Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim yaşadığım sıkıntıları yaşayanlar var mı merak ediyorum
Misanthropic
23-02-2008, 08:36 PM
Selam millet. Bu forumda ilk mesajım. Bu foruma yazmamın nedeni bir çözüm olmasa bile kafamdaki şeyleri bir şekilde dışarı aktarıp, rahatlayabilmek. O yüzden psikiyatriste gitmelisin, psikologla konuşmalısın demezseniz sevinirim. Çünkü bunu yapmam gerektiğini ben de biliyorum ama şu anda buna imkanım yok.
Neyse, gelelim buraya yazma nedenime. 27 yaşında, IQ'su oldukça yüksek, otorite altında olmaya tahammül edemediği için freelance çalışan fakat bu yüzden kendisinden kat be kat yeteneksiz ve kapasitesi düşük insanlardan çok çok daha az para kazanan biriyim (Ve evet bunu kafaya çok takıyorum). Hiçbir zaman psikotik bir rahatsızlık yaşamadım, ciddi bir psikolojik sorunum olmadı ama özellikle son bir yıldır beynimde iş ve yaşam motivasyonumu sıfırlayan bazı değişimler hissediyorum. Mesela beynimin içinde basınç oluyor, kendimi patlayacakmış gibi hissediyorum. Bazen de beynimin etrafını kalın bir halatla bağlayıp sıkıyorlarmış gibi oluyor. Bu durumun sonucunda fiziksel enerjim ve beyin enerjim tamamen gidiyor, kendimi mimiksiz, ruhsuz, bir ölü gibi hissediyorum. O esnada inanılmaz tahammülsüz oluyorum ve çevremdekilere kötü davranmak, onları kırmak, incitmek istiyorum. Saldırganlık dürtüm, öfkem ve nefretim yüksek boyutlara varıyor. Sanki her şeyi kırıp döksem rahatlayacakmışım gibi ama tabi ki böyle şeyler yapmıyorum. Yaparsam hissettiğim zihinsel acı yani mental pain kaybolacak, rahatlayacakmışım gibi geliyor. Kafamı duvarlara vurmak istiyorum bu acıdan. Son zamanlarda bu çok sıklaşmaya başladı. Kafamda karıncalanmalar var ve sanki odunla vurulmuş gibi bir ağırlık hissediyorum. Bir de aşırı düşünmekten ve sorgulamaktan çoğu zaman kendimi kendimle kavga ederken buluyorum. Acaba beyin kimyasıyla mı alakalı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Şu an da çok önemli ve zeka gerektiren bir proje üzerinde çalışıyorum. Bu sorunum olmadığı zaman kortexim yani üst beynim zehir gibi çalışıp üretiyor ama rahatsızlık olunca (sanırım buna mental fog yani zihinsel sis diyebilirim) hiçbir şey yapamıyorum. Bütün gün bitki gibi, hiçbir şey yapmadan durmak zorunda kalıyorum. Bunun aşırı stres ve kendi kendime uyguladığım psikolojik bir baskı sonucu olabileceğini de düşünüyorum ama çok az da olsa borderline olma korkum da var. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu yüzden haftada 1-2 gün çalışırsam 4-5 gün hiçbir şey yapamamaya başladım. Bu da bünyemde daha çok suçluluk ve strese neden oluyor. Kısaca tam bir kısır döngünün içindeyim.
Karakterime gelince aşırı sinirli ve tepkili, aptallığa ve mantıksızlığa hiç tahammülü olmayan biriyim. Aptal insanlardan nefret ediyorum. Hele bir de aptal olduğu halde kendini zeki göstermeye çalışanlardan daha da fazla.
Neyse, sanırım herkesi kendimden nefret ettirecek kadar konuştum. Çünkü bu yazıyı okuyanların %90'ı benim ukala, küstah, narsist bir insan olduğumu düşünecek.
kamiloglu
23-02-2008, 09:31 PM
IQ kaç?...
