PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ölüm ne acı...

BeYaZ_KeLeBeK
23-04-2008, 03:34 PM
az önce çocukluk arkadaşım,dostum,kardeşimin babasının ölüm haberini aldım...

kendimi çok kötü hissediyorum....:(

15 yıllık dostuma sabır diliyorum...Allah rahmet eylesin babasını...:(

birmelek
23-04-2008, 04:26 PM
Allah rahmet eylesin demekten başka elimizden birşey gelmiyor malesef..
Ailesine de sabır diliyorum. Hayatın en acı gerçeği olsa gerek ölüm.

BeYaZ_KeLeBeK
23-04-2008, 04:39 PM
evet malesef canım..:(

teşekkürler....

butterfly
23-04-2008, 05:53 PM
Allah rahmet eylesin yakınlarına sabırlar diliorum...

YAĞMURR
24-04-2008, 10:20 AM
başınız sağolsun allah sabırlar versin tüm sevdiklerine...

BeYaZ_KeLeBeK
24-04-2008, 02:38 PM
teşekkürler arkadaşlar....

birazdan yola çıkıyorum yanına gidicem....offf çok zor yaa...:(

butterfly
24-04-2008, 02:52 PM
sabır ve kolaylıklar diliorum:(

sevdenur
24-04-2008, 08:26 PM
başınız sağolsun canım.Allah sabırlar versin arkadaşına vede ailesine...

kamiloglu
25-04-2008, 11:04 AM
sevenlerine sabırlar diliyorum... başınız sağolsun

BeYaZ_KeLeBeK
26-04-2008, 10:36 PM
teşekkür ederim arkadaşlar...dün geldim yanından...çok acı çekiyor canımm....

o ağladı ben ağladım...dünden önceki gündü cenaze....akşam kuran okundu...çok ağladı...:(

işe girdiğimi göremedi,evlendiğimi göremedi....diye....çok gençti de babası...50 yaşına girmemişti daha.....Allah rahmet eylesin....sizin dileklerinizide ilettim...sağolsunlar dedi.....eğer mümkün olursa ileriki zamanlarda kendini toplayınca o da üye olmayı düşünüyor.....

ruhsal anlamda hiç değil.....:(

atomcekirdegi
27-04-2008, 11:41 AM
Başın sağ olsun kelebekcim..Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler ve ve bol sabırlar nasip etsin..İnan bunu yaşayan biri olarak kalbimden diliyorum..11.5 ay önce ben de babamı kaybettim sapasağlam yatırdığım bir gecenin sabahında..üstelik o sabah onu uyandırmaya geldiğimde bana cevap veren de olmadı tamam kızım kalkıyorum diyen de.Tepki alamadığım için artık soğumuş şah damarına dokunduğum an anladım onun gittiğini ve artık çok geç olduğunu buna rağmen ambulans çağırdım hastaneye götürdüm ama yapılabilecek hiç bişey yoktu..üstüne bmbeyaz bi bez örtüp sedyeyle alıp morga götürdüler bağırdım çağırdım doktora..Seni nasıl doktor yapmışlar sen daha ölüyle canlıyı ayırt edemiyorsun diye..Doktor o kadar sakin baktı ki yüzüme "kızım" dedi "kalp krizi;en az 5 saat olmuş geçireli"... babam işe gitmeyince iş arkadaşları meraklandı aradı,kimse inanmadı..Gerçekten kara haber tez duyulyormuş.8 saat içinde yurt dışındaki tüm akrabalarımız da dahil babamın tüm sevenleri toplandı..Ben dayanamadım o evin ölüm kokan havasını solumaya daha fazla;kuzenimi alıp gittik dayımlara..Günlerce hiç uyumadım ama en zoru hiç ağlayamadım,cenazede bile..
Ağlamayı artık yeni yeni öğreniyorum..Sanırım yardım almam gerek..Çünkü babamı artık kaybettiğimi bildiğim halde hala o ölmemiş gibi davranıyorum..Yani diyorum ki ya dünya da baba diye bir kavram yok ya da herkesin babası ölmüş..Babamın mezarına bile gidemiyorum..Sanki bi başkasının mezarına gitmiş gibi bakıyorum öyle saf saf..Bilmiyorum 11.5 aydır başa çıkamadım bu durumla ve hala başa çıkamıyorum..Allah senin de arkadaşının da benim de yardımcımız olsun...

