Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fizik köyü kuruyoruz

Dvrmchrkt
11-04-2017, 04:22 PM
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ali Nesin in İzmir Şirince de "Matematik köyü" var. Bizde birkaç yıldır hem lise hem de üniversite öğrencileri için "Fizik Köyü" kurmayı düşünüyorduk. Hayalimizdi.
Sağolsun, işadamları Ali Boydemir ve Turan Kemnan'ında katkıları ile İzmir ili Tire ilçesi merkezine çok yakın bir yerde "Fizik Köyü" oluşturmaya başladık. 6-7 ay sonra eğitime başlayacak düzeye geliriz.
Burada daha çok Fizik olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilere eğitim vermekle beraber, ilköğretim ve üstü her yaş düzeyine açık olacağız.

Yurt dışından da gönüllü İtalyan,Fransız ve İngiliz akademisyenlerin desteğini aldık. Onlarda belli dönemleri gelip ders verecekler.

Katılımcılardan sadece yemek masrafları alınacak. Barınma ve eğitim ücretsiz olacak...İlk etapta 40 öğrenciyi tek seferde ağırlayabilecek durumda olacağız. İleride bu kapasite artacaktır diye umuyorum.

Umarım buradan da misafirlerimiz olur.

SeLf_ConTRoL
12-04-2017, 02:49 AM
emeklileri de aliyor musunuz?

karamsar
12-04-2017, 05:17 AM
Eğer profesyonel bir şey yapmayı düşünüyorsanız, sınav yapıp fiziğe eğilimi ve yeteneği olan öğrencileri almanız mantıklı değil mi?

Dvrmchrkt
12-04-2017, 09:08 AM
emeklileri de aliyor musunuz?
Elbette. Sonuçta öğrenmenin ve okumanın yaşı yok.

Eğer profesyonel bir şey yapmayı düşünüyorsanız, sınav yapıp fiziğe eğilimi ve yeteneği olan öğrencileri almanız mantıklı değil mi?
Katılımın için teşekkürler kardeşim.
Biz uzun yıllar Fizik Olimpiyatlarına öğrenci hazırlamıştık.(3 arkadaş)
5-6 yıl önce aklımıza böyle bir fikir gelmişti, köy kurma fikri yani.

Fakat maddiyat ciddi sorundu. İmar,ruhsat,yapı izni vs..de ayrı bir sorundu.Sonuçta bir kütüphane ve kalacak birkaç yer inşası için bürokratik işlemleri halletmek gerekiyordu. Bir de tabi, bunlar için para lazımdı. Bu yüzden bunları karşıladıktan sonra, geriye herkese açık bir köy yapma fikri geldi.

Yani, ilköğretimdekiler için ayrı bir program, lisedekiler için ayrı, olimpiyatlara katılmak isteyenler için ayrı, lisans öğrencileri için ayrı, master ve doktora öğrenciler için ayrı; bir de bu işle amatör olarak ilgilenenler için ayrı bir program hazırlamayı düşünüyoruz. Ayrıca bazı eğitimler sadece İngilizce olacak. Yurt dışından gelecek olan hocalar Türkçe bilmediği için İngilizce olarak anlatacaklar Fizik derslerini. Dersin akışı ve ritmi bozulmasın diye bunları Türkçeye çevirmeyeceğiz. Sadece dil bilenler girecek.
Fiziğe meraklı bir ev hanımı ile Uluslararası Fizik Olimpiyatlarına hazırlanan bir öğrenciye aynı eğitimi vermek pek mümkün değil. Herkesin durumuna uygun programlar hazırlayacağız.