Misanthropic
23-02-2008, 09:37 PM
Aslında bu IQ olayını söylemekten utanç duyuyorum, çevremdeki insanlara asla söylemem ama derdimi anlatmam için gerekliydi. 150+
kamiloglu
23-02-2008, 09:41 PM
ne denilebilirki, tebrik ediyorum...
belki de işinden hoşlanmıyor olabilirsin o yüzden böyle sıkıntılar yaşıyorsundur
iş ve ortam değiştirmeyi denedin mi
yani kendini daha iyi ifade edebileceğin bir iş bulmayı veya varolan potansiyelini daha iyi kanalize edebileceğin bir uğraşı alanı bulmayı düşündün mü hiç?
Misanthropic
23-02-2008, 09:48 PM
İşimi çok seviyorum ama maddi anlamda bir şeyler getirebilmesi için şu elimdeki projeyi tamamlamam lazım. Ailemin maddi durumu iyidir, onlarla yaşıyorum ama durmadan başıma kakıyorlar. İkide bir kendini ve zekanı ziyan ettin, harcadın, doğru düzgün bir işe gir de öyle çalış, bu projeyle bir yere gelinmez, yok şunun oğlu müdür olmuş, şunun kızı bilmem ne olmuş diyip duruyorlar. Bu nedenle aynı evde yaşamama rağmen anne ve babamla kesinlikle konuşmuyorum. İyi de oldu, en azından beni çıldırtan bu sözleri duyup, aşağılanmaktan kurtuldum. Ben kendimi aşağı görmüyorum ama onlar beni öyle görüyor ne yazık ki. O yüzden kendimi ispatlama arzum da arttı. Bir an önce bu projeyi tamamlamalıyım fakat dediğim gibi beynimin içinde bahsettiğim rahatsızlıkları yaşıyorum ve çoğu zaman istesem bile çalışamıyorum :/
kamiloglu
23-02-2008, 09:55 PM
bence işini seviyorsan çevrenden aldığın tepkilere hiç aldırış etme.
ne bileyim para pul bir sonraki mesele.
ben şu an nefret ettiğim bir işte/işyerinde çalışıyorum ve sırf bu yüzden psikoloji sitelerinin daimi üyelerinden oldum :)
ruh ve beden sağlığı daha önemli.
maksadım sana akıl vermek değil ha yanlış anlama beni :)
umarım projen başarıyla sonuçlanır ;)
Misanthropic
23-02-2008, 10:14 PM
Çok teşekkür ederim kamiloğlu :D Zaten bir işyerinde, patron emrinde çalışmaktansa şimdiki halimi tercih ederim :))))) Allah sana kolaylıklar versin. Benim iş yerinde çalışırken patrona yaptıklarımı bir bilsen. İnanılmaz kıskanç bir kadındı ve sürekli herkese baskı kurmaya çalışıyordu. Tabi ki insanlar da boyun eğiyordu. Bir ben, bir de orada bir arkadaşım vardı ona karşı gelebilen. Sürekli bilgisayarımı arkadan gözetlediği için dev plazma ekranımın masa üstüne her gün farklı bir iğrenç böcek resmini wallpaper yapıyordum, çıkma saati geldiğinde çıkmayın dediğinde, 'her zaman bu saatti şimdi mi değişti' diyip, çantayı alıp arkama bakmadan çıkıyordum, sert, sinirli bir üslupla sanki o benim astımmış gibi konuşuyordum. Gene de beni atmadı :D Ama baktım ki böyle sürekli savaş olmuyor, çok yıpranıyorum, verdim istifayı çıktım. Onun egosuyla mı uğraşacağım, o kim ki yani? O gün bugündür ofislerden ve üzerimde otorite kurmaya çalışan her ortamdan uzağım.
kamiloglu
23-02-2008, 10:48 PM
böcek resimleri iyi fikir:)
sürekli çatışma yaşamaktansa bırakıp gitme noktasında haklısın ama
dünya hali biliyorsun, hayat şartları zor. kpss'ye gireceğim en azından memurluk işi oluncaya kadar bu stresi yaşamak zorundayım.
bakalım bu işler biraz da nasip kısmet meselesi...
