PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : depresyonda mıyım ?

7hill
05-06-2008, 01:34 AM
iki yıldır çok zor gunller geçiyorum geçen yaz tedavi olmaya karar verdim ama tedaviyi yarıda kestim. 13 kiloya yakın kilo verdim.. ve daha farklı rahatsızlıklar baş gösterdi vucudumda sebebi dr. ma göre strest ve son bir kaç haftadır ne doğru düzgün uyuya biliyorum ne de yemek yiyebiliyorum yine kilo kaybı başladı... tedaviye tekrar başlamak istiyorum ama korkuyorum.. :(

wortex
05-06-2008, 01:54 AM
iki yıldır çok zor gunller geçiyorum geçen yaz tedavi olmaya karar verdim ama tedaviyi yarıda kestim. 13 kiloya yakın kilo verdim.. ve daha farklı rahatsızlıklar baş gösterdi vucudumda sebebi dr. ma göre strest ve son bir kaç haftadır ne doğru düzgün uyuya biliyorum ne de yemek yiyebiliyorum yine kilo kaybı başladı... tedaviye tekrar başlamak istiyorum ama korkuyorum.. :(
evet sanırım kararsızlık ve belirsizlik iyice boğuyor.ben 4 yıldır ilaç kullanıyorum ve ilk defa bu sene başında kilo vermeye başladım.Zaten bu ilaçlar kilo aldırır .başladığın anda kilo alırsın endişelenme .asıl ondan sonra nasıl vericem diye hayıflanırsın.

7hill
05-06-2008, 02:07 AM
evet sanırım kararsızlık ve belirsizlik iyice boğuyor.ben 4 yıldır ilaç kullanıyorum ve ilk defa bu sene başında kilo vermeye başladım.Zaten bu ilaçlar kilo aldırır .başladığın anda kilo alırsın endişelenme .asıl ondan sonra nasıl vericem diye hayıflanırsın.

6 aydır antidepresan kullanıyorum....

9 ŞUBAT
05-06-2008, 12:44 PM

geçmiş olsun ,büyük bir stress altında oldugunuz belli ,bu sorundan kurtulmanın tek yolu tedavi olmak ,bunu ne kadar ertelerseniz sorunlar o kadar çok büyüyecek o kadar içinden çıkılmaz olacak ,en kısa zamanda başlamanızı tavsiye ederim,
korkuya gelnce bir söz var ''korkunun ecele faydası yok '' diye , o yüzden bunu kafanızdan silmeye çalışın bizlerde size destek olmaya çalışırız.

7hill
05-06-2008, 12:59 PM
geçmiş olsun ,büyük bir stress altında oldugunuz belli ,bu sorundan kurtulmanın tek yolu tedavi olmak ,bunu ne kadar ertelerseniz sorunlar o kadar çok büyüyecek o kadar içinden çıkılmaz olacak ,en kısa zamanda başlamanızı tavsiye ederim,
korkuya gelnce bir söz var ''korkunun ecele faydası yok '' diye , o yüzden bunu kafanızdan silmeye çalışın bizlerde size destek olmaya çalışırız.

desteğiniz için teşekkürler.. çok kötüyüm bu gün yataktan çıkamıyorum.. dr.'u aradım randevu aldım.. inş. başlayacağım..

sanssızım
05-06-2008, 11:27 PM
ben daha yenıym hanı derlerya bende sendenım bende ıkı yıl once hastaneye yattım erenkoye ordayken cok ıyıydı 9 gun yattım cıkdıktan sonra tedavıyı kesdım ve 1 hafta once ıntıhara tesebbus ettım basaramadım zor yetısdırdıler tavsıye etmem hayat yasamaya degermıs bunu o zaman anladım sımdı bende tedavıden korkuyorum hastaneye yatmak ıstemıyorum yokmu bunun baska yolu ogrenırsen banada haber ver

sanssızım
05-06-2008, 11:29 PM
tam dune alısırken bugun oldu

mithat
05-06-2008, 11:32 PM
sanssızım mehaba,
tedavi her zaman yatarak yapılmaz.sen ayakta tedavi olmayı denemeden yatmaya karar vermişsin.bu yanlış.eğer yatman gerekiyorsa yatacaksın.senin gibi yatmadım hastalık ilerledi.daha sonra tekrar gidip yattım.tilkinin gideceği yer misali kaçmak yok.bir işe yaramıyor

mithat
05-06-2008, 11:36 PM
seven hill meraba,
seninki majör depresyona benziyor,müthiş bir illettir.hiçyaşamak istemem ama bazen yaşıyorum.yalnız depresyon tedavisi en kolay hastalıklardan biridir.çok kolay sonuç alabilirsin.senin anlattığın ruh hali depresyondur.dünya başına yıkılıyormuş gibi olur.hiç iyi olmayacağım sanırsın

sanssızım
05-06-2008, 11:43 PM
merhaba ama senın dedıgın gıbı hemen yatmadım doktorum muane ettı ve 2 gun yatıp cıkıcaksın dıye benı kandırdı sonuc zor cıkdım ımza atarak doktora gıttıgımde yıne aynısı olucak cunku 1 hafta once bır ıntıhar eylemım var pısmanım ama tedavıyı dusunmuyorum benım gorduklerımı gorsen yargısız infaz yapmazdın benden sana tavsıye ıstanbuldaysan erenkoyu 1 gun zıyaret et o zaman bana hak verıceksın:confused:

mithat
05-06-2008, 11:47 PM
erenköye gitmek zorundamısın.koca istanbulda hastahane mi bulamadın?YATMAKTAN NİYE KORKUYORSUN.ÖZEL HASTANELER VAR.BEN BİLE NP İSTANBULA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.BAŞKA ÇÖZÜMLER BULUNABİLİR.YAPICI OL