Yani köyü kurmaktaki asıl amacımız, Fiziği laboratuvarlardan ya da amfilerden çıkarıp, her yaş düzeyinde halka indirmek.

ibn-i sebil
14-04-2017, 10:44 AM
helal olsun arkadaşım size, tebrik ediyorum.

alexstone
07-05-2017, 12:47 PM
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ali Nesin in İzmir Şirince de "Matematik köyü" var. Bizde birkaç yıldır hem lise hem de üniversite öğrencileri için "Fizik Köyü" kurmayı düşünüyorduk. Hayalimizdi.
Sağolsun, işadamları Ali Boydemir ve Turan Kemnan'ında katkıları ile İzmir ili Tire ilçesi merkezine çok yakın bir yerde "Fizik Köyü" oluşturmaya başladık. 6-7 ay sonra eğitime başlayacak düzeye geliriz.
Burada daha çok Fizik olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilere eğitim vermekle beraber, ilköğretim ve üstü her yaş düzeyine açık olacağız.

Yurt dışından da gönüllü İtalyan,Fransız ve İngiliz akademisyenlerin desteğini aldık. Onlarda belli dönemleri gelip ders verecekler.

Katılımcılardan sadece yemek masrafları alınacak. Barınma ve eğitim ücretsiz olacak...İlk etapta 40 öğrenciyi tek seferde ağırlayabilecek durumda olacağız. İleride bu kapasite artacaktır diye umuyorum.

Umarım buradan da misafirlerimiz olur.

işiniz zor kardeşim memleketin zeka düzeyi aziz nesinin belirtiği boyutlarda ve fizik zeka işidir. fizik zeka işi olduğu için bizim memlekette en korkulan en sevilmeyen derstir.
amerikada ve avrupada fizik köyü duymadım. elemanlar zeki olduğu için okuldaki fizik dersleri onlar için yeterli ve ayrıca köyüne ihtiyaçları yok.
ben öyle bir üniversitenin fizik bölümünden mezun oldum ve hatta bir süre yüksek lisans öğrencisi ve araştırma görevlisi olarak bulundum ki türkiyede fiziğin metropolitan başkenti denebilir! :D
şimdi fizik metropolitanından fizik köyüne gitmek attan inip eşeğe binmekten çok daha feci! :D
istanbulda olduğum için internetten online ders verebilirim. ingilizce de olur ve hatta arapça da olur! :) :D

Dvrmchrkt
07-05-2017, 01:23 PM
Teşekkürler.
Online ders konusu fena bir fikir değil. Projektör ile yansıtma konusunu tartışıyoruz şu an arkadaşlarla.
Amerika da, M.I.T ve Princeton da akademisyen arkadaşlarımız var.Bir kısmı sınıf arkadaşımdı,davet ettim ama çok yoğun olduklarını ancak, online ders veebileceklerini söylemişlerdi.O zaman bu konuyu tartışmıştık, neden olmasın diye.

Bülbül
10-05-2017, 01:08 PM
Faydalı bir çalışma .Hele de imkanlara bakınca gayet kolay .Normalde böyle faaliyetler arasan masraflardan dolayı katılamazsın .Sadece istemek yeterli. Başarılarını alırsınız inşallah ve devamı da böyle gelir .Tebrik ederim.

BMW318i
10-05-2017, 03:24 PM
Amerika da, M.I.T ve Princeton da akademisyen arkadaşlarımız var.Bir kısmı sınıf arkadaşımdı,davet ettim ama çok yoğun olduklarını ancak, online ders verebileceklerini söylemişlerdi..

havan batsın

Dvrmchrkt
10-05-2017, 03:27 PM
havan batsın

Alınma, sen de fena değilsin. :)
Boğaziçi etiketine, 100 kişiden 1 sahiptir.

Ama halen neden akademiyi bıraktığını anlamıyorum. Belki de çok iyi bir Fizikçi çıkacaktı senden...Yanlış yapmışsın bence

BMW318i
10-05-2017, 03:49 PM
beni biriyle karıştırıyorsunuz sanırım. ben fizikçi değil kimyacıyım. boğaziçi ne demek ola?
kimya köyü kursak müşteri bulabilirmiyiz?

dreamer8
15-05-2017, 02:16 PM
Kuruldu mu köy, 1 ay olmuş?