yani şimdilik böcekler bir kenarda dursun. sınavdan sonra işyerine fare ve hamam böçekleri salacağım :D
Misanthropic
23-02-2008, 11:17 PM
Haklısın kamiloğlu, yaşam savaşı zor. Ben işten çıktım ama bedelini de ağır ödüyorum. İnşallah sınavını başarıyla tamamlarsın. Ondan sonra böcekler dışarı :D
9 ŞUBAT
24-02-2008, 09:45 AM
Aslında bu IQ olayını söylemekten utanç duyuyorum, çevremdeki insanlara asla söylemem ama derdimi anlatmam için gerekliydi. 150+
kusura bakma ama hiçte o kadar yuksek bir IQ degil , tamam genelle kıyaslandıgında yuksek , ama ne yazıkki pek bir işe yaramamış
madem bu kadar yuksek IQ nun olduguna inanıyorsun niye gidipte bir başkasının emri altında çalışıyorsun , git kendin bir iş kur çalış heleki bu kadar iş kurma imkanları varken , gerek AB gerekse yatirim bankaları ve diger tum bankaların inanılmaz imkanlar yarattıgı bir ortam varken ,
dedigim gibi demekki IQ un yeterli degil yada sen kullanmayı bilmiyorsun , oyle olduktan sonra yuksek olsa ne olur olmasa ne olur ,
sahip oldugun şeyin bir yararı olur sana bir şeyler katarsa degeri vardır , yoksa kenarda duran bir vazodan farkı yoktur ,
umarım en kısa zamanda bu IQ nun hakettigi şeyleri yapabilirsin .
Misanthropic
24-02-2008, 12:50 PM
9 Şubat, anlatım ve konuşma tarzın hiç hoşuma gitmedi. Her zaman etrafımda gördüğüm kıskanç insanlar gibi hiçbir şey bilmeden vermiş veriştirmişsin. Ve ne demek istediğimi anlamamış, çarptırmışsın. Ayrıca ben 150+ dedim, kaç olduğunu tam söylemedim. Kaldı ki 140 olsa bile bu normal bir insanla arada dağ kadar fark yaratır. Ben kendi kendime IQ'mun yüksek olduğunu da düşünmüyorum, öyle bir ima yapmışsın. Mensa isimli uluslararası bir kurumun testini aldım. Öyle internet üzerindeki kıytırık testlere benzemez. Neden bu IQ olayı seni rahatsız etti anlamadım. Aptalım demeliydim ya da ezik durmalıydım herhalde.
Bu arada kendi işini kur demişsin. Her canı isteyen iş kurabiliyor mu bu memlekette? Vay be bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Formülünü söyle de yapayım. Ayrıca benim işim tüccarlık, vs değil. Evde proje üzerinde çalışmam yeterli. Tek sermayem de beynim. Şuraya bir sıkıntımızı anlatmaya geldik, hemen saldırdın. Moderatörmüşsün, istersen beni siteden sil, umrumda bile değil ama bana böyle mantıksal bütünlükten yoksun, anlamsız, saldırgan cevaplar yazma. Zaten berbat bir haldeyim. Hayatımı bilmiyorsun, bilip bilmeden konuşma. Ben burdaki insanlar hassas diye konuşmalarıma dikkat ediyorum sense nasıl ezerim, laf sokarımın peşindesin. Burdan ne tür komplekslere sahip olduğun belli oldu gözümde. Ben burayı doğru düzgün bir yer sanmıştım. Yanılmışım. Sen ve senin gibi insanlar olduğu sürece ruhsal sorunları olan insanların durumu daha da kötüye gidecek.
IQ'mu kullanamıyormuşummuş, bak sen hele, daha imla kurallarını doğru düzgün kullanamayan bir insan, bana iş hayatı konusunda ahkam kesiyor. O söylediğin yerlerde çalışmak için ruhunu satmak gerektiğini bile bilmiyor. Ama işte konuşuyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan herkes gibi sadece ama sadece konuşuyor.
