Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfırdan Başlayıp Hayatını Düzene Sokan Var mı ?
carlostevez
22-05-2017, 10:56 PM
Hayata başladığında hiçbir şeye sahip değilken daha sonradan iyi bir işe , paraya,arabaya sahip olan var mı ? Üniversiteye gittiniz mi ? Sosyal faaliyetlere katılıyor musunuz ? Ne zaman evlendiniz ? Mağazalarda görüp beğendiğiniz kıyafetleri,teknolojik aletleri alabiliyor musunuz ? veya almak istemiyor musunuz ? Çok soru sordum ama benim ki sadece bir merak çünkü hayatımın başındayım.
dert_babası
22-05-2017, 11:29 PM
kendi adıma konuşayım benim hayatım hiç iyiye gitmiyor aksine tam tersine kötüye gidiyor. evet almak istediğim birçok şey var özellikle elektronik eşya olarak ama şu anda bir çöp alamaz hale geldim bu durum ne kadar böyle gider onuda bilmiyorum başkanımızın deidğ gibi bunlar daha iyi günlermiz..... :( :( :( :(
Hamsterdamm
23-05-2017, 01:57 AM
Hiçbirini başaramadım maalesef. Hiçbir şey istediğim gibi olmuyor
dreamer8
23-05-2017, 10:50 AM
Hayata eğitimli, huzur dolu, sevecen, şefkatli bir ailenin 3 çocuğundan biri olarak başladım. Sevgisizlik ya da yoksulluk çekmedim. Fakat buna rağmen başımı kendi içsel sorunlarımdan kaldıramadım. Şu anda ortalama 4500 TL aylık gelirim ve bir otomobilim var, babamın bir kaç tane evi var ve evlenirsem bana bir tane vereceğini söylüyor. Markete ya da teknoloji mağazasına girip de alamadığım, gözümün kaldığı hiç bir şey yok şükür. Hayata sıfırdan başlayanlar ya Bismillah deyip işbaşı yaptığı işyerinde veya öğrendiği sanat ya da ticaret dallarında kendini geliştirip, kendi patronu oluyor ya da bir yerin asgari ya da düşük ücretli çalışanı olarak ömrünü geçiriyor. Sıfırdan başlayıp yükselmek oldukça zordur, sermayesizlik büyük bir dezavantaj. Fakat imkansız da değildir.
montevo
23-05-2017, 11:58 AM
Hayata başladığında hiçbir şeye sahip değilken daha sonradan iyi bir işe , paraya,arabaya sahip olan var mı ? Üniversiteye gittiniz mi ? Sosyal faaliyetlere katılıyor musunuz ? Ne zaman evlendiniz ? Mağazalarda görüp beğendiğiniz kıyafetleri,teknolojik aletleri alabiliyor musunuz ? veya almak istemiyor musunuz ? Çok soru sordum ama benim ki sadece bir merak çünkü hayatımın başındayım.
standart bir türk ailesinin çocuğuum.babam esanftı.genel olarak para harcayan bi tip değildim.2 yıllık okuldan sonra askere ordanda işe girdim.şuan orta direkt tabir edebileceğin ancak resmi rakamlara göre aç birisiyim.arabaya gıcığım o yüzden bu sorunu es geçiyorum.sosyal değilim zaten bu yüzden forumdayım.ortam mekan vb asla olmadı.sıkıntı basıyor oralar bana.1 sene kadar önce evlendim.31 yaşımda iken.kıyafet pek almam.teknolojik ürünlerin gerkeli olanlarını alırım ve fiayt araşırması yaparım.zamanında burs kalmış bana ordan gelen parayla pc alaiblirdim ama almadım.gerek yok dedim altın aldım :) özellikle telefona para harcamam.üreticiler çok kurnaz.şuanki telefonum canlı yayın açamıyor ama aynı telefona yeni işletim sistmei yükleyince açıyor ve bu yazılımı üretici türkiye için vermiyor.üstelik türkçesini yaptığı halde.
serhat_
23-05-2017, 03:46 PM
Allaha şükür sıfırdan başlamadım fakat dibe vurupda hayal ettigim bazı şeyleri aldım. telefon bilgisayar vs vs ve hamdolsun şuan istedigim bi çok şeye sahibim fakat yinede eksikler var. inanırsan ve nasibinde varsa yaparsın bu dediklerini evlenmeyide iş bulmayıda.