YAĞMURR
27-04-2008, 09:21 PM
başın sağolsun atomçekirdeği allah sabırlar versin(((sevdiklerimizin ölümünü kabullenmek okadar zorki seni çok iyi anlıyorum bende minicik bebeğimi henüz kucağıma bile alıp koklayamadığım meleğimi toprağa verdim 13 ay oldu her gün mezarına gidip sanki bebeğimin değil başkasının mezarına gidiyorum çok zor ..kimseyi allah ölüm acısılyla sınamasın ...hepimizin allah yardımcı olsun..

BeYaZ_KeLeBeK
27-04-2008, 10:12 PM
canımmm atom çekirdeği başın sağolsun..yağmurcum senindee çok üzüldüm:(:(

çok zor gerçekten ölüm acısı.....off sözün bittiği yer işte...ne diyebilirimki...teselli etmek zor hatta imkansız...:(

ikinizinde başı sağolsun.....Allah sabır versin....:(

atomcekirdegi
27-04-2008, 11:27 PM
başın sağolsun atomçekirdeği allah sabırlar versin(((sevdiklerimizin ölümünü kabullenmek okadar zorki seni çok iyi anlıyorum bende minicik bebeğimi henüz kucağıma bile alıp koklayamadığım meleğimi toprağa verdim 13 ay oldu her gün mezarına gidip sanki bebeğimin değil başkasının mezarına gidiyorum çok zor ..kimseyi allah ölüm acısılyla sınamasın ...hepimizin allah yardımcı olsun..

Sağol yağmurcum..Sanırım bu acı yaşanmadan anlanmıyor sadece tasavvur edilebiliyor..

atomcekirdegi
27-04-2008, 11:28 PM
canımmm atom çekirdeği başın sağolsun..yağmurcum senindee çok üzüldüm:(:(

çok zor gerçekten ölüm acısı.....off sözün bittiği yer işte...ne diyebilirimki...teselli etmek zor hatta imkansız...:(

ikinizinde başı sağolsun.....Allah sabır versin....:(

Sağol kelebekcim..Allah cümlemizin ailesini başından eksik etmesin canım...

BeYaZ_KeLeBeK
27-04-2008, 11:52 PM
aminnnnnnnnnn.....

geride kalanlara uzun ömür versin Allah.....

aşıkk
14-05-2008, 10:08 PM
acınızı kalpten paylaşıyorum...sabırlar ve rahmetlinin tatlı anıları sizinle olsun dua ile....

sarılale
15-05-2008, 02:05 PM
Başınız saolsun :( Baba kaybetmenin ne demek olduğunu çok ii biliyorum çok yakın zmanada bende yaşamıştım ne yazıkki. Kaç yaşında olursanız olun baba kaybetme çok acı veriyor kendinizi savunmasız ve dayanaksız kalmış hissediyorsunuz.Allah sabır versin yaşama gücü versin geride kalanlara :(

aşıkk
15-05-2008, 08:00 PM
hayat gelip geçici allah kalanlara metanet ve sabır versin acınızı yürekten paylaşıyorum...sevgilerimle...

BeYaZ_KeLeBeK
16-05-2008, 10:00 PM
teşekkürler aşıkk ve sarılale...

