PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 gram kirazda mucize

sarılale
27-05-2008, 12:11 PM
250 gram kirazda mucize

Uzmanlar mevsiminde kiraz yenmesinin birçok açıdan sağlığa faydalı olduğunu hatırlatarak kirazın faydalarını şöyle sıraladı

KİRAZ mevsiminin açılmasıyla bilim adamlarının bu meyveyle ilgili araştırmaları da hız kazandı. Colorado Üniversitesi uzmanları mevsiminde kiraz yenmesinin birçok açıdan sağlığa faydalı olduğunu hatırlatarak kirazın faydalarını şöyle sıraladı:

Kireçlenme: Araştırmalara göre günde iki porsiyon (yaklaşık 20 adet) kiraz tüketenlerde, kireçlenme riski yüzde 15 oranında azalıyor.

Kalp sağlığı: Kirazdaki fenol içeren maddeler de kalp krizi ve felç riskini yüzde 58 oranında düşürüyor.

Kanser: Kolon ve göğüs kanserlerine yakalanma risikini düşürüyor, tümörlerin büyüme hızını yavaşlatıyor.

Diyabet: Vücudun şekere karşı dayanıklılığını arttırarak diyabet riskini yüzde 30 oranında düşürüyor.

Beyin: Kiraz beyinde oksijensizlik yüzünden zarar görebilecek hücreleri koruyor.

birmelek
27-05-2008, 02:11 PM
Bu konuda çok şanslıyım desenize..kiraz bahçesi var her tarafımda.

sevdenur
27-05-2008, 08:24 PM
Bu konuda çok şanslıyım desenize..kiraz bahçesi var her tarafımda.

evet birmelek çok şanslısın...ben kirazı ağacında yemeyi seviyorum...tam kırmızı olmucak pembe beyazken çok seviyorum yemeyi...:)kırmızı olanlarda kurt riski var,ben onu göze alamıyorum:confused:

aşıkk
27-05-2008, 10:55 PM
evet birmelek çok şanslısın...ben kirazı ağacında yemeyi seviyorum...tam kırmızı olmucak pembe beyazken çok seviyorum yemeyi...:)kırmızı olanlarda kurt riski var,ben onu göze alamıyorum:confused:

kurtlusu daha lezzetlive antioksidan...sevgilerimle...:):)

9 ŞUBAT
28-05-2008, 10:11 AM
Aspirin yerine kiraz !
Yaz sofralarının vazgeçilmezi kiraz, aspirin etkisi gösteriyor.

Uzmanlar, 20 tane kirazın içinde bulunan antosiyan maddesinin kolesterolü ve kan şekerini düşürüyor, vücuttaki zehiri temizliyor.

Kirazı soframızdan eksik etmemek için bir neden daha bulundu. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kirazın güçlü bir ağrı kesici etkisi bulunuyor. 20 kirazda yaklaşık 12-25 miligram arasında bulunan antosiyan maddesinin ağrı kesici etkisi Aspirin'den 10 kat daha fazla. Kolesterolü ve kan şekerini düşüren kiraz ayrıca kabızlığı da gideriyor. Kirazda bulunan flavanoidler ise vücuttaki zehri temizliyor ve antioksidan etkisi yapıyor. Kirazın, nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olması da başka bir faydası... Kiraz ayrıca böbreklerde, taş ve kum oluşmasını önlüyor ve safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı oluyor. Ayrıca yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesinde de etkili.

Takvim

sevgili sevdenur ,kirazın içinden kurt çıkması pek hoş degil tabi ama bu o üründe mümkün oldugunca zirai ilaçların az oldugunu veya hiç kullanılmadıgını gösterir,biligim kadarıyla bu ilaçlar kullanıldıgında o ürünlere kurtlar yaklaşamamaktalar böylece o güzelim dogal tadı her zaman bulmak hoş olur(gerçi kurtları temizlemek biraz zahmetli ama buna degmezmi ?)

kedicik
28-05-2008, 02:06 PM
bende çok şanslıyım bu konuda kiraz bağlarımız var köyde hafta sonu gidicem
bol bol yerim artık :)

9 ŞUBAT
28-05-2008, 02:17 PM
bende çok şanslıyım bu konuda kiraz bağlarımız var köyde hafta sonu gidicem
bol bol yerim artık :)

afiyet olsun ,artık gelirken bir sepetde bize getirirsin,
ne demiş atalarımız komşu uyede pişer bizede duşer.

kedicik
28-05-2008, 02:32 PM
ne demek 9 ŞUBAT istediğiniz kiraz olsun gelin beraber gidelim köye.
hem kiraz yeriz hem stres atarız.:)

9 ŞUBAT
28-05-2008, 03:19 PM
ne demek 9 ŞUBAT istediğiniz kiraz olsun gelin beraber gidelim köye.
hem kiraz yeriz hem stres atarız.:)

inşallah kedicik,teşekkurler bakarsın bir gun kiraz yemek ve tum arkadaşlar bir araya gelmek kısmet olur.

kedicik
28-05-2008, 04:50 PM
inşallah o günlerde gelir

olvido
28-05-2008, 04:55 PM
kirazı bende çok seviyom ama
tam bir işkence hepsinin içine aç bak

9 ŞUBAT
28-05-2008, 05:13 PM
kirazı bende çok seviyom ama
tam bir işkence hepsinin içine aç bak

siz hanımlarda amma ugraşıyorsunuz,yiyin afiyetle gitsin .

olvido
28-05-2008, 05:24 PM
siz hanımlarda amma ugraşıyorsunuz,yiyin afiyetle gitsin .

ay nasıl yenir ya kurt çıkacağı belli bir şey babamda hiç bakmadan atıyo ağzına
kurtlar proteinmiş iğğğğğ