Neyse, sabah sabah beni yeterince gerdin. Beni sileceksen, yazdıklarımı da tamamen sil.
birmelek
24-02-2008, 08:57 PM
Mesajları başından bu yana okudum ve iyi şeyler yazmayı düşünürken..aslında bunu haketmediğini düşündüm. Madem buraya gelmişsin ve bişeyler paylaşmak istiyordun, doğru düzgün yap o zaman bu işi. Yani bu zamana kadar hiçbirşeyi doğru düzgün yapamamışsın. Bari bu işi doğru düzgün yap ha, ne dersin? Biz burda senin o lafını sokup gittiğin patronların değiliz. Onlar tahammül etmiş, kovmamış belki ama aynı toleransı biz sana tanıyacağız diye bir durum da yok. O kadar laflar saydığın 9 Şubat'ın bizim için ne kadar değerli bir insan olduğunu bilemezsin. Onun bu zamana kadar kimseye laf sokma ya da kimseyi ezik görmeye çalışma bir tutumu olmadı ama demekki o da kime nasıl davranılacağını çok iyi öğrenmiş. Evet sen kendini beğenmiş koca bi kaba insansın..belki de mavra kesiyorsun burda ha, IQ'su 150 ve + sı varmış bi de..sana bak hele sen!!!!! Ailen bile anlamış neyin ne olduğunu. Onlar bile değer vermeyi kesmişler sana..kaldı ki biz verelim..özellikle de böyle küstahça konuştuğun halde. Bi de utanmadan dilbilgisine laf atar 9 Şubat'ın sen önce otur kendi durumuna bak..bu şekilde devam ettikçe..o dar dünyada yaşamak zorundasın!!! :mad:
BeYaZ_KeLeBeK
24-02-2008, 11:58 PM
arkadaşlar ..bence biraz fazla ve gereksiz tepki vermişsiniz...
evet 9 şubat bizim için çok değerli biridir...abimdir...öz abim yok benim ama o manevi abimdir...ihtiyacı olandan desteğini esirgemez....kadir kıymet bilir....kötü gün dostudur...yaşçada büyüktür hepimizden.....bunları moderatör olduğu için falanda yazmıyoruz özellikle altını çizeyim....gerçekten böyle hissttiğimiz için yazıyoruz....kaldıki ben moderatör yada başka birşey diye kimseye dalkavukluk yapacak biri değilim..bu sitedeki kimsede değil..konuda ismi geçen birmelek arkadışımızda asla değil...neyse bunu belirtmek istedimki yanlış anlama olmasın...
yalnız şunuda söylemek istiyorum...burası bir psikoloji sitesi..ve insanlar düşüncelerini,sıkıntılarını,"kendilerini" tüm çıplaklığıyla anlatmalılarki bizde yardımcı olabilelim..özelliklede içinde bulundukları durum yaşadıkları sorun sahip oldukları bir takım özelliklerden kaynaklanıyor yada bunlarla bağıntılıysa...
yani biz nasılki yeri geldiğinde "ben inatçı biriyim,sinirliyim yada çok duygusalım" diyebiliyorsak ve bunların yaşadığımız soruna yansımasını anlatıyorsak bu arkadaşında ıQ sundan bahsetmesi ve ona paralel bir şeyler anlatması doğal diye düşünüyorum...ayrıca kendiside belirtmiş "Aslında bu IQ olayını söylemekten utanç duyuyorum, çevremdeki insanlara asla söylemem ama derdimi anlatmam için gerekliydi. 150+ " demiş...ben kötü niyetle yada birilerine üstünlük taslamak için söylediğini düşünmüyorum bunu...
bunlar tamamen kendi düşüncelerim...bu arkadaşıda tanımam....bence yanlış anlaşılma olmuş...
birmelek
25-02-2008, 12:04 AM
Allah aşkına kelebek..olayları anlatış üslubuna bak ya..hazmedemedim. 9 Şubat benim de abim sayılır ve ona konuşma tarzına bak bi. Eğer bi derdi varsa bunu adamca paylaşmalı..Resmen ukalaca konuşuyor.
