Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : "İdeal uyku 7 saat olmalı"

9 ŞUBAT
04-04-2008, 01:51 PM
"Kanada'da yapılan bilimsel bir araştırma, ideal uykunun 7 saat olması gerektiğini ve bu saatten az ya da fazla uyumanın şişmanlığa sebep olduğunu ortaya koydu.

Kanada'nın Quebec eyaletindeki Laval Üniversitesi profesörlerinden Jean-Philippe Chaput'nun Amerikan Uyku Hekimliği Akademisi Dergisi'nde yayımlanan bilimsel araştırmasının sonuçları uyku konusunda yeni açılımlar getirdi.

Uykunun insan hayatı üzerindeki etkileri ile ilgili olarak 7 yıla yakın süre yaşları 21 ila 64 arasında değişen 276 kişi üzerinde araştırmalar yapan Jean-Philippe Chaput, 6 yıl boyunca 7 saatten az uyuyan deneklerin 1.8 kilogram ve 7 saatten fazla uyuyan hastalarının da 1.4 kilogram şişmanladıklarını tespit ettiğini açıkladı.

Jean-Philippe Chaput, günlük 7 saat uyuyan hastalarında ise kilo kaybı ya da kazanımı olmadığını belirttiği araştırma sonuçlarında, çok az ya da çok fazla uyumanın hormon dengesini değiştirdiğini ve aşırı iştahı tetiklediğini kaydetti.

Chaput, 7 saatten az ya da çok uyumanın obezite denilen şişmanlık hastalığına da neden olduğunu belirterek, özellikle günlük 5 saat uyuyanların midelerinde acıkma hissine sebep olan "grelin hormonunun" aşırı salgılandığının saptandığını, bunun da vücutta aşırı yağlanma ve kilo almaya yol açtığını vurguladı.

cnnturk.

9 ŞUBAT
04-04-2008, 01:57 PM
ABD'de yapılan bir çalışma, az uykunun fazla kiloya yol açtığını ortaya koydu.

ABD'li 70 bin civarında kadın üzerinde 16 yıldır yürütülen araştırmada, orta yaşlı kadınların düzenli uyku ile kilolarını kontrol altındatutabilecekleri sonucuna ulaşıldı.

Amerikan Epidemiyoloji dergisinde yayınlanan makalede, günde 5 saat uyuyan kadınların 7 saat uyuyan hemcinslerine göre ortalama 15 kilogram daha kilolu oldukları ve yaşlandıklarında aşırı kilolu olma olasılığının yüzde 15 daha fazla olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, az uyuyan kadınların daha az yemek yediklerini gözlemlediklerini belirterek bu noktadan hareketle az uyuyanların daha fazla yemek yediği ya da daha az egzersiz yaptığı için kilo aldıkları savının da doğru olmadığını ifade etti.

Case Western Reserve Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada, fazladan alınan her kilonun sağlık için zararlı sonuçlar doğuracağına dikkat çekildi.

cnnturk.

asılben
04-04-2008, 03:12 PM
Kim demiş 7 saat uyku yeter diye ya....
Mümkünse benim uyku saatlerime karışmasınlar her sabah saat 10 da 11 de uyanayım gece isterlerse fazlasıyla çalışabilirim.:D

butterfly
04-04-2008, 08:35 PM
valla beni bıraksalar tüm gün uyurum hiç kalkmam:D:D:p

saviola
04-04-2008, 11:42 PM

tembel teneke :p

Gümüş
05-04-2008, 12:58 AM

bir tanede bizim evde mevcut uykucu:)
ben 7 saatten fazla uyuduysam eğer,aşırı başım ağrıyor...kendime çok zor geliyorum...

mavigece
12-04-2008, 02:38 AM
bir tanede bizim evde mevcut uykucu:)
ben 7 saatten fazla uyuduysam eğer,aşırı başım ağrıyor...kendime çok zor geliyorum...

bende aynıyım...7 saat uyusam fazla uykudan başağrısı oluyor...:p

böcük
09-12-2008, 12:25 AM
ay bir de ben yapabilsem onu:) ya gece oturmayı çok seviyorum.gözümden uyku aksa bile oturuyorum e sonra sabah kalkamyorum tabi.
acaba çok uykusuz olarak yatsak bile 7 saat uyku yeter mi? hani zorla alıştırsak bi süre sonra alışkanlık olurmu

atomcekirdegi
09-12-2008, 11:51 AM
Mümkün değil 7 saat bana yetmez ki.Hem ben uykusuz kalınca tansiyonum düşüyor.O yüzden yaşasın uyumak özgürlüğü :D

g1z4y
09-12-2008, 12:02 PM
ben de uykudan nefret edenlerdenim.elimde olmasa hiç uyumayacağım.bana 5 saat bile yeter.hatta "sadece aptallar 8 saat uyur" diye bir kitap var (sözüm meclisten dışarıya) o kitapta her şeyi açıklayrak anlatmış işte çok uyumanın zararı nedeni falan tavsiye ederim...