9 ŞUBAT
28-05-2008, 05:59 PM

aslında bende aynı şeyi soyleyecektim baban çok haklı ,anlaşılan sizler okulda .......... yemek yememişsiniz .

sarılale
28-05-2008, 06:02 PM
Çok açık söylemek gerekirse ben hiç yemöiyorum nerdeyse o kurtlar yüzünden kiraz

9 ŞUBAT
28-05-2008, 06:07 PM
Çok açık söylemek gerekirse ben hiç yemöiyorum nerdeyse o kurtlar yüzünden kiraz

yapmayın ,boyle guzel bir meyveden vaz geçilirmi biraz gerçekçi olun .

aşıkk
28-05-2008, 07:54 PM
yapmayın ,boyle guzel bir meyveden vaz geçilirmi biraz gerçekçi olun .

kurttaki protein en yararlısı....sevgilerimle...:):)

olvido
28-05-2008, 08:00 PM
aslında bende aynı şeyi soyleyecektim baban çok haklı ,anlaşılan sizler okulda .......... yemek yememişsiniz .

ben 6 yıldır yurtta yaşıyorum kim bilir neler yedim
lisedeki hele daha kötüydü işte insan görmeyince bide mecbur olunca katlanıyo

sevdenur
28-05-2008, 08:02 PM
afiyet olsun ,artık gelirken bir sepetde bize getirirsin,
ne demiş atalarımız komşu uyede pişer bizede duşer.

evet bende isterim...:D

sevdenur
28-05-2008, 08:06 PM

olvidocum baban benim rahmetli babaannem gibi yapıyormuş...onun tadı orada derdi...:o:Dben kiraz ayında doğdum ama,kiraza hasret ölücem kurtlar yüzünden...:o

aşıkk
28-05-2008, 08:23 PM
evet bende isterim...:D

ve bende isterim...sevgilerimle...:):)

Nefertiti
28-05-2008, 11:00 PM
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi.

Karadeniz, yaptığı açıklamada, kirazın gen merkezinin Giresun ve çevresi olarak gösterildiğini, ancak hemen hemen bütün Anadolu’da yetiştiğini belirtti.
Kirazda karbonhidratlar, pektin maddeleri, organik asitler, B2, C ve A vitamini bulunduğunu ifade eden Karadeniz, ”Kiraz mide, bağırsak ve idrar yolları hastalıklarında çok faydalı olup, karaciğer rahatsızlıklarına da şifalı gelmektedir” dedi.

Kirazın kanı sulandırdığını ve temizlediğini kaydeden Karadeniz, ”Karaciğer ve safrayı temizler. Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur, kabızlığı giderir, hazmı kolaylaştırır. Aç karnına yenen kiraz zayıflatır. Kiraz midedeki yara, iltihap ve çıbanları temizler. Kiraz yenmeye devam edilirse böbrek ve mesane yollarını kumlardan temizler, karaciğer şişliğine iyi gelir, safra akışını normale döndürür, sinirleri kuvvetlendirir” diye
konuştu. Kirazın stresi yok ettiğine dikkati çeken Karadeniz, şunları söyledi:

”Romatizma, damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine faydalıdır. Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedirler. Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yapmaktadır.”

Karadeniz, kiraz suyunun cilde sürülünce lekeleri temizlediği, ergenlik sivilcelerini iyileştirdiğini de sözlerine ekledi.

Alıntı

kedicik
29-05-2008, 12:59 PM
ooo ne güzel ya kiraz isteyenler çoğalmış
bir sepet yetmeyecek heralde
arkadaşlar yapmayın içini açıp bakmaya gerek yok kurtlu kiraz belli olur rengi soluk ve normalden çok yumuşak sapının dibindede küçük bi delik vardır.
hem bizim kirazlar kurtlu değiiiil:)

9 ŞUBAT
29-05-2008, 05:30 PM
ooo ne güzel ya kiraz isteyenler çoğalmış
bir sepet yetmeyecek heralde
arkadaşlar yapmayın içini açıp bakmaya gerek yok kurtlu kiraz belli olur rengi soluk ve normalden çok yumuşak sapının dibindede küçük bi delik vardır.
hem bizim kirazlar kurtlu değiiiil:)

evet sayın kiraz uzmanımız konuşuyor,
atalarımız ne demiş sepet sepet yumurta sakın kiraz yemeyi unutma .

kedicik
02-06-2008, 12:43 PM
47

48

49

50

selam arkadaşlar midem bulanana kadar kiraz yedim dutlarda olmuş
öyle güzeldiki kurt falanda yoktu.
harika bir pazar geçirdim:):)

sarılale
02-06-2008, 12:57 PM
Aşk olsun yaa hani bize dut kiraz :o

kedicik
02-06-2008, 01:08 PM
ama davet ettim ben sizi sarılale neyse önümüzdeki hafta yine gideriz olurmu
hem fotolarını çektim yemiş kadar olun diye:):)

sarılale
02-06-2008, 02:07 PM
ama davet ettim ben sizi sarılale neyse önümüzdeki hafta yine gideriz olurmu
hem fotolarını çektim yemiş kadar olun diye:):)

Teşekkürler kedicik ;)

BeYaZ_KeLeBeK
02-06-2008, 09:46 PM
kedicik sağolasın..bende çok severim kirazı....:)

ve bu günlerde erik ve kiraz yiyorum sürekli....normalde meyve hiç yemem ben...kışın yani...ama bu mevsimde ve yazın yiyorum..işte kiraz ,erik,çilek...en sevdiğim meyveler....kurt olayı benide huylandırıyo....ama kurtlu olan belli oluyor zaten tipinden:p