Siz belki savunabilirsiniz onu..ama ben değil. yapamam..bi kere sevmedim o kişiyi ve sevemem de..
Herkese karşı bi sen kimsin ki tavrı var..asıl kendi kim ben bunu anlayamadım. Olur da..bu kadarı olmaz bence..bunlar tamamiyle benim düşüncelerim. Sizin görüşlerinize de saygı duyarım. Ama onunkilere asla!!!
Silinmesi tek temennim.
birmelek
25-02-2008, 12:06 AM
Aslında onunla muhattap olmam bile yanlıştı en başından ama..keşke iş 9 şubata gelmeseydi. O nokta da kendimi tutamadım zaten.
BeYaZ_KeLeBeK
25-02-2008, 12:20 AM
Allah aşkına kelebek..olayları anlatış üslubuna bak ya..hazmedemedim. 9 Şubat benim de abim sayılır ve ona konuşma tarzına bak bi. Eğer bi derdi varsa bunu adamca paylaşmalı..Resmen ukalaca konuşuyor.
Siz belki savunabilirsiniz onu..ama ben değil. yapamam..bi kere sevmedim o kişiyi ve sevemem de..
Herkese karşı bi sen kimsin ki tavrı var..asıl kendi kim ben bunu anlayamadım. Olur da..bu kadarı olmaz bence..bunlar tamamiyle benim düşüncelerim. Sizin görüşlerinize de saygı duyarım. Ama onunkilere asla!!!
Silinmesi tek temennim.
canım elbette hoş değil..9şubat konusunda ben zaten düşüncemi söyledim...kesinlikle doğru bulmuyorum....ve o konuda sonuna kadar abimin yanındayım...ama birde şu var o insan 9şubatı bizim tanıdığımız gibi tanımıyor....neyse benim anlatmaya çalıştığım şey farklı bir şey...IQsunu söylemesi garip birşey yada tepki verilecek birşey değil bence...benim dediğim bu...
yalnız herkese karşı sen kimsinki tavrı var demişsin ya....bazı insanlar o davranışı hakediyorlar....tabiki bunu söylerken sitemizden burdaki üyelerden bahsetmiyorum...o durumda bende tepki veririm..kendi günlük yaşamında,iş hayatında olanları anlatmış bende onlardan bahsediyorum...senin olmuyormu hiç tahammül edemediğin insanlar,hiç birşey bilmeyipte çok şey biliyormuş gibi davranan insanlar....bende tahammül edemem bu tür insanlara ve çoğu zaman o şekilde davranırım..çünkü onlar onu hakediyorlar...ondan anlıyorlar...bazı insanlara haddini bildirmek gerekebiliyor...sanırım sen bunu IQ sunu belirtip sonrada bunu söylediği için öyle düşündün...sanki herkesi aşağlamaya çalışıyormuş gibi...ben öyle bakmadım olaya...ikisini ayrı değerlendirdim..bu da benim şahsi düşüncem..ha silinir silinmez onu bilemem....
ben bunları yazarkende tamamen 9şubat abimin olayından bağımsız yorum yapıyorum....sadece ama sadece kişiyle ilgili düşüncemi yazıyorum...bununda altını çizeyim...
yoksa abime karşı saygım sonsuzdur ve herkestende bunu beklerim...
9 ŞUBAT
25-02-2008, 02:52 PM
9 Şubat, anlatım ve konuşma tarzın hiç hoşuma gitmedi. Her zaman etrafımda gördüğüm kıskanç insanlar gibi hiçbir şey bilmeden vermiş veriştirmişsin. Ve ne demek istediğimi anlamamış, çarptırmışsın. Ayrıca ben 150+ dedim, kaç olduğunu tam söylemedim. Kaldı ki 140 olsa bile bu normal bir insanla arada dağ kadar fark yaratır. Ben kendi kendime IQ'mun yüksek olduğunu da düşünmüyorum, öyle bir ima yapmışsın. Mensa isimli uluslararası bir kurumun testini aldım. Öyle internet üzerindeki kıytırık testlere benzemez. Neden bu IQ olayı seni rahatsız etti anlamadım. Aptalım demeliydim ya da ezik durmalıydım herhalde.