sevdenur
16-05-2008, 10:09 PM
Başın sağ olsun kelebekcim..Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler ve ve bol sabırlar nasip etsin..İnan bunu yaşayan biri olarak kalbimden diliyorum..11.5 ay önce ben de babamı kaybettim sapasağlam yatırdığım bir gecenin sabahında..üstelik o sabah onu uyandırmaya geldiğimde bana cevap veren de olmadı tamam kızım kalkıyorum diyen de.Tepki alamadığım için artık soğumuş şah damarına dokunduğum an anladım onun gittiğini ve artık çok geç olduğunu buna rağmen ambulans çağırdım hastaneye götürdüm ama yapılabilecek hiç bişey yoktu..üstüne bmbeyaz bi bez örtüp sedyeyle alıp morga götürdüler bağırdım çağırdım doktora..Seni nasıl doktor yapmışlar sen daha ölüyle canlıyı ayırt edemiyorsun diye..Doktor o kadar sakin baktı ki yüzüme "kızım" dedi "kalp krizi;en az 5 saat olmuş geçireli"... babam işe gitmeyince iş arkadaşları meraklandı aradı,kimse inanmadı..Gerçekten kara haber tez duyulyormuş.8 saat içinde yurt dışındaki tüm akrabalarımız da dahil babamın tüm sevenleri toplandı..Ben dayanamadım o evin ölüm kokan havasını solumaya daha fazla;kuzenimi alıp gittik dayımlara..Günlerce hiç uyumadım ama en zoru hiç ağlayamadım,cenazede bile..
Ağlamayı artık yeni yeni öğreniyorum..Sanırım yardım almam gerek..Çünkü babamı artık kaybettiğimi bildiğim halde hala o ölmemiş gibi davranıyorum..Yani diyorum ki ya dünya da baba diye bir kavram yok ya da herkesin babası ölmüş..Babamın mezarına bile gidemiyorum..Sanki bi başkasının mezarına gitmiş gibi bakıyorum öyle saf saf..Bilmiyorum 11.5 aydır başa çıkamadım bu durumla ve hala başa çıkamıyorum..Allah senin de arkadaşının da benim de yardımcımız olsun...

atomçekirdeği başın sağolsun canım...Allah sabırlar versin..biran kendim yaşamış gibi çok kötü oldum...:(

gigi_
17-05-2008, 01:29 AM
sevgili atom çekirdeği....öncelikle başın saolsun...ikimizinde...babalarımız nur içinde yatsın...yaşadıkların gerçekten cok zor...bende hastanede babamı 1 hafta bekledim..2 kere sinir krizi geçirdikten sonra beni eve gönderdiler bu arada babamda iyiye gidiyordu...tam doktorlar iileşti dedikleri günlerde bi gece sabah 4 te öğrendim babamın gittiğini...hastanede doktora yalvardım bi kere daha elektro şok yapın diye ama onlar o kadar ruhsuzlarki...3 saattir yapıyoruz gereken yapıldı bilmem ne dediler işte....sonrasını sende biliyorsun morg..cenaze...aynı olaylar farklı kişiler...giden geri gelmiyo işte ne yazıkki ama isyan etmemekte lazım..dünyanın kanunu buymus geçte olsa anlıyorsun sanki ölüm benim başıma gelmiycek gibi düşünüyorsun ama oluyor işte...allah kuşkusuz sabrınıda veriyo aksi halde çıldırmamak elde deil...benim sana sölemek istediğim başka bişey var..psikolojik destekle ilgili...ölüm acısı yaşayan insanların geçirdikleri 3 evre varmış...ŞOK..İNKAR...YAS...bu 3 evre sırayla atlatılırmıs..şok evresi ki ortalama 7-10 gün arası sürermiş...ben bunu kısa atlattım sanırım...ve şu an gerçekten inkar dönemindeyim....babamın öldüğüne inanmıyorum bu kelimeyi kullanmaktan bile nefret ediyorum..sanki tedavi için gittiği rutin seyahatlerden birinde ama geri gelmiycek biz ona gidicez gibi geliyor...aynı tecrübeyi yaşayan arkadaşlarımın söylediğine göre bu inkar devresi kişiden kişiye değişmekle beraber çok uzun da sürebilirmiş...esas sancılı olan yas dönemiymiş...yine arkadaşlarımın söylediğine göre bu yas dönemi ne kadar geç gelirse o kadar ii diyolar..bende artık ağlıyamıyorum cünkü inanmıyorum..bakalım daha önümde uzun bi yas dönemi varmış...allah yardımıcımız olsun

BeYaZ_KeLeBeK
17-05-2008, 01:36 AM
canım benim evet Allah sabır versin ve veriyordur eminim...dediğin gibi yoksa insan aklını kaçırır....