Nefertiti
05-06-2008, 11:54 PM
Eğer yanlış bir soru ise,sorumu mazur görün lütfen arkadaşlar.

Tedaviye başlamaktan ve tedavi olmaktan neden korktuğunuzu anlayamadım.
Bu süreçte benim bilmediğim,bir sıkıntımı yaşanıyor.Birebir anlamam mümkün değil elbette,ama sanki ben olsam her gün sıkıntı yaşamaktansa,ne gerekiyorsa yaparım diye düşünüyorum.İyileşme veya kontrol altına alma sözkonusu ise neden hastanede yatmayayım.
Süre ve şartlar ne olursa olsun,tünelin sonunda ışığı görebiliyorsam neden yürümeyeyim.
Paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgilerimle,

Nefertiti
05-06-2008, 11:56 PM
Ben bunları yazarken,sen Mithat hocaya benzer bir cevap yazmışsın zaten sanşsız.Demek ki hastane şartları seni caydırıyor.

mithat
06-06-2008, 12:00 AM
sorun sansızın hastanede yatmak istememsi.erenköy hoşuna gitmiyormuş

sanssızım
06-06-2008, 12:23 AM
derdımı anlatamadım galıba zaten ben oraya dırek gıtmedım benı sevk ettıler ordakı doktorlar daha ıyı anlarmıs guya bastan salma yapıyolar ben yatıcamı bılsem gıdermıyım doktora gıtsem yıne yollarlar korkum o ozele benım butcem yetmez ben buraya yardım almak ıcın gırdım bıraz yardımcı uretken careler bulursanız sevınırım:mad:

Nefertiti
06-06-2008, 12:28 AM
Zannediyorum,Anadolu yakasında oturuyorsun Şanssızım.Avrupa yakasında
B.Köy Devlet hastanesinin çok iyi olduğunu duymuştum.Oraya gittinmi?

sanssızım
06-06-2008, 12:39 AM
ne yanı buldugunuz cozum bumu bakırkoy cok sagolun cok yardımcı oldunuz benı hepden depresyona sokdunuz saat kac uyuyamadım hala:confused::eek:

sanssızım
06-06-2008, 12:41 AM
yok gıtmedım bu gıdısle sayenızde buldugunuz cozumlerle gıdıcem heralde

Nefertiti
06-06-2008, 12:50 AM
yok gıtmedım bu gıdısle sayenızde buldugunuz cozumlerle gıdıcem heralde

İyide güzel kardeşim,sen hastaneye yattım çıktım ,yatıcam demekten başka ne yazdınki neye cevap bekliyorsun...

Önce kendini bir anlat,sorunlarını yaz..Madem bizi ve sana yaklaşımımızı beğenmedin.Muhakkak burada sana daha yakın veya senin aradığın cevapları verecek birileri çıkacaktır.
Bunu söyleyen gitti....
Kendine iyi bak..

sanssızım
06-06-2008, 12:57 AM
guzel kardesım yatıcam demedım bunun doktorsuz veya yatmadan bı cozumu yokmu dedım sız benı 2 dakkada bakırkoye yolladınız :mad:

7hill
06-06-2008, 04:53 AM
şansız kardeş gülümse :)

inş. ben de sen de düzenli tedavi görürsek ileşeceğiz

Allah acil şifalar versin...

9 ŞUBAT
06-06-2008, 09:52 AM
guzel kardesım yatıcam demedım bunun doktorsuz veya yatmadan bı cozumu yokmu dedım sız benı 2 dakkada bakırkoye yolladınız :mad:

bizler ne yazıkki uzman degiliz ve size onerebilecegimiz pek bir şey yok tahmin ediyorum,ama burada bizlerle konuşarak paylaşarak biraz olsun rahatlamanız mumkun tabi bir noktaya kadar,
dr lar yatmanızı uygun gordugune gore size daha iyi yardım etmek amacıyla o kararı almışlar,
evet çok haklısınız ,ne yazıkki devlet hastanelerinin durumu (tum hasteneler olmak uzere ) ortada fazla bir şey bekleme imkanı yok ne yazıkki ,
istanbulda olmadıgım için bilmiyorum ,ama acaba vakıf hastanelerinin psikiyatri servislerinin yatarak tedavi imkanı yokmu (yine yatmamı tavsiye etti diyeceksin ,dr unuz uygun gordugu için bunu önerdim ),
yatmanın dışında ne gibi şeyler yapılabilir onu siteye girecek psikolog arkadaşlara sormak en dogru hareket umarım.