Bu arada kendi işini kur demişsin. Her canı isteyen iş kurabiliyor mu bu memlekette? Vay be bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Formülünü söyle de yapayım. Ayrıca benim işim tüccarlık, vs değil. Evde proje üzerinde çalışmam yeterli. Tek sermayem de beynim. Şuraya bir sıkıntımızı anlatmaya geldik, hemen saldırdın. Moderatörmüşsün, istersen beni siteden sil, umrumda bile değil ama bana böyle mantıksal bütünlükten yoksun, anlamsız, saldırgan cevaplar yazma. Zaten berbat bir haldeyim. Hayatımı bilmiyorsun, bilip bilmeden konuşma. Ben burdaki insanlar hassas diye konuşmalarıma dikkat ediyorum sense nasıl ezerim, laf sokarımın peşindesin. Burdan ne tür komplekslere sahip olduğun belli oldu gözümde. Ben burayı doğru düzgün bir yer sanmıştım. Yanılmışım. Sen ve senin gibi insanlar olduğu sürece ruhsal sorunları olan insanların durumu daha da kötüye gidecek.
IQ'mu kullanamıyormuşummuş, bak sen hele, daha imla kurallarını doğru düzgün kullanamayan bir insan, bana iş hayatı konusunda ahkam kesiyor. O söylediğin yerlerde çalışmak için ruhunu satmak gerektiğini bile bilmiyor. Ama işte konuşuyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan herkes gibi sadece ama sadece konuşuyor.
Neyse, sabah sabah beni yeterince gerdin. Beni sileceksen, yazdıklarımı da tamamen sil.
yazdıkların için teşekkur ederim , burada boşu boşuna gerginlik yaratmak niyetinde degilim sen istedigin ve yazdıkların forum kuralllarına aykırı olmadıgı surece benim açımdan hiçbir sorun yok ister yazarsın ister yazmassın , zaten ben burada gonullu olarak çalışıyorum ,duşundugun gibi bir unvanmış ıvır zıvırmış umurumda bile degil ,
ayrıca bulundugum ilk sitede degil , bir çok arkadaşımda bunu biliyor , sen aklından geçenleri yazdın bende yazına gore yorum yaptım , eger başka şeyler yazsaydın ona gore yorumlardım ,
her şeyden önce madem yazdın olumlu veya olumsuz her tur eleştiriye açık olman lazım , aksi takdirde ne yazıkki daha çok sorunlar yaşarsın ,
benimde şaştıgım şu mademki bu kadar zekisin ve çalıştıgın proje degerli niye sponsor kuruluş arayıpta başkasının namına degil kendi namına emek harcamıyorsun ,
pekala bir şirket kurup ve projeni kabul ettirip pekala kendi kendinin patronu olman mumkun , boylecede kimseye eyvallahın olmaz
ki bunun bir çok ornegini gerek odtu gerek bilkent veya bir çok saygın universite mezunları veya daha mezun olmamış ogrenci arkadaşlar yapmaktalar , heleki birde kadın olmanın ve şu anda kadın girişimcilere saglanan imkanlar goz onunde bulundurursa birkaç adım ondesin ,
sadece seninde dedigin gibi bilgi sahibi olman , finans imkanlarını araştırman lazım ,
evet ulkemizde iş kurmak çok zor , ama kendi patronun olmak ve kendini kanıtlaman için buna degmezmi .
9 ŞUBAT
25-02-2008, 03:02 PM
çocuklar arkadaşımızın silinmesi için bir neden yok ortada , melegin dedigi gibi herkesin bakış açısı farklıdır , ben baktıgım yerden gordugume gore yorum yaparım bir başkası , baktıgı yere gore
mademki bir yazı yazdık eleştirileride karşılamayı bimemiz lazım , illa yazanın istediklerini yazıcaz diye bir şart yok ,
biz bir aileyiz elbet aramızda tartışmalar olacak , önemli olan o tartışmalara ragmen yine bir arada olabilmek ,yoksa en ufak şeyde kuçuk çocuklar gibi ver misketlerimi ben kustum demek degil ,
hani bir laf var , buyuk kavgalardan buyuk dostluklar dogar diye
kimbilir belkide gun gelecek en iyi arkadaşlarımızdan biri misantropich olacak ,
bizim ondan onun bizden ogrenecegi birçok şey oldugu kanaatindeyim ,
tabi boyle ufacık bir konuyu buyutupde aramızdan ayrılmassa , biz her zaman yazılarını zevkle okumaya hazırız , yeterki o yazsın .