sevdiklerini kaybeden bunca insan nasıl dayanıyor düşünürüm hep demekki sırrı bu...

arkadaşlar bu başlığı açtığım zaman bahsettiğim arkadaşım gigi idi.....:(

o benim 15 yıllık dostumdur..dosttan öte kardeşimdir....acısını yürekten paylaşıyorum....

yakınlarını kaybeden herkese sabır diliyorum tekrar:(

gigi_
17-05-2008, 01:39 AM
yalancı biz aynı apartmanda dogduk babam seni alıp yatağıma koyardı ya o zamandan beri kardeşsek 27 sene oluyo 15 deil...fırfırdan eskiyim yani bilmem artık:P

BeYaZ_KeLeBeK
17-05-2008, 01:46 AM
anüüüvv kız o zaman kendimizi biliyormuyduk:D

yani ben 12 yaştan kolejden itibaren hesaplıyorum...ufacık bebe dostluğu ne bilsin:D

amaaan yılların ne önemi var kuzum canımdan cansın işte ötesi varmı:);)

atomcekirdegi
19-05-2008, 10:11 AM
atomçekirdeği başın sağolsun canım...Allah sabırlar versin..biran kendim yaşamış gibi çok kötü oldum...:(

Sağolasın sevdenurcum...Allah hepimize güç kuvvet versin..

atomcekirdegi
19-05-2008, 10:17 AM
sevgili atom çekirdeği....öncelikle başın saolsun...ikimizinde...babalarımız nur içinde yatsın...yaşadıkların gerçekten cok zor...bende hastanede babamı 1 hafta bekledim..2 kere sinir krizi geçirdikten sonra beni eve gönderdiler bu arada babamda iyiye gidiyordu...tam doktorlar iileşti dedikleri günlerde bi gece sabah 4 te öğrendim babamın gittiğini...hastanede doktora yalvardım bi kere daha elektro şok yapın diye ama onlar o kadar ruhsuzlarki...3 saattir yapıyoruz gereken yapıldı bilmem ne dediler işte....sonrasını sende biliyorsun morg..cenaze...aynı olaylar farklı kişiler...giden geri gelmiyo işte ne yazıkki ama isyan etmemekte lazım..dünyanın kanunu buymus geçte olsa anlıyorsun sanki ölüm benim başıma gelmiycek gibi düşünüyorsun ama oluyor işte...allah kuşkusuz sabrınıda veriyo aksi halde çıldırmamak elde deil...benim sana sölemek istediğim başka bişey var..psikolojik destekle ilgili...ölüm acısı yaşayan insanların geçirdikleri 3 evre varmış...ŞOK..İNKAR...YAS...bu 3 evre sırayla atlatılırmıs..şok evresi ki ortalama 7-10 gün arası sürermiş...ben bunu kısa atlattım sanırım...ve şu an gerçekten inkar dönemindeyim....babamın öldüğüne inanmıyorum bu kelimeyi kullanmaktan bile nefret ediyorum..sanki tedavi için gittiği rutin seyahatlerden birinde ama geri gelmiycek biz ona gidicez gibi geliyor...aynı tecrübeyi yaşayan arkadaşlarımın söylediğine göre bu inkar devresi kişiden kişiye değişmekle beraber çok uzun da sürebilirmiş...esas sancılı olan yas dönemiymiş...yine arkadaşlarımın söylediğine göre bu yas dönemi ne kadar geç gelirse o kadar ii diyolar..bende artık ağlıyamıyorum cünkü inanmıyorum..bakalım daha önümde uzun bi yas dönemi varmış...allah yardımıcımız olsun

