Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : eşimle cinsel soğukluk

canavar
19-02-2008, 10:44 AM
merhaba..uzun zamandır forumu izleyici olarak takip ediyordum..kendi kendime çözerim sandığım sorunumu çözemeyince ilk mesajımda bu konuyu açıyorum..umarım doğru yere açmışımdır...

yeni evliyim daha altı ayı bile bitirmedik..bir yıllık bi flörtün sonunda evlendik...evlilik öncesinde eşimle cinsellik adına birşey ler yaşadık...ama ben hep kaçıyordum..evlenince daha rahat olurum diye düşündüm fakat hiçte öyle olmadı...

genel olarak cinsel dürtülerim az..evlliliğin ilk başlarında herşey gayet güzeldi..

Eşim.ilişki konusunda hep aceleci davranıyor..daha ben fiziksel ve duygusal olarak hazır değilken o hemen birşeyleri yaşamak istiyor..bu nedenle ağrılı ilişkilerim çok oldu...artık her ilişki başlangıcında ağrı kaygısı yaşıyordum..kendisiyle konuştum bunu acele etmemesini,böyle hızlı ilişkilerden zevk almadığımı...önceleri tamam dedi...acele etmedi...gerçekten güzel şeyler yaşadık..Demekki sorun bende değilmiş dedim...ama belli bir zaman sonra yine rutine döndük...yine acele etmeler...

aslında konunun devamı var...çok nette ifade edemiyorum..ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...desemki bir psikoloğa gidelim kabul etmeyecektir.hem maddi olarak ta şuan buna imkanımız yok...

konuşacak kimsem olmadığı içinde kendi kendimi yiyorum...eşimle konuşmam en mantıklısı..çözüm açısından..ama konuşsamda,yazarakta anlatsam çözüm olmuyor...hep rutine dönüyoruz...

neyapmalıyım?:(

BeYaZ_KeLeBeK
20-02-2008, 12:48 AM
bence psikoloğa görünmelisiniz...çünkü bu 6aydır devam eden bir durum....ve eşiniizinde daha anlayışlı olması gerek diye düşünüyorum...eşinizle konuşup ikna etmeye çalışın...

butterfly
20-02-2008, 03:21 AM
eşinisle konusup mümkünse psikoloğa görünmek

birmelek
20-02-2008, 02:28 PM
Bence bıkmadan yılmadan eşinize hep böyle yapdığı sürece zevk almadığınızı ve artık onu istememeye başladığınızı söyleyin. Bakın bir ara söylediğimde düzelmişti demiştiniz. O zaman bunu hep tekrarlayın..ki unutmasına fırsat kalmasın..

atomcekirdegi
20-02-2008, 07:36 PM
Arkadaşlar benim tam olarak kavrayamadığım bişey var o yüzden size sormak istiyorum..EVİLİLİKTE CİNSELLİK NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ..CİNSELLİK EVLİLİĞİN % KAÇINI OLUŞTURMALI?

mesafe
20-02-2008, 07:55 PM
zamanla herşey yoluna girer bundan emin ol eşine anlat yaşadıklarını anlat seni mutlaka anlayacaktır
gerekirse bunu her ilişkiden sonra söyle
sen mutlusun ama ben değilim de
seninde mutlu olman için
zamanla oda kendini frenliyecektir emin ol
ve atomçekirdeği sorduğun sorunun cevabı eşlere göre değişir

atomcekirdegi
20-02-2008, 08:16 PM
Mesafecim ben şu zamana kadar hep bu konuda erkeklerin aşırı baskıcı olduğunu gözlemledim..Bir de bütün evli olan tanıdıklarım cinsellik önemli aranızda yaşanan sorunları telafi edebilecek eşleri birbirine bağlayabilecek bi olgu diyor..Acaba abartıyorlar mı diye düşünmeden edemiyorum..

birmelek
21-02-2008, 12:14 AM
Abartmıyorlar..bence eşler arasında nerdeyse herşeyin temelinde cinsel yaşam yatıyor. Bu ne kadar inkar edilmeye çalışılsa da öyle..bir ara bu konu üzerinde epey çalışmalar yaptım. Çevremde mutsuz olan ve sürekli günleri kavga ile geçen çiftler vardı. Bayana cinsel yaşamlarının nasıl olduğunu sorduğumda oldukça kötü bi cevap aldım..bana göre nerdeyse hiçti. Ona aslında cinsel yaşamını düzene sokarsa herşeyin kendiliğinden düzeleceğine dair açıklamalar yapıp, ikna etme yolunda başarılı oldum. Ve gerçekten o kişi dediklerimi uyguladı. 1 ay sonra görüştüğümde herşeyin birden nasıl değiştiğini anlattı bana..herşey yoluna girmişti evet..günlük basit kızgınlıkların dışında. O da olağan şeyler zaten. Ve bunu bir kaç kişi de daha denedim. Sonuç hep aynı oldu. Ben bu konuda uzman değilim. Sadece evlilikte cinselliğin önemli olduğunu savunuyorum o kadar. Cinsellik eşler arasındaki bağlılığı arttırıyor. Cinsellik ne kadar azsa..eşler o kadar uzak birbirlerine.

