PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahat bir uyku için bunları için

mavigece
30-10-2007, 01:56 AM
Rahat bir uyku için bunları için!

İyi ve bir o kadar kaliteli uyku için sadece konforlu bir yatak seçmek yeterli olmuyor. Yerine getirmeniz gereken bir dizi etkinlik daha bulunuyor.
Yediklerinize de dikkat etmeniz şart!

200 kalori civarındaki yiyeceklerle sindirim sisteminizi yormadan, kaslarınızı gevşetip, sakin bir uyku çekebilirsiniz.

Serotonin ve melatonin hormonları içeren muz, papatya çayı, ılık süt veya bademden ikisini seçtiğinizde belki de aylardır hayalini kurduğunuz uykuya dalabilirsiniz.

Muz kaslarınızı gevşetir, papatya çayı sizi sakinleştirir. Ilık süt; içeriğindeki triptofan sayesinde beyninizi yatıştırırken, badem ise kaslarınızı rahatlatacaktır.

biricik
31-10-2007, 05:36 PM
bende geceleri uyuyamıyorum gece sürekli kalkıyorum off sabah olmamış diye yatıyorum:(gözümü kapatıp mışıl mışıl uyumak istiyorum :D

birmelek
31-10-2007, 05:47 PM
Yaaaa... Peki ben neden bu kadar çok uyuyorum..? Hergün 12 saat..demem o ki;günümün yarısı uykuda geçiyor. Ne yapmalıyım dersiniz?

ates
31-10-2007, 05:57 PM
bende aslında çok uyuyorum!
ama benim anlamadığım her gece neden aynı saatlerde uyanıyorum? :confused:

beste
06-11-2007, 10:57 AM
bende aslında çok uyuyorum!
ama benim anlamadığım her gece neden aynı saatlerde uyanıyorum? :confused:

bende gece hep aynı saatlerde uyanıyorum :confused:

9 ŞUBAT
06-11-2007, 11:05 AM
arkadaşlar iyi uykunun sırrı ilk başta gun içindeki sorunları uyumaya hazırlanırken kafanıza takmamanız ,ne kadar takarsanız o kadar husursuz olur ve uyuyamassınız ,

birde gece hep aynı saatte kalkmanınızın sebebi , bir tur bagımlılık oluyor beyin bio saate gore kişinin kalkması gerektigine kendini programlıyor ve o saatte otomatik kişi kalkıyor , nasılki sabahları hep belli bir saatte uyanıyorsak buda o tarz br olay ,

ancak zaman içinde bundan kurtulabilirsiniz ,

herkese guzel ve deilksiz bir uyku dilerim .