PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Insan Azmettikten Sonra Neler Yapmaz ?

9 ŞUBAT
06-11-2007, 03:03 PM
Emekli binbaşının katılmadığı hiç bir meslek kursu kalmadı

Çalmadığı enstrüman olmadığını belirten yetenekli binbaşı, sekiz dili grameriyle konuştuğunu söylüyor

Kara Harp Okulu mezunu 66 yaşındaki Ş.Ş, pekçok insanın sahip olmak istediği yetenekleri bir arada bulundurmasıyla herkesin hayranlığını kazanıyor.
Türkçe hariç 8 dil biliyor, ilköğretim okulları ve liselerde sözleşmeli olarak İngilizce öğretmenliği yapıyor. Çalmadığı enstrüman yok, beste çalışmaları var, aynı zamanda çok iyi resim yapıyor. Bunların yanı sıra, iyi bir atlet ve futbolcu. Futbolda Uluslararası Teknik Direktör belgesine sahip Ş, katıldığı kursların sayısını bilmiyor, kitap okumayı da çok seviyor.

Güzel sanatlar tutkunu
güzel sanatların hemen hemen her dalı ile yakından ilgileniyor. Şahin, öğrencilik ve askerlik yıllarında da müzikle yakından ilgilendi. Şerafettin Binbaşı, İzmir'de görev yaparken de İzmir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nda keman çaldı. Şimdi ise Salihli Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarında enstrüman çalıyor.

30 enstrümanı var
Gördüğü ve eline aldığı tüm enstrümanları notalı bir şekilde çalma yeteneğine sahip olan Şahin için gitardan bağlamaya, kemandan yaylı tambura, akordiyondan klavyeye, cümbüşten uda, flütten kavala her enstrümanı çalmak çocuk oyuncağı. Evinde 30'a yakın enstrüman var. Enstrümanlarının büyük bir kısmını atölyesinde muhafaza ediyor. Binbaşı'nın beste çalışmaları da var. Fırsat bulabildikçe resim de yaptığını belirten Şahin, odasının bir köşesini çeşitli yarışmalardan kazandığı madalya, plaket ve belgelere ayırmış.
Türkçe haricinde 8 yabancı dil bilen Şahin, bunların kimisini kurslarına giderek kimisini de kendi çabaları ile öğrendiğini söyledi. Bir dili öğrenmenin en iyi ve kolay yolunun o dilleri konuşanlarla konuşmak olduğunu ifade eden Şahin, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Yunanca (Grekçe), Rusça, Japonca ve Arapça dillerinde bir hayli yol kat etmiş. Liselerde sözleşmeli olarak İngilizce derslerine giriyor.

Kurslara ilgili
Bilmediği konularda açılan tüm kursların ilgisini çektiğini belirten Şahin, "Öğrenmenin yaşı yok prensibinden hareketle tüm kursları yakın takibe alıyorum. Bilmediğim konular olursa hemen kaydımı yaptırıp kurslara katılıyorum. Emekliye ayrıldığım 26 yıldan bu yana sayamacağım kadar fazla kursa katıldım. Aldığım başarı belgeleri ve sertifikaların sayısını unuttum. Öğrenmeyi çok seviyorum. Fırsat buldukça kitap okuyorum. Bu konuda da geniş bir kütüphanem var" diye konuştu.

Teknik Direktör oldu
Binbaşı'nın spor merakı hemen hemen her çocuğun olduğu gibi ilkokulda sokak aralarında futbol oynayarak başladı. 1996 yılında Üst Düzey Teknik Direktörlük Lisans Kursu'nu başarıyla tamamlayıp Teknik Direktör olmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'ın Filibe şehrinde yapılan 65-69 yaş arası 17. Balkan Veterans Atletizm Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Aynı şampiyonada 4x100 metre bayrak yarışında üçüncülük, 4x400 metre bayrak yarışında dördüncülük, 1500 metre koşuda ise yine dördüncülük kazanan Şahin, Türkiye'ye birçok madalya ile döndü.

Oğlunun armağanı olan ayakkabı ile kazandı
Bulgaristan'daki Balkan Atletizm Şampiyonası'na oğlu Çağatay'ın Belçika'dan alıp armağan ettiği spor ayakkabılarıyla katılan Şahin, "Bu ayakkabılar uğurlu geldi. Önümüzdeki yıl Eylül ayında yapılacak olan yarışmalara da bu ayakkabılar ile katılacağım. Bu defa hedefim birincilik" dedi.

Kaynak :Yeni Asır gazetesi .