Nefertiti
25-02-2008, 04:42 PM
İşte bize ve sitemizi temsilen 9 Şubat a yakışan cevap bu,
Biraz erken varılan hükümlerle,yanlış anlaşılmalar oldu.
Ben şahsen arkadaşımızın siteden bu şekilde ayrılmasını doğru bulmuyorum
O da içinde bulunduğu şartlar ve psikolojik durumu nedeniyle ve burada kendisini anlayacak insanlarla beraber olmak amacıyla bu siteyi seçmiş ama kendince aradığını bulamamış olabilir,bu şekilde değil ama zamanla kafasına yatmıyorsa sitede onu kimse zorla tutamaz..
Ama bu şekilde değil….
Bizim burda herzaman bizimle aynı fikirleri paylaşıp başını sallayacak insanlara
değil,gerektiğinde doğru bildiği fikirleri sonuna kadar savunup tartışacağımız arkadaşlara ihtiyacımız var.Ama doğru ama yanlış.
Arkadaşımızında bir kaç cümleyle anlayıp dinlemeden hemen pes etmesi ve
uslubü itibariylede hoş olmayan ifadelerle ,kendince haklı nedenler gösterip,kendini ezilen ve istenmeyen pozisyonuna sokup ayrılmak istemesi farklı bir bakış açısı ve en kolay yöntem...Zeki olduğu her halinden belli olan
fakat belliki içinde bulunduğu şartlardan ve psikolojik durumundan dolayı veya belkide şanssızlıktan bunu kendi lehine çevirmeyi henüz başaramamış hemcinsime bu şekilde pes etmeyi yakıştıramadım.
Hele 9 Şubatın kişiyi hedef almayan yorumlarını, iyi niyetini ve hiçbir art niyet taşımayan samimi düşüncelerini zaten tartışmaya gerek bile görmem.
Hiç bir beklentisi olmadan sitenin en zor gününden bugüne kadar gerektiğinde siteyi tek başına ayakta tutup mücadele etmiş ve bu zaman zarfında bütün arkadaşlarımıza bir ağabey bir dost yakınlığıyla aynı mesafede durmuş bir insana saygısızlık olur.
Bunu zaten hepimiz biliyoruz.
BeYaZ_KeLeBeK
25-02-2008, 06:05 PM
nefertiti sözlerinin hepsine katılıyorum...
buarada gerçekten 9 şubat tüm olgunluğuyla cevap vermiş...kesinlikle ona yakışan bu...
umarım arkadaşımız geri döner...ama dönmessede kendi tercihidir elbet...
ben dönmesini isterim çünkü nefertitininde dediği gibi gidecekse böyle bir konudan dolayı gitmemeli..çünkü yanlış anlama olmuş...karşılıklı fazla tepkiler verilmiş...
birmelek
25-02-2008, 06:35 PM
Fazla tepkiyi verenlerden biri de ben olmuşum dimi? Ne yalan söylim hiç pişman değilim.
BeYaZ_KeLeBeK
25-02-2008, 06:47 PM
melekcim seni az çok tanıyorum..içini biliyorum..
yalnız burda herkes düşüncesini söylemekte özgür...bu benim düşüncemdi ve söyledim..kendi düşüncenden dolayı pişman olup olmamanı beklemiyor elbetteki burda hiç kimse...veya pişman olasın diye söylenmiş bişeyde yok ortada..
o senin düşüncen,bakış açın...diğeride benim yada nefertitinin yada ayşenin fatmanın...olay bu...