PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dissosiyatif Füg.

9 ŞUBAT
30-04-2008, 06:00 PM
Kişinin aniden kendisini nasıl geldiğinden habersiz bir yerde bulması, geçen sürede yaptıklarından habersiz olduğu, farklı bir kişi gibi davrandığı dönemlerdir. Bu dönemlerde kişilerin seyahatler yapabildiği, kişiliklerinden farklı davranışlar sergileyebildikleri gözlenmiştir. Tek başına görülmesinden ziyade, dissosiyatif kimlik bozukluğu içinde bir öğe olarak bulunmaktadır

efoja
04-09-2008, 04:17 PM
Kişinin aniden kendisini nasıl geldiğinden habersiz bir yerde bulması, geçen sürede yaptıklarından habersiz olduğu, farklı bir kişi gibi davrandığı dönemlerdir. Bu dönemlerde kişilerin seyahatler yapabildiği, kişiliklerinden farklı davranışlar sergileyebildikleri gözlenmiştir. Tek başına görülmesinden ziyade, dissosiyatif kimlik bozukluğu içinde bir öğe olarak bulunmaktadır
MERHABA;
DİSSOSİYATİF AMNEZİ ve DİSSOSİYATİF FÜG tanılarının her ikisi de konmuşsa ileride çoklu kişilik bozukluğu görülme olasılığı nedir? özellikle fügün ilerlemişi gibi mi yoksa apayrı şeyler mi?teşekkür ederim.

efoja
05-09-2008, 03:10 PM
burası çok mu ıssız bir yer? neden kimse cevap vermiyor? soru sorulamıyorsa belirtin lütfen.

efoja
07-09-2008, 11:43 PM
Burda uzman yok.arkadaşlar kendi arasında yazışıyor.hastalığınız az görülen türden bu nedenle kimse bir şey yazamıyor ben dahil.

anlıyorum... en azından bir tepki gelmiş çok teşekkür ederim.

9 ŞUBAT
08-09-2008, 05:51 PM
burası çok mu ıssız bir yer? neden kimse cevap vermiyor? soru sorulamıyorsa belirtin lütfen.

tabiki soru sorabilirsiniz , ama ne yazıkki mithat arkadaşımında dedigi gibi çogumuz profesyoneller degiliz,ancak araştırmalarımız sonucu buldugumuz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz, böyle oluncada bilmedigimiz bir konuda ahkam kesmemiz mümkün degil ,eger siz bu konuyu araştırır ve bizleride bilgilendirirseniz çok seviniriz.

nesliyar
12-10-2008, 08:10 PM
merhaba ben nesliyar yazdiginiz bu hastalik cok kotu ama malesef ben bunu 5 senedir cekiyorum tedavi goruyorum daha bir sonuc yok bu konu hakinda yazdiginiz icin cok tesekurler

negatif
12-10-2008, 08:38 PM
geçmiş olsun aramıza hoşgeldin bende okb liyim birkaç rahatsızlık daha var..okb nin bonusu bol olur yaşadıklarını paylaşırsan çok sevinirim zira benim lüzumundan fazla ilgim var psikolojik bütün hastalıklara özellikle yaşattığı duygulara takrar hoşgeldin:D:D

BETÜLL
12-10-2008, 08:53 PM
hoşgeldin nesliyar geçmiş olsun

9 ŞUBAT
13-10-2008, 12:56 PM
merhaba ben nesliyar yazdiginiz bu hastalik cok kotu ama malesef ben bunu 5 senedir cekiyorum tedavi goruyorum daha bir sonuc yok bu konu hakinda yazdiginiz icin cok tesekurler

aramıza hoş geldiniz,geçmiş olsun .
bu konuda yaşadıgınız sıkıntıları gerekse konuyla ilgili bilgilerinizi bizlerede aktarırsanız çok seviniriz .

9 ŞUBAT
26-08-2009, 10:50 AM
Başlıca belirti, kişinin geçmişini ve önemli kimlik bilgilerini (örneğin; ad, aile) unutup, evinden ya da alışageldiği ortamdan ayrılmasıdır. Kısmen ya da tamamen yeni bir kimliğe bürünür.