Bülbül
23-05-2017, 08:42 PM
Bu soruların bir kısmı bir çoğuna hayır diyorum. Evet olan üniversiteye gidiyorum ve bir de bir şeyi beğeniyorsam fiyatına göre biçip değerlendiriyorum .Sıfırdan mı değil ama hayatımı bir şekle sokmaya çalışanlardanım . Sonucunu artık bir süre sonra iyice görmüş olacağım .
Sıfırdan hayata başlamak ,hadi derler ya "sil baştan " o benim gözüme kolay gelmiyor.Tabi öyle diyen hayatını sıfırdan başlatan kişiler tanıyorum .Çevreden olsun , özellikle bir başka psikoloji forumda böyle birini örnek verebilirim . Çok ağır şeyler yaşamış , buraya yazılsa konuşulmaya müsait ,uzun soluklu bir durum olur.Tabi her şeye rağmen kendisi hayatında olan kötü namına her şeyi temizledi , düzene soktu .Kendisiyle şu an görüşmüyorum ama dediğine örnek var.
Bu kadar soru sorman çok normal .Sen de hayatında şekillendirmen gereken , yenilemen gereken sorun ya da sorunların vardır. Yolun başındasın ama dilerim bir süre sonra her şeyi istediğin duruma getirmiş olursun .
heraklitos
24-05-2017, 12:27 AM
30 kez de olsa sıfırdan başlar ve maddi herşeyi elde edersiniz fakat ruh yorgunluğunu giderebilmek kolay değil. Maddeye ilişkin herşey gözümde çok basit.
u2222
24-05-2017, 02:43 AM
Dreamer yavş yavaş evlendirelim artk seni, yaş yolun yarısına geliyor.
carlostevez
25-05-2017, 01:29 AM
Teşekkürler cevaplar için ama durum iyi değil gibi gözüküyor işsizlik ciddi boyutta sanırım.
9 ŞUBAT
25-05-2017, 06:02 PM
Sorularına sırayla cevap vereyim .Üniversiteye gittim biraz çaba gostererek ve azmederek hayalim olan meslege sahip oldum .
Tam anlamıyla sıfırdan başlayarak gerek iş hayatına ,gerekse evlilige adım attım evimi ,iş yerimi kurdum kendim kendimin patronu oldum .Ama bunlara sahip olurken çok zor yıllarım geçti yerine gore aç kaldıgım yerine gore parasız kaldıgım ,delik ayakkabıyla gezmek zorunda kaldıgım gunler yaşadım.
İntiharı ,hayatımı başkasına satmayı ,kaçıp gitmeyi duşundum ama ne yazık ki bunların hiçbirini uygulamadım sorumluluklarım bırakın yapmamı duşunme mi dahi engelledi .
Eger kendime hakim olmasam defalarca depresyona bile girerdim ,oysa çok şukur ruhsal durumum da en ufak bir sorunum yok .Hayatın başında olan bir çok kimsenin hayal ettigi iyi bir aileye -eve -arabaya sahip oldum .Bunları elde ederken çok zorluklar yaşadım ,yaşıyorum da .
Almak istedigim şeyleri ister giysi ,ister teknolojik şeyler olsun rahatça alabiliyorum ,ama eger gerçekten ihtiyacım varsa alıyorum ,onun yerini tutacak bir şeye sahipsen o zaman gereksiz yere almam .
Mesela şu an kullandıgım telefonumun biri nerdeyse 10 yıl oldu ,en son teknoloji telefonu rahatça alırım ama ihtiyaç hissetmiyorum elimdeki fazlasıyla işimi goruyor .
Sosyal hayata katılmak ,hayatın tadını çıkarmak tamamen sizin elinizde hayattan zevk almasını bilmek aslında çok kolay .Çok çok az parayla bile çok buyuk keyf alabilirsiniz . 5 yıldızlı veya 1.sınıf tatil koyunde de yaşadım ,çadır da kamp hayatı da yaşadım .Hayatın tadını nasıl çıkaracagım ögrendim artık .
Oncelikle elinizdekilerin kıymetini bilin ,bardagın sadece boş tarafına degil dolu tarafına da bakın .
Hayat bir merdiven ,gozunuzu elbette ust basamaklara çevirin ve oralara ulaşmak hayaliniz olsun ,ama sizden aşagıdakileri de unutmayın sizin yerinizde olmayı isteyen bir çok kişinin oldugunu asla unutmayın .
En onemlisi azla yetinebilmeyi ,kanaat etmeyi bilin .
dert_babası
25-05-2017, 06:15 PM
[QUOTE=dreamer8;190529][COLOR="#0000FF"][B]Hayata e
başkanım şanslı adamsın vesselam....kıskandım doğrusu benim hiç senin gbi hayatım olmadı ... :( :( :(