Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayattan Herşeyden bıktım.
kendimikaybettim
03-03-2017, 02:27 PM
Merhaba;
34 yaşında bir beyim, 8 yıldır aynı yerde çalışıyorum. Evliyim 1 de çocuğum var. Eşimle zaten anlaşamıyoruz. İş yerinden nefret eder oldum zaman geçmiyor, kaçmak kurtulmak istiyorum. ama yedeğim olmadığı için izin alacak bir durumumda yok. İntarın eşiğindeyim, inanılmaz fazla Alkol almaya başladım. Heryerde her zaman. İş yeri bir organize sanayinin içinde ve hapishaneden farkı yok gibi. bazen düzelir gibi oluyorum ama yine aynı, şu an mesela saat 14:30 saat 6 olsun diye bekliyorum resmen 10 kere tuvalete gidiyorum dolanıyorum, işime konsantre olmayırum bir türlü. Antidepresan felan kullanıyorum ama düzelemiyorum ne yapmam gerekiyor. Çünkü içten içe çok acı çekiyorum.
montevo
03-03-2017, 04:34 PM
iş yeirnde eşyaların aletleirn yerlerini değiştirip farklı bi hava vermek işe yarayabilir.şak diye kesmez tabiki ama bi değişiklik olur.çalışırken müzik dinleyebilirsen acıklı arabesk vb dinleme.pop,türkü,halk müziği gibi biraz daha pozitif şeyler dinle.vaktin varsa kitap oku,gerek roman gerek akademik.işini sevmeyi öğren.bu biraz saçma giib geliyor ancak sevmediğin biyherde bulunmak zaten kötü bir durum.o yüzden işini bi şekidle sevmeye çalış.aynı etkilere maruz kalıp ilaç kullanmak sonuca pek götürmez kanımca.eşinle evlilik terapisi vb alabilirsin yada babacan bi tanıdık size telkin verebilir.eşinle ilişlkini yeniden düzenlemeye çalış.karşılıklı çaba isteyen bir iş bu.
dreamer8
07-03-2017, 04:48 PM
4 gündür foruma girmedin. Bizleri merakta bırakma. Eğer sinirlerini bu kadar geriyorsa bu iş, bence bas istifayı çık. Hayatından önemli değil ya. İllaki bulursun başka bir iş, çocuğunun rızkını verir Allah muhakkak. Alkolü çare olarak görmemelisin.
Macabre
07-03-2017, 05:00 PM
antidepresan veya psikotikle alkol alınırsa düzelme olmaz kötüye gidiş olur.
zor durumdasın hem ev hem iş yeri basmış. 15 günlük izin al kalabileceğin bir dost akraba varsa onun yanına taşın ve psikiyatriste görün hemen.
gurme85
07-03-2017, 11:08 PM
meditasyon yap. gevşetir ve rahatlatır.
http://tr.tm.org/
kendimikaybettim
10-03-2017, 10:15 AM
Merhaba;
cevaplarınız için teşekkür ederim.
İşten ayrılmak bırakmak zaten en çok arzu ettiğim şey, iş yükü özel sökterde yıllar geçtikçe artıyor ve bunun farkına varamıyorlar. ev kredim olduğu için hemen çıkıp istifamı vermek istesemde öyle bir çarem malesef yok. başka iş bulana kadar 2 aymı geçer 1 aymı geçer yaklaşık 2000 tl ve çocuk bakımını nasıl karşılarım bilmiyorum. bunalımda olduğum apaçık belliyken bunu bir arkadaşın farkedip müdüre bu adama 1 hafta bi izin verelim demesine rağmen müdürün duymazdan gelmeside ayrı terane. aslında herşey anlık olup biticek. ben bitiyorum tık deme noktama az kaldı, o zaman kendileri düşünsün ne yapmaları gerektiğini diyip kendimi tatmin ediyorum kendi aklımca....
Sağlıcakla kalın...
kendimikaybettim
15-03-2017, 12:42 PM
Derdimi anlatayım dedim yine;
yok ne yapsam bir çare olmuyor geceleri kendi kendine belirsiz korkulara kapılıyorum.
eşim benle kalmıyor ve ailesine gidiyor çocuğumuda göremiyorum tabiki.
gece 1 den beri hiç uyumadım uyuyamadım, içimde belli belirsiz nedensiz korkular var. Alkolün içindeyim bağlıyım. maddi olarak çöktüm. ne kendi ailem, ne eşim beni istemiyor zaten
ne yapacağımı bilmiyorum iş yerinde sıkıntıdan ölcek gibiyim. birde sağ kaburgamın altında bir ağrı var karaciğermi bilmiyorum geçmiyor oda. ne yapacağımı iyice şaşırdım.