Nefertiti
21-02-2008, 12:40 AM
merhaba..uzun zamandır forumu izleyici olarak takip ediyordum..kendi kendime çözerim sandığım sorunumu çözemeyince ilk mesajımda bu konuyu açıyorum..umarım doğru yere açmışımdır...

yeni evliyim daha altı ayı bile bitirmedik..bir yıllık bi flörtün sonunda evlendik...evlilik öncesinde eşimle cinsellik adına birşey ler yaşadık...ama ben hep kaçıyordum..evlenince daha rahat olurum diye düşündüm fakat hiçte öyle olmadı...

genel olarak cinsel dürtülerim az..evlliliğin ilk başlarında herşey gayet güzeldi..

Eşim.ilişki konusunda hep aceleci davranıyor..daha ben fiziksel ve duygusal olarak hazır değilken o hemen birşeyleri yaşamak istiyor..bu nedenle ağrılı ilişkilerim çok oldu...artık her ilişki başlangıcında ağrı kaygısı yaşıyordum..kendisiyle konuştum bunu acele etmemesini,böyle hızlı ilişkilerden zevk almadığımı...önceleri tamam dedi...acele etmedi...gerçekten güzel şeyler yaşadık..Demekki sorun bende değilmiş dedim...ama belli bir zaman sonra yine rutine döndük...yine acele etmeler...

aslında konunun devamı var...çok nette ifade edemiyorum..ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...desemki bir psikoloğa gidelim kabul etmeyecektir.hem maddi olarak ta şuan buna imkanımız yok...

konuşacak kimsem olmadığı içinde kendi kendimi yiyorum...eşimle konuşmam en mantıklısı..çözüm açısından..ama konuşsamda,yazarakta anlatsam çözüm olmuyor...hep rutine dönüyoruz...

neyapmalıyım?:(

Sevgili arkadaşım,her nekadar 1 yıl flört dönemi 6 aylık evililğiniz bulunmasına rağmen
henüz yolun başındasınız,ilk aylar/ yıllar bu sıkıntılar karşılıklı olarak yaşanacaktır.
Ama güzel olan,sizin bunu farketmeniz ve çözüm arayışınıza girmeniz.Arkadaşlarımında belirttiği
gibi,lütfen bıkmadan usanmadan eşinize hazırlık aşamasında nelerden hoşlandığınızı ,hiç usanmadan
hiç UTANMADAN anlatın,isteklerinizi belirtin.Bunu yaparken onunla beraber olmayı çok arzu ettiğinizi
ama onun bu aceleciliğiden bazı şeylerin eksik yaşandığını,ve daha güzel bir birlektilik yaşamanızın
ikinizin elinde olduğunu,yumuşak bir dille onuda rencide etmeden sıklıkla anlatın.

Eleştirerek,kızarak,küserek,adam sende deyip vazgeçerek te bir yere varamayacağınızı unutmayın.
Hayatınızı her anlamda mutlu sürdürmek sizin de hakkınız.Bunun için çözüm arama isteğinizi saygıyla karşılıyorum.

Evliliklerde ilişkiden kaçmak çözüm değil.

canavar
21-02-2008, 12:24 PM
hepinize teşekkür ediyorum...dün eşimle uzun uzun konuştuk..onu çok sevdiğimi...ama bu durumun beni çok üzdüğünü ikimizin arasında olumsuz.yolunda gitmeyen hiçbirşey olmamasını çok istediğimi anlattım....evet flörtle evliliği bir tutmamamız gerektiği ve birbirimize zaman verip isteklerimizi anlayabilmek içinde aceleci olmamız konusunda hemfikir olduk....

akşam olupta eve gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum....
atom çekirdeği arkadaşım....sana şunu söyleyebilirim ki...cinsellik eşle yaşanabilecek en büyük duygu paylaşımı....bir olma duygusu....ve inan yolunda gitmeyen birşeyler varsa...hayat kapkara geliyor insana.....

mesafe
21-02-2008, 01:19 PM
sevindim senin adına ve dediğim gibi sürekli anlat
memnun olsan memnunluğunu
rahatsız olsan rahatsızlığını
umarım içinde o sevinç hiçbir zaman bitmez;)

canavar
21-02-2008, 03:50 PM
teşekkür ederim...eğer yine aynı rutine dönersek bıkmadan usanmadan konuşacağım....

atomcekirdegi
21-02-2008, 07:17 PM
Canavarcım,herşeyin yoluna girmesine çok sevindim..Allah ağzınızın tadını bozmasın ne diyeyim :)
Ayrıca sorularıma cevap tüm arkadaşlarıma da teşekkürler..Ben hiç böle düşünmemiştim,bana farklı bi bakış açısı oluşturdular..
Evlilikle ilgili başka sorularımı da sorabilirim değil mi? :D

canavar
22-02-2008, 10:14 AM
ben olan tüm tecrübemle:) cevaplamaya hazırım