım hergun keske olse dıyom içimden aksam olup eve gelmesın kurtulum dıyorum bazen onu oldurmeyı bile düsüuyorum bır cıkış yolu bulamadım kızım var benım o olmasa canıma kıyacam kızımı dusunuyorum sureklı kocamdan nefret edeıyorum bunu ona soyledıgımde hıç umrumda degıl bende senı sevmıyorum sdece kızım ıçin sana katlanıyorum
dıyo
sureklı hakaret ,kufur, asagılamalar cok mutsuzum
çok çaresızım aılem cocugun var katlan bırtek senmısın sıkıntı ceken dıyo onlara anlatamıyorumbılmıyolar derdımı bunu nasıl yazacagımı blmyorum dogrumu onuda blmyrmartık cınselıkten igrenıyorum
kocam sexs sırasında bıle bana hakaretler edıyo alay edıyo ona yaklasmaktan bıle korkouyorum canım acıyo ruhum acıyo dayanamıyorum...........bana yol gosterın

Kimene
24-07-2012, 01:16 PM
Selamlar,
Size yardimci olabilmemiz icin;once bir uzmanin size te$his koymus olmasi gerekir.Oncelikle fiziksel genel bir muayeneden gecip,fiziksel bir sorun yok ise,bir psikiyatrla durumunuzu goru$unuz.
Sagliklar dilerim..

Kimene
24-07-2012, 01:21 PM
Selamlar sevgili Zubeyde,
Aceba egitim durumunuz nedir,herhangi bir mesleginiz varmi? Bunlari sorma nedenim;E$iniz olmadan,evladinizla birlikte hayatinizi idame ettirebilicekmisiniz diye merak etmem.Anladigim kadari ile, aileniz de size bu konuda yardimci olmak istemiyor.