ibn-i sebil
15-03-2017, 02:04 PM
Allah yardımcımız olsun arkadaşım
dreamer8
15-03-2017, 02:25 PM
Dikkatli olmalısın, böyle bir durumda iç organların da iflas edip, ir de üzerine ağır rahatsızlıklar eklenmesin. Önce ruhun yok oldu, şimdi de bedenini yok ediyorsun. O şişelerce alkol derdine derman oldu mu? Olmadı. O halde içme. Sağlığına bir balta da o vurmasın.
kendimikaybettim
15-03-2017, 02:48 PM
Cevaplar için teşekkürler;
Alkol alınca ne yaptığımı bilmiyorum. Önceden böyle değildi bişeylere zarar vericem diye korkuyorum veriyorumda hem kendim oldum bu zamana kadar, dün akşam yine sarhoşluktan ne yapacağımı bilmeden
olur olmaz tavırlar takınmışım sonradan anlatılınca çok utanıyorum, ne yapacam nasıl kurtulacam bilemiyorum. Annem ağır hasta birde onu üzüyorum. tabi bende daha fazla üzüyorum. Ya ne oldu bana onu çözemiyorum nedir bu içimdeki korkular, alkol harici başka bir piskolojik sorunummu var ondan kurtulmak içinmi alkole sığınıyorum, yada evlendikten sonra hayatımda çok fazla saçma şey oldu onlarmı tetikliyor karar veremedim bir türlü yada algılayamadım. hiç böyle bir insan değildim halbuki, sigara bile içmezdim. ne oluyor bana ne oluyor bilmiyorum, 35 yaşında adam iş yerinde gizliden ağlıyorum.
Ellerim ayaklarım zangır zangır titriyor, engel olamıyorum intahar edecem kendimdem korkuyorum.
mondiego
15-03-2017, 07:24 PM
ben de çalıştığım yerde sıkılıyorum.kaçmak istiyorum aynı senin gibi.saatleri dakikaları sayıyorum.yalnızım.ama alkolu bırak ya da azalt kardaş.alkol insana kötü şeyler yaptırabilir.ben ayda yılda bir iki bira içerim o kadar.sen de azalt.eşimle sorunum var dedin umarım şiddet uygulamıyorsun.efendi olmalıyız.dünyada en doğru en güzel şey efendi olmaktır.gerekmedikçe zıvanadan çıkmamalıyız.ama yanlışsın be kardeş içkiyi bırak efendi ağırbaşlı bir insan olmaya çalış.yaparsın çok zor değil.ben de bi ara çok içerdim şimdi 6 ayda bir bira.
dreamer8
16-03-2017, 10:48 AM
Eğer doktorun ilaç önerdiyse onları düzenli kullan. Bir de annene ve eşine, bu yaşadıklarının elinde olmadığını, üzgün olduğunu, bir boşluğun ve bunalımın içinde olduğunu, sana anlayış göstermeleri ve yardım etmeleri gerektiğini söyle. Küslük ya da kavgayla değil de, ortaklaşa mücadele ile kurtulmaya çalışın bu durumdan. Ben toparlanacağına inanıyorum. Bu süreçte asla kavga etme, bağırma, kırma, dökme. Tamamen mazlumu oyna.
fırfırlıhavaifişe
16-03-2017, 12:40 PM
Childhood Emotional Neglect.
Bu konuyu araştırmanı öneririm.
kendimikaybettim
17-03-2017, 09:51 AM
Bir erkek olarak ben değilde eşim bana şiddet uyguluyor. elimi bir kere kaldırsam yerden kalkamaz bile ama ben öyle bir adam değilim.
Süekli eşten baskı görmek ve kadından kadın olduğuna değilimde bıktırdı hayattan beni, ne olacak bilmiyorum.
dreamer8
17-03-2017, 11:49 AM
Bir erkek olarak ben değilde eşim bana şiddet uyguluyor. elimi bir kere kaldırsam yerden kalkamaz bile ama ben öyle bir adam değilim.
Süekli eşten baskı görmek ve kadından kadın olduğuna değilimde bıktırdı hayattan beni, ne olacak bilmiyorum.
Helal olsun sana dostum. İşte örnek davranış bu. Erkeklerin %99 unun gücü herhangi bir kadına her durumda yeter. Erkek, fiziken üstün yaratılmıştır. Bu gücü kullanmaman çok güzel. Sana elleriyle vuruyorsa vursun, çok zarar veremez ama sopayla, tabakla, kaşıkla vurdurma.
mondiego
17-03-2017, 07:07 PM
Bir erkek olarak ben değilde eşim bana şiddet uyguluyor. elimi bir kere kaldırsam yerden kalkamaz bile ama ben öyle bir adam değilim.