Evet ben de tam olarak böle hissediyorum yani gezmeye gitmiş gibi ama gelmeyeceğini de biliyorum..Şok dönemi sanırım 2 gün falan sürdü..Sonra derin bir boşluk hissi yani diğer hislerimi tamemen kaybettim gülmek özlemek hatta ağlamak..Sanki bedenimden çıkmışım da başka hayatları izler gibi bakıyordum öyle kendime ve etrafımdakilere..15 gün yemedim,içmedim;hiçbişi yapmak gelmedi içimden..
Ama ben mezara da gidemiyorum orda başkasının mezarıymış gibi hissediyorum saf saf bakıyorum sadece..Düşün babam öleli tam 1 yıl oldu,hala değişmedi duygularım sadece o kendime dışardan bakıyormuş hissinden sıyrıldım biraz o kadar..Sen nasıl hissediyorsun peki şuan?Sanki kimse beni anlayamıyormuş gibi geliyor o yüzden soruyorum canım...

gigi_
19-05-2008, 11:51 PM
Evet ben de tam olarak böle hissediyorum yani gezmeye gitmiş gibi ama gelmeyeceğini de biliyorum..Şok dönemi sanırım 2 gün falan sürdü..Sonra derin bir boşluk hissi yani diğer hislerimi tamemen kaybettim gülmek özlemek hatta ağlamak..Sanki bedenimden çıkmışım da başka hayatları izler gibi bakıyordum öyle kendime ve etrafımdakilere..15 gün yemedim,içmedim;hiçbişi yapmak gelmedi içimden..
Ama ben mezara da gidemiyorum orda başkasının mezarıymış gibi hissediyorum saf saf bakıyorum sadece..Düşün babam öleli tam 1 yıl oldu,hala değişmedi duygularım sadece o kendime dışardan bakıyormuş hissinden sıyrıldım biraz o kadar..Sen nasıl hissediyorsun peki şuan?Sanki kimse beni anlayamıyormuş gibi geliyor o yüzden soruyorum canım...

bende ağlıyamıyorum artık gözümden yaş akmıyo..resimlere bakamıyorum hani burnumun direği sızlar deriz ya gerçekten burnum sızlıyo...tuhaf bi duygu mezara gidince ağlıyabiliyorum ve cok rahatlatıyo bu beni ama sanki başkasının mezarı gibi geliyo banada..kimse seni anlamaz anlamaya çalışırlar sana yardımcı olmak icin ama anlıyamazlar...ben bile anlayamam seni...bi babanın evladıyla ilişkisini kimse anlamaz...beni annem bile anlamaz çünkü allah dedeme uzun ömür versin ama işte annem de anlamaz anlatabiliyormuyum....olan aslında hayatta kalanlara olmuyo allah sabrını veriyo..olan benim canım babama oldu biliyomusun...düşündükçe kalbim durcak gibi oluyo tıkanıyorum inliyorum ama ağlıyamıyorum gözümden bir damla yaş akmıyo..işte benim hissetliklerim bunlar...bir yanım onun yanına gitmek istiyo...diğer yanım hayat yinede yaşamaya değer diyo...tuhaf bi duygu işte...emanetiz bu dünyada yaşıyoruz ama bi gün buluşcaz...ne zaman onu allah bilir...

gigi_
19-05-2008, 11:56 PM
bu arada söylemeyi unuttum gerçi söylememe gerekte yok aslında ama deli gibi özledim babamı daha bir ay bile olmadı düşün yani koca bi ömür var önümde nasıl geçicek bilmiyorum...ama çok özledim

atomcekirdegi
20-05-2008, 11:08 AM
bu arada söylemeyi unuttum gerçi söylememe gerekte yok aslında ama deli gibi özledim babamı daha bir ay bile olmadı düşün yani koca bi ömür var önümde nasıl geçicek bilmiyorum...ama çok özledim

Sanırım yıllara meydann okuyabilen,küflenmeyen,paslanmayan,baki kalan tek duygu bu özlemek...

aşıkk
22-05-2008, 01:00 AM
Sanırım yıllara meydann okuyabilen,küflenmeyen,paslanmayan,baki kalan tek duygu bu özlemek...

özlemek dua ile özlemek onların hoşlanacağı işler ile özlemek hoş hatıralarını aktarmak ile özlemekhayırlarımızla yadetmek ile.....sevgilerimle....:):)

samil
22-05-2008, 03:27 PM
Allah gani gani rahmet eylesin Toprağı bol mekanı cennet olsun