Oldukça nadir görülen bir durumdur. En sık savaş sırasında, doğal afetlerden sonra veya yoğun bir iç çatışmadan sonra (örneğin; evlilik dışı bir ilişki) orataya çıkar. Alkol veya madde kullanımı, epilepsi, travma öyküsü, depresyon, bazı kişilik bozuklukları (sınırda, histrionik, şizoid) yatkınlaştırıcı etkenlerdir.

Klinik olarak amnestik durumlarının farkında değildirler. Önceki kimliklerine döndüklerinde, füg başlangıcındaki zamanı hatırlayabilirler, fakat füg sırasında yaptıklarını hatırlamazlar. Çoğunluk saatler veya günler sürer. Nadir olgularda aylar boyu sürebilir, tam bir yeni kimlik geliştirmiş ve karmaşık ilişkilere girmiş olabilirler.

Organik ruhsal bozukluklar, dissosiyatif amnezi, yapay bozukluk ve temporal lob epilepsiden ayırıcı tanısı yapılmalıdır.

İyileşme genelde kendiliğinden, hızlı ve tamdır. Yinelemeler nadirdir.

Dr. Aslıhan Sayın

deep_blue
28-07-2014, 02:35 AM
Önceki yazmış olduğum mesajdan rahatsız olduğum için konuyu yeniliyorum.Arkadaşlar bu rahatsızlık bende 7 yıldan beri var.Çok acı veren bir rahatsızlık ama sanırım atlatıyorum.1 dakika önce mutluyken 1 dakika sonrasında ölüme susamış hissedebiliyorsunuz.İşin trajik boyutu ise bu süreçleri tam anımsayamamanızdır.Yani kişilikler arasında savaş çıkıyorsa kişinin esas karakteri bu savaşlarında kendisini diğer kişilikleri alt etmek için intihara bile sevk ettirebilir.Dine inanıp saygılıyken 2 dakika sonra düşüncelerinin tam zıttına bürünebilir.Kendisini herhangi bir varlığın yerine koyabilir.Bunların sadece ufak kırıntılarını hatırlar ve aslında kişi bu savaşında kendini toplumdan tam anlamıyla soyutlar diyebiliriz.Psikolojik rahatsızlıkların en kötüsü denilebilir bu rahatsızlık için.Çocukluklarında şiddet,kavga ortamında büyüyen kişilerde görülme ihtimali daha yüksek gibi duruyor.Ruh kırılması da denilebilir bu duruma.Beynin içinden çeşitli seslerin talimatlar verip kişinin istemsiz o seslere itaat etmesi olarak da yorumlanabilir.Kişi kendisini polis,internet korsanı gibi kişiliklere büründürdüğü gibi doğaüstü güçleri olan varlıklara da eşdeğer görebilir.Bunların birçoğunu hatırlamaz.Belki yaşadıklarını ufak bir anımsatıcı ile ucundan hatırlayabilir hepsi o kadar.Ama psikolojik hastalıklar arasında zirveye oturmuş diye tabir edilebilecek bu rahatsızlık çok acı verici süreçleri içinde barındırır.Bu süreci yaşayan birisi olarak size tavsiyem kendinizi toplumdan soyutlamayın.Herkese güvenin demiyorum ama güvendiğiniz kişilerle bağlarınız devam etsin,hareketli müzikler dinleyin,dinamik olun ve en önemlisi her derdin bir şifasının olduğunu unutmayın bakın bana hiçbir zaman umudumu kesmedim,psikolojiyle ilgilenen hastanelerdeki insan kuyruklarında bulunanlarda kesmemiş olmalı ki halen gidip geliyorlar.Çaresiz değiliz arkadaşlar tam anlamıyla aslında çare biziz.Ümitvar olalım,sonuçta sağlıkta hastalıkta bizler için bu yüzden mücadeleme devam ediyorum ve edeceğim.