Süekli eşten baskı görmek ve kadından kadın olduğuna değilimde bıktırdı hayattan beni, ne olacak bilmiyorum.abim de senle aynı durumda.sinir hastası bir eşi var.hayatımızı ..ti.
kendimikaybettim
20-03-2017, 09:14 AM
Kardeşlerim;
Şunu ailenizin bir an önce anlaması gerekiyor. Alkolikseniz bunu bir hastalık olduğunu anlamaları ona göre davranmanları gerek. Ama toplumumuzda, özellikle din işe girdimi, bunu kabullenmeleri o kadar zorki, ben kendim kabul ettim ki en zoru hastayı kabullenmek, ama beni ne eşim en ailem hasta olduğumu kabul edemediler. İÇME diyolarlar 4 harf 2 hece. Öyle kolay olsaydı ben bu işten kurtulalı yıllar olurdu karaciğerim error veriyor, yani bi ağrım var bu açık ve seçik. iş yerim anlamıyor. bana biraz izin verin dediğimde kabul etmiyorlar. Karakter olarak yumuşak başlı biri olduğumdan sanırım herkes canı istediğince oynuyor üzerimde, dayanacak çok gücüm kalmadı. Hocayada gittim hacıyada, doktorada gittim her yeri denedim. olmuyor. İş yeri hastaneye yatmamıda kabul etmiyor, ve tabiki eşimde kabul etmiyor.bunalımın dibindeyim çıkamıyorum diyorum kimse anlamıyor, gece yalnız yatarken korkulara kapılıyorum hem sabah olsun hem olmasın istiyorum. Sanırım halüsyonlarda görmeye başladım gece tuvalete gitmeye korkuyorum bişey beni izliyormuş gibi geliyor.
osmangazi
29-03-2017, 01:38 PM
Bu öğlen üstümde bir rehavet vardı. Yürümek bile zor geldi. Canım hiç bişi istemedi. Depresyonu iyi bilen biri olarak söylüyorum depresyon gibiydi.
dreamer8
29-03-2017, 03:46 PM
Bu öğlen üstümde bir rehavet vardı. Yürümek bile zor geldi. Canım hiç bişi istemedi. Depresyonu iyi bilen biri olarak söylüyorum depresyon gibiydi.
İçine depresyon virüsü girmiş, grip gibi süzülür insanın içine yavaştan. Bir anda, ne zaman biteceği belirsiz olan ömrünün kalan kısmı, koca dağlar gibi karşına dikilir ve "nasıl bitireceğim ben bu ömrü" dersin içinden. İnsan, sorunlarının ilelebet süreceğini düşünerek, gelecekteki günlerin acısını ve korkusunu da şimdiden peşin olarak yaşar, oysa ki her mutlu birer mutsuz, her mutsuz da birer mutlu adayıdır. Yaşamak için mutlu olmaya da gerek yok, huzurlu olabilmek yeterli. Huzurlu olabilmenin sırrı da, ne bedel öderseniz ödeyin, masum olabilmektedir.
osmangazi
29-03-2017, 05:16 PM
İçine depresyon virüsü girmiş, grip gibi süzülür insanın içine yavaştan. Bir anda, ne zaman biteceği belirsiz olan ömrünün kalan kısmı, koca dağlar gibi karşına dikilir ve "nasıl bitireceğim ben bu ömrü" dersin içinden. İnsan, sorunlarının ilelebet süreceğini düşünerek, gelecekteki günlerin acısını ve korkusunu da şimdiden peşin olarak yaşar, oysa ki her mutlu birer mutsuz, her mutsuz da birer mutlu adayıdır. Yaşamak için mutlu olmaya da gerek yok, huzurlu olabilmek yeterli. Huzurlu olabilmenin sırrı da, ne bedel öderseniz ödeyin, masum olabilmektedir.
Olumsuz düşünmeye başladım. Geçmişteki olumsuzluklar aklıma geliyor peşpeşe ayrı ayrı.Gelecek de olumsuz olacak gibi... Bir ağlayasım geldi şu an.
Moond
29-03-2017, 11:59 PM
hastaneye yatman da fayda var bence. eşin işyeri buna karar veremez. sen karar verirsin. çok çok kötüleşirsen zaten kovulursun. bunu beklemeden tedavi ol. hacı hoca çözemez